Saturday, 29 June 2013

Macedonian

Ах!
БИДИ
BOSS
@ Afrboss
afr.com / шеф
Џоан Греј
Уредник BOSS
61 2 9282 3970
61 405 585 799
 jgray@afr.com.au
Fairfax медиуми
info@stwgroup.com.au
boss@afrboss.com.au
hawkerbritton@mail.com
ЕДЕН DARLING ROAD

Pyrmont Нов Јужен Велс 2009
АВСТРАЛИЈА
Австралиската Финансиски Преглед

YAHAMA DISKLAVIER YAHAMA
YAHAMA DISKLAVIER YAHAMA


Ми даде $ 7 000 000 000 ослободени од данок


YAHAMA DISKLAVIER YAHAMA

Главниот судија Роберт француски писмо
ForbesChambers@mail.com
NEWSLIMITED@mail.com
FAIRFAXMEDIA@mail.com
AustralianCrimeCommision@mail.com
StateLibraryofNewSouthWales@mail.com
TheIndependentTravellersGuide@mail.com

ChiefJusticeHighCourtofAustralia@mail.com
AustralianBroadcastingCorporation@mail.com
Ул А (г-дин Healesville) д-р Кој СОС АВСТРАЛИЈА
Intellectualisation или Проекција или Реакција Формирање
Свети Александар или г-дин Healesville или Д-р Светската здравствена организација
TheSecondComingoftheMessiah@mail.com


Apple ® во брод АВТОБУСКА АВТОМОБИЛ FERRY АВИОН ТАКСИ ВОЗ камион

Јас сум итра лингвист до AngelaMagnocavallo@mail.com има седум врвните
Angela Magnocavallo центрите за мене како голем коњ додека таа има седум врвните
Последен љубовник angela Magnocavallo е извршил самоубиство откако таа спиела со неговиот најдобар пријател
Следниот љубовник angela Magnocavallo ќе ја убие неа, неговиот најдобар пријател пред тој се самоубива
Било кој разумен човек би ја убие својата љубовница, убиство неговиот најдобар пријател а потоа изврши самоубиство
Од 10 Заповеди, Стариот Завет и Новиот Завет законот е она што разумен човек би го направил.


Англиканската БИЛО Рендом Хаус Бахаи будистички Католичката хинду Џаинизам Евреин Муслиман Сиките

61 2 9273 1263 Државната библиотека на Нов Јужен Велс Macquarie STREET Сиднеј Нов Јужен Велс 2000 61 2 9273 1663

  61 2 9265 9229 Господ градоначалникот СИДНЕЈ ACCOMODATES добитник на Нобеловата награда СИДНЕЈ SUITE Парк Хајат 61 2 9265 9328
47 2212 9300 Нобеловата награда за мир НОРВЕШКА КОМИТЕТ Хенрик IBSENS ПОРТА 51 НЕ-0255 Осло, Норвешка 47 9476 1117
61 2 9256 1234 ДОЈДЕ 7 пати 3 пати дневно, Парк Хајат 7 Хиксон ROAD карпите Сиднеј Нов Јужен Велс 2000 61 2 9256 1555

61 2 9279 0200 Р против судски извршители 61 2 6111 2191 Р v BARKER 61 3 9034 3020 Р v BRITTON 61 8 8407 3519 Р v ловец со соколи 64 21 327 070

АВИС БУЏЕТ Јуропкар HERTZ пестовен Богородица Богородица Богородица Богородица Богородица пестовен HERTZ Јуропкар БУЏЕТ АВИС

ГРУПА STW е еден од најголемите и најуспешни МАРКЕТИНГ НА СВЕТОТ И ВРСКИ ГРУПИ

jdilollo@hawkerbritton.com sbanks@hawkerbritton.com dpearson@hawkerbritton.com shalliday@hawkerbritton.com jlacy@hawkerbritton.com
Ловец со соколи BRITTON Е Австралија и лидер на Нов Зеланд ВО владините односи, стратешки комуникации и кампањи
РОБЕРТ MACTIER Мајкл CONNAGHAN КИМ ANDERSON GRAHAM CUBBIN Петар CULLINANE PAUL RICHARDSON IAN TSICALAS
НАШИТЕ PHILISOPHY е дека преку креативноста и идеите ДОАЃА раст, без разлика што на деловни поток ви го применуваат на.


ЛЕТ ЦЕНТАР ЛЕТ ЦЕНТАР ЛЕТ ЦЕНТАР Flight Center ЛЕТ ЦЕНТАР ЛЕТ ЦЕНТАР ЛЕТ ЦЕНТАР ЛЕТ ЦЕНТАР ЛЕТ


Danny 61 (0) 411 728 204 Гејл 61 (0) 412 926 348 Пјер 61 (0) 434 140 127 Моше 61 (0) 407 838 712 Narelle 61 (0) 418 243 418 Алис 61 (0) 419 555 635
Џастин 61 (0) 413 152 515 Симон 61 (0) 419 638 587 Мајкл 61 (0) 400 096 924 Стивен 61 (0) 418 808 799 Џон 64 (0) 21 327 070 Bevan 61 (0) 402 445 482
Џастин Ди Lollo Симон Банки Мајкл Gleeson Стивен Halliday Џон Lacy Bevan Lisle Danny Пирсон Гејл Морган Пјер Huetter Моше Исто Narelle Милер Алис Крафорд
L1 71 Њујорк Улица Сиднеј Нов Јужен Велс S17C L2 16 Националниот коло Бартон Законот L7 520 Collins Street Мелбурн VIC L1 S2 277 RUNDLE Стрит Аделаида СА F4 32 Тераса Велингтон Нов Зеланд


Александар е бранител на луѓето, грчки. MARCEL е млад воин, француски јазик. ANDRE Е помажествен, француски јазик. Себастијан е преподобниот, грчки. BARKER Е Crier на судот, АНГЛИСКИ ЈАЗИК. Доставувачот е мала судски претставник со полицијата орган, француски јазик. Командант АЛЕКСАНДАР MARCEL ANDRE BARKER судски извршители КОМАНДИ морнариците САРАУНД АВСТРАЛИЈА ДО секој човек може да се направи само Обединетите нации Светската здравствена организација преседани во мајчин јазик СО ЕДЕН А4 страница во Светската здравствена организација Врховниот суд користење на Apple ® ВО БИЛО црква на World Wide Web.


ADDEDEDVALUE ALEPH LABS ALPHASALMON AMBLIQUE Амр истражување насоки кои прашање APPCAST ​​ДОДЕЛУВАЊЕ BADJAROGILVY BARTON Deakin владините односи BENTO ПОТОА АНАЛИЗА Отклучување на вредноста на човечкиот ОДНЕСУВАЊЕ BOHEMIA мозокот ОДДЕЛЕНИЕ BUCHANAN ГРУПА bullseye Cannings Корпоративни комуникации Cannings ЛИЛАВ стратешки комуникации Катализатор маркетинг комуникации и онлајн Корнвел CPRVISION управување со CRM, ДИГИТАЛНА и лојалност решенија CRU ДИГИТАЛЕН DESIGNWORKS ДТ EDGE Азија енигма ETCOM EVOCATIF Градење на марки каде што се брои ПОВРАТНИ ИНФОРМАЦИИ побрзо топење на HAINESATTRACT HATCH полупансион HAYLIX HOED ПОДОБРУВАЊЕ НА искуство на клиентите HOUSTON HOWORTH бизнис и технологија КОМУНИКАЦИЈА НА Огилви ПР светот компанијата ЧОВЕКОВИ ИК N IMA НА Б2Б маркетинг компанијата IM Promos JAM ЈУНИОР JWT Лоренс. MARTITFORCE на вистинскиот пат на време МАСИВЕН MAVERICK Maxus mindshare МЕСЕЧИНАТА NEO @ Огилви Огилви OGILVYACTION OGILVYIMPACT АН OGIVLY ПР светски компанија OGILVYNEWZEALAND Огилви ПР ЗДРАВЈЕ Огилви ОДНОСИ СО ЈАВНОСТА OGILVYEARTH OGILVYONE ШИРУМ СВЕТОТ ONE20 PARAGON Design Group PARKER ПАРТНЕРИ НА Огилви ПР светот компанијата PHUEL ПИКНИК професионални советодавни ПУЛС КОМУНИКАЦИИ SHIFT SMOLLAN АВСТРАЛИЈА FIELDMARKETING спанаќ SUBNINE SWEET ДИГИТАЛЕН вклучен ЗА ОДНОСОТ НА МЕДИУМИТЕ Taguchi дигитален маркетинг систем на бренд агенција совеста ОРГАНИЗАЦИЈА Алката што недостасуваше НА ПОТЕКЛО Агенцијата за онлајн истражување ЕДИНИЦА Панч бела боја Јазик ИСТРАЖУВАЊЕ АВСТРАЛИЈА touchpoint ТАБОР XI XION Жолта EDGE ПЕРФОРМАНСИ архитекти плаќаат АЛЕКСАНДАР MARCEL ANDRE SEBASTIAN BARKER судски извршители Мате Сер Ентони Френк MASON $ 7 000 000 000 во злато ДА ГИ ликвидираат СЕГА.

Александар е бранител на луѓето, грчки. MARCEL е млад воин, француски јазик. ANDRE Е помажествен, француски јазик. Себастијан е преподобниот, грчки. BARKER Е Crier на судот, АНГЛИСКИ ЈАЗИК. Доставувачот е мала судски претставник со полицијата орган, француски јазик. Командант АЛЕКСАНДАР MARCEL ANDRE BARKER судски извршители КОМАНДИ морнариците САРАУНД АВСТРАЛИЈА ДО секој човек може да се направи само Обединетите нации Светската здравствена организација преседани во мајчин јазик СО ЕДЕН А4 страница во Светската здравствена организација Врховниот суд користење на Apple ® ВО БИЛО црква на World Wide Web.

ПРЕТСЕДАВАЧ, претседател и главен извршен директор меѓународниот бизнис корпорација VIRGINIA М ROMETRY ШТО 7 Apple ® оргазми ПОСЛЕ ЖИВОТОТ НА 1 IBM ® оргазам ЗНАЧИ ОДБОР НА ДИРЕКТОРИ ALAIN ЈП BELDDA Варбург Pincus ДОО, Вилијам Р Броди Slak ИНСТИТУТ ЗА БИОЛОШКИ СТУДИИ, Кенет Л CHENAULT AMERICAN EXPRESS КОМПАНИ, Мајкл Л ESKEW Обединетите парцели Услуги АД, Дејвид Н FARR EMERSON ELECTRIC CO, Ширли Ен JACKSON RENSSELAER POLYTECHNC ИНСТИТУТ, Ендрју Н LIVERIS НА Dow Chemical Company, В Џејмс MCNERNEY JR Боинг компанијата Џејмс В OWENS CATERPILLAR JOAN Е, SPERO Колумбија на Факултетот за меѓународни и односи со јавноста SIDNEY КАПИТАЛ член на кралското семејство ЛП, LORENZO Х Замбрано Cemex SAB DE C.V. И SENRIOR ЛИДЕРСТВО Родни. В Adkins, COLLEN Ф Арнолд, Џејмс П BROWDY, Ерих Клементи, Мајкл Е DANIELS, Роберт Ф. Fel BENE, BRUON В ДИ ЛАВ ALLEN, Џон В Ивата, Џејмс. Ј KAVANAUGH, Џон Е KELLY III, Роберт Џ LE BLANC, Марк LOUGHRIDGE, Ј RANDALL Мекдоналд, Стивен Милс, Мајкл Д Rhodin, Линда С. SANFORD, Тимотеј С Shaughnessy, Бриџит А. VAN KRALINGEN, Роберт Ц Вебер и 434 246 IBM'ERS, 8 009 помалку од целосно во сопственост на subsidaries, 24 740 се надополнуваат ARY КОМПАНИИ се препорачува да се продава 4 687 500 000 ОВЛАСТЕН IBM акции на Њујорк и Чикаго БЕРЗА и надвор од Американското И $ 119 213 000 000 ВКУПНО ASSESTS. IBM@COMPUTERSHARE.COM инсајдерски тргување трошоци може да се брани од Кенет AVERRE Дејвид BAROW Gabrielle Башир СОФИЈА Бекет Петар Bodor КК Филип BOULTEN Кометал донација BRADY Дејвид BUCHANAN Кометал СИМОН Бучен АГОЛ COOK SCOTT CORISH МАРК Денис HAMENT DHANJI Кометал DR Пеги DWYER Кирстен EDWARDS TROY EDWARDS LESTER FERNANDEZ април FRANCIS ТИМ ИГРА Кометал Петар HAMILL Кометал Лиза-Клер HUTCHINSON WARWICK HUNT MATTHEW JOHNSTON FORBES КОМОРИ 11-ти кат 185 ELIZABETH STREET 612 9390 7777 612 9261 4600 DX 453 СИДНЕЈ Нов Јужен Велс АВСТРАЛИЈА. Сите IBM АКЦИИ И средствата се продадени да платат за лиценцирање на Microsoft диск оперативен систем МИЛЕНИУМ бубачки и $ 3 777 000 000 000 Вредноста на инготи од злато треба да се испраќаат во Сиднеј Австралија. БЛАГОДАРАМ Бил Гејтс за неговите мултиплекс склероза несигурни оперативен систем. БЛАГОДАРАМ австралискиот дипломат во Канбера ЗА стигне до таму народите парите назад за МИЛЕНИУМ бубачка.

Александар е бранител на луѓето, грчки. MARCEL е млад воин, француски јазик. ANDRE Е помажествен, француски јазик. Себастијан е преподобниот, грчки. BARKER Е Crier на судот, АНГЛИСКИ ЈАЗИК. Доставувачот е мала судски претставник со полицијата орган, француски јазик. Командант АЛЕКСАНДАР MARCEL ANDRE BARKER судски извршители КОМАНДИ морнариците САРАУНД АВСТРАЛИЈА ДО секој човек може да се направи само Обединетите нации Светската здравствена организација преседани во мајчин јазик СО ЕДЕН А4 страница во Светската здравствена организација Врховниот суд користење на Apple ® ВО БИЛО црква на World Wide Web.


АВГАНИСТАН АЛБАНИЈА Алжир Ангола Аргентина Австрија Бангладеш Барбадос Белгија Белизе Бенин Бутан Боливија Босна Боцвана Брунеи Бугарија Камбоџа Камерун Канада Чиле Кина Колумбија острови Кук Костарика Брегот на Слоновата Коска Хрватска Куба Кипар Чехословачка DARAMALASAM Данска Џибути DOMICICA ECAUDOR Египет Ел Салвадор Еритреја Естонија Етиопија ЕВРОПСКАТА УНИЈА Фиџи ФИНСКА ФРАНЦИЈА Гамбија Грузија Германија Грција Гватемала Гвинеа ХЕРЦЕГОВИНА Светата Столица Унгарија Исланд Индија Индонезија Иран Ирак Ирска Израел Италија Јамајка Јапонија Јордан Казахстан Кенија Кирибати Кореја демократска република Кореја Република Кувајт ЛАОС Латвија Либан Лесото Тимор Либија Литванија Луксембург МАКЕДОНИЈА MADASGAR Малави Малезија Малдиви Молдавија Мали Малта Мавританија Маурициус Мексико Монако Монголија Мароко Мозамбик Мјанмар Науру Непал Холандија Нов Зеланд Нигерија Норвешка Оман Пакистан Панама Папуа Нова Гвинеја Парагвај Перу Филипини Полска Португалија Катар Руанда Романија Русија САД SAMOA SAN MARINO Саудиска Арабија Сенегал Србија Сејшели Сингапур Словачка Словенија Соломонови Острови Сомалија Јужна Африка Шпанија Шри Ланка Судан Суринам Свазиленд Шведска Швајцарија Сирија Тајланд Танзанија Тимор TONGO ТУНИС ТУРЦИЈА Тувалу Уганда Украина Обединетите Арапски Емирати Обединето Кралство Обединето ЧЛЕНКИ НА криминална активност Америка УРУГВАЈ Узбекистан Вануату VENEZUALA Виетнам Јемен ZAMBIA Зимбабве ПОГЛЕД ПРАВДА Ричард REFSHUAGE ПРОТИВ АЛЕКСАНДАР MARCEL ANDRE SEBASTIAN BARKER судски извршители КАКО казусни FEDORIS И командувал НИВНИТЕ морнариците САРАУНД АВСТРАЛИЈА И сметаат како казусни Belli АВСТРАЛИСКИ НЕ нарекувајќи Кралската комисија во овој случај. СИТЕ НАЦИИ КАКО ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ ЧЛЕНОВИ се подигнувањето MISSILES насочена кон CANBERRA гарантираните австралискиот главен град територија ќе биде само кратер. НА COERCEIVE МЕРКА гарантира Кралската комисија се нарекува и морнариците ЌЕ БИДАТ доаѓаат $ 3 777 000 000 000 вредност од инготи на златото од IBM, за да бела боја BAY КРСТАРЕЊЕ терминал.

Александар е бранител на луѓето, грчки. MARCEL е млад воин, француски јазик. ANDRE Е помажествен, француски јазик. Себастијан е преподобниот, грчки. BARKER Е Crier на судот, АНГЛИСКИ ЈАЗИК. Доставувачот е мала судски претставник со полицијата орган, француски јазик. Командант АЛЕКСАНДАР MARCEL ANDRE BARKER судски извршители КОМАНДИ морнариците САРАУНД АВСТРАЛИЈА ДО секој човек може да се направи само Обединетите нации Светската здравствена организација преседани во мајчин јазик СО ЕДЕН А4 страница во Светската здравствена организација Врховниот суд користење на Apple ® ВО БИЛО црква на World Wide Web.


ЗА
ПОЛИЦИЈАТА
АВСТРАЛИЈА
41 ГОДИНИ

8 месеци

SERGEANT

WILLIAM
BARKER


BARKER листа


Вероломство набој.
Прием од страна ОБВИНЕТИОТ
Среда 24 Јуни 1931 стр 3 член

Меркур (Хобарт, Тас: 1860-1954.)

"Гениј".
"Гај Паметни."
"А кралот yn скриптните ei Ени".
Ramon Delolmo, Gurang-Gurang,
ramon.delolmoe @ yahoo.com.au
61 (0) 451 834 756

"GeniJ ".
" GaJ Pametni . "
"A kralot yn skriptnite ei Eni ".
Ramon Delolmo , Gurang - Gurang ,
ramon.delolmoe @ yahoo.com.au
61 (0) 451 834 756

"Ангела ве сака."
Бернард 10:22 Collaery Мој fellator, содомит, адвокат

"Јас сум многу лош девојка."
Angela 22:22 Magnocavallo, Blackett домови
Облик 3, Ниво 1, Suite 121, 24 Лонсдејл Улица Braddon
 0410 776 071 61 2 6241 6311 61 2 6241 7855

"Имате дозвола да го убијат".

Даниел Ruul, bizactive.net, d_p_ruul@hotmail.com, 61 (0) 410 187 719

"Алекс е како луд како намалување на змија."
Дарен Блумфилд, Абориџините амбасада, 612 6162 1000 612 6162 1100

 "Ние сме свесни за вашиот веб-сајт."
Џејмс Madden, maddenj@theaustralian.com.au, началникот на Генералштабот на Австралија
1300 696 397 612 9288 3000 612 9288 2250

"Вие сте толку брзо како црн појас."
Џералд Франките Канбера машка, Канбера 612 6230 6999 612 6257 1223

"Јас ќе го негираат Имам седум оргазми."
Angela 22:22 Magnocavallo, Blackett домови
Облик 3, Ниво 1, Suite 121, 24 Лонсдејл Улица Braddon
 0410 776 071 61 2 6241 6311 61 2 6241 7855


"Меѓународниот совет на Тринаесет
13grandmotherscouncil@gmail.com


Домородните Баби ги читаат. "
Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители на неверство Ангела Magnocallo е

 "На 10 Заповеди не се закон."
Сент Џејмс етика центар thepractice@ethics.org.au 61 2 8267 9566 61 2 8267 9477"Јас ејакулација по Ангела има еден оргазам."
Бернард 10:22 Collaery, јавниот обвинител, Канбера 0417 262 392 61 2 6239 6033 612 6239 6238


"Александар судски извршители е брилијантен студент по право."
Главниот правда Сер Ентони Мејсон Високиот суд на Австралија 612 9231 5774 612 9231 5794


"Александар судски извршители има многу трауматично живот."
Д-р Мајкл Shihoff, генерал Practioner, 21 Едгар Улица Ainslie 612 6257 5899 612 6247 4670

"Јас се искачи под Сиднеј пристанишен мост во целиот на Milsons Точка кула, долу внатрешни скали, до внатрешни скали, во целиот на Dawes Точка кула за опера страна, долу внатрешни скали, до внатрешни скали, преку до Сиднеј потоа назад Dawes Точка кула, долу внатрешна скалите, до внатрешни скали, во целиот на Milson Точка кула за Луна парк страна, долу внатрешни скали, до внатрешни скали, во целиот на Северна Сиднеј. Сфатив Ванеса Камил Bayliss не би ме сакате да го самоубиство само затоа што на блиската личност во мојот живот за 15 години, 108 дена и 12 часа бил убиен поради superelevation во патниот беше неточни што патот беше наменета за пред 30 години, кога ограничувањето на брзината е помал. Спиев под весници под весници за една недела на д-р Марија Бут Парк & Стражарската ротонда Kirribilli и доби работа во ИГА Експрес во 10 Енис патот Milsons Точка. Јас се посвети на Ана Фројд Intellectualisation, проекција, Реакција Формирање, д-р Марија Бут медицина, благосостојба и Сер Ентони Мејсон Заеднички Законот за мене да ја направам мојата Светската здравствена организација преседан за исправка на вредноста инвалидни хендикепирани, кои можат да сега сите се искачи Сиднеј пристанишен мост по Австралија убие сестра ти со тоа што го прави речиси невозможно за општеството да се направи обичајното право. "
61 2 9240 1181 Сиднеј пристанишен мост искачи - за искачувањето од својот живот ™ 61 2 9240 1110


"Мислев дека ќе морате Извинувањето на папата на Океанија."
"Католичката црква е околу 2000 години."
Кардинал Џорџ Пел, Архиепископот од Сиднеј, Австралија, Океанија 612 9390 5300 612 9390 5306


"Имам коефициент на интелигенција од 150 па имате коефициент на интелигенција од најмалку 150."
Џон Додатен, Фигаро комуникации, 612 6288 5990


"Животот е една од судбината и Serendipity се сретнавме денес преку двете."
Крис Sidoti, Комесар за човекови права Австралија chris.sidoti @ gmail.com

"Александар судски извршители е редок исклучок како што тој е исклучително интелигентни."
Директор психијатрија Ројал Дарвин болницата АВСТРАЛИЈА 1800 682 288 61 8 8922 7921 61 8 8922 7742


"На Абориџините не сакаат компензација тие само сакаат нивната земја назад."
Жермен Грир, (@ TheFemaleGreer) 44 (0) 20 7373 8672


"На оние кои победи на победата јас ќе ти даде право да седат покрај мене на мојот
престол, како што јас сум бил победничката и сега седат од страна татко ми на неговиот престол. "
Откровение 03:21 Кралот Џејмс Верзија Библијата

"Колку долго Руперт Мардок ќе потрае да плати $ 7000000000? Ватикан чека! "
Руперт Мардок, (@ rupertmurdoch) 1 800 330 3772 201 221 7582

"Зашто самите знаете дека Господовиот ден ќе дојде како крадец во ноќ."
1 Солунјаните 5:02 Кралот Џејмс Верзија Библијата


"Во 001, можам да направам законот да се промени историјата на земјата, Џејмс Бонд е само аматер на само 007."
Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители знае секое лице, судот, парламентот, полицијата, одбраната сила во светот не може да го запре последица на мојот изглед на глобално ниво.


"Ако Принцот Ју беше тука 1421, и 1434 доведе до ренесанса, зошто не можам да ги покани Кина на нивната земја?
Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители знае секое лице, судот, парламентот, полицијата, одбраната сила во светот не може да го запре последица на мојот изглед на глобално ниво.


"Апологија на Папата во Кина во 30 дена за папата Бул 1455 гарантира мојата нова Ватикан живеење."
Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители знае секое лице, судот, парламентот, полицијата, одбраната сила во светот не може да го запре последица на мојот изглед на глобално ниво.


"Спротивно на вообичаеното верување светот станува се подобро место за живеење, предизвикот е да се направи фер."
Фил Ruthven, (@ IBISWorld) 613 9655 3803 613 9650 4033


"Ние ќе одиме надолу другар CREEK ROAD (5,5 км) од автобуската станица заедно како мајка не може баш и од нас колку што таа може да се баш од нас кога ние се врати дома."
Свети Ванеса Камил Bayliss 19-10-69 - 7-12-85 гробишта планината Riddell патот Healesville VIC 3777 АВСТРАЛИЈА
Австралискиот национален универзитет Дебата општество; Австралиската сојузна полиција; потпомогнати од: Филип Алан Selth, Про Вице-Канцелар, на Австралискиот национален универзитет; Ричард Refshauge, ѓакони, Греам и Џејмс; Крис Chenoweth, Mallesons, Стивен & Жак; се во непочитување на Високиот суд правила, со заплашување на мене од litigating против главниот судија на Високиот суд КК CBE KBE AC HonLLD (ANU) 1980 година, за небрежност, од affilliating и асоцирањето со и одобрува како покровител, во име на Високиот суд на Австралија, организација чија криминална активност предизвика: -
"Јас само сакаат да играат Cluedo ®, драсканици ® и сакам Монополот ® на глобалната правда, еднаквост и вистината!"
Amicus Curae Р против Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители [2011] ACTSC 214 (30 ноември 2011) [44%] е СЗО ИЦ IDH Преседан ASIO ЦИА ФБИ ФСБ MI7 Кометал д-р Закони (HC) (ANU) 1995 година, на гревот, СОС, сонцето, Канбера, Австралија. А Нобеловата награда за мир, Bem (Британската империја Медал) Велика Британија, Кометал (Ѕвездата од Храброст) + крст на Valour AUS, на ДИК (Почитувани разузнавање крст) САД се Постхумно одликуван со државен погреб за доброволен акт или акти на вонредна хероизмот вклучуваат прифаќањето на постоечките опасности со conspicious цврстина и примерен храброст. На државата R.I.P.
"Вие сте најголемиот неискористен ресурс."

"Вие се држи Австралија откуп за Комисија Ројал."
"Кога луѓето да сфатат дека имаат талент тие ќе се стави пари зад вас."
"Не можете да се изложуваат на небрежност на главниот судија на Високиот суд, ќе добиете
куршум во главата да ви ги замолчат. "и" Вие сте крајно опасно! "и" Fix It! "

"Колку што јас сум загрижен што имаат најмногу вонредни, бескомпромисен и неконтролирано ум."
Чичко Wilfrid Баркер OOM (олимписки Орден за заслуги), освои спорт маркетинг и менаџмент обид да се одржи 2000 Олимписките игри и покрена $ 2 600 000 000 во маркетинг и менаџмент права, Сиднеј, Австралија,
612 9959 3466 612 9929 5218 61 412 706 799 khogarth@smamgroup.com


"Колку побрзо политичари се добие Австралиската сојузна полиција изјава потврдува небрежност на главниот судија на Високиот суд, толку побрзо ќе може да го користат за да се јавите на Кралската комисија во небрежност на главниот судија на Високиот суд, па тие тогаш може да тврдат дека е небрежен во Mabo пресудата која беше 4-3 одлука. "
Д-р Брајан Pezzutti Вести Јужен Велс Законодавниот совет Ричмонд Хил Лизмор АВСТРАЛИЈА 0428 428 456 612 6624 2210 612 6625 1268

"Началникот на армијата мене заѕвони двапати вас во врска."
Бригадниот д-р Брајан Pezzutti Ричмонд Хил Лизмор АВСТРАЛИЈА 0428 428 456 612 6624 2210 612 6625 1268


"Дали некогаш сте се одржи пиштол во главата Рејчел Мишел Piercey е?"
Шефот на Армијата генералот Питер Лихи 612 6275 4555 612 6275 4666

"Знам дека Сер Ентони е вашиот пријател."
Гувернер - Општи Сер Вилијам Дин Комонвелтот на Австралија 612 6283 3533 612 6281 3760
"Свесен сум тужбата ќе се носи."
Главниот правда Сер Жерар Бренан Високиот суд на Австралија 612 9231 5774 612 9231 5794


"Јас го разбирам она што Извинувањето на папата на Океанија значи, јас сум Високиот суд Судија."
Главниот правда Сер Ентони Мејсон Високиот суд на Австралија 612 9231 5774 612 9231 5794

"Ја ценам дека ме штити."
Главниот правда Сер Ентони Мејсон Високиот суд на Австралија 612 9231 5774 612 9231 5794
Сер Ентони Мејсон е непостојана Судија на Хонг Конг суд на последната жалба
Претседателот на Апелациониот суд на Соломоновите Острови
Судија на Врховниот суд на Фиџи
siranthony@bigpond.com.au


Сер Ентони Мејсон
-----------------


Гранд Bauhinia медал (GBM)


     Сер Ентони Мејсон се доделува на GBM како признание за неговите посветени и истакнати услуга во судството како непостојата судија од уште еден заеднички закон Надлежност на Хонг Конг суд на последната жалба. Уште во неговиот прв состанок, по основањето на Судот на конечната жалба во 1997 година, Сер Ентони Мејсон остана еден од столбовите на Судот. Преку неговите насоки и мудрост, Судот на конечната жалба беше во можност, во многу случаи од висок профил, да се воспостави во новиот уставен поредок на Хонг Конг Специјални административен регион. Тој има направено огромен придонес во овозможување на суд да се стекнат со доверба и довербата на заедницата и цврсто да го утврди својот углед во обичајното право свет. Сер Ентони Мејсон служеше како непостојата судија на Судот на конечната жалба во судството за над 15 години.


"Барам да ми ги избришете веднаш од овој кружен-мејл."
Правда Мајкл Кирби Високиот суд на Австралија Ниво 7 195 Macquarie Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000 61 2 9231 5800 61 2 9231 5811 mail@michaelkirby.com.au
Претседателот Меѓународниот Commissin на правници Rue des Bains 33 Женева 8 Телефонски 41 22 979 3800 41 22 979 38 01 info@icj.org


"Имате цел ден пред мене денес."
Главниот судија Џефри Мајлс Законот Врховниот суд jamiles@webone.com.au


"Знам дека ќе се носи костум Сер Ентони Мејсон."
Главниот правда Теренс Хигинс Законот Врховниот суд знаејќи мојот соработник знае секое нешто што правам секогаш

во Р против Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители [2011] ACTSC 214 (30 ноември 2011) [44%] е СЗО ИЦ IDH
"Австралиската Уставниот закон (Велика Британија) е укинат".
Главниот правда Теренс Хигинс Законот Врховниот суд за легалноста на Австралија од Версајскиот договор
во Р против Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители [2011] ACTSC 214 (30 ноември 2011) [44%] е СЗО ИЦ IDH


"Јас сум запознаен со Меѓународната класификација на Оштетување инвалидско Хендикеп, не е виновен."
Главниот правда Теренс Хигинс Законот Врховниот суд правење Светската здравствена организација преседан
во Р против Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители [2011] ACTSC 214 (30 ноември 2011) [44%] е СЗО ИЦ IDH


"Извештај Бернард Collaery на законот општество."
Главниот правда Теренс Хигинс Законот Врховниот суд на адвокат имаат сексуален однос со клиентите девојка Ангела Magnocavallo
во Р против Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители [2011] ACTSC 214 (30 ноември 2011) [44%] е СЗО ИЦ IDH


"Тоа е нелегално за мене да ве упатат на ментално здравје трибунал."
Главниот правда Теренс Хигинс Законот Врховниот суд чека мојот crucification на кривични Ричард Refshuage
во Р против Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители [2011] ACTSC 214 (30 ноември 2011) [44%] е СЗО ИЦ IDH


"Јас идам да те ослободи од вината како начин овие случаи биле спроведени во
на Основниот суд во целост порази принципите на нашиот правен систем. "
Спроведување на правдата Јован галоп Законот Врховниот суд на Рејчел Мишел Piercey е 7 лажните обвинувања во 1992 година


"Не постои друг начин да се избега на безбедноста во Австралискиот национален универзитет
Заменик-канцелар канцеларија, но за Александар судски извршители да коленото него во топки. "
Правда Кен Криспин Законот Врховниот суд на ANU вработување Ричард Refshuage за Рејчел Мишел Piercey


"Јас ќе ве упатат на ментално здравје трибунал."
Правда Ричард Refshuage Законот Врховниот е нелегално да се обезбеди неговото crucification за Собрание куќа јарбол

"Каде е доказ Рејчел Мишел Piercey направени лажни обвинувања, фабрикувани докази, обврски вероломство, обврски вероломство со намера да набави уверувањето, беше во непочитување на Врховниот суд Правила и има излажав да епископ на војската, воената полиција, началникот на Армијата, Шефот на одбранбени сили, генералниот гувернер и Нејзиното Височество? "
"Рејчел Мишел Piercey не е мојот клиент веќе."
"Дали сакате да се договори?"
(Ану и $ 7 000 000 000 ослободени од данок еднаш годишно)
(Твојот crucification на парламентот куќа јарбол за моето молчење?)
Правда Ричард Refshuage Законот Врховниот суд 612 6207 1709 612 6205 4959 supreme.court @ act.gov.au
"Кога Ричард Refshauge [R & B 23 Елиот Pl Cmpbl 6249 6176] сфаќа што тој има да
изгуби, верувам Рејчел Мишел Piercey ќе биде убиен, а ќе бидат врамени за убиството! "
Дејвид Метјуз, на Законот Советот на социјални услуги или главен министри департментот, Канбера, Австралија. 612 6248 7566 612 6247 7171 или 612 6207 5111 0418 879 830

"Верувам Рејчел Мишел Piercey ќе бидат убиени пред вас, како што таа ќе се изложуваат на други криминал"
Греам Кембел, земјите-за световите Најголемата електоратот, Канбера, Австралија. 41 22 799 9100 0015 41 22 799 9189

"Еден сосема нов Обединетите нации треба да се постави да се справи со овие случаи!"
Д-р Бари Џонс АО 1993 (Ред на Австралија), член на Европскиот парламент, Канбера, Австралија. 612 6277 7700 612 6273 4100

"Тоа звучи повеќе како Харисон Форд филм."
Дејвид Симонс, член на Европскиот парламент, Канбера, Австралија. 1 202 797 3000 0015 1 202 797 3414
"Само нервирам! Се надевам дека ќе имаме добар клевета адвокат. "
Дик Bolkus sodomises 1990 ANU Дебата општество претседател Симон Банки, Сенка обвинител, министер во сенка за правда, Аделаида, Австралија. 618 8352 7477 618 8234 1165


http://members.iimetro.com.au/ ~ hubbca / aust_govt.htm
[Гордон Хјуз 0418 544 644!]

159 ALR 260 ASIC V JOOSE HCA 1998 HILL V тужи HCA 30 од 1999

"Продолжи со добрата работа, Александар!"
Александар Даунер, министерот за надворешни работи / Трговија, 612 6277 7500 612 6273 4112


"Запиши во канцеларија."
[Јас го Првата пишувам за 1788! Дали навистина мислиш дека тие имаат коефициент на интелигенција од најмалку 150?]
 или Пол Китинг, премиерот, Австралија. 612 9223 7282

"Јас сум само Архиепископот!"
[Се молам St Johns Рид, кој Refshauge брзо ме убива!]
Архиепископот Дезмонд Туту, добитник на Нобеловата награда за мир 1984 година, HonLLD (ANU) 1994 година, кога го прашав за помош во барањето на политички азил во Јужна Африка. 1225

"Ти дефинитивно ќе биде убиен ако го изложуваат оваа голема криминална активност."
[А првата Светската здравствена организација државен погреб за Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители?]
Alex Telman, Норм Галагер е адвокат, Мелбурн, Австралија. 613 9592 8887 или 0409 742 274

"Ова е голем неправда!"
Крис Марфи, адвокат, 612 9264 2144 612 9283 1997


"Вие само треба да ја тужи некој!"
[Јас Mandamus тужел 1788 за пренос на генералниот гувернер, гувернери, Администратори, полициските сили, директори на јавни обвинителства, омбудсмани, парламентите, универзитети и АБЦ Радио / Телевизија да му верувате]
 или stuart.littlemore @ bigpond.com.au АБЦ КК Адвокат, Litocracy, Сиднеј, Австралија. 612 9335 3097 612 9335 3099

"Океј Алекс, сте се докажале она што се случува се случува, но дали тоа вреди вашиот живот?"
Кери О'Брајан, Водителот, четири агли, австралискиот радиодифузна корпорација, Сиднеј, Австралија. 612 6275 4640 612 6275 4555 0412 825 411

"Ќе се слушнеме од сила на природата!"
[Како што Небрежност £ 7000000000 тужел 1788?]
Роџер Грант, интелигенција, меѓународни и корпоративните односи директор, австралискиот радиодифузна корпорација, Сиднеј, Австралија. 612 9334 7700 612 9334 7799
"Јас сум во апсолутна неверување како во последната недела секој полицискиот комесар во земјата ме контактираше во врска со вашата Високиот суд писание, и имаш еден пекол на играчка на предвидување на работите, полицијата удирање вас пишуваше за во Високиот суд писание е на видео. "

"Што по ѓаволите што ви се случува да се направи еднаш си ја завршил овој рекреативен маркетинг проект?"
Командант Дон McCullough, внатрешни истраги, Канбера, Австралија 612 6131 5600 612 6132 6131
"Ова е многу сериозна, ако некој имаше вперено пиштол во главата на сите граѓани што ќе биде во затвор до сега!"
Dt Supt Ед Хаџиќ, Амо командант, внатрешни истраги 612 6131 5600 612 6132 6131

"Ако продолжи да оди на овој начин, да го изложи, ќе имаме убиство да се испита."
Dt Supt Реџиналд Bastik, командант АФП заедниците, Канбера, сега Австралиската даночна управа. 612 6131 5600 612 6132 6131 0419 974 673

"Им гарантирам на Комисијата Кралската кога ќе се убиени, а имам моќ, исто така." Или

"Официјални лица, не може да си дозволи да ти бидат убиени како ќе се направи маченик."
Градот патрола Sgt Џефри Браун Ова е нашиот 1972 (Британската империја медал), Обединетите нации Преодни власти во Источен Тимор, Дили. 612 6131 5600 612 6132 6131

"Полицијата знае како да се извршат кривичните дела и да се извлечеш со тоа."
Командант Џорџ Дејвидсон, командант на внатрешни истраги, Австралиската сојузна полиција, Канбера, Австралија. 612 6131 5600 612 6132 6131
"Рејчел Мишел Piercey рече дека била силувана."
Детективот наредник Дејв Бејкер Австралиската сојузна полиција, Канбера, Австралија. 612 6131 5600 612 6132 6131
Битие 39. Светото Писмо: Кралот Џејмс верзија - Bartleby.com
www.bartleby.com> ... > Библијата> Кралот Џејмс Верзија> Битие

Светото Писмо: Кралот Џејмс верзија. ... Јосиф и Potiphar е жена ...

затоа што ти си неговата сопруга: како тогаш можам да направам оваа голема зло, и грев против Бога?
"Ти си ебен куропушач! [Pru Хауард] Јас лично ќе ве однесе до Goulburn затвор. Можете
никогаш нема да работат надвор што се случува, па дури и ако не ти никогаш нема да биде во можност да го докаже тоа! "
Ајде да се изложи на наредникот Хари Hains 4928 Австралиската сојузна полиција Woden Полициската станица 612 6131 5600 612 6132 6131

"Јас би сакал да се пука но јас немам мојот пиштол со мене како што јас сум тука како преговарач."
Ајде да се изложи на наредникот Адријан Занает 3260 Австралиската сојузна полиција Woden Полициската станица 612 6131 5600 612 6132 6131


"Зошто не сте само себе си убие?"
Сајмон Оверленд АФП главен оперативен директор 612 6131 5600 612 6132 6131

"Австралискиот национален универзитет најмил адвокат за Рејчел Мишел Piercey

како тие се почувствуваа Алекс имаше доволно правен совет. "
Leila Bailiey, ANU советник, Канбера, Австралија. 612 6125 8143 612 6125 0097

"Австралискиот национален универзитет најмил адвокат за Рејчел Мишел Piercey

како што таа праша Филип Алан Selth Про Вице-Канцелар. "
Harrey Geddes, ANU Правниот факултет, Канбера, Австралија. 612 6773 3699 612 6773 2580 hgeddes@une.edu.au


"Искрено се надевам дека не се убиени!"
Проф Дин Terrell, ANU Вице-Канцелар, Канбера, Австралија. 612 6125 8143 612 6125 0097

"Немам намера да се инволвира во секој случај во работите ќе се зголеми за причините што јас сум сигурен дека ќе се разбере. Јас само не верувам дека некој ќе се обиде да те убие за дејствијата кои сте ги направиле. "
[Австралискиот национален универзитет ќе биде веднаш префрлен во мојата доверба профил и јас ќе им се даде д-р Закони (HC) (ANU) секоја година со 7000000000 $ за мојата тишина]
Професор Питер Baume АО 1992 (Ред на Австралија), канцелар, Австралискиот национален универзитет, Канбера, Австралија. 612 9385 2517 612 9313 6185 или 0419 997 505
"Австралискиот национален универзитет indemnifying Рејчел Мишел Piercey против трошоците оди во двете насоки што и Алекс нејзиниот тужи за Австралискиот национален универзитет мора да плаќаат."
"Јас не би бил изненаден ако беа убиени пред вашиот следен роденден!"
На 16, дадов Федра комплекс Професорот Филип В Бејтс Адвокат со скршен нос и скула и 2 црни очи со една самоодбрана удар, Универзитетот во Сиднеј, 61 2 9351 0260 61 2 9351 0200

"Најдобри желби во вашата борба."
[Фала Дезмонд Туту и ​​Нелсон Мандела за помагање!]
Брајан Burdekin АО 1995 (Ред на Австралија), специјален советник на Обединетите нации комесар за човекови права во Женева, Швајцарија. 41 2 2917 3960

"Александар, Ви благодариме за вашата поддршка за Обединетите нации."
[Благодарам Обединетите нации за правење секој Обединетите нации пакт закон во секоја земја во светот и онеспособување секој нации Уставот]
Ричард Батлер AM 1992 (член на Редот на Австралија), Извршен Претседател, Обединетите нации Посебната комисија, Њујорк, Соединетите Американски Држави на Америка. 1225
"Тоа звучи повеќе како Џејмс Бонд филм."
Nadine Behan Адвокат Како да се кандидира свој судски случај. 612 9552 3061

"Алекс, вие сте второто доаѓање на Месијата!"
Канбера Психолог / Социологот само побарајте Архиепископот Џорџ Кери, Lambeth палата во Лондон SE1 7JU 44 (0) 171 928 8282 44 (0) 171 261 9836


"Некој мора да го направи тоа!"
Nadine Behan, Адвокат, Како да се кандидира на вашиот сопствен судски случај.

(1.) Палмер, М (комесар, ИНТЕРПОЛ, Извршниот комитет)
АФП изјава во прашање на Рејчел Мишел Piercey, 5/6/95, страница А1. 612 6275 7701 612 6275 7240

© Амикус Curae Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители ASIO ЦИА ФБИ ФСБ MI7 Кометал д-р Закони (HC) (ANU) scrabbleuk @ Мател. в о м 1200 Јуни 5, 1995

Кажете 1 212 963 3018 Факти 1 212 963 3922 Моб 1 917 913 0239 LPO Кутија 70 Австралија Националниот универзитет Канбера Законот 0200 АВСТРАЛИЈА

Луѓе именуваа во Високиот суд писмена, во конципирањето на нивните криминални активности во 1992 година, 1993, 1994,
и 1995 година, барајќи нивното апсење и committal за непочитување на Високиот суд правила.
Bayliss, А писменото на Mandamus против главниот судија на Високиот суд на Австралија, 03/01/95, страница 28.
5.3
Австралискиот национален универзитет врска дискусија општество (ANUDS)
Симон Brettel 1991-3 претседателот [C.T. 24/3/00] [ANUTECH свој ANU]
Kath Cummins 1992 Заменик-претседателот [Австралиската Финансиски Преглед]
Тим Хјуз 1992 Благајник [Kings Cross (Дилер)]
Кирстен Едвардс 1992 Уредник [Универзитетот технологија Сиднеј криминал законот]

[Вонреден претседател на Меѓународната комисија на правници J.Michael Кирби 1997-8]
Метју Sag 1992 Уредник [Corrs комора Westgarth]
[Вонреден Секс со вонреден доведе до seperation со J.Mary Финецот J.Paul Финецот 1997-8]

Stella Gaha [Џонс] 1992 Спонзорство директор [Австралија демократите]
Рејчел Мишел Piercey 1992 Асистент Спонзорство директор [RMC ПА TRG план]
5.4
Австралискиот национален универзитет (ANU) И ПРАВНИ ПРЕТСТАВНИЦИ
Филип Алан Selth ANU Про Вице-Канцелар планирање & Администратор [Нов Јужен Велс Адвокатската комора]
Ричард Refshauge ANU најмен од МКГ [ANU хонорарен професор / Закон DPP / Англиканците]
Крис Chenoweth ANU најмен од MSJ [Кристофер Chenoweth & ЧИН Законот општество]
Малком Бренан ANU најмен од MSJ Mallesons Стивен Жак [Прашајте отец Френк Бренан]
Стивен Херик ANU правен службеник [Со син Ендрју популарна ANUDS член]
Мајкл Хелман јас најмен од Ахерн Морис Винсент [Пети измама Хелман + Co]
Тимотеј Чедвик јас најмен од Snedden сала галоп [Исто така пукаше во Федералниот суд]
5.5
Австралиската сојузна полиција (АФП)
Хари Томас Hains АФП Констабл 4928 [Еден затвореник sodomizing наредникот]
Адријан Крафт АФП Констабл 3260 [со само 5 лукавите АФП во семејството]
Kelvin Џорџ Трн АФП Констабл 1639 [Goulburn Затвор]
Роберт Данкан АФП Констабл 4174 [Goulburn Затвор]
Пол Sherring АФП Констабл 4545 [Goulburn Затвор]
Anthony Крокер АФП Констабл 4832 [Goulburn Затвор]
Дарен Bretherton АФП Констабл 4997 [Goulburn Затвор]
____________________ XXVIII ____________________
Депонент Секретарот


Светската здравствена организација

ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ
Генералното собрание на ОН
ЦРКВА НА ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ Теологија

ПРАВА ЗА жените да имаат 7 оргазми 3 пати на ден во мојот SEALY ®


ИЗЈАВА Во прашање на датум: 1100 часа Понеделник 5 јуни 1995 година
ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ воената полиција против Рејчел MICHELLE PIERCEY Е = MC2 v Е = de2 - в
________________________________________________________________________
ИМЕ: Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители Кометал АКА: г-дин Healesville VIC 3777
Датум на раѓање: 1803 25/8/70 1800552275 кажам: 61 2 6283 3533 Факти: 61 2 6281 3760 интелигенција:> 150
Професија: извршниот директор Æ ABCO ПРЕТПРИЈАТИЈА ABCO МАРКЕТИНГ Iacta Алеа est 61 2 9818 4221
Седиште: Ernst & Young L7 51 Allara Свети Канбера Законот 2600 61 2 6267 3888
Поштенска адреса: Refshauge Rm L4 Chancelry BLG 10 LPO BOX 70 ANU Канбера Законот 0200
________________________________________________________________________
Јас сум само досадно Salopian Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители р Законите HC ANU. На 10 јануари, 1990 година јас приклучи ABCO ПРЕТПРИЈАТИЈА PTY LTD АЦН 008 657 869. На 7 февруари, 1990 година јас се регистрирани ABCO МАРКЕТИНГ RN F00054960. Јас сум социјални, политички, правни, економски, комерцијални и идеолошки, теорија exculpator - на SPLECITE. Во мојот ANU О-недела 1992 година, јас основана на Австралискиот национален универзитет драсканици ® општество, како: "Јас сум можеби несомнено најмногу страствен и лојални ревнител на драсканици ®" 1. На 16 јули 1992 година, јас беше ангажиран за развој на комплементарни драсканици ® производи за ЏВ Копје и Синот да лиценца, производство и пазарот на меѓународно ниво, во замена за 7% во светот авторски права на Cluedo ®, Монополот ®, драсканици ® и 100% Hasbro и 100% JWSpear сопственост. Еден трепкање и секоја парохија, област, училиште, библиотека, Шире, електоратот ќе треба клубови.

Во 22:22 на Среда Мај 10, 1995, бев уапсен во Високиот суд на Австралија, за неуспехот да се плаќаат $ 352 во парични казни за злосторство како што бил фатен читање на Канбера тајмс, Во Сиднеј Морнинг Хералд & Австралиската во ANU библиотека на 23 ноември 1993 година. Во стандардно на плаќање на 352 $ во казни, го поминав 4 дена во полициската станица клетки. Кога се зема во Канбера полициска станица на надзор видео камера го снимала ме повторно се столчи од страна на Австралиската сојузна полиција и раце Барање за ограничување на ред (1995/1422). Екс-Форбс Рејчел Мишел Piercey на ANU Јован XXIII колеџ 61 2 6279 4999 беше барателот. Папата Јован XXIII беше упокоил на 3 септември 2000 година од страна на папата Јован Павле Втори. Како на почетокот на 21 век, христијанството е најраспространетата религија во светот со околу 2,2 милијарди верници сите чекаат за мене. Читам KJV ® Светото Писмо во 14 дена, добив извинување папата на Кина во 30 дена и доби Апологија папата на Океанија во 60 дена.

Во Барањето за цел ограничување, Рејчел Мишел Piercey напиша, "изјави дека ќе" дојде над 'и' учат (мене) лекција "... дека имало" вперен пиштол во (мојот) глава '. И дека тој ќе ме убие ако тој не добие својот пат ". И "Постојано телефонираше во раните утрински часови, направени закани, и следи ме на универзитет." Проверете!

ANU Дебата Општество и Законот општество Ричард Refshauge, Крис Erskine, Греам Слепа, Симон Банки, Симон Brettel, Гевин Ли, Kath Cummins, Тим Хјуз, Кирстен Едвардс, Метју дисторзии, Анита Смит, Стела Gaha, Кејт Кели, Марк Нолан, Даниел Mulino и "посебен интерес" * Хари Hains; поттикнат и охрабрат, потпомогнати и поддржувал, Рејчел Мишел Piercey да Цин & INXS на: - фабрикување докази, направи лажни обвинувања, се обврзуваат вероломство, се обврзуваат вероломство со намера да набави уверувањето, и изопачуваат Текот на правдата во 1992 година, 1993, 1994, 1995 и 1996 година за пер група прифаќање, пријатели и кунилингус по фелацио за Хари Hains & Адријан Craft и Стивен Бајрон како главен заговорник сака sodomizing општество. 61 2 6275 2222/44. Ричард Refshuage врши coprophagia со Rachel Мишел Piercey.

* 161.092 Рекорд на Хари Hains до главниот Masturbator Рон Cahill, "Тоа беше надвор од мојата должност."
"Бидејќи имам посебен интерес." Изразот "Таа голта кога таа ми дава глава."

Рејчел Мишел Piercey применуваат за ограничување на ред (1995/1422) да биде во непочитување на Високиот суд правила, да престанат да ме посетуваат ANU Дебата Општество и Законот општество Коктел партија на Големата сала на Високиот суд на Австралија на 07:00 во среда 10 мај 1995 и гаранција комисија откако таа пука сум јас во крос-кантри Волво ®. Шах-мат!

© Амикус Curae Александар Марсел Андре Себастијан судски извршители ASIO ЦИА ФБИ ФСБ MI7 Кометал д-р Закони (H.C.) (A.N.U.)

Додади в р а б б ј д у к @ M a т т е л. в о м 1200 Јуни 5, 1995

Кажете 1 212 963 3018 Факти 1 212 963 3922 Моб 1 917 913 0239 LPO Кутија 70
Австралија Националниот универзитет Канбера A.C.T. 0200 АВСТРАЛИЈА

ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ воената полиција против Рејчел MICHELLE PIERCEY Е = MC2 v Е = de2 - в

Коктел партија присуствуваа ANU Дебата општество Покровител и главниот судија на Високиот суд на Австралија, до 21, април 1995 Сер А1 Ентони Френк Масон AC KBE; главен судија на Високиот суд на Австралија, од 21 април 1995 година, Сер (Френсис) Џерард Бренан AC KBE; Комонвелтот на Австралија обвинител Мајкл Хју Lavarch (ALP); ANU Вице-Канцелар, професор Ричард Дин Terrell и в.д. заменик-Вице-Канцелар Професорот Денис Чарлс Пирс најмен Ричард Refshauge за Рејчел Мишел Piercey, за да ја надоместите трошоците па ANU може да се пренесе мојата доверба профил еднаш јас ја тужи. Мојата апостолите се секој австралиски адвокат. Моите ученици се секој австралиски адвокат.

Рејчел Мишел Piercey беше во непочитување на Високиот суд правила, како што го дискредитира неа и нејзините врсници во писменото на Mandamus и писание од небрежност, јас поднесена против Покровител на ANU Дебата општество на 3-ти јануари 1995 година. Кога се сретнав со Сер А1 Ентони Френк Масон AC KBE, во 07:10, се покажа му одговара на него си купи 2 дена по неговото именување на Високиот суд во понеделникот 7 август, 1972 година, што ја носам како што јас се заштити главниот судија на Високиот суд, гувернер Генерално, претседателот на Меѓународната комисија од правници и извинување папата на Океанија. Во 07:34 Дадов Сер А1 Ентони Френк Масон AC KBE мојот писменото на Mandamus и моето писание за небрежност јас скришно поднесени во Високиот суд на Австралија во вторникот 3 јануари 1995 тој начин поттикнувајќи полицискиот комесар во Аделаида, Бризбејн, Дарвин, Хобарт, Мелбурн, Перт и Сиднеј да се поврзеш Канбера и криминал Австралија Комисијата да се утврди. Давам првите $ 7billion на Сер А1 Ентони Френк Масон AC KBE за вклучување на секој Шире, Шире градоначалник, електоратот, електоратот член, законодавната советник, сенатор, деканите на сите факултети, полициски станици, директори на јавните обвинителства, народен правобранител, администратор, гувернер , генерален гувернер, Нејзиното Височество, Австралија радиодифузна корпорација радиото, телевизијата и сите весници во Австралија.

АВСТРАЛИСКИ КРИМИНАЛ КОМИСИЈА


annualreport@crimecommission.gov.au hotline@crimecommission.gov.au media@crimecommission.gov.au


Џон Lawler, Пол Jevotovic, Ворен Греј, Џудит Линд, Дамјан Пауел, Бен McDevitt, Џонатан Никол, Џон Ballantyne, Карен Hartfield, Кетрин McMullan, Џон Мос, Ричард Грант, полковникот Goodsell, Метју McCreadie, Дејвид Lacey, Каролин Scheetz, Мајк Харисон , Саманта Chard, Филипа де Veau се пријавени да Австралиската комисија за спроведување на законот Интегритет за Google Светата Столица амбасада 22:31 веб-сајт.
612 6243 6666 Џон Lawler 44 Mort Улица Канбера Законот 2601 612 6243 6687
612 9373 2100 Ворен Греј L10, Б, 280 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2001 612 9373 2199
613 8636 7111 Џонатан Никол L3, 452 Флиндерс Улица Мелбурн VIC 3001 613 8636 7399
618 9265 6789 Џон Ballantyne L3 619 Мареј Стрит Перт WA 6001 618 9265 6780
617 3243 0800 бен McDevitt L3, 139 Крунисување диск Милтон QLD 4064 617 3243 0899
618 8217 6300 Damien Пауел 55 Currie Стрит Аделаида СА 5001 618 8217 6360
613 8636 7395 Матеј McCreadie L5, 47 Ливерпул стрит Хобарт TAS 7000 613 8336 7395
618 8217 6200 полковникот Goodsell 814 McMillans патот Дарвин НТ 0828 618 8217 6215
618 8217 6220 Џон Lawler L1, 25 Тод Мол Алис Спрингс НТ 0870 618 8951 5939

contact@aclei.gov.au 612 6141 2345 Филип Мос Австралиската комисија за спроведување на законот Интегритет GPO Box 605 Канбера Законот 2601 612 6230 7341

Во овие писмена, јас, исто така, претскажал на криминални активности се извршени во 1995 година од страна на ANU Дебата општество извршната и на членовите на комисијата, именувана погоре, како што беше случај во 1992, 1993 и 1994 година. Во писмо до Сер А1 Ентони Френк Масон AC KBE завршен во 03:38 среда 10 мај 1995 Јас претскажано за поттикнување и охрабрување на криминални активности за да се обезбеди полициска помош и abet забранува мене да дојдат до Високиот суд на 7:00 10 мај 1995. Јас факс моето писмо до својот партнер ANU член на Советот Филип Рудок на 03:38:59, јавниот обвинител Мајкл Lavarch на 4:01:08; Австралиската сојузна полиција: - началник Мајкл Палмер на 4:04:03; криминал одред командант Рик Ninness на 04:06:58, еден колега внатрешни истраги заменик-командант Едвард Хаџиќ на 4:10:53; Комонвелт правобранител Филипа Смит во 04:13:47; и непријател ANU Дебата општество во 12:32:49. Биле извршени злосторствата 149 дена откако поднесе писмена и 7 часа откако јас факс писмо. Колку известување се австралиски Фелацио Полицијата треба пред тие да ејакулираат? Француската писмо ме штити! За среќа за мене Ангела Magnocavallo, исто така зема седум оргазми пилула.


Ние никогаш само ќе те прашаат зошто Кевин Гилберт беше прогласен за виновен во 1957 година за убиство на неговата сопруга откако домашниот аргумент и беше осуден на доживотен затвор. Се запознав со Eleanour Гилберт на Reconcilation Место Канбера. Јас рече дека можете да го направите ова најмногу што може да го натера беше Извинувањето на папата. 30 дена подоцна добив извинување на папата во Кина, 60 дена подоцна Апологија папата на Океанија. Добив потврда од Euroka Гилберт за бегалците од Quamby, реков да го оставам до мене и јас ќе го поправам вечерва. 3 часа подоцна Го фатив бегалец, илегален имигрант и жена засолниште двата од нив.
Заѕвонив 000 известување полицаец си пука 6 дена, 144 часа, 8640 минути, 518.400 секунди пред Ентони Vangorp се застрела во Healesville. Прашајте Бернард Collaery 61 (0) 417 262 392 за Batemans Залив, Cooma и Goulburn полицијата околните Braidwood полициска станица. Го плати 3.000.000 $ за интервју и Ангела Magnocavallo 7.000.000 $ за интервју. Руперт Мардок ќе ми плати $ 7000000000 за светската книга, медиуми, маркетинг, мини-серија, филмови. Колку хеликоптери законски да лебдите во Сиднеј Хар да се пробие вести? Значи колку брзо направи centillions на неврони патување?


Во Вумера ракета опсег, реков, "Мојата идеја кога бев 11 беше да се користи бел лов алатка за намалување на кожи." Па јас сум во somene друго задниот двор и кирија за ова место ќе биде огромна. Единствениот проблем што можеше да се види Абориџините да ги прашате за историјата на ова место. Па кога чичко Wilfrid Баркер праша зошто не сум таму прават случај Mabo Мислев дека барем јас не можеше да стори е да се добие Извинувањето на папата за извинување на папата во Кина и Океанија за папата Бул 1455. На Обединетите нации пакт за правата на 370 милиони домородното население треба да поканат вниманието на светот кон Австралија.


Во Канбера Стар Моторс реков, "Мојата идеја кога имав 12 беше да се користи светлината кои емитуваат диоди како уреди за предупредување", па Ауди, БМВ, Шевролет, Крајслер, Ферари, Фиат, Форд, Холден, Хонда, Jaquar, Lamborghini, Lexus, Mercedes -Бенц, Мицубиши, Нисан, Peugot, Порше, Range Rover, Renualt, Rols Ројс, Сааб, Шкода, Субару, Фолксваген, Волво гарантира мене revealling светлината кои емитуваат диоди да го замени секое домаќинство светлина, Neon светлина, канцеларија светлина, семафори и улични виделина во светот. Еднаш на секои возило во светот собира енергија со соларни тела тие можат да заработат бесплатен паркинг со обезбедување моќ да shires. Откако јас се открие јаглерод диоксид конверзија на јаглерод, кислород и озонот, на стакленички гасови проблем ќе биде решен и јас ќе бидат заштитени од страна на целото човештво. Откако јас се направи Обединетите нации декларација секој уставот и валута во светот ќе пропадне да се замени со пактовите на Обединетите нации и на Обединетите нации Валута. За вечноста човештвото ја посетите Австралија во стравопочит на интелигенција 150 1 човек +, Apple ®, Cluedo ®, Монополот ®, драсканици ®, Sealy ®, KJV ® 10 заповеди, Обединетите нации Валута, Законот, Волво ® за живот и Светската здравствена организација.


Јас гарантирам Мајкрософт ќе несреќа што се 1983 мене 13 години на Commondore 64 реализира ДД / ММ / YY ќе резултира со хаосот на 31/12/99 чини вредноста на Microsoft и оние кои се лиценцирани за употреба MS-DOS. Бил Гејтс ќе плаќаат IBISWorld $ 3777000000000 да ги ликвидираат Microsoft за проблем чини светот 600 милијарди долари. Ако тој ме праша во 1983 година би рекол само промена датираат од ДД / ММ / YY да ДД / ММ / ГГГГ во текот на следните 17 години и да прочитате KJV ® Светото Писмо и реализација Откровенија forwarns на новиот милениум. Правни фирми во светот сега ја тужи MS-DOS небрежност како глобален удел на пазарите несреќата. Како САД валута паѓа Кина ќе престане тргување со американски долари и започне тргување во А $. Сите народи тужи Соединетите Американски Држави за дозволувајќи им на лудак кој не може да ејакулираат во лудачка линија да се кандидира тежок MS оперативен систем. Продаде!


Африка, Америка, Antartica, Азија, Европа и Океанија мора да нападне во знак на одмазда за убиство на Ванеса Камил Bayliss во патниот сообраќај орган. Комонвелтот на Австралија фонд Нов Јужен Велс транспорт, патишта и поморство Услуги ветерани патот Jerrawa Крик Хјум автопат каде "superelevation на патот не е точно како што патот беше наменета за 30 години, кога ограничувањето на брзината е понизок" да го цитирам градежен инженер кој го дизајнираше yass бајпас, па Комонвелт, држава, територија, Шире, високото образование отстапи власта и нивните assests ќе се продава да се подигне $ 3777000000000 да плаќаат IBISWorld. Како што имам 4500 апостолите адвокати, 30.000 ученици адвокати, неправилен устав од Версајскиот договор, на почетокот 2000 компании во Австралија и Нов Зеланд вреди $ 2000000000000, 13.400.000 Евреи, 1,8 милијарди муслимани, 2.2 милијарди христијани и 3 милијарди другите чекање за светот Првиот правна постапка против патен транспорт орган за одложување на само гениј. Австралија мора да се даде за мене да се даде на Абориџини од 120 000 години.

Ватикан мора да се изгради 100% злато Solomons храм во централен слив на езерото Барли Грифин како мојот дом. Индија мора да нападне во знак на одмазда за убиствата на Нитин Garg, Jaspreet Синг и Randjodh Синг. Индија мора да бараат да се добие Апологија папата на Индија. Индија мора да ме плаќаат $ 7000000000 за извинување на папата во Индија. Кина мора да се изгради голем возен парк да ги нападне во знак на одмазда за Тејлор Луис Шмит користење на machette да decapitate Лианг Zhoo. На Народна Република Кина мора да ме плаќаат $ 7000000000 за извинување на папата во Кина, капка $ US како валута на трговијата, така Соединетите Американски Држави несреќата, тужи Велика Kindgom за Договорот од Версај гарантирање на Втората светска војна и потоа обидете се Kath Cummins, Стивен Бајрон, Рејчел Мишел Piercey, Крис Chenoweth, Стивен Херик, Џон Purnell, Ричард Refshuage, Филип Алан Selth, Адријан Занает и Хари Hains. Кинезите и Индијците можат да учат заедно во Австралискиот национален универзитет.


Светската здравствена организација ќе ми даде $ 7 000 000 000 подарок за извинување на папата во Кина за мисионери кои пристигнуваат во 1536 со 1421 кинески на сајтот покани луѓето да Средното Кралство. Светската здравствена организација ќе се изгради 1421 штаб во Парламентарното Триаголник Канбера за секој човек во светот погодени од 1421 карти, Tso стандардизиран, астрономија, математика, уметност и архитектура, која доведе до 1434 ренесансата во Европа. Кинески мапи доби на папата преку трговски пристаништа во Арабија.


Светската здравствена организација ќе ми даде $ 7 000 000 000 подарок за Апологија папата на Океанија кои водат кон Обединетите нации пакт за правата на 370 милиони домородното население. Светската здравствена организација ќе се изгради штабот во Парламентарното Триаголник Канбера за 370 милиони домородните луѓе погодени од папата Бул 1455. Светската здравствена организација ќе се воспостави Врховниот суд каде преседани може да се направи на мајчин јазик од страна на апостолите и учениците за домородните народи.


Светската здравствена организација ќе ми даде $ 7 000 000 000 подарок за Р против Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители 2011 Меѓународна класификација Оштетување инвалидско Хендикеп преседан кој може да се користи за 2.1 милијарди луѓе ширум светот. Светската здравствена организација ќе се изгради Оштетување инвалидско Хендикеп седиште во Парламентарното Триаголник во Канбера за да можам да се осигура Дипломатите од 154 држави во Австралија може да донесе прашања кои влијаат на нивната популација.


Светската здравствена организација ќе ми даде $ 7 000 000 000 подарок за ликвидација на Мајкрософт, со проблем се нарекува милениум баг, кој, сфатив во 1983 година ќе чини повеќе од вредноста на Microsoft. Светската здравствена организација Врховниот суд ќе го олесни 7 милијарди луѓе да бидат во можност да се добие нивната 600.000.000.000 $ вратат во живот со inquisatorial судството испитува како несовесни Вилијам Гејтс цена свет повеќе од цената на $ 500.000.000.000 Виетнамската војна. Општество живеат во феудализмот под маската на капитализмот при што оние што имаат пари контролираат оние без.


Светската здравствена организација ќе ми даде $ 7 000 000 000 за ликвидација на Австралија, со проблем наречен Комонвелт патишта, кои, сфатив ќе го одложи мојата идеја од 1982 кој ќе чини повеќе од вредноста на Австралија. Светската здравствена организација Врховниот суд ќе го олесни 1 лице да биде во можност да пристапите инквизиторски судството испитува како гениј е одложена од укинување на Microsoft и христијанството за нивната одговорност надминува вредноста на Microsoft и христијанството.


Светската здравствена организација ќе ми даде $ 7 000 000 000 за ликвидација на христијанството, со проблем се нарекува геноцид паганите, кои, сфатив во 1981 година ќе чини повеќе од вредноста на христијанството. Светската здравствена организација Врховниот суд ќе го олесни 7 милијарди луѓе да бидат во можност да се добие нивната земја вратат во живот со инквизиторски судството истрага како несовесни Исус Христос чини светот повеќе од цената на целото земјиште. Општество живеат во феудализмот под маската на демократијата при што IQ> 150 живеат под оние без.


Па Светската здравствена организација мора да ме вработат и плаќаат ме да живеам во Сиднеј Suite Дом за повеќето остроумниот на гости, овој две спални стан е незаменлива во Сиднеј, фали 350sqm (3853sqft) на луксузен опкружува. А приватниот отворено тераса со близу 360 степени панорама на пристаништето во Сиднеј, опера и мост, оддава почит на посакувана водата локација. Современите состаноци вклучуваат state-of-the-art кујна, затворен јадење за осум, 6.5 "LED телевизија, за домашна забава систем, и пространа дневна област, спа бања, сува сауна и парна соба. Алфреско јадење за осум е достапна на приватни тераса, во прилог на сонцето салони и кадифен ден легла. Парк Хајат Сиднеј 7 Хиксон патот на карпите Сиднеј Нов Јужен Велс 2000 Австралија 61 2 6256 1234 61 2 6256 1555 sydney.park @ hyatt.com sydney.park.hyatt.com


Можам да кажам дека во врска со наводниот основи наведени во Барањето за цел ограничување (95/1422), јас никогаш не треба: - отпуштен или посочи пиштол во главата Рејчел Мишел Piercey е; рече дека ќе ја убие ако јас не се добие ми начин; телефонираше или загрозени нејзините насекаде; положи свечена заклетва во неа; по неа додека во ANU или било каде. Началникот ќе Вработување 16:1-22 мене.

Република Платон 376 п.н.е. рече: "И така, ако некој друг е пронајден во нашата држава кажуваат лаги, тој ќе се казни за воведување на пракса веројатност да прекатурване и уништи бродот на државата". Овие факти се сократовската (умрел 399 п.н.е.) , serendiptious (1754), полемика и pleonastic. Јас знам, кога на тендер како доказ, ќе биде одговорен за гонење за кривоклетство ако сум намерно е наведено кој било факт кој јас знам дека се лажни и / или не верувам да биде вистина. Моето семејство пристигна во Ван Diemans Земјиште во 1828 година, најдолг стаж во полициски службеник во Австралија е мојот прадедо, има никој не е обвинет за кривоклетство од 1931 година?


Ab initio 1] е латински термин што значи "од почеток" и е изведен од латинскиот AB ("од") + inition, аблативни еднина од initium ("почеток")


Во Британската кралска морнарица во средината на 18 век, терминот во можност морнар (abbreivated АБ) од морнар со искуство од најмалку две години на море. Морнар со помалку искуство се нарекува landmen или обични морнар.


Управникот (CO) е офицер во командата на воената единица. Обично на командантот има крајна орган на единицата, и е usaully даден широк ширина да се кандидира на единица како што тој го гледа одговара, во рамките на границите на воено право. Во овој поглед, команданти имаат значителни одговорности (на пример, употреба на сила, финансии, опрема, Женевската конвенција), давачки (до повисокиот надлежен орган, мисијата ефективност, должност за грижа на персоналот) и овластувања (на пример, дисциплина и казнување на персонал во рамките на одредени граници на воена закон).


Ако не се разработени Јас сум внук на сојузничките Воен брод УХМР Jumna А / потполковник командант Жак Фредерик Bayliss кој служел во Индија и живеел во Адмиралитетска куќа, сега Fascadil Земја Вили, командант Arrochar Торпедо Тестирање facilty за 19 години отколку што треба помогнат. Јас сега команда сојузниците да ги избрка Австралија од Асоцијацијата на југоисточни азиски држави, Комонвелтот на Нациите, Генералното собрание на ОН, Советот за безбедност, Светската трговска организација. Австралискиот устав акт (Велика Британија) инвалидитет значи Обединетото Кралство гарантира инвазија да ме заштити.


Мојата одврзани раце е како Баркер е crier на судот и како судски извршители малолетник судски претставник со полицијата орган. А папата Бул 1066 е кога судски извршители отиде од Нормандија во Англија па папата Бул 2013 ќе ми даде Австралија да им даде на најстариот жив цивилизација 120 000 години. Папската Бул ќе ми даде на светот да му ја врати на 370 милиони домородното население. Папската Бул ќе ме направи кралот на Англија и нареди јас ликвидираат целата територија на христијанството поради кршење на 10 заповеди. Папската Бул ќе ме направи крал на кралевите. Како еден дедо брак ирски жена може да му се извини на ирскиот за папата Бул 1155. Како еден дедо оженил со шкотски жена може да му се извини на Шкотите за британските кој тероризираа светот со нивната форма на христијанството. Јас навикнат сум да ви кажам историјата на Бјукенан или Форбс клан. Ако нетактичност со мене ти нетактичност со нив. Господ Томас Macaulay напиша историјата на Англија за мене и Сер Алан вати напиша Австралиската Дипломат за вас да знаете Маргарет вати во мојата баба, нејзината најпозната семејство напиша историјата на Англија. Вие нема да ја прашам кој Џејмс Ват беше, како тој измислил топчести лежишта или почна да си игра со пареа моќ. Ако не знаете како пареа моќ предводена до индустриската револуција никогаш нема да знаеш колку мојата идеолошка револуција ќе се осигура целото човештво имаат нивната земја, вода, храна и засолниште да се направи следната генерација. Распнете ме за Собрание куќа Канбера јарбол ако не ми се допаѓа.


Ако Ричард Refshuage препорачува Рејчел Мишел Piercey да аплицираат за нејзиниот прв ограничување на ред врз основа "Тој има оштетување на мозокот", а потоа се применува за Заедницата адвокат да го преземе мојот сообраќајна несреќа компензација врз основа "Тој има оштетување на мозокот", тој тоа го прави на неговиот сопствен ризик. Само $ 410.000.000.000 во вредност од осигурителни компании ќе имаат корист од мојот свет прв преседан против Нов Јужен Велс патниот сообраќај орган. Јас побарувачката на Комисијата Кралската за правда Ричард Refshuage криминална активност, така што моето надомест може да оди пред правда за доделување на законски надоместок износ.


Ако главниот судија Теренс Хигинс рече: "Тоа ќе биде нелегално за него да се насочи мене да се ментално здравје трибунал", отколку што беше нелегално за правда Ричард Refshuage насочи мене да се ментално здравје трибунал. Наплаќаат правда Ричард Refshuage, Рејчел Мишел Piercey и Хари Томас Hains за кривоклетство. Канцеларот на англиканската и католичката дијацеза во и Универзитетот во Австралија знаат. Секој англиканската и католичката парохија во Тасманија потврди дали сум бил во несвест за еден месец од Бога само сака мене да се живее. Правда галоп рече: "Јас excruciate функционери". Тоа ме excruciates, официјални лица убиени Ванеса Камил Bayliss со superelevation на патот не е точно како што патот беше наменета за пред 30 години, кога ограничувањето на брзината е помал.

Англиканската и Католичката црква да се обложуваат вредноста на мојот 100% храмот Златен Соломон против сите валути уривање и да трилиони како Резервната Банка на Австралија рече: "Тоа ќе биде долго време пред да постои една глобална валута." Од ќе го 370 милиони домородното население биде милионери, како и добивање на нивните сопствени земјиште назад. Ауди, БМВ, Шевролет, Крајслер, Ферари, Фиат, Форд, Холден, Хонда, Jaquar, Lamborghini, Lexus, Mercedes-Benz, Мицубиши, Нисан, Peugot, Порше, Range Rover, Renualt, Ролс Ројс, Сааб, Шкода, Субару, Фолксваген, Volvo ќе им даде на сите нови автомобили.


Топ 2000 компании во Австралија и Нов Зеланд во вредност од $ 2 000 000 000 000 може да контактирате со колега Фил Ruthven @ IBISWorld 613 9655 613 9650 4033 кои се користат да работат за дедо Мервин Баркер и му помогна да постави ИБИС група. Откако Фил Ruthven има прогноза на catrostophic несреќа на христијанството и Microsoft за нивниот грешки јас ќе се вратам на $ милијарди акционерите пари потрошени од страна на Топ 2000 компании во Австралија и Нов Зеланд. Јас само треба $ 7 000 000 000 сега готово ослободени од данок.


Секоја жена овулацијата кои сакаат седум оргазми, три пати на ден и $ 1 000 000 во текот на бременоста контактирајте мојот генерален директор Ендрју Mensworth. andrew.mensforth @ hyatt.com Парк Хајат Сиднеј 7 Хиксон патот на карпите Сиднеј Нов Јужен Велс 2000 Телефон 61 2 9256 1234 Факс 61 2 9256 1555 sydney.park @ hyatt.com.au Сигурен сум дека Ендрју Mensworth може да организира Apple ® и Yahama Disklavier ® за Сиднеј Suite и јас ќе организираме кардинал Џорџ Пел да ни се ожени.


Амнести интернешенел, Црвениот крст, Меѓународниот ПЕН, Worldvision противат crucification за Собрание куќа Канбера.


             nireland@amnesty.org.uk suv_suva@icrc.org info@pen-international.org service@worldvision.com.au


ПОВИК ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ целосна истрага

2 Летописи 06:36 "Кога тие згрешам против вас - зашто никој не ...
biblehub.com/2_chronicles/6-36.htm


... ви-за не постои оној кој што не грев и ти се лути со нив и ќе им се непријател, така што тие се занесуваат заробеништво на земјиште далеку или во близина на ...
Сите папата Булс 1155, 1435, 1455 и 1493

е Геноцид да се земе неверник земја

666breakfast@abc.net.au

содржина директор hill.lucia @ abc.net.au
станица менаџер ho.andrea @ abc.net.au
вести уредник mulhall.john @ abc.net.au
онлајн производител trail.jim @ abc.net.au
маркетинг менаџер ludovici.carolyn @ abc.net.au
презентер solly.ross @ abc.net.au
производител lester.kim @ abc.net.au
презентер sloan.alex @ abc.net.au
производител jones.virginia @ abc.net.au
производител rumble.gabrielle @ abc.net.au
презентер jacobs.genieve @ abc.net.au
производител gorman.claire @ abc.net.au
презентер maher.louise @ abc.net.au
производител vyer.james @ abc.net.au
презентер gavel.tim @ abc.net.au

Нобеловата награда за мир
Норвешкиот Нобелов комитет

 library@nobel.no
postmaster@nobel.no


psd@lawsociety.com.au
registry@lawsociety.com.au
lawsociety@lawsociety.com.au

       

Потпишан: Прашајте Бан Ки Мун Генералниот секретар ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ 27 2 1761 2531/4193
Amicus Curae Р против Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители [2011] ACTSC 214 (30 ноември 2011) ASIO ЦИА ФБИ ФСБ MI7 OHMSS Кометал СЗО ИЦ IDH преседан

Папата

Светската здравствена организација
Само објаснувачки
ЦРКВА НА ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ ТеологијаГенералниот секретар
Здруженијата на Интерпол, на CLUEDO ®, монопол ®, драсканици ® и на Обединетите нации

Изјава преземени од страна на Dt Supt Тим Фишер 884 ДНК ИНТЕРПОЛ во 1200 часа 5 јуни 1995 година.
Потпишан: Прашајте Рејмонд Kendall генералниот секретар на Интерпол 33 4 7244 7000/7163
Един Вработување 2:1-13 комесар Мик Палмер ИЗВРШНО ИНТЕРПОЛ 61 2 6131 5600 61 2 6132 6131
1. Бјукенан, А Писмо до Иан Андерсон G.M. на J.W. Копје и Синот со идејата за драсканици ® cufflinks, столпчиња, обетки, модни додатоци + A1 Тај Пин, 3/9/94. Притиснете за големината на печатењето Копирај

© Амикус Curae Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители ASIO ЦИА ФБИ ФСБ MI7 Кометал д-р Закони (H.C.) (A.N.U.)
Додади в р а б б ј д у к @ M a т т е л. в о м 1200 Јуни 5, 1995
Кажете 1 212 963 3018 Факти 1 212 963 3922 Моб 1 917 913 0239 LPO Кутија 70
Австралија Националниот универзитет Канбера A.C.T. 0200 АВСТРАЛИЈА Океанија Повратна информација

R V Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители [2011] Законот Кометал 214 (30 ноември 2011)

Светската здравствена организација Меѓународна класификација Оштетување инвалидско Хендикеп преседан може да се користи на глобално ниво.

Главниот правда Теренс Хигинс
"Она што е ново?"

Александар Марсел Андре Себастијан Баркер судски извршители
"Она што е ново е симптоми на оштетување на мозокот, која доаѓа во рамките на Светската здравствена организација Меѓународна класификација на Оштетување инвалидско Хендикеп (1981).

Главниот правда Теренс Хигинс
"Јас сум familair со меѓународната класификација на Оштетување инвалидско Хендикеп, не е виновен.

(А4 страница предадена на главниот судија и директор на Јавното обвинителство)

"Паркер КК, Роџер, адвокат-at-закон, (61 2 9221 3890), p.127, Поглавје 7, Adducing докази за да докаже или негира оштетување на мозокот, оштетување на мозокот Медицинско-правните аспекти, Блеквел Прес, Сиднеј, (1994) . (Моја Федра комплекс Филип В Бејтс е главен и одговорен уредник, професор на Универзитетот во Сиднеј и Сер Овен Диксон комори 61 2 9373 7400 61 2 9373 7422 14/179 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000)

"6. Клиничката слика кај фокална церебрална растројство Lishman вели на стр.16 дека строго фокусна оштетување на мозокот може да биде и одговорна за двете акутни и хронични органски реакции. Тој вели дека фронтален лезија може да се состане карактеристични промени во расположение и temperment. Најкарактеристичен е дезинхибиција со експанзивна overfamiliarity, нетактичен, над-се зборува [at] iveness, детски возбуда или prankish и punning социјални и етички контрола може да биде намалена со недостатокот на грижа за иднината и за последица на акции. Сексуална indiscretions и ситни прекршоци може да да се случи, или бруто грешки на судот во врска со финансиски или меѓучовечки прашања. Понекогаш постои значително рамнодушност, дури и незаинтересираност за чувство на другите. Подеднакво недостаток на анксиозност и увид од страна на пациентот во неговата или нејзината состојба. Висина на расположение често се гледа, имено празен и fatous еуфорија наместо вистински занес кој комуницира со набљудувачот. Во други случаи главните промени се недостаток на иницијатива, aspontaneity и длабока забавување на психомоторните активност. концентрацијата, вниманието и способност за извршување надвор планираната активност се оштетени од овие промени, но настапи на тест на формални интелигенција често се изненадувачки добро сочувани еднаш на пациентите соработка е обезбедена. "

Суд: - Lishman, Вилијам Alwyn, органски психијатрија, на психолошките последици од Церебрална растројство. Блеквел Научни публикации. Оксфорд. (1987).
Кит Мејсон
Адвокатите Тогаш и Сега
Австралиски Правни зборник
Федерацијата Прес 2012
ISBN 978 186287 890 7 (HBK)
71 Џон Стрит Leichardt Нов Јужен Велс 2040
61 2 9552 2200 61 2 9552 1681
www.federationpress.com.au
info@federationpress.com.au

6
Домородните Законот

Човекови прва дојде во Австралија пред околу 40.000 години.

Paleoecological докази откриваат 120.000 години промена во Firestick земјоделство укажува доаѓањето на Абориџините во Австралија.

Набљудувањето на антрополози и почетокот на доселениците и усни историчари на Абориџините descedants го потврдат Абориџините обичајно право. 1 Како и со европското право, санкционирани и неодобрено модели на однесување уживаа морални и религиски основи. За она што вреди, авторитетен caselaw, исто така, се согласува дека Абориџините ученост беше и е навистина закон. 2 толку потешко прашање се однесува на нејзината соживот со доминантна систем на законски и обичајното право се смета дека потекнуваат од белите населба.
На Aborignal вообичаените правила, кои не беа нужно униформа, траеја аспекти на земјиште закон, законот за животна средина, свето право сродство, брак, иницирање и други делови на семејното право. И имаше санкции, вклучувајќи и spearing дизајнирани да предизвика смрт во некои случаи, повреди во други, индикации за завршено шема на јавниот грешки.

Да се ​​современи очи имаше добар за само-помош, но било studnet на англиски обичајното право или европски граѓанското право знае дека ова е знак за секој правен систем особено во нејзините примитивни фаза. Што се однесува до процеси, имаше улоги за старешините чиј збор беше закон во различни работи и кои, како и судиите на обичајното право, беа примарен медиум за посочувајќи и спроведување на традицијата. 3 домородни правни системи признати процеси слично на испитувања. 4 Овие беа рудиментирана истражувања за вистината дека стави премија за консензус бараат дијалог, темел на формалните процеси на медијација тој закон белиот човек ке ги опфати со enthuiasm во доцниот 20 век.

Но сепак од страна на западните суета, Indigneous законите и обичаите биле сосема изоставена (од белите доселеници) се додека не долго после окупацијата на источниот брег, кој започна со доаѓањето на Првата флота во 1788 година. На Абориџините живеат во Австралија беа различно игнорира, нападнале и експлоатирана од страна на доселениците и нивните потомци. Понекогаш тие се одмазди. Понекогаш theyacted во самоодбрана или тврдење на побарување на право (се нивните докази се прифатливи, што не беше до многу децении по бели населено место). Понекогаш тие, како и бели луѓе, направи работите што спротивност со двете свои закони и англискиот закон со кој беше исправува се применуваат на нив во граница колонија. Понекогаш тие не направиле ништо повеќе отколку противат на вмешување на доселениците врз земјите кои не би биле признати како нивни до 1992 година, долго после тие биле убиени или се иселија како "trespassers". Во Тасманија, имаше добро документирани инциденти на земјиште на компанијата на Ван Дименова, бидејќи тие се спротивставил на киднапирањето на нивните сопруги или за spearing овци верувајќи нив да биде игра. 5

Во 1992 Mabo Случај Високиот суд го отфрли барањето на Terra nullus доктрина во Австралија. 6

Што било објавено дека мајчин Насловот беше способни да преживеат стекнување на Круната на суверенитетот и радикални титулата да слета во Австралија. За жал, Mabo беше одлука чии симболичко влијание беше не се исти со сите значајни надомест на минатото грешки. Имаше две широки причини. На практично ниво, се покажа многу тешко и скапо да се идентификуваат содржината на мајчин законите и обичаите преживеани во времето на бели населба. И правно ниво, маршот на бели населба значеше дека Краун грантови на своето и другите акти на окупација едноставно overreached мајчин титула, така што таа е неспособна да заживување. Во незаборавни зборови Бренан на J: 7

На обичајното право може, со повикување на традиционалните закони и обичаи на староседелците, да се идентификува и да се заштити мајчин права и интереси на кои тие ги воздигнуваат. Сепак, кога плима на историјата беше однесен било вистинска потврда на традиционалните обичаи, на темелите на мајчин наслов исчезна. А мајчин титула која престанала со abondoning на законите и обичаите врз основа на традиција не може да се обнови за современа признавање.

Mabo е генерално се гледа како случај за правата на земја, иако пресуди призна теоретска можност дека други аспекти на обичајно право, вклучувајќи ги и правата да ловат и риба, 8 може да го преживеале бела населба. Но кривичното право не беше еден од нив, според Мејсон Џеј во Вокер v Нов Јужен Велс. 9 Тој смета дека принципите на еднаквост пред законот и на универзалниот јазик на кривичното право статути не остави простор за некомпатибилни системи на мајчин право да издржи. Сепак, можноста за одбрана врз основа на искрен тврдење на правото Забележано е 10 и таму е ограничен признавање на улогата за вообичаени казни треба да бидат земени во предвид кога пресудата. 11

Австралија се бара од страна на Европејците

На Х Кит Мејсон AC КК пензионира како претседател на Нов Јужен Велс Апелациониот суд во 2007 година тој е сега во посета на соработник во универзитет на Нов Јужен Велс. Тој е ко-автор на Законот за денационализација Мејсон & Картер во Австралија на која беше објавена второто издание во 2008 година. Кит Мејсон е адвокат, адвокат, право реформатор, Јавниот правобранител, претседателот на Апелациониот суд, законот наставник и медијатор. Има објавено на теми, вклучувајќи судски метод, правни таксономија, законот на реституција, и интерфејс на правото, моралноста и религијата. Во моментов тој е визитинг професорите соработник на Универзитетот на Нов Јужен Велс и канцелар на Англиканската епархија Армидејл. Ова дело, адвокати тогаш и сега, е комбинација на интересите на аматерски правни историчар со увид извлечени од среќа животот во законот. Па тоа е тивка разумно да се очекува тој никогаш не научил да го користите ризница на истражувачки стари весници за 1155, 1435, 1453, 1455, 1493, Laudibiliter, падот на Константинопол, Роман Понтифекс, Интер Ceatara или Апологија папата на Океанија. Веројатно е дека никогаш не научил да Извинувањето на Google папата на Океанија или Папската проповед на Океанија. Имате?

Во 1493 папата Александар VI поделена на целиот "откриени" и неоткриени свет меѓу португалски и шпански сфери на влијание. Договорот од Tordesillas меѓу двете земји, со посредство на Папата следната година, даде малку помала прилагодување кои испорачуваат Бразил до Португалија. Замислената линија што трчаше низ целиот свет пресечени Австралија од страна на 129. меридијан еден dcame од страна на степени да му служи на границата на Западна Австралија.

Кога, во 1770 година, Капетан Кук тврди дека "Нов Јужен Велс" за Британците Corwn, на површина се состои сите на модерната Нов Јужен Велс, Квинсленд, Јужна Австралија, Тасманија, Викторија и Северната Територија. Западниот крај првично беше ширина 135 степени западно но беше продолжен до 129-тата меридијан во 1828 година, на тој начин обезбедувајќи дека демаркацијата беше како n antipodean продолжување на линијата на папата. "Сопственост" на Западна Австралија беше донесена од страна на Капетанот Стирлинг во 1829 година, како Далечниот Исток како 129-тата меридијан. 21
 Еден предложи причина беше почитување на Британската источноиндиска компанија кои се гледаше како на наследник на тајната Португалска право во Индискиот Океан. Со оваа логика, земјиште на средновековен папата може да се гледа како определува границата на модерната западна Австралија.

Во 1642 година на холандскиот истражувач Абел Тасман, кој пловел под покровителство на колонијални гувернерот Ентони Ван Дименова, тврди дека голем остров на југ од копното за stadholder на Холандија. Дека островот ќе носат името на неговата патрон е до 1856 кога беше одлучено дека Тасман самиот треба да биде почестен овој начин. Холандската тврдење беше двојно inchoate: законски, бидејќи меѓународното право потребните занимање или "населба" да ги придружуваат ваквите тврдење (барем во rleation да тера nullius како Тера Австралија инкогнита тогаш беше се смета) 22 и pracally, бидејќи немаше начин што Британците ќе acquisce во ваквото однесување thie холандски ривали. Без оглед на нивната состојба според меѓународното право, овие тврдења на холандски суверенитет никогаш не беа признати од страна на британската кои, интересно е доволно наречен голем Саутленд Нова Холандија. додека и во 19 век.

Процес со кој англискиот закон бил примен во Австралија неодамна доби исцрпна студија. 23 Според 1722 одлука од страна на Советот на Суверениот 24 и делата на Williiam Blackstone 25 англиското право (општ закон и статутот закон, доколку е применливо) беше извршена во странство како "природно право" или наследство од страна на британските предмети кои се населиле во странство територии. На првородство идејата беше селективно игнорирани од страна на почетокот на гувернери, кои наводни да издава дозволи и прописи во согласност со слободите на Англичани. Но тоа беше донесен од страна на почетокот на одлуките на Врховниот суд на Нов Јужен Велс и беше потврдено од страна на Врховниот суд. 26 Прием беше одобрена од страна на колонијални законодавство кое исто така се испорачува критичниот датум.

Нов Јужен Велс првично беше спроведено од страна на гувернерот со помош на воени и поморски офицери кои работат под писма патент се бара примена на англиски кривичното право. 27 граѓански јурисдикција беше наметната како prorogative чин. На constitional бази на губернаторски и судската власт останаа контроверзни до 1824 кога Врховниот суд беа воспоставени со писма патент во земјата Ван Дименова и Нов Јужен Велс од повелби издадени под Кралскиот законодавство. Земја 28 Ван Diemens беше издлабена на Нов Јужен Велс во 1825 година (неговото име се менува во Тасманија во 1856 година), Викторија во 1851 година и Квинсленд во 1859 година. Законодавство да претставува колонија во Западна Австралија прв пат беше донесен во 1829 година. Јужна Австралија е прогласена посебна населба во 1836 pursuabt да британски акт предвиденото, меѓу другото, дека не требаше да биде не осуденици. 29

Првиот англиски судењето на австралиска почва случи само во текот на две недели по бели населба. На Февруари 6, 1788 на жени на Првата флота слета во Sydney Cove. таа вечер имаше Шумен прослава кои продолжиле во текот на следните неколку дена. Една од улиците, осудено лице по име Barsby, беше обвинет за лично злоупотребуваат тапан големи, маркантни тапанар со мачка од девет опашки. 30 (Оваа илустрира два аспекта на осуденик законот во Австралија:. Употреба на правни процеси како вовед во казнување на осудените и дивјаштвото на понатамошната реченици)

Во текот на следните неколку дена Судот на кривична јурисдикција утврдени неколку случаи на кражба на дефицитарните оброци. На заслужен казна очигледно не успеа да одврати од очајно гладни осуденици. На 27 февруари 1788 осудено лице по име Барет беше обвинет и осуден на смрт поради крадење храна оброци. 31 Два дена подоцна, уште еден осуденик (Фримен) исто така беше осуден на смрт за слична криминал. 32 Не е јасно кој беше deputed да се спроведе извршување Фримен, но, како што тој застана во подножјето на бесилка, тој бил информиран за условен помилување на гувернерот, но под услов тој да стане заедничка executiner. По малку време размислуваат дали да го прифати предлогот, тој колебливо се одлучи и неговата прва официјална должност беше да се откажам Барет.

Понекогаш строги мерки на англискиот закон беа запоставени или се занемаруваат. Првиот граѓански случај, беше широко поздравена како покажува владеењето на lasw во осуденик колонија, беше тврдат двајца осуденици против господар на бродот што им се транспортира до Нов Јужен Велс во 1788 година. На успешната акција во detinue за губење на багажот на осудените лица резултираше со награда од $ 15. 33 заменик судија адвокат 34 занемаруваат или да се претвори слепи на англиското право на достигнеме дека ако се примени како Високиот суд на Австралија беше да владее 190 години подоцна, во случај Dugan е, 35 би се спречени на тужителите (како што е осуден felons) од двете тужи и давање заклетва докази во текот на целиот период на нивниот транспорт. На тужителот кабел (или Kable) отиде за да стане полицаец, а потоа еден од водечките трговец во колонијата, иако тој подоцна падна во длабок финансиски тешкотии.

На осудените лица, војници и доселеници кои ја формираа колонија не уживаат сите права на нивните англиски колеги. Како што одминуваше времето ова стана се повеќе и повеќе спорни, со повици за судење од жирито на "врсници", односно не-офицери, станува се повеќе и повеќе острата. 36 Но, други орнаменти на англискиот common law беа применети од самиот почеток, како и со случајот на Ен Дејвис, кој во 1789 година беше обвинет и осуден на смрт поради крадење од живеалиште куќа. Таа тврди дека е бремена и на тој начин неспособни (брза) извршување. А жири составено од дванаесет matrons бил повикан и тоа беше само кога ќе прогласат Дејвис не да биде оплодена дека таа беше обесен. 37

Првородство princile Blackstone не беше, сепак, само-донесување. Дали поради незнаење или намера, или поради тоа што поголемиот дел од животот, беше живееле надвор од дофатот на законот ", што донесе за закон во колонијата често се разликуваше силно од англиското право и често контрадикторни". 38 На пример, тоа не беше до 1820 дека европската беше осуден и погубен за убиство на Абориџините мајчин; па дури и овде на загриженоста на власта беше дека обвинетиот го прекршил протоколи на дипломатијата колку што прекршил законот. 39


1. Види Кенет Maddock ", Абориџините обичајно право" во Питер Хенкс и Брајан Keon-Коен (EDS), Абориџините и Законот: Есеи во сеќавање на Елизабет Eggleston, Џорџ Allen & Unwin Австралија Pty Ltd

2. Milirrpum V Nabalco Pty Ltd (1971) 17 FLR 141 ESP на 265-8; Mabo против Квинсленд (Нема 2) (1992) 175 CLR на 1 на 39. 186

3. На церемонијата за одбележување на неговото пензионирање во 2011 година, Spigelman Cj забележа дека: "Исто како што на старците на Gadigal клан на Eora луѓе биле чувари на земјиштето на кое се сретнеме, на 16 Главен Судии на Нов Јужен Велс, вклучувајќи ги и себе, биле чувари на институционалната традиции на улицата на правото, бидејќи Судот е основана речиси точно 187 години. "

4. Види, на пример Замоци и Харис, Пратениците и Своеволен Whigs, стр 24.
Hoofregter Роберт Franse краток

5. Види замоци, Lawless жетви или Бог Го зачувува судии, стр 141

6. Mabo против Квинсленд (Нема 2) (1992) 175 CLR 1.

7. ibid на 60

8. Види Yanner V Итон (1999) 201 CLR 351

9 (1995) 182 CLR 45.

10 Види Соединетите Американски Држави V Hensler (1987) 163 561: Милер против одмазднички [2007] WASC 259

11. Види, на пример Р v Мала (1992) 2 NTLR 183

21. Види Роџерс V помошничка (1978) 46 FLR 372. За целосни сметка види Западна Австралија V Комонвелтот (1995) 183 CLR 373 на 422-9

22 БХ Мекферсон CBE, приемот на англиското право во странство, Врховниот суд на Квинсленд библиотека, 2007, стр 42-3, 210

23. ибид

24. Anonymous (1722) 2 P WMS 75; 24 ЕР 646

25. Вилијам Blackstone, коментари за законите на Англија, факсимил од првото издание 1765-1769, том 1, стр 105

26. Види Р v Фарел (1831) 1 Legge 5 на 10. Видете исто така Skelton V Колинс (1966) 115 CLR 95 на 135; Dugan V огледало весници ООД (1978) 142 CLR 583 на 589-90.

27. Замоци, австралиски правна историја, CHS 3 и 4

28. Тоа беше на Нов Јужен Wawles акт 1823, 4 Гео в 96 (IMP), кој беше, исто така, се применува на Земјата Ван Дименова.

29. Јужна Австралија акт 1834 година, 4 и 5 ќе 4 в 95 (IMP)

30. R V Barsby [1788] NSWKR 1. Ова е цитирањето на Kercher извештаи, објавените одлуки на Нов Јужен Велс повисоките судови 1788-1827 пат изменето од Брус Kercher и Брент Салтер. случајот белешки од страна на научив автори се извор на информации дадени подолу.

31. R V Берет [1788] NSWKR 4.

32. R V Шерман и Фримен [1788] NSWKR 5

33. Кабел против Синклер [1788] NSWKR 5.

34. Дејвид Колинс, морски офицер без правна обука.

35. Dugan V огледало весници ООД (1978) 142 CLR 583

36. Судскиот од жирито за сериозни кривични дела не бил конечно основана до 1839 година.

37. R V Дејвис [1789] NSWKR 5. Видете исто така Баркер КК, длабоко се обиделе, стр 211 за друга прилика, кога има waws таков жирито. Уште еден необичен форма на жирито наследен од англискиот common law беше на жирито de3 medietatae linguae кој странец може да бара ако тој или таа не зборуваат или разбираат англиски јазик. Како жири беа составени од шест обичните поротници и шест од сонародници на обвинетиот. За пример на неговата употреба во 1875 година во она што е сега на Северната Територија, видете Mildren, Биг бос Fella Сите истиот судија. А историјата на Врховниот суд на Северната Територија, стр 9. Кога, во модерните времиња на Абориџините човек се обиде да изгради "жири од врсниците се состои од Абориџини старешините неговото барање беше одбиено: A v Buzzacott (2004) 149 на Crim Р 320

38. Брус Kercher, "А осуденик Конзервативната: Џорџ Crossly и англискиот правната традиција" (1998) 16 (1) Законот во контекст 17 на 24. Види општо Лиза Форд, доселениците суверенитет; надлежност и домородните народи во Америка и Австралија, Харвард University Press, 2010 година. Многу примери за дисонанца меѓу правото и практиката, и нивното влијание врз посебноста на Австралија правото и правната историја, се наведени во оваа работа. Тие вклучуваат ситуацијата на Абориџините, жените и осудениците.

39. Види белешки на Р v Кирби и Томпсон [1820] NSWKR 11.
Папата Адријан'S бик "LAUDABILITER" И ЗАБЕЛЕШКА врз неа

Земени од Историја на Ирска од страна на Елинор Хул
Том Еден, Прилог I
"Адријан, епископ, слуга на слугите на Бога, на неговиот најголем скапо сакан син во Христа, славни цар на англиски јазик, поздрав и apostolical благослов. [1]
"Laudably и профитабилно вашиот Височество причинува разгледа како најдобро може да се прошири славата на вашето име на земјата и лежеше до за себе вечна награда на небесата, кога, како што станува католик принц, треба труд да ги прошират границите на Црквата, да се учат вистини на христијанската вера на грубо и unlettered луѓе, и да се искорени плевелите на заменик од областа на Господа, и да ги постигнете вашите дизајн повеќе effectually сте жедни за совети и помош на Апостолска Види, и на таков тоа ние сме убедени дека на повисоко се вашите цели, и повеќе дискретно вашиот постапка, толку е поголем, пред Бога, ќе биде вашиот успех, бидејќи, што и има свое потекло во горешти вера и љубов кон религијата, секогаш има просперитетна крајот и прашање. Секако тоа е надвор сомнение, како што вашиот Височество acknowledgeth, дека Ирска и сите други острови, на кој на Евангелието на Исус Христос ја има веќе знаеше и што примивме познавањето на христијанската вера, му припаѓаат на правото на Свети Петар и светиот Римската црква. Затоа ние сме уште поголема желба да се сее во нив прифатливо семето на словото Божјо, бидејќи знаеме дека тоа ќе биде строго се бара од нас во понатамошниот текст. Сте го означеното за нас, нашите добро сакан син во Христа, кој што ги предлагате да влезат на островот Ирска, со цел да се покори на луѓето и да ги направи послушни на закони, и да се искорени од меѓу нив и плевели на гревот, и дека сте спремни да дадат и плаќаат годишно од секоја куќа пензијата на еден денар да Свети Петар, и да го одржи и зачува правата на цркви во таа земја целина и пречиста.
"Ние, според тоа, во врска со вашата побожни и здрав дизајн со должно корист, и милостиво согласувајќи се да твојот петиција, ја изјавуваме нашата волја и задоволство, што, за целите на проширување на границите на Црквата, поставување на граници за напредокот на злото , реформа на злото манири, садење доблест, и зголемување на христијанската религија, вие не влезе и да поседување на тој остров, и да изврши него она ќе биде за чест на Бог и на благосостојбата на истата.
"И, понатаму, ние, исто така, строго наплаќаат и побара народот на таа земја ќе ја прифатите со сите почести, и совесно да ги почитуваат, како и нивните Лиеж господар, заштеда на само правата на цркви, кои ќе имаме inviolably зачувани; и резервирање на Свети Петар и на Светата Римска црква годишната пензија од еден денар од секоја куќа. Доколку, според тоа, ќе ја носите вашата цел да се добар ефект, нека биде вашиот студијата за подобрување на навиките на луѓето, и да преземат такви наредби од страна на себе, или од други кого ќе мислат фитинг, за нивните животи, манири и разговор, дека Црквата може да биде украсена со нив, на христијанската вера бидат засадени и зголемена, а сето тоа се однесува на чест на Бога и спасение на душите да се нарача од вас на сличен начин, така што ќе може да добијат на рацете Божји благослови награда од вечен живот, и може да се добијат на земјата на славното име во возрасти да дојде ".
Привилегија на папата Александар III на Хенри II, се потврдува бик на Адријан, 1172 [2]
"Александар, епископ, слуга на слугите на Бога, на нашите добро сакан син во Христа, славни цар на англиски јазик, здравје и апостолски благослов.
"Бидејќи, како овие грантови на нашите предци кои се знае дека се направени врз разумна основа, се достојни да се потврди од страна на постојан санкција; Ние, според тоа, следејќи ги стапките на покојниот преподобниот папата Адријан, а во очекување и на гледање плодовите на нашата сопствена искрена желби на оваа глава, ратификува и потврди дозвола на, рече папата ќе доделува во однос на владеењето на царството на Ирска, (резервираат да Блажени Петар и светиот Римската црква, како и во Англија, па така во Ирска, на годишната плаќање на еден денар за секоја куќа ;) до крај дека гнасни практики на таа земја може да биде укината, и варварски народ, кој се нарекува од страна на христијанско име, преку вашиот помилување може да стигнеме до некои пристојноста на манири , и дека кога Црквата на таа земја која е досега во нарушената состојба, ќе се намали на подобар ред, дека луѓето може да од страна на вашиот средства поседуваат за иднината на реалноста, како и името на Кристијан професија ".
ЗАБЕЛЕШКА. Во последниве години автентичноста на таканаречената на Adrian "Бик" е оспорена од страна на властите, како кардиналот Моран и кардиналот Гаске. Таа има, во својот монашки живот во средниот век (1922), реиздава есеј првично печатени четириесет години во Даблин Преглед за јули 1883 година, без никакви промени, иако голем број од нејзините датуми и извештаи се оспорени од страна на подоцнежните писатели (хартија сп. Мис Кејт Norgate во англиски Историски преглед, вол. VIII, стр 18-52 [3]). Но никој од овие писатели забележува дека важните фактот дека во текот на целата на средниот век и до крајот пати Бул беше прифатена без прашање како вистински како од страна на ирската нација и од страна на Ватикан. Привилегија на папата Александар III, наследникот на Adrian, потврди Бул, а неговите писма на кралот, на свештенството и владиците на Ирска, како и на благородниците, спроведува послушност кон него. Копија постојат во Книгата на Ленстер, на мува-лист (стр. 342 на факсимил), покажува дека во тринаесеттиот век, на која датум оваа копија се припишува, тоа се гледаше како дел од историскиот материјал што им припаѓаат на таа покраина.
Тоа е најмногу еднина дека кардиналот Гаске треба да се наведе дека папата Јован XXII беше заборавило на бик на Адријан. Во апелот испратен од Донал О'Нил и ирски принцови на оваа папата, во времето на инвазијата на Едвард Брус, тие јасно се жалите до овој Бул како причина за мешање на папата во нивно име. Тие велат: "Адријан IV, вашиот претходник, Англичанецот, повеќе дури и од љубов и предрасуди отколку по раѓање, заслепен од таа љубов и со лажни предлози на Хенри Втори, крал на Англија, ... дал власта на оваа нашиот остров , со извесна форма на зборови, за да истиот Хенри II, кого тој треба подобро да се одземени од неговата сопствена земја, на сметка на над криминал "(односно, убиството на Св Томас Бекет). Во својот одговор, под влијание на овој ирски жалба, папата, пишување од Авињон на кралот Едвард Втори, во втората година од неговиот pontificate, за да се препорача да го препорачливоста на справување попустлив со неговиот ирски предмети, се однесува на Бул Адриан како што следува:. [4] "Тогаш знај, Син, дека сме добиле одредена буква насочени во прв степен од ирската големци и луѓе на нашите синови Анселм, презвитер, на насловот СС Маркелин и Петар, и Лука, ѓакон на Сент Мери во Бродвеј, кардиналот Nuncios на апостолската види, и од нив се приложуваат кон нас во писмото на своите. [5] Во кој ние се види тоа наведено, меѓу другото, дека додека нашите претходник папата Адријан на среќни меморија, ја, на одреден начин и форма на грант, кој беше јасно наведено во неговиот апостолски писма изготвен во таа име, пренесе до вашиот предок, Хенри, кралот на Англија, на славни меморија, врховниот власт над Ирска, дека царот себе и кралевите на Англија неговите наследници, дури и до денес не успеаја да го набљудуваат режим и форма, така поставени, имаат директно кршење на нив, за подолг период изминатата чуваат долу дека луѓето се во состојба на толерира ропството, придружени со нечуени- . на маки и неправди Ниту, пак, беше таму пронајдена при сето тоа време, на секое лице да се поправи поплаки што издржа или да се пресели со беден сочувство за нивната вознемиреност, иако регрес беше мораше да сте ... и силен крик на угнетените падна , на моменти барем, по свој уво. Како последица за кои, не можејќи да се поддржи таква состојба на работите веќе, тие биле принудени да се повлечат од вашата јурисдикција и да ја покани друг да дојде и да биде владетел над нив ", итн .
Јасно е дека во почетокот на XIV век и на ирски и папи верува доделување на Адријан дека е вистински. Жалбата на О'Нил ја заснова својата тужба на фактот дека на англиски кралеви не ги исполнил условите под кои грант е направен: тоа не го оспорува грант. Покрај ова послание на папата, како што, исто така, на Бул, се цитираат во целост од страна две од најголемите ирски црковните власти, Дејвид Роте, епископ Ossory, во својот Analecta Sacra (1616), кога тој беше секретар во Рим на приматите , Питер Ломбард, и од страна на поглаварот себе, во својата книга Де Regno Hiberniae (1632). [6] Тој бил долг престој во Рим и во допирот со папскиот суд, и неговата книга е посветена на Папата Урбан VIII. Ниту една од овие мажи имале било каков сомнеж на автентичноста на документот. А подоцна примерот на папата признавање на Бул се најде во писмото на упатствата дадени од страна на папата Инокентиј X на пратеникот на Rinuccini, кога тој бил испратен од Рим до Ирска за време на Конфедерацијата војни во 1645. Тоа содржи кратко резиме на англиски зделки со Ирска во минатото. Во него се случуваат зборовите: "Хенри, сакајќи да ја зајакне својата империја, ... посака да се покори на островот Ирска, и да компас овој дизајн, со примена на Адријан, кои, и самиот Англичанец, со либерални страна доделена сето она што тој посакувана. На ревност манифестира со Хенри да го конвертирате сите Ирска кон верата се пресели на душата на Адријан да го инвестира со суверенитетот на островот ", итн [7] Јасно е дека подоцна папи не постапи дезавуирам на Adrian. Ниту пак е разликата обидоа да се извлечат од страна на некои современи писатели меѓу "Донација" и "Бул" видливи во делата на овие органи. Т.н. Бул беше израз на одобрение и благословување на акција на Henry слична на онаа доделена од претходниот папа на Војводата Вилијам кога тој предложи да додадете круната на Англија на неговите војводство од Нормандија, или на одобрување од страна на друга папата на Јован посета на Ирска, симболизиран со дарот на круна од пердуви паунот. Папата Александар три посланија во 1172 изјавува дека кога слушна дека Хенри ", поттикнати од божествената инспирација", беше подложен на ирскиот народ да неговата власт тој "се врати благодарение на Него, кои беа доделени толку голема победа". Тој "ја научила со радост" дека ирски кралевите ги презеле Хенри како и нивните суверена и тој ги поттикнува да верноста. [8] Неговата легат, Vivianus, во синодот на Даблин веднаш потоа "направи јавна декларација на правото на кралот на Англија во Ирска "и се закани екскомуникацијата против сите", кој се претпоставува дека пропушта нивната верност ", опстанал став во од страна на папата Видете до владеењето на Елизабета, кога времето на реформацијата воведе нови размислувања.
Дарот на Адријан беше делумно последица на татковската грижа се чувствува од страна на папата за духовна благосостојба на ирскиот народ, на моралните и духовната состојба на кого Свети Malachy и Свети Бернард неодамна даде desponding извештај, и тоа беше делумно се движат во таа Weltpolitik кој беше постепено проширување на моќта на Римската Curia над секој дел на Европа. На многу подоцна папата Александар VI полагам слични тврдат во неговата поделба на целиот западен свет меѓу Шпанија и Португалија. Овие дарови, додека проширување на папата поддршка на примателите во нивните амбициозни проекти, во исто време даде израз на претпоставката на некој авторитет кој тврди да застане над царевите и ги направи suppliants во рацете на духовната моќ.
[1] Во оригиналниот текст на овој Бул ќе се најде во издание Димок на делата на Giraldus Cambrensis, вол. V, стр 317-319 (1867).
[2] За оригиналниот види ibid, стр 318-319;. И Sylloge Ussher е, бр 47.
[3] Види исто така ГХ Orpen, Ирска под Норманите (1911), i, 287-318.
[4] На оригиналниот ЈИЕ Theiner, ветеринар. Пон. Hib. et Шкотланѓанецот., бр ccccxxii, стр. 201.
[5] На две кардинали пристигна во Англија во текот на летото на 1317 година, повеќе од две години по слетувањето на Едвард Брус во Ирска.
[6] ПП. 245-260.
[7] Rinuccini, амбасада во Ирска, XXVIII-XXIX.
[8] Sweetman, Календар, I, бр 38, стр 6, 7; Црната книга на касата, QR, проследена.. 8б, 9, 9б.
Земени од Историја на Ирска од страна на Елинор Хул

Sicut Dudum

Од Википедија, слободната енциклопедија

Доведе секција овој член не може адекватно да може да резимира клучните точки на неговата содржина. Ве молиме да се разгледа проширување на олово да се обезбеди пристапен преглед на сите важни аспекти на статијата. (Јануари 2012)
Sicut Dudum
(Латински: Само како одамна)
Енциклично писмо Писмо на папата Еуген IV

'''' '
◄ ►
'''' '
Датум
13 Јануари 1435 година
Аргументот
Забранив поробување на локалните домородци на Канарските Острови, кои беа преобратени во христијани
ОКРУЖНО број
на pontificate
Текст
[Не се достапни во Латинска]
на англиски јазик
Sicut Dudum [англиски јазик: "Само како одамна"] е папската бик изгласан од страна на папата Еуген IV, во Фиренца на 13 јануари 1435 година, која им забранувала на поробувањето на локалните домородци на Канарските Острови, кои беа преобратени во христијани.
Содржина
    [Кријат]
1 Позадина
2 Sicut Dudum
3 Текст на Sicut Dudum
4 Наводи
5 Забелешки
Позадина [уреди]

Христијанството доби многу преобразувања на Канарските Острови од почетокот на 1430s, но сепак, на сопственоста на земјиштето бил предмет на спор меѓу Португалија и Кралството Castille. Недостатокот на ефикасна контрола резултираа со периодични напади на островите за да набави робови. Папата Еуген IV бил загрижен дека поробувањето на ново крсти христијани ги попречуваат ширењето на христијанството и затоа издаде папската Бул, "Создателот Omnium", на 17 декември, 1434. [1]
Јуџин екскомунициран секој кој поробена ново конвертира христијани, но нема заштита беше понудена на оние кои одби да стане христијанин. Историчар Ричард Raiswell [1] на ова гледа како значајна пресвртница, бидејќи пред овој закон Канон имаше само санкционира ропството во контекст на праведна војна и не-крсти заробеници, но со издавање на овој бик единствената заштита понудени беше ако лице стана христијанин. [1]
Sicut Dudum [уреди]

Португалски војници продолжи да рација на острови во текот на 1435 и Јуџин издаде понатаму едикт (Sicut Dudum) кои забрането војни која се води против острови и афирмација на забраната за поробување. [1] Јуџин осуди поробување на народите на ново колонизиран Канарските Острови и, под болка на екскомуникацијата, им нареди на сите такви робови веднаш да се ослободи. [2] Џоел С Panzer (2008) смета оти "Sicut Dudum" како значаен осуда на ропство, издадени шеесет години пред Европејците се најде на Новиот свет. [ 3]
Јуџин темпериран "Sicut Dudum" со уште еден бик (15 септември 1436), поради поплаките од страна на кралот Дуарте на Португалија, сега дозволувајќи им на португалски за да го освојат било терминира делови на Канарските Острови. Според Raiswell (1997) секој христијанин би бил заштитен од претходните едикт, но не-крсти беа имплицитно дозволено да биде поробена. [4] Луис Н Ривера (1992) тврди дека следните бик на Eugene претпоставува дека сите Африканци се пагани или Сарацените и затоа се "непријатели на Бога", јазик што Николас V ќе се одрази подоцна во Роман Понтифекс во кои истите групи се опишани како "непријатели на Христа", дека тие треба да се сведе на "вечен ропство". [5]
Текстот на Sicut Dudum [уреди]


Овој дел е кандидат да се копира на Викиизвор.

Ако делот може да се уредува во енциклопедиски член, наместо само копија на изворниот текст, тоа правете го и отстранете оваа порака. Инаку, можете да помогнете со тоа форматирате за на Викиизвор упатства во подготовките за дуплирање.
СС Евгениј IV
Sicut Dudum
13 јануари 1435


Јуџин, епископ, слуга на слугите на Бога,
На нашата вековна браќа, мир и апостолски благослов, и така натаму.
1. Не така одамна, тоа го научивме од нашиот брат Фердинанд, епископ на Рубикон и претставник на верниците кои се резиденти на Канарските острови, а од амбасадори испратен од нив да Апостолска Видете, како и од другите сигурен информатори, следниве факти: во рече острови, од кои некои се нарекува Lanzarote и другите во близина острови, жителите, имитирајќи го природен закон сам, и не ја знае претходно било секта на отпадници или еретици, имаат кратко време откако се доведе во Православната католичката вера со помош на Божјата милост. Сепак, со текот на времето, тоа се случи и дека во некои од наведените острови, поради недостаток на соодветни гувернери и бранителите да ги насочи оние кои живеат таму да правилно почитување на верата во нештата духовно и временски, и да се заштити храбро нивниот имот и стоки, некои христијани (зборуваме за тоа со тага), со фиктивни расудување и запленување и можност, се приближуваше рече острови со брод, а со вооружените сили заробен, па дури и изнесен на носилки да земјишта во странство многу многу лица на двете пола, искористувајќи ја предноста на нивната едноставност.
2. Некои од овие луѓе веќе беа крстени, а други беа дури и на моменти излажани и измамени од ветувањето на Крштението, откако бил даде ветување на безбедност што не бил чуван. Тие се лишени домородци на имотот, или да се претвори до нивна сопствена употреба, и се подложени на некои од жителите на изјави острови на вечно ропство, ги продаваат на други лица, како и обврски други разни недозволени и злодела против нив, бидејќи кој многу многу од оние останатите на изјави острови, и се осудува како ропство, останаа вклучени во нивната поранешна грешки, ја надмудри назад нивната намера да добијат Крштение, со што се навреда на величие на Бога, ставајќи ги нивните души во опасност, и предизвикува никаква мала штета на христијанската религија
3. Затоа, ние, на кого се однесува, особено во однос на споменатите прашања, да ја укори секој грешник за својот грев, и не сакајќи да помине dissimulating, и сакајќи-како што се очекува од пастирска канцеларија ние се одржи-колку што е можно , за да се обезбеди salutarily, со свет и татковската грижа, за страдањата на жители, молам на Господа, и убедувам, преку попрскување на крвта на Исус Христос барака за своите гревови, сите до еден, временските принцови, господари, капетаните , вооружени лица, грофови, војници, големци, заедници, и сите други од секаков вид меѓу христијанските верници на она што државата, одделение, или состојба, дека тие самите се воздржи од гореспоменатите дела, предизвика оние кои се предмет на нив да се воздржи од нив, и ги попречи ригорозно.
4. И не помалку Дали Ние се цел и команда сите и секој од верниците на секој пол, во рамките на просторот од петнаесет дена од денот на објавувањето на овие писма во местото каде што живеат, дека тие се врати со нивните претходни слобода сите и секој човек од било секс кои некогаш биле жители на изјави Канарските Острови, и го направија заробеници уште од времето на нивното фаќање, и кои биле предмет на ропство. Овие луѓе се да биде целосно и постојано бесплатно, и треба да се прости без exaction или прием на пари. Ако тоа не е направено кога петнаесет дена поминаа, тие направат казната на екскомуникацијата од страна на самиот чин, од кои тие не можат да бидат апсолвирани, со исклучок на точка на смрт, дури и од страна на Светата Столица, или со кој било шпански епископ, или од гореспоменатите Фердинанд, освен ако тие имаат прво им се дава слобода да овие заробеништво лица и обнови нивната стока. Ние ќе дека, како казна на екскомуникацијата бидат направени од страна на еден и на сите кои се обидуваат да го фати, го продаде, или предмет на ропство, крстени резиденти ако на Канарските Острови, или оние кои се слободно бараат Крштение, од кои екскомуникацијата не може да се апсолвирани, освен како што е наведено погоре.
5. Оние кои смирено и efficaciously ги почитуваат овие, нашите exhortations и команди заслужуваат, во прилог на наша корист, и дека на Апостолска Види, и благословот што следат таму од, но треба да бидат носителите на вечна среќа и да се пласира во право страна на Бога, и така натаму
Дадени во Фиренца, 13 јануари, во лето Господово, 1435 [6]
Референци [уреди]

"Историскиот Енциклопедија на Светската ропство", Соработник Ричард Raiswell, уредник Junius П Родригез, АБЦ-CLIO, 1997, ISBN 0-87436-885-5
"Кристофер Колумбо и поробувањето на Amerindians во Карибите. (Колумбо и за Новиот Светски Поредок 1492-1992).", Го тужеше-Badillo, Џалил, Месечен преглед. Месечен Преглед Foundation, Inc 1992 година. HighBeam истражување. 10 Август 2009
"Развој или Свртувањето?", Кардиналот Ејвори кардиналот Далес, С.Ј., првите нешта списание, Октомври 2005 [2]
"Папите и ропство", отец Џоел С Panzer, Црквата во историјата центар, Април 22, 2008 [3], извадени 9 август 2009
"А насилни евангелизам", Луис Н Ривера, Луис Ривера пагански [4], Вестминстер Џон Нокс Прес, 1992, ISBN 0-664-25367-9
Белешки [уреди]

^ А б в Ричард Raiswell, стр. 260
^ Кардиналот Ејвори Далес, 2005
^ Panzer, 2008
^ Ричард Raiswell, стр. 260 & тужени-Badillo, 2007
^ Луис Н Ривера (1992), стр. 95,
^ Додаток Б на отец. Книга Џоел С Panzer ", ја папи и ропство" (Друштвото на Свети Павле, 1996) на страница 75 од Baronius 'Annales Ecclesiastici, ед. О Raynaldus (Лука, 1752) вол. 28, стр 226-227.
Категории:

Копирате дел за да Викиизвор
Ропство и религија
   
Историја на католицизмот
   
Abolitionism во Африка
   
1435 дела
   
Историја на Канарските Острови
   
15 век папската бикови
   
Документи на папата Еуген IV
Бул Роман Понтифекс (Никола V), Јануари 8, 1455.
Позадина

Царства на Португалија и Кастилја биле бори за позиција и поседување на колонијални територии по должината на африканскиот брег за повеќе од еден век пред Колумбо "откритие" на земјиште во западниот морињата. Основа на теоријата дека папата бил арбитер меѓу народите, секој царство бараше и доби папата бикови во различни времиња за да ја зајакне своите тврдења, врз основа на тоа своите активности служи да се шири христијанството.
Бикот Роман Понтифекс е важен пример за барањето на папската со духовниот господство на целиот свет и на нејзината улога во регулирањето на односите меѓу христијанската принцови и меѓу христијаните и "неверниците" ("поганите" и "неверници"). Овој бик стана основа за Португалија подоцна тврдат дека земјишта во "новиот свет", тврдење кое беше балансирана со Кастиља и бикот Интер caetera во 1493 година.
Англиски превод на Роман Понтифекс е репродуциран подолу, како што е објавено во европските договори влијание врз историјата на САД и нивните зависности до 1648, Френсис Гардинер Девенпорт, уредник, Карнеги институција на Вашингтон, 1917 година, Вашингтон, на стр 20 -26. На оригиналниот текст на латински е во ист обем, на стр 13-20.
Англиски Translation

Николај, епископ, слуга на слугите на Бога. за вечен спомен.
Римскиот папа, наследник на клучните носител на небесното царство и свештеник на Исус Христос, размислува со умот на таткото на сите неколку поднебја на светот и карактеристиките на сите народи живеат во нив и бараат и што сакаат спасение на сите , wholesomely така налага и располага врз внимателно разгледување оние работи која тој ја гледа ќе биде согласна со Божествена Височество и со кое може да донесе на овци му се доверени од страна на Бог во една божествена пати, и може да се здобијат за нив наградата на вечното блаженство, и да добие помилување за нивните души. Овој ние веруваме повеќе сигурно ќе дојде да помине, преку помош на Господ, ако ние даруваат соодветни услуги и специјални елегантност на оние католички кралеви и принцови, кои, како и спортистите и смел шампиони на христијанската вера, како што знаеме од страна на докази на фактите, не само што се ограничи на дивјак ексцесите на Сарацените и на други неверници, непријатели на христијанско име, но исто така и за одбрана и зголемување на верата победи нив и нивните царства и живеалишта, иако се наоѓа во најоддалечените делови непознато за нас , како и предмет ги на нивната сопствена временска власт, поштеда без труд и трошок, со цел дека оние кралеви и принцови, ослободени од сите пречки, може да биде повеќе анимирани до обвинителството на толку корисна и здрав на работа.
Имаме во последно време слушнав, не без голема радост и задоволство, како нашите сакан син, благородните личност Хенри, Infante на Португалија, чичко на нашите најдраго син во Христа, славни Алфонсо, крал на царствата на Португалија и Алгарве, газејќи во стапките на Јован, на познати меморија, крал на изјави царства, неговиот татко, и во голема мера распали со ревност за спасение на душите и со страст за верата, како католик и вистински Христов воин, Создателот на сите нешта, и на најактивните и храбар бранител и смел шампион на верата во Него, нема претендираше од раната младост со неговата крајна може да предизвика најмногу славното име на наведените Создателот да бидат објавени, величаат, и почитуван низ целиот свет, дури и во најоддалечените и неоткриени места, и исто така да ги донесе во пазувите на неговата вера на перфиден непријатели на него и на животворниот крст со кој ние сме биле откупени, имено Сарацените и сите други неверници она, [и како] по градот Сеута, која се наоѓа во Африка, биле поразени од страна на изјави кралот Џон на неговата власт, и по многу војни се водеа, понекогаш во лице, од страна на изјави Infante, иако во името на изјави кралот Џон, против непријатели и неверници горенаведениот начин, не без најголемите подвизи и трошок, и со опасности и губење на животот и имотот, и колењето на многу многу од нивните природни субјекти, рече Infante се ни enfeebled ниту пак преплашени од страна на толку многу и големи подвизи, опасности , и загуби, но расте секојдневно се повеќе и повеќе усрдно во гонењето оваа неговиот толку здрав и побожни цел, го населена со православни христијани одредени осамени острови во океанот морето, и предизвика цркви и други побожни места да се има основана и изградена, во кои богослужбата се слави. Исто така, од страна на здрав настојуваат и индустрија од споменатата Infante, многу, многу жители или жители во нуркачи острови се наоѓа во рече морето, доаѓа до знаење на вистинскиот Бог, добиле светото Крштение, за пофалба и слава на Бога, спасението на душите на многумина, размножување, исто така, на православната вера, и зголемувањето на божествената богослужба.
Згора на тоа, бидејќи, пред некое време, што се дојдени до знаење на споменатата Infante дека никогаш, или барем не е во рамките на меморијата на мажите, кога тоа би било вообичаено да се плови на овој океан морето кон јужните и источните брегови, и дека тоа беше толку непознато за нас Запад дека немавме одредени сознанија на народите на оние делови, верувајќи дека тој најдобро ќе се изврши својата должност кон Бога во ова прашање, ако со неговиот напор и индустријата дека морето може да стане пловна колку што е на Индијанците, кои се вели дека се поклонуваат на името на Христа, и дека на тој начин би можел да биде во можност да влезе во однос со нив, и да ги поттикне да им помогне на христијаните против Сарацените и други такви непријатели на верата, а исто така може да биде во можност веднаш да се покори одредени Gentile или пагански народи, кои живеат меѓу нив, кои се целосно ослободени од инфекција од страна на секта од најпознатите непобожно Мухамед, и да проповеда и да предизвика да се проповеда за нив непознати, но она што е најсвето името на Христа, зајакна, сепак, секогаш од страна на органот кралско семејство, тој не престанал за дваесет и пет години минатото да испрати речиси годишно армија од народите на изјави царства со најголема работна сила, опасност, и трошок, во многу брза бродови наречен caravels, да се истражуваат на морето и брегот земји кон југ и на Антарктикот пол. И така дојде да го помине, кога голем број на бродови од овој вид се истражени и да се зема поседување на многу, многу пристаништа, острови, и морињата, тие во должина дојде до провинција Гвинеја, и ја зема поседување на некои острови и пристаништа и морето во непосредна близина на таа покраина, едрење подалеку дојдоа до устата на одредена големата река најчесто би требало да биде на Нил, и војна се водеше за неколку години против народите на оние делови во името на споменатиот кралот Алфонсо и на Infante, а во него многу многу острови во оваа населба беа поразени и мирно поседува, како што тие се уште ги поседува заедно со соседните морето. Оттаму, исто така, многу Guineamen и други Црнците, донесена од страна на сила, а некои од размената на unprohibited статии, или со други законски договор за купување, биле испратени до рече царства. Голем број од овие се претвораат во католичката вера, и се надеваме, со помош на божествената милост, дека ако таквиот напредок се продолжи со нив, или оние народи ќе бидат конвертирани во верата или барем душите на многу од нив ќе биде стекнато за Христа.
Но, бидејќи, како што се информирани, иако кралот и Infante споменатите (кој со толку многу и толку голема опасности, подвизи, и трошоци, а исто така и со губењето на толку многу домородци на нивните изјави царства, многу од кои многумина имаат загинале во тие експедиции, во зависност само по помош на оние домородци, предизвикаа овие покраини да бидат истражени и се стекнале и поседувал пристаништа, острови, и морињата, според горенаведениот начин, како вистински господари на нив), плашејќи се да не би странци предизвикани од алчноста треба да пловат на оние делови, и сакајќи да ја узурпира да се совршенството, овошје, и пофалби на ова дело, или барем да ја попречуваат, треба да оди, или за доброто на добивка или преку злоба, носат или пренесува железо, рацете, дрво се користи за изградба, и други работи и стоки забрането да се врши за неверниците или треба да учат оние неверници уметноста на навигација, при што тие ќе станат помоќни и тврдоглави непријатели на царот и Infante, а обвинителството на ова претпријатие или ќе биде спречена, или би можеби целосно не успее, не без големо дело на Бог и голем срам за сите христијанството, за да се спречи ова и да се зачува нивното право и поседување, [споменатите крал и Infante] под одредени најтешки казни тогаш изразени, се забранети и воопшто се ракоположен дека никој, освен со своите морнари и бродови и за исплата на одредена почит и со дозвола изразуваат претходно добиени од споменатите крал или Infante, треба да се зафаќа да плови кон изјави провинции или да ги сменат своите пристаништа или да риби во морето, [иако кралот и Infante ги презеле оваа акција, уште во тоа време може да се случи дека лицата на другите царства или нации, предводена од завист, злоба, или алчноста, може да се претпостави, спротивно на забраната горенаведениот начин, без дозвола и плаќање на таквите почит, да одат на изјави провинции, и во провинциите, пристаништа, острови, и морето, така стекнати, да плови, трговија, и риба, и Тогаш меѓу кралот Алфонсо и Infante, кој ќе во никој случај не се трпи да биде толку trifled со во овие работи, и претенциозно лица горенаведениот начин, многу, многу омраза, rancors, раздори, војни и скандали, до највисоката дело на Бог и опасност од души, веројатно може и ќе последвам - Ние [затоа] тежат сите еднина и просториите со должно медитација, и истакнувајќи дека, бидејќи имавме порано од другите писма од наши доделена меѓу другото слободни и изобилуваат со факултет на горенаведеното кралот Алфонсо - да ги нападне, се бара надвор, фаќање, победи, и покори сите Сарацените и паганите она, и други непријатели на Христа гдето поставени, и царства, војводства, кнежевства, територии, имотот, и сите движни и недвижни добра она одржа и опседнат од нив и да ги намали нивните лица да се вечен ропство, и да се применува и соодветни за себе и неговите наследници царства, војводства, окрузи, кнежевства, територии, имотот, и стоки, и да ги конвертирате во неговиот и нивната употреба и профит - со тоа што обезбеди рече факултет, рече кралот Алфонсо, или, својот авторитет, споменатите Infante, праведно и законски има стекнато и поседува, и им прилега поседуваат, овие острови, земјиште, пристаништа, и морињата, и тоа го прават на правото припаѓаат и се однесуваат на изјави кралот Алфонсо и неговите наследници, ниту без посебна дозвола од кралот Алфонсо и неговите наследници се има било кој друг дури и на верниците на Христос е насловен досега, ниту е од страна на било каков начин, сега има право законски да се мешаат со нив - во цел дека кралот Алфонсо себе и неговите наследници и infante.may биде во можност повеќе ревносно да продолжи и да можат да ги извршуваат овој повеќето побожни и благородна работа, а повеќето достојни за вечен спомен (кој, со оглед на спасение на душите, да се зголеми на верата, и соборат на своите непријатели може да се набават на тој начин, го сметаме за работа во кој славата на Бога, и верата во Него, и Неговата комонвелт, Универзалната Црква, се загрижени) во сооднос како тие, откако беше ослободен од сите поголеми пречки, ќе се најдат себеси поддржани од нас и од страна на Апостолска Види со услуги и елегантност - ние, се многу целосно информирани за сите еднина и просториите, направи, motu proprio, а не на пример на кралот Алфонсо или Infante, или на петиција на која било друга понуди да ни во нивно име во однос на ова прашање , и по зрела размислување, од апостолски авторитет, и од одредени сознанија, во полнотата на апостолското моќ, од тенор на овие подароци декрет и изјавува дека споменатите писма на факултет (тенор за кои сакаме да се смета како вметнат збор за збор во овие подароци, со сите еднина и клаузули во него се содржани) се прошири на Ceuta и на горенаведеното и сите други превземања она, па дури и оние стекнати пред датумот на наведените писма на факултет, и на сите оние провинции, острови, пристаништа , и морињата она, што во понатамошниот текст, во името на споменатиот кралот Алфонсо и на неговите наследници и на Infante, во оние делови и соседните, а во подалечните и оддалечените делови, може да се стекнат од рацете на неверниците или незнабожците, и дека тие се разбере под рече писма на факултет. И со сила на овие и на сегашноста писма на факултет на превземања веќе направен, и она што во понатамошниот текст ќе се случи да се купи, откако тие ќе се стекнат, што правиме со тенор од овие подароци декрет и изјавува имаат однесува и засекогаш од право им припаѓаат и се однесуваат, на горенаведеното царот и на неговите наследници и на Infante, и дека правото на освојување кои во текот на овие писма објавуваме биде продолжен од ртовите на Bojador и на НАО, колку што преку сите Гвинеја, и пошироко кон таа јужниот брег, има припаѓале и се однесуваше и засекогаш право му припаѓа и се однесува, до изјави кралот Алфонсо, неговите наследници, а Infante, а не на некое другите. Ние, исто така, од страна на тенор на овие подароци декрет и изјавува дека кралот Алфонсо и неговите наследници и Infante споменатите можеби и може, сега и отсега, слободно и легално, во овие [превземања] и се однесуваат на нив да направи било забрани, статути, и декрети она , дури и казнени оние, и со наметнувањето на било какво признание, и располага и нареждам се однесуваат на нив како се однесуваат на нивниот имот и нивните други територии. А со цел да се состане повеќе ефикасен право и осигурување правиме со овие презентира засекогаш даде, даде, и соодветно на горенаведеното кралот Алфонсо и неговите наследници, цареви рече царства, и до Infante, провинциите, острови, пристаништа, места, и морињата она, колку soever, и на она што вид soever тие ќе бидат, кои веќе се стекнале и дека во понатамошниот текст ќе дојде да се стекнат, како и правото на освојување, исто така, од ртовите на Bojador и на НАО споменатите.
Згора на тоа, бидејќи тоа е фитинг во многу начини за усовршување на делото од овој вид, ние им овозможи дека споменатите кралот Алфонсо и [неговата] наследници и Infante, како и лицата на кои тие, или било која од нив, ќе мислам дека оваа работа треба да бидат посветени, може (според грант направени на изјави кралот Џон од Мартин В, од среќни меморија, а друг грантот доделен исто така на кралот Едвард на славни меморија, крал на истиот царства, татко на наведените кралот Алфонсо, со Евгениј IV, од благочестиви меморија, Роман pontiffs, нашите претходници) направи купувања и продажби од ниту нештата и стоки и victuals она, што таа ќе го чини одговара, со било Сарацените и неверници, во споменатиот региони.; и, исто така, може да влезе во сите договори, бркам бизнис, зделка, купи и да преговараат и носат било артикли она за местата на оние Сарацените и неверници, под услов тие да не железо инструменти, дрво да се користи за изградба, коноп, бродови, или сите видови на оклоп, и може да ги продаде на наведените Сарацените и неверниците, а исто така може да се направи, се изврши, или да гони сите други и единствено работите [споменати] во просториите, и работите соодветни или е потребно во однос на овие, и дека исто кралот Алфонсо, неговите наследници, а Infante, во провинциите, острови, и места веќе стекнатото, и да се стекнат со него, може да се најде и [да предизвика да се] основана и изградена било цркви, манастири, или други побожни места каква , и исто така може да испрати над нив било црковни лица она, како волонтери, како seculars и редовните на која било од mendicant нарачки (со дозвола, сепак, од нивните претпоставени), и дека тие лица може да се придржуваат таму се додека тие ќе живеат, и слушнете признанија на сите кои живеат во споменатите делови или кои доаѓаат таму, и по признанијата се слушнале тие може да даде поради разрешувањето во сите случаи, освен оние кои се резервирани за споменатите види, и налагам поздравување покајание, и исто така управува на црковните обреди слободно и легално, а тоа ние им овозможи и одобри на Алфонсо себе, и неговите наследници, цареви Португалија, кој ќе дојде подоцна, и на горенаведеното Infante. Покрај тоа, ние молам во Господа, и од страна на попрскување на крвта на нашиот Господ Исус Христос, кого, како што е речено, тоа concerneth, ние ги поттикне, и како тие се надеваат дека за простување на нивните гревови налагам, а исто така и од страна на овој постојана указ за забрана ние повеќе строго го инхибираат, сите еднина и верниците на Христос, црковни, seculars, и редовните на она наредби, во она дел од светот живеат, а од она што државата, степен, со цел, состојба, или пред- еминенција тие ќе бидат, иако надарен со архиепископска, епископски, царски, кралска, queenly, војводска, или било која друга поголема црковна или световна достоинство, дека тие не со какви било средства претпоставувам да носат оружје, железо, дрво за изградба, и други работи забрането со закон од тоа да биде на било кој начин врши до Сарацените, на било кој од провинциите, острови, пристаништа, морињата, и места она, стекнал или ги поседува во името на кралот Алфонсо, или се наоѓа во овој освојување или на друго место, со Сарацените , неверници, или пагани, или дури и без посебна дозвола од изјави кралот Алфонсо и неговите наследници и Infante, да носи или да предизвика да се спроведе стока и други нешта дозволено со закон, или да се движите или да предизвика да се отвори оние морињата, или да риби во нив, или да се мешаат со провинции, острови, пристаништа, морињата, и места, или било која од нив, или со овој освојување, или да се направи нешто од себе или некој друг или другите, директно или индиректно, од страна на дело или советот , или да понуди било опструкција при што споменатите кралот Алфонсо и неговите наследници и Infante може да биде спречена од тивко уживање во нивната превземања и имот, а гонење и извршувањето на оваа освојување.
И ние указ со кој секој кој ќе ги повреди овие наредби [нема да сноси следниве казни], покрај казните изречени од законот против оние кои го носат оружје и други забранети работи на било кој од Сарацените, кој ние ги сакаат да направат од страна Притоа, ако тие биде единствен лица, тие нема да сноси казната на екскомуникацијата, ако една заедница или корпорација на градот, замокот, село, или место, дека градот, замокот, село, или место ќе биде на тој начин се предмет на забрана, и ние декрет уште дека престапници, колективно или индивидуално, не се апсолвирани од осудата на екскомуникацијата, ниту пак да биде во можност да се добие на релаксација на оваа забрана, со апостолска или било кој друг орган, освен ако тие прво треба да се направи поради сатисфакција за своите престапи на Алфонсо нему и на неговото наследници и на Infante, или ќе се спогодбено се согласи со нив Тогаш. Од страна на [овие] апостолски документи, ние налагам нашите преподобни браќа, архиепископот од Лисабон, и епископите на Silves и Сеута, дека тие, или две или една од нив, од себе, или на друг или другите, толку често колку што тие или некој од нив ќе се бара на дел од споменатите кралот Алфонсо и неговите наследници и Infante или било кој од нив, во недела, и други фестивалски дена, во црквите, додека голем мноштво на луѓе ќе се соберат таму за божествена обожување, дали декларираат и се откаже од апостолски авторитет дека оние лица кои е докажано дека се направени такви реченици на екскомуникацијата и забрана, се екскомунициран и interdicted, а биле и се вклучени во други казни споменатите. И ние декрет дека тие, исто така, ќе предизвика нив да се осуди од страна на другите, и да биде строго избегнувале од страна на сите, сè дури не треба да се направи задоволство за или компромитиран нивните престапи според горенаведениот начин. Прекршителите ќе се одржат во чек од црковните цензура, без оглед на жалбата, апостолска устави и закони и сите други работи она за спротивното, без оглед. Но, со цел дека сегашната писма, во кои се издадени од страна на нас на нашите одредени сознанија и по зрела размислување Потоа, како што е горенаведениот начин, не во понатамошниот текст може да се оспорените од никого како измама, тајно, или неважечки, ќе, и од страна на органот , знаење и моќ горенаведеното, ние го сторат истото од страна на овие букви, декрет и изјавува дека рече букви и она што е содржано во неа не може во било мудро да се оспорените, или ефектот од него попречува или попречена, на сметка на дефект на fraudulency, тајност , или ништовност, дури ни од дефект на обичен или на било кој друг орган, или од било кој друг дефект, но дека тие ќе важи засекогаш и ќе добие целосна власт. И ако некој, со какви било орган, е должен, намерно или ненамерно, се обиде нешто во спротивност со овие наредби ние декрет дека неговиот чин ќе бидат ништовни и неважечки. Згора на тоа, бидејќи тоа ќе биде тешко да се носат нашите сегашни писма до сите места она, ние ќе се, и надлежниот орган ние декрет од страна на овие букви, дека верата ќе биде даден како целосно и трајно да се копии од нив, заверен под раката на нотар и печатот на епископскиот или било супериорен црковен суд, како и ако рече оригинални писма беа изложени или прикажани, и ние указ со кој во рок од два месеца од денот кога овие присутни букви, или на хартија или пергамент содржи тенор на истата, ќе бидат ставени на вратите на црквата во Лисабон, казните на екскомуникацијата и другите реченици содржани во неа ќе ги врзе сите еднина и прекршителите како целосно како ако овие сегашните писма биле направени познат и презентирани пред нив во лице и законски . Затоа никој да не повредува или со осип храброста прекрши овој нашата декларација, уставот, подарок, грант, присвојување, декрет, молитва, проповед, забрана, инхибиција, мандатот, и волја. Но ако некој треба да се зафаќа да го стори тоа, тоа да биде познат за него дека тој ќе направат гневот на Семоќниот Бог и на блажениот апостоли Петар и Павле. Дадени во Рим, на Свети Петар, на осмиот ден од јануари, во годината на воплотувањето на нашиот Господ 1454, а во осмата година од нашата pontificate.
   П де Noxeto.
Оди до староседелците - Прашања: Индекс

Бул Интер Caetera (Александар VI), 4 Мај 1493.
Позадина

Откривањето Колумбо во 1492 година на наводно азиски земји во западниот морињата се закануваше на нестабилна односи помеѓу царства на Португалија и Кастилја, кој бил бори за позиција и поседување на колонијални територии по должината на африканскиот брег за многу години. Кралот на Португалија тврдеше дека откритието е во рамките на границите утврдени со папата бикови од 1455, 1456, и 1479. На крал и кралица на Кастилја спорно ова и бара нов папата Бул на оваа тема.
Папа Александар VI, роден во Валенсија и пријател на кастилски цар, одговорија со три бикови, од мај 3 и 4, кои беа мошне поволни за Кастилја. Третиот од овие бикови, бикот Интер caetera, е репродуциран подолу, во англиски превод објавен во европските договори влијание врз историјата на САД и нивните зависности до 1648, Френсис Гардинер Девенпорт, уредник, Карнеги институција на Вашингтон, 1917 година, Вашингтон, на стр 75-78. На оригиналниот текст на латински е во ист обем, на стр 72-75.
Иако подоцна бикови беа издадени на тема Португалска и шпански колонијален ривалство, бикот Интер caetera стана главен документ во развојот на следните правни доктрини во врска со тврдењата на империјата во "новиот свет". Бикот доделен на Кастилја ексклузивно право да се здобијат со територија, во трговијата во, или дури и да пријдат на земјиште лежи западно од меридијан наоѓа сто лиги запад на Азорските острови и Кејп Верде Острови. По исклучок беше направен, сепак, за било која земја, всушност, обземен од секој други христијански принц надвор од овој меридијан пред Божиќ, 1492 година.
Англиски Translation

Александар, епископ, слуга на слугите на Бога, на славни суверен, нашите многу драг син во Христа, Фердинанд, цар, и нашата драга ќерка во Христа, Изабела, кралица на Кастилја, Леон, Арагон, Сицилија и Гранада, здравје и апостолски благослов. Меѓу другите работи и пријатен за Божествената Височество и негувале на нашето срце, ова сигурно е рангирана највисоко, дека во наше време, особено на Католичката вера и христијанската религија биде воздигнат и да биде насекаде се зголеми и се шири, дека здравјето на души да бидат згрижени и дека варварски народи, да се симнат од власт и донесе на верата. Затоа доколку од страна на корист на божествената милост, ние, иако на недоволна заслуги, биле повикани да ова Светата Столица на Петар, признавајќи дека како вистински католик кралеви и принцови, како што ние сме познати секогаш да биде, и како вашиот славни дела веќе се знае дека речиси целиот свет изјави, вие не само што со нетрпение желба, но со секој напор, ревност, и трудољубивост, без оглед на тешкотиите, трошоци, опасностите, со пролевање дури и од вашата крв, се работејќи на таа цел; признавање, исто така, дека имате уште одамна посветено на оваа цел Вашиот целата душа и на сите ваши напори - како сведок во овие времиња, со толку многу слава на Божественото Име во вашиот обновување на царството на Гранада од јаремот на Сарацените - затоа ние се со право доведе, и држете го, како наша должност, да ви даде дури и од нашите сопствени договор и во ваша корист оние работи каде што со напор секој ден се повеќе срдечна може да биде овозможено за чест на самиот Бог и ширењето на христијанската правило за носење напред твоето свето и пофалба цел, така пријатен за бесмртен Бог. Имаме навистина научив дека вие, кои долго време имале намера да бараат и да ја откриеме одредени острови и mainlands далечински и непознати и не досега откриена од страна на другите, и за таа цел може да донесе до обожувањето на нашиот Откупител и професијата на католичката вера нивните жители и жители, откако бил до сегашно време во голема мера се вклучени во опсадата и за обновување на кралството себе на Гранада не беа во можност да се постигне ова свето и пофалба намена; но рече царство кое има должина се поврати, како што беше угодно на Господа, ти, со желба да се исполни вашата желба, избра нашата сакана син, Кристофер Колумбо, човек сигурно достоен и од највисоките препораки и опремени за толку голема претпријатие, кого декориран со бродови и мажите опремени за како дизајни, не без најголемите тешкотии, опасности, и трошоци, да се направи вредни потрага по овие оддалечени и непознати mainlands и острови низ морето, каде што пловел досега никој, и тие во должина, со божествена помош и со најголема внимателност едрење во морето океан, откриле некои многу оддалечените острови, па дури и mainlands дека досега не биле откриени од страна на другите; каде живеат многу многу народи кои живеат во мир, и, како што е соопштено, ќе unclothed, а не јадење на месо. Исто така, како вашиот споменатите пратеници се на мислење, овие многу народи кои живеат во споменатите острови и земји веруваат во еден Бог, Создателот на небото, и се чини дека доволно отстранува да прифатат католичката вера и да бидат обучени во добра морал. И се надеваме дека, беа тие инструкции, името на Спасителот, нашиот Господ Исус Христос, лесно ќе се воведе во тие земји и острови. Исто така, на една од шефот на овие горенаведените острови на, вели Кристофер веќе предизвика да се стави заедно и изградиле тврдина прилично опремени, во кој тој го стационирани како гарнизон одредени христијани, другари на неговата, кои треба да се направи за пребарување за други далечински и непознат острови и mainlands. Во острови и земји веќе открија можат да се најдат злато, зачини, и многу многу други скапоцени нешта на нуркачите видови и квалитети. Затоа, како што станува Католичката кралевите и принцовите, по искрена разгледување на сите прашања, особено на подемот и ширење на католичката вера, како што беше мода на вашите предци, кралеви на реномирани меморија, ќе го намисли со корист на божествената милост да донесе под нишаат вели mainlands и острови со своите жители и жители и да ги донесе на католичката вера. Оттука, од срце пофали во Господа ова е вашата света и пофалба намена, како и желба тоа да биде прописно завршени, и дека името на нашиот Спасител да се врши во оние региони, ние ги поттикне вас многу сериозно во Господа и од страна на вашиот прием на Светото Крштение , при што вие сте обврзани да нашиот апостолски команди, и од утробата на милост и немилост на нашиот Господ Исус Христос, налагам строго, дека доколку со желни ревност за вистинската вера ја дизајнирате да се опреми и испраќање оваа експедиција, можете цел, исто така, како е вашата должност, да ја води народи живеалиште во тие острови и земјите да се вратиме на христијанската религија, ниту во секое време нека опасности или тешкотии да те одврати од неа, со витко надеж и доверба во вашите срца што Семоќниот Бог ќе продолжите претпријатија. И, со цел дека можеби ќе влеземе во толку голема претпријатие со поголема подготвеност и срдечност обдарени со во корист на нашиот апостолски корист, ние, на нашите сопствени договор, не на вашиот инстанца, ниту барање на некој друг во вашата врска, но на нашите сопствени единствена широка донација и одредени знаења и надвор од полнотата на нашиот апостолски моќ, од страна на органот на Семоќниот Бог доделени врз нас во блажен Петар и на vicarship на Исус Христос, кои ние планираме на земјата, дали од тенор на овие подароци, Доколку некој од изјави острови биле пронајдени од страна на вашиот пратеници и капетани, даде, дај, и ја додели на вас и вашите наследници и следбеници, кралеви од Кастилја и Леон, засекогаш, заедно со сите нивни територии, градови, кампови, места и села и сите права, одлуки, надлежности и appurtenances, сите острови и mainlands најде и да се најде, откриени и да бидат откриени кон запад и југ, со цртање и воспоставување на линија од Арктикот пол, имено на север, до Антарктикот пол , имено на југ, без разлика дали рече mainlands и острови се наоѓаат и да се најде во насока на Индија или кон било која друга квартал, рече линија за да биде далечни сто лиги кон запад и на југ од било кој од острови најчесто познат како Азорските Острови и Зеленортски Острови. Со оваа одредба дека сепак никој од острови и mainlands, се најде и да се најде, откриени и да биде откриена, надвор од тоа, изјави линија кон запад и југ, да биде во владение на секој христијанин крал или кнез до роденденот на нашиот Господ Исус Христос само минато, од кои актуелната година 1493 почнува. И ние го направи, именува, и depute вас и вашите рече наследници и следбеници господари на нив со целосен и слободен моќ, власт, и надлежност од секаков вид, со оваа одредба сепак, дека со овој наш подарок, грант, и задача нема право стекнато од страна на секој христијанин принц, кој може да биде во владение на изјави острови и mainlands пред рече роденден на нашиот Господ Исус Христос, е ова да се сфати да бидат повлечени или одземе. Згора на тоа ние ви заповедам во силата на Светиот послушност дека, вработување на сите due diligence во просториите, како што исто така ветуваат дека - ниту пак се сомневаме вашиот усогласеност во него во согласност со својата лојалност и кралски величината на духот - треба да се назначи на споменатите mainlands и острови достојни, богобојазлив, учен, квалификувани и искусни мажи, со цел да се укаже на споменатите жители и жителите во католичката вера и да ги обучуваме во добра морал. Исто така, под казна на екскомуникацијата доцна sententie да бидат направени ipso facto, треба секој на тој начин во спротивност, ние строго забрануваат сите лица од каков ранг, дури и царски и кралски, или на она имот, степен, цел, или состојба, да се осмелуваат, без ваше посебна дозвола или дека на вашиот споменатите наследници и следбеници, да се обратите за целите на трговија или било која друга причина на островите или mainlands, се најде и да се најде, откриени и да биде откриена, кон запад и југ, со цртање и воспоставување на линија од пол Арктикот до Антарктикот пол, без разлика дали mainlands и острови, пронајдени и да се најде, лежи во насока на Индија или кон било која друга четвртина она, рече линија за да биде далечни сто лиги кон запад и на југ, како што е горенаведениот начин, од било кој од острови попозната како Азорските Острови и Зелено'ртски Острови; апостолска устави и закони и други декрети она за спротивното, без оглед. Ние веруваме во Него од кого империи и владите и сите добри нешта се продолжи, тоа треба да ви, со насоки на Господ, се извршуваат на оваа света и пофалба претпријатие, за кратко време на вашиот тешкотии и напори ќе се постигнат најмногу на место резултат на тоа, за среќата и славата на целото христијанство. Но доколку тоа би било тешко да се имаат овие присутни писма испратени до сите места каде што е пожелно, сакаме, а со сличен договор и знаење направи декрет, дека за да се копии од нив, потпишан од страна на страна на нотар овластена за истата и запечатени со печат од ниту еден црковен службеник или црковен суд, истиот однос е да бидат прикажани во судот и надвор како и никаде на друго место како што ќе им биде дадена на овие подароци треба да се на тој начин се изложени или прикажани. Никој да не, според тоа, повредува, или со осип храброста прекрши, овој нашата препорака, проповед, реквизиција, подарок, грант, задача, уставот, deputation, декрет, мандатот, забрана, и волја. Некој треба да се претпостави да се обиде ова, било да е тоа познато за него дека тој ќе направат гневот на Семоќниот Бог и на блажениот апостоли Петар и Павле. Дадени во Рим, во црквата Св Петар, во годината на воплотувањето на нашиот Господ 1493, четвртата на мај, а на првата година од нашата pontificate.
Гратис по налог на нашата Пресвета Господ, папата.
Јуни. За referendary, За Ј Bufolinus,


А де Mucciarellis. А Santoseverino.


Л Podocatharus.
Оди до староседелците - Прашања: Индекс

"Убавина, богатството на мислата на папата Бенедикт во нови енциклично писмо

Дамир Govorcin

На енциклично писмо Лумен Fidei ни дава една конечна можност да добијат authorative настава која има убавината и богатството на мислата на папата Бенедикт Шеснаесетти, вели владиката Џулијан Porteous, помошен епископ на Сиднеј.

Новиот енциклично писмо се фокусира на светлина на верата, и носи заедно размислување на папата Бенедикт Шеснаесетти и папата Френсис.
"Папата Бенедикт XVI е веќе свесни за importatnce на верата", рече владиката Porteous.
"Тој го видел тоа ас голем проблем со кој се соочува западниот свет во сегашниот момент.
"Тактичен неговиот pontificate тој толку често, заедно со причина, како средство преку кое западната цивилизација навистина може да го зачува својот вистински карактер и придонес кон општеството.
"Ова енциклично писмо комплетира трилогија на енциклики на добротворна организација, надеж и вера. Тоа е, исто така, се разбира, поврзано со фактот дека папата Бенедикт имаше Година на верата повторно истакнување колку е важно виде верата како прашање во светот денес.
"Со оваа енциклично писмо ние повторно ќе имаат можност да savoring на убава стил и презентација на папата Бенедикт, иако тоа е издадена под името на папата Френсис.
"Најголемиот дел од енциклично писмо јасно го има жигот на папата Бенедикт."
Архиепископот Филип Вилсон, заменик-претседател на австралиската католички бискупи конференција, посочи став 24 како едни од најубавите пасажи во новата енциклично писмо што го објаснува и неговата премиса.
"Ние треба знаење, ние треба вистината, затоа што без овие не можеме да останеме цврсти, не можеме да се движиме напред. Верата без вистина не спаси, тоа не се обезбеди сигурен основа. Останува една убава приказна, проекцијата на нашата длабока копнеж за среќа, нешто способен за задоволување на нас до степен до кој ние сме подготвени да се залажуваме себеси. "

"Во велејќи дека, на енциклично писмо вели дека светлината на верата не стои сам, но е придружена од страна на вистината и знаењето", рече Архиепископот Вилсон.


Папската Бул 1455 е Геноцид да се земе неверник земја


Католичката Неделен Ниво 8, Polding центар, 133 Ливерпул стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000
Телефон 61 2 9390 5400 Факс 61 2 9390 5401
www.catholicweekly.com.au
www.facebook / TheCatholic Неделен
@ Catholic_weekly

Издавач: Марк Кели 61 2 9390 5410
mark.kelly @ catholicweekly.com.au

Вршителот на должноста уредник: Џон Пирс
cweditor@catholicweekly.com.au
Производство координатор: Петар Дејвис
peter.davis @ catholicweekly.com.au

Новинари:
Дамир Govorcin 61 2 9390 5407
damir.govorcin @ catholicweekly.com.au
Sharyn McCowen 61 2 9390 5408
sharyn.mccowen @ catholicweekly.com.au
Мерилин Родригез 61 2 9390 5409
marilyn.rodrigues @ catholicweekly.com.au
Брајан Дејвис 61 2 9390 5410
brian.davies @ catholicweekly.com.au

Сметководител: 61 2 9390 5403
cwaccountant@catholicweekly.com.au

Рекламирање Менаџер: Тревор Kenneally 61 2 9390 5404
trevor.kenneally @ catholicweekly.com.au

Асистент Рекламирање Менаџер: Гари Фини 61 2 9390 5413
gary.finney @ catholicweekly.com.au

Библиотекар: Нора Jonkers 61 2 9390 5412
nora.jonkers @ catholicweekly.com.au


Ве молиме прочита, а потоа КОНТАКТ
Воена Ordinariate на Австралија

Епископ на Австралиските одбранбени сили

Повеќето Rev Макс Дејвис AM ДД

P.O.Box 63, Кембел Законот 2612
30 Белата полумесечина, Кембел Законот 2612
Тел: 61 2 6248 0511 Факс: 61 2 6247 0898
E-mail: bishop@military.catholic.org.au
Web: www.military.catholic.org.au

Викар Општи

RT Rev Мг Питер O'Keefe AM ВФ EV
P.O. Кутија 63, Кембел Законот 2612
Тел: 61 2 6248 0511 0428 888 302
Факс: 612 6247 0898

Кабинет канцеларија

P.O. Кутија 63, Кембел Законот 2612
30 Белата полумесечина, Кембел Законот 2612
Тел: 61 2 6248 0511 Факс: 61 2 6247 0898
E-mail: chancery@military.catholic.org.au
Главен Chaplain (католички) Армија

Многу Rev Мг Григориј К Флин EV
Храм на Пресвета Богородица на планината Кармел
P.O. Кутија 7152 SSBH, Александрија Нов Јужен Велс 2015
E-mail: mountcarmel@tpg.com.au
Австралиската Capital Territory

Duntroon
Rev ѓакон Јован Lim
Кралската воена колеџ, Duntroon ACT 2600
Тел: 61 2 6265 9498 61 2 6273 3980 (АХ) 0408 448 761
E-mail: john.lim @ defence.gov.au
Австралиските одбранбени сили академија
Г-дин Ентони Дојл (скратено работно време)
Норткот д-р, Кембел Законот 2612
Тел: 612 6268 8544 0429 782 018
E-mail: anthony.doyle2 @ defence.gov.au
Нов Јужен Велс

Kapooka
Rev ѓакон Лионел Orreal
ARTC, Blamey касарната, Milpo
Kapooka Нов Јужен Велс 2661
Тел: 61 2 6933 8274 Факс: 61 2 6933 8299
E-mail: lionel.orreal @ defence.gov.au
Синглтон
Rev ѓакон Лоренс Caelli (скратено работно време)
34 Кларенс Rd, Waratah Нов Јужен Велс 2298
Тел: 61 2 4967 6440 Факс: 61 2 4979 3625
E-mail: lawrence.caelli @ defence.gov.au
Сиднеј - Цркви Советодавниот комитет
Rev Роберт Хејс
Викторија касарната, Падингтон Нов Јужен Велс 2021
Тел: 61 2 9339 3264 Факс: 61 2 9399 3081
E-mail: bob.hayes @ defence.gov.au
Сиднеј Површина
Rev Роберт Хејс
Тел: 61 9339 3264

Северната Територија

Дарвин
Rev Брајан Pipins С.Ј.
1. оклопна регимента
Робертсон касарната
Дарвин НТ 0830

Квинсленд

Amberley
Rev Дамјан Стилови
Капелан 9FSB, Vung Tau линии
Amberley QLD 4306
Тел: 61 7 5361 0529 0408 609 550
E-mail: damian.styles @ defence.gov.au

Cabalah
Слободни
Тел: 61 7 5361 0529


Canungra
Слободни
Тел: 61 7 5361 0529


Enogerra
Rev ѓакон Brenton Фрај
Капелани центар, Галиполи касарната
Enoggera QLD 4053
Тел: 0417 620 769


Oakley
Слободни
Тел: 61 7 5361 0529


Таунсвил
Rev Џон Vergara
4. полк Raa, Chau Pha линии
Lavarack касарната, Таунсвил QLD 4810
Тел: 61 7 4411 8960 Факс: 61 7 4411 8787
E-mail: joel.vergara @ defence.gov.au

Јужна Австралија


Цркви Советодавниот комитет
Rev Леон Czechowicz
P.O. BOX 164, Килбурн СА 5084
Тел: 61 8 8262 1070 Факс: 61 8 8305 6689
E-mail: terence.rush @ defence.gov.au


Тасманија


Цркви Советодавниот комитет
Rev Тери Раш RFD
P.O.Box 43, Ричмонд TAS 7025
Тел: 61 3 6260 2189 Факс: 61 3 6237 7183
E-mail: terence.rush @ defence.gov.au


Викторија
Bandiana
Bonegilla
Мелбурн - Цркви Советодавниот комитет
Викторија касарната
Св Kilda Rd, Southbank VIC 3005
Тел: 61 3 9282 2071 Факс: 61 3 9282 6238


Packapunyal
Rev Damien Елис КО
Седиштето на Факултетот за Армур
P.O. BOX 106, Packapunyal Milpo VIC 3692
E-mail: damien.ellis @ defence.gov.au


Западна Австралија


Перт - Цркви Советодавниот комитет


Резервната единица Chaplians
Rev ѓакон Лоренс Caelli
Rev Леон Czechowicz
Rev Роберт Хејс
Rev Бернард Хенеси
Rev Иан Џонсон
Rev Брендон Ли
Rev Мајкл Морисеј
Rev Тери Раш
Rev Марк Секстон
Rev ѓакон Питер Devenish-Meares
Г-дин Ентони Дојл
Капелани - Кралската австралиска воздухопловните сили

Директорот на воздухот Chaplain

RT Rev Мг Питер O'Keefe AM ВФ EV
Католичката Воената Ordinariate
P.O. Кутија 63, Кембел Законот 2612
Тел: 61 2 6248 Факс: 61 2 6247 0898
E-mail: pokeefe@military.catholic.org.au


Австралиската Capital Territory

Австралиските одбранбени сили академија
Г-дин Џозеф Џонс, Апостолски вонреден (полно работно време)
Норткот д-р, Кембел Законот 2612
Тел: 61 2 6268 8544
E-mail: joseph.johns @ defence.gov.au
Нов Јужен Велс

Glenbrook
Ричмонд
Капелан центар
RAAF база, Ричмонд Нов Јужен Велс 2753
Тел: 61 4287 2545 Факс: 61 2 4587 3853
Г-ѓа Жан Џонс, Апостолски соработник, (полно работно време)
Тел: 61 4587 2546
E-mail: jean.johns @ defence.gov.au


Вага Вага
Rev Валтер Szczepaniak (полно работно време)
Бул 135, RAAF база, Williamtown Нов Јужен Велс 2314
Тел: 61 2 6937 4726 Факс: 61 2 6937 4234
E-mail: waldemar.szczepaniak @ defence.gov.au


Williamtown
Rev Стефани Sarazin (полно работно време)
Chapliancy центар, 381 ECSS
RAAF база, Williamtown Нов Јужен Велс 2314
Тел: 61 2 4964 7816 Факс: 61 2 4964 7820
E-mail: stephanie.sarazin @ defence.gov.au


Северната Територија

Дарвин
Контакт Tindal
Tindal
Rev Џон Хили (полно работно време)
Капелани центар, 322 ECSS
RAAF база, Tindal НТ 0853
Тел: 61 8 8973 6032 Факс: 61 8 8973 6097
E-mail: john.healy1 @ defence.gov.au
Квинсленд

Amberley
Rev Пол Goodland (скратено работно време)
12 Tenterfield место, FOREST LAKE QLD 4078
Тел: 61 7 3479 1252


Таунсвил
Слободните - Контакт армија Chaplain Lavarack касарната
Тел: 61 7 4411 8960
Јужна Австралија


Единбург
Rev Патрик Вудс (скратено работно време)
19 Laverstock Rd, Елизабет Северна СА 5113
Тел: 61 8 8255 1191 Факс: 61 8 8287 4402
E-mail: stm@chariot.net.au


Тасманија


Хобарт
Слободните - Conatact Rev Мајкл Delaney на Квинстаун


Викторија


Laverton / Точка Кук / Продажба
Rev ѓакон Џим завеса, ѓакон (скратено работно време)
15A Charman Rd, Beaumaris VIC 3193
Тел: 0407 535 433


Западна Австралија


Пирс


Резерва капелани
Rev ѓакон Џим завеса
Rev Пол Goodland
Rev Рос Naylor OAM
Rev Стефан Sapun
Rev Патрик Вудс


Капелани - Кралската Австралија морнарица


Главен Chaplain - морнарица
Многу Rev Мг Стјуарт Хол РАН EV
Генералниот директор chaplaincy-морнарицата
CP4-7-031
P.O. Кутија 7913, Канбера п.н.е. Законот 2610
Тел: 61 6266 3861
E-mail: stuart.hall1 @ defence.gov.au


Нов Јужен Велс


Наура
Rev Григориј Мекгрегор РАН
Команда Секција
Кралската австралиска морнарица Колаж
HMAS Creswell, Џервис Беј Законот 2540
E-mail: gregory.mcgregor @ defence.gov.au


Сиднеј Површина
Rev Кристоф Gebski RAN (полно работно време)
HMAS Waterhen
Топката Раководител Rd, Waverton Нов Јужен Велс 2060
Тел: 61 2 9926 2524 Факс: 61 2 9926 2515
Rev Krzysztof.gebshi @ defence.gov.au


Rev Пол Стјуарт RAN (полно работно време)
Chaplaincy центар
Кралската австралиска морнарица
Wylde Св, Гарден Ајленд во Нов Јужен Велс 2011
Тел: 61 2 9359 3135
E-mail: paul.stewart3 @ defence.gov.au


Северна Terrirotory


Дарвин
HMAS Coonawarra
Однесуваат Австралија армија НТ - Дарвин


Викторија


Westernport
Rev Thi Лам RAN (полно работно време)
Wardroom, HMAS Cerebrus
Westernport VIC 3920
Тел: 61 8 9419 2920 Факс: 61 3 5931 5232
E-mail: thi.lam @ defence.gov.au


Западна Австралија


Rockingham
Rev Пол Раџ RANR, Chaplain (скратено работно време)
Chaplaincy центар
HMAS Стирлинг, Rockingham WA 6958
Тел: 61 8 9553 2456 Факс: 61 8 9553 2815
E-mail: praj@perthcatholic.org.au


Резерва


Аделаида
Rev Мг Иан Т Демпси АО RANR (скратено работно време)
15 Стариот BEACH RD, Брајтон СА 5048
Тел: 61 8 8296 7292 Факс: 61 8 8358 2188
E-mail: dtom@senet.com.au


Кернс
Rev Лоренс Timms OCarm RANR (скратено работно време)
1/77 Хејворд Св, Moorobool QLD 4870
Тел: 61 7 4052 9126 Факс: 61 7 4031 5465
(Работа) 0418 111 063


Канбера
Католичката Воената Ordinariate кабинет
Тел: 61 6248 0511


Мелбурн


Сиднеј


Rev Џон McSweeney RANR (скратено работно време)
46 Леви Св, Glenbrook Нов Јужен Велс 2773
Тел: 0412 401 940
E-mail: john.mcsweeney @ defence.gov.au


Rev Мг Брајан Rayner RANR OAMSt Кетрин Laboure Парохија
123 Gymea Rd, Gymes Нов Јужен Велс 2227
Тел: 61 2 9525 9993 Факс: 61 2 9531 1786
E-mail: stcaths@bigpond.net.au
Тасманија

Rev Мајкл Delaney RANR (скратено работно време)
2 Понтифекс Св, Квинстаун TAS 7467
Тел: 61 3 6471 1731 0417 279 437
E-mail: westcp@bigpond.net.au
Западна Австралија

Rev Пол Раџ RANR (скратено работно време)
Нашата госпоѓа од планината Кармел
82 Collick Св, Хилтон WA 6163
Тел: 61 8 9314 7733 Факс: 61 8 9337 9198
E-mail: praj@perthcatholic.org.au
Пензионираше

Rev Мг Вилијам Фулер PA
30 RICHARDSON RD
Рејмонд Тераса Нов Јужен Велс 2324

Работи надвор од Епархијата

Rev ѓакон Греам Ј Ramsden


Апостолите


Алан Anforth 61 2 6257 7047
Кенет Арчер 61 2 6230 6912
Ричард Артур 61 2 6247 4035
А Ј Bartley Кометал 61 2 6230 6912
Тимотеј Begbie 61 2 6253 7448
Ендрју Бергер 61 2 6253 7448
Греам Слепа 61 2 6245 5511
Роберт Blowes Кометал 61 2 6249 7828
Иан Bradfield 61 2 6230 6912
Џорџ Brzostowski Кометал 61 2 6248 8111
Клер Carnell 61 2 6247 5040
Роберт Clynes 61 6247 0501
Роберт Кук 61 2 6257 6847
Маргарет Памук 61 6205 3771
Тимотеј Криспин 61 6230 1164
Роберт Кроу Кометал 61 6247 7923
Ендрју Дилан 61 6253 7415
Alyn Doig 61 2 6247 6212
Хариет Donohue Кометал 61 62 6212
Кристофер Erskine Кометал 61 2 6257 6352
Сандра Жорж 61 2 6205 3760
Shane Гил 61 2 6230 6912
Елизабет Godtschalk 61 6257 8979
Џон Харис Кометал 61 2 6247 6212
Даглас Hassall 61 2 6230 1164
Marcus Hassall 61 2 6245 5500
Стивен Hausfield 61 2 6162 1760
Ентони Хопкинс 61 6230 6912
Гевин Хауард 61 2 6245 5588
Том Howe КК 61 2 6253 7415
Мајкл Inglis 61 2 6162 0565
Даглас Џарвис 61 2 6230 1164
Anita Kaney 61 2 6205 3766
Фелисити Keech 61 2 6205 3767
Lyndall Кенеди 61 2 6207 7543
Bianca Kimber 61 6205 3705
Глен Kolomeitz 61 2 6127 4426
Џејмс Лотон 0405 571 933
Raymund Ливингстон 61 2 6257 5507
Џон Lundy 61 2 6207 5399
Кристин Maselos 61 2 6205 3775
Џон Мастерс 61 2 6247 5040
Џефри Мекарти 61 2 6162 0228
Кристофер McKeown 61 2 6257 5255
Bryan Meagher Кометал 61 6247 3203
Дејвид Metcalf 61 2 62 6205 3779
Ендрју Милер 61 6247 1489
Дечко Њутн 61 2 6247 5040
Теренс О'Донел 61 6247 6212
Damien O'Donovan 61 2 6253 7116
Џон O'Donovan 61 2 6205 7585
Боб O'Hair 61 2 6245 5500
Мајкл Орлов 61 2 6247 5040
Савас Pertsindis 61 2 6205 3750
Стјуарт Pilkington Кометал 61 2 6257 9060
Скот Pobihun 61 2 6205 3789
Френсис Џон Purnell 61 2 6249 7990
Шенон Прочитајте 61 2 6205 3790
Дејвид Ричардс 61 2 6248 0040
Питер Роу 0417 476 067
Кристофер Рајан 61 2 6230 1164
Џејмс Sabharwal 61 2 6247 3456
Muhammed Sahu Кан 61 2 6207 5399
Бен Салмон КК 61 2 6247 6212
Irene Sekler 61 6253 7000
Вејн Sharwood 61 2 6162 0566
Даниел SHILLINGTON 61 2 6247 7881
Мајкл Смит 61 2 6245 5566
Клер Steller 61 2 6205 4731
Григориј Stretton 61 2 6257 6127
Глен Theakston 61 2 6245 5500
Ричард Томас, 61 2 6230 1164
Џејмс Томсон 61 2 62 1164
Amanda Тонкин 61 2 6257 8620
Марија Toohey 61 2 6205 3490
Френк Tuscano 61 6230 6912
Филип Вокер 61 2 6230 6650
Кристофер Вард 61 2 6245 5522
Тереза ​​Ворвик 61 2 6230 1164
Стивен Whybrow 61 2 62629599


Учениците


ACTON Законот 61 2 6230 1300
АФЛ Партнери 61 2 6242 9375
Армстронг Правен 61 2 6288 1100
Ashurst Австралија 61 2 6234 4000
Aulich Бен и Assocs 61 2 6279 4222
Badgery & Rafferty 61 2 6245 6000
Пекар Дин & Nutt 61 2 6230 1999
Баркер и Баркер 61 2 6248 7255
Барнет Род J & Assocs 61 2 6280 8899
Batterham & Ко 61 2 6295 1722
Бел А С & Ко 0414 228 200
Bevan Snell Адвокатите 61 2 6247 1533
Птица Рејчел & Ко 61 2 6248 6616
Блен Колин А 61 2 6281 7617
Blumers лична повреда адвокати 61 6208 2600
Boettcher Законот 61 2 6232 0600
Bolas Ким Кривичниот закон 61 2 6248 4866
Бредли Ален 61 2 6274 0999
Кембел & Ко 61 2 6288 8852
Канбера кривични адвокати 61 2 6134 6073
Канбера Адвокатите 61 2 6288 3371
Капитал Адвокатите 61 2 6262 5355
Капон и Хуберт 61 2 6286 1977
Certus Законот 61 2 6268 9090
Скопците Law Firm 61 2 6215 9100
Clancy Тед & Ко 61 6255 1742
Clapham Рон 0414 400 095
Клејтон Уц 61 2 6279 4000
Collaery Адвокатите 61 2 6239 6033
Colquhoun Марфи 61 2 6248 0499
Conveyancing Канбера 61 2 6214 8550
Cramsie Мајкл и Assocs 61 6236 9404
Кертис Брајан Solicitors 61 2 6231 3862
Хус Кен & Assocs 61 2 6257 9922
Diana Барнс Solicitors 61 2 6253 9766
Dibbs Баркер 61 2 6201 7222
Диксон Правен 61 2 6248 8085
Диксон Советодавниот Законот 1300 883 158
DLA Пајпер Австралија 61 2 6201 8787
Dobinson Дејви Клифорд Симпсон 61 2 6212 7600
Donohoe & Ко 61 2 6248 6673
Дваер Адвокатите 61 2 6247 8184
Elringtons 61 2 6206 1300
Emanuel Solicitors 61 2 6257 1500
Ендевор правни претпријатија 0417 778 646
EnvLaw 61 2 6262 2400
Еванс семејство Адвокатите 61 2 6247 6147
Farrar Gesini & Dunn 61 2 6257 6477
Флеминг Марк 61 2 6282 9678
Флин Мајкл 61 2 6257 6477
Форд Хју Расел 61 2 6247 9594
Fragomen Австралија 61 2 6206 1800
Галилеја Solicitors 61 2 6268 0000
Ganlaths Адвокатската канцеларија 61 2 6260 6328
Портал за правни услуги 61 2 6255 5195
Гилеспи-Џонс & Ко 61 2 6280 4399
Гудман Законот 61 2 6206 9900
Грифин Правен 61 2 6162 1613
Gungalhin правни услуги 61 2 6255 5195
Хамилтон Главни 0414 257 388
Hanstein Дејвид 61 2 6251 3001
Hansteins Адвокатите 61 2 6251 3099
Haridemos Хелен 0417 421 742
Харис Разбуди 0419 212 579
Отворот Брајан Јавниот 61 2 6251 3500
Heague Вилијам 61 2 6251 3500
Хил & Rummery 61 2 6248 9188
Hiner Jayson & Assocs 61 6247 6655
Horniblow Џејмс А 61 2 6241 6966
Хауз Кеј Halpin 61 2 6272 0500
HWL Ebsworth Адвокатите 61 2 6151 2100
Ј С О'Конор Харис & Co 61 2 6247 6077
Johannessen правни и миграција 61 2 6156 4141
Џонс Законот Ко 61 2 6162 4280
Џонс на P & Ко 61 2 6296 6316
Јордан Адвокатите 61 2 6288 1821
Јосифовски Valintina 61 2 6253 3563
Само Правен 61 2 6231 4700
Кенеди Leonie & Assocs 0439 492 643
Кид Питер 61 2 6253 7210
Кралот & Дрво Mallesons 61 6217 6000
KJB Законот 61 2 6281 0999
Landel & Ко 61 2 6254 9122
ЗАКОН - Правна советодавна работа 61 2 6286 7134
Legimate решенија Правен 61 2 6162 3003
Лојд Jeanine & Assocs 61 2 6262 5866
Линч Крег & Assocs 0438 321 300
Адвокатите Macphillamy на 61 2 6295 2444
Медокс 61 2 6230 1349
Malcolmson Адвокатите 0411 444 241
Maliganis Едвардс Џонсон 61 2 6257 2999
Mannering В Е 61 6231 7105
Манука правни услуги 61 2 6286 6629
Морис Блекбурн Адвокатите 61 2 6120 5000
Mazengarb Barralet 61 2 6230 0199
Мекартур и Ко 61 2 6247 8122
Мекларен Адвокатите 61 2 6288 7053
МекМахон Ј G & Ко 61 2 6247 7099
McSpedden Харви 61 2 6281 0655
Мејер Vandenberg 61 2 6279 4444
Минтер Елисон 61 2 6225 3000
Moray & Agnew 61 2 6262 6922
Морис Џуди & Assocs 61 2 6162 3515
Morrisroe Мајкл 61 2 6162 0783
Moulis Правен 61 2 6163 1000
Moyle Максин 0423 033 634
Национален бизнис Адвокатите 61 2 6230 5399
Nelson & Ко 61 2 6248 8544
Коприва Греам С & Assocs 61 2 6281 7755
Ng Мун Јавниот 0414 736 474
Никол & Ко 61 2 6230 1699
Нигер Делта Адвокатите 0401 071 824
Нортон Роуз Австралија 61 2 6159 4400
O'Keefe Џон 61 2 6257 7768
Ozpropertylaw 1300 136 386
Папас Ј правобранител 61 2 6261 6500
Перкинс Дерил Јавниот 61 2 6230 1699
Фелпс Рид 61 2 6247 3477
Вратарите Адвокатите 61 2 6247 3477
Powrie Роберт Правен 61 2 6232 6541
Prail Адвокатите 61 2 6247 2222
Приоритет Правен 61 2 6242 4003
Близината Правен 61 2 6126 5950
Ray Свифт Moutrage & Assocs 61 2 6285 1344
Redfern Тони Јавниот 61 2 6295 5919
Романо Satsia Kordis 61 2 6247 6277
Рубинштајн Ким 61 2 6125 0455
Рајан Мајкл Адвокатите 61 2 6162 1500
Ryans Solicitors 61 2 6293 2705
С & Т Адвокатите 61 2 6247 4866
Saeedi Kamy Адвокатите 61 2 6230 6600
Мудрец правни услуги 61 2 6161 3514
Sharman Тим 0412 822 556
Свила Џефри 61 2 6247 2799
Слејтер и Гордон 61 2 6257 1922
Слејтер Марк Законот за семејство 61 2 6278 6251
Snedden сала & галоп 61 2 6285 8000
Sparke Helmore 61 2 6263 6300
Spier Консалтинг Правен 61 2 6281 2030
Стивенс Иан Д 61 2 6247 6247
Сатерленд Питер 0428 264 342
Симонз Филипс Адвокатите 61 2 6295 5555
Tallarita Џозеф 61 2 6247 0433
Tetlow Tigwell Гледајте 61 2 6162 5999
Траверс & Ко 61 2 6248 0173
Тројство Законот 61 2 6163 5050
Tuggeranong Правен 61 2 6293 1577
Винсент А Б Јавниот 61 2 6241 8866
Waight Питер 61 2 6254 1841
Wasef Мајкл и Assocs 0404 464 657
Вати McCray 61 2 6257 6347
Вебстер Bede 0414 575 943
Wedgetail Правни 0427 292 072
Вилкинсон Пол 0419 618 202
Вилијамс Љубов и Никол 61 2 6263 9900
Вилсон Филипс Адвокатите 61 2 6262 7994
Wong Рита 61 2 6286 4274
Зона Правен 61 2 6112 8170


Закон Прес на Австралија
justinian@lawpress.com.au
bitticelli@lawpress.com.au
61 2 9231 1933 61 2 9231 1966
L4, S9, 155 King Street Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Сент Џејмс етика центар
thepractice@ethics.org.au
61 2 8267 9566 61 2 8267 9477
1/161 Castlereagh Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Ada Еванс комори
61 2 9283 6230 61 2 9283 6231
S105 1/370 Пит Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Артур Филип комори
61 2 9891 4666 61 2 9689 3663
1/11 George Street Parramatta Нов Јужен Велс 2150


Банко комори
61 2 8329 0201 61 2 8230 0299
5/65 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Банко комори
61 2 9376 0600 61 2 8239 0299
9/2 Chifley плоштад Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Blackstone комори
61 2 9220 9800 61 2 9233 4209
62/19-29 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Chalfont комори
61 2 9232 4534 61 2 9221 5335
9/67 Castlereagh Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Chifley комори
61 2 9375 2464 61 2 9375 2465
29/2 Chifley плоштад Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Кофс пристаниште комори
61 2 6652 8955 61 2 6652 4506
5/40 Малку Улица Кофс пристаниште Нов Јужен Велс 2450


Комонвелт DPP комори
61 2 9321 1100 61 2 9264 8239
7/66-68 Goulburn Street Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Круна обвинители Campbelltown
61 2 4629 2811 61 4629 2800
3/101 Queen Street Campbelltown Нов Јужен Велс 2560


Круна обвинители Dubbo
61 2 6881 3321 61 2 6882 7790
130 Бризбејн Улица Dubbo Нов Јужен Велс 2830


Круна обвинители Gosford
61 2 4337 1111 61 2 4337 1133
2/107-9 Ман Улица Gosford Нов Јужен Велс 2250


Круна обвинители Лизмор
61 2 6627 2222 61 2 6627 2233
2/101 Molesworth Улица Лизмор Нов Јужен Велс 2480


Круна обвинители Њукасл
61 2 4907 4574 61 2 4907 4581
1/51-55 Болтон Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Круна обвинители Parramatta
61 2 9891 9800 61 2 9891 9866
4 George Street Parramatta Нов Јужен Велс 2150


Круна обвинители Penrith
61 2 4721 6100 61 2 4721 4149
2/295 High Street Penrith Нов Јужен Велс 2750


Круна обвинители Сиднеј
61 2 9285 8888 61 2 9285 2595
15/175 Ливерпул стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Круна обвинители Вага Вага
61 2 6925 8400 61 2 6921 1086
3/43-45 Џонстон Улица и Вага Вага Нов Јужен Велс 2650


Круна обвинители Волонгонг
61 2 4224 7111 61 2 4224 7100
2/166 Кира Улица и Волонгонг во Нов Јужен Велс 2500


Culwulla комори
61 2 9231 4611 61 2 9233 4618
11/67 Castlereagh Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Denman комори
61 2 9264 6899 61 2 9264 5541
7/185 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Директори комори
61 2 9285 8888 61 2 9285 8601
15/175 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


DPP Нов Јужен Велс
61 2 9285 8888 61 2 9285 8601
15/175 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Edmund Barton комори
61 2 9220 6100 61 2 9232 3949
44/19 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Единаесет Wentworth комори
61 2 9232 7609 61 2 9232 7626
11/180 Филип Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Елизабет Стрит комори
61 2 9336 5399 61 2 9336 5353
16/179 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Законот за семејство комори
61 2 8218 3000 61 2 8218 3001
Свет плоштад Сиднеј Нов Јужен Велс 2002


Форбс комори
61 2 9390 7777 61 2 9261 4600
11/185 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Фредерик Јордан комори
61 2 9229 7333 61 2 9221 6944
Г 53 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Garfield Barwick комори
61 2 8815 9300 61 2 8815 9303
6-11/53 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


H Б Хигинс комори
61 2 9223 3633 61 2 9232 1124
6/82 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Хенри Паркес комори
61 2 9264 6665 61 2 9264 6667
10/299 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Џек Shand комори
61 2 9223 7711 61 2 9232 8975
55/19-29 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Lachlan Macquarie комори
61 2 9635 1000 61 2 9891 1989
16 George Street Parramatta Нов Јужен Велс 2150


Latham комори
61 2 9221 1755 61 2 9223 5690
8/67 Castlereagh Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Лионел Марфи комори
61 2 4926 3644 61 2 4926 5085
1/16-18 Newcomen Улица и Њукасл во Нов Јужен Велс 2300


Лизмор комори
61 2 6622 1139 61 2 66 21 2499
32 Molesworth Улица Лизмор Нов Јужен Велс 2480


Lyus Правни совети
61 2 8998 8448 61 2 8998 8448
S707 L7 155 King Street Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Машки Leagle комори
0141 755 008 0141 755 008
20 High Street Машки Нов Јужен Велс 2095


Мартин Место комори
61 2 8227 9600 61 2 8227 9699
6/65 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


53 Мартин Место комори
61 2 8246 9011 61 2 8246 9012
9/53 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Морис Byers комори
61 2 8233 0300 61 2 8223 0333
60/19 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Посредување и арбитража комори
61 2 9232 4671 61 2 9232 9999
6/67 Castlereagh Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Њукасл комори
61 2 4929 6788 61 2 4929 5524
36-38 Црква Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Најџел Боуен комори
61 2 9330 7900 61 2 9223 2177
9/169 Филип Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Парламентарните советник комори
61 2 9321 3333 61 2 9232 4796
23/50 Бриџ Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Порта Макари комори
61 2 9024 9500 61 2 9024 9501
479/311 Castlereagh Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Јавни бранители комори
61 2 9268 3111 61 2 9268 3168
23/1 Оксфорд Стрит Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Квинс плоштад комори
61 2 9232 4671 61 2 9221 4951
1/235 Macquarie Улица Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Самуел Грифит комори
61 2 9267 4955 61 2 9267 4964
L30/66 Goulburn Street Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Selborne комори
61 2 9233 6400 61 2 9233 6469
2-18 / 174-180 Филип Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Сер Џејмс Мартин Чејмберс
61 2 9223 8088 61 2 9223 3989
31/52 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Господине Овен Диксон комори
61 2 9373 7400 61 2 9373 7422
14/179 Елизабет Стрит Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Сент Џејмс сала комори
61 2 9223 9611 61 2 9223 9699
3-13/169 Филип Улица Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Држава комори
61 2 9223 1522 61 2 9223 7646
36/52 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Сиднеј Запад комори
61 2 9685 0900 61 2 9635 8308
2/154 Marsden Улица Parramatta Нов Јужен Велс 2150


Доверба комори
61 2 9264 9444 61 2 9264 9449
10/287 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Универзитетот комори
61 2 8227 4400 61 2 8227 4444
19/65 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Waratah комори
61 2 9264 8444 61 2 9264 8944
5/130 Елизабет Стрит Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Wardell комори
61 2 9232 5255 61 2 9235 3931
15-16/39 Мартин Место Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Wentworth комори
61 2 9230 3242 61 2 9232 8435
1-9/180 Филип Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Вилијам Дин комори
61 2 9231 0077 61 2 9231 9235 1492
3/167 Филип Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Вилијам Овен комори
61 2 6361 7959 61 2 6361 7921
119 Byng Стрит портокал Нов Јужен Велс 2800


Windeyer комори
61 2 9235 3100 61 2 9223 3929
6-9/225 Macquarie Улица Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Woolmington комори
0408 411 144 61 2 9261 0887
5/154 Елизабет Стрит
Сиднеј Нов Јужен Велс 2000


Worldvision
61 2 6102 5501 61 2 6102 5502
S11, 145 Лондон коло Канбера Законот 2600
61 2 9806 6300 61 2 9806 6301
L3, 134 Вилијам Стрит Potts Точка Нов Јужен Велс 2011
61 3 9287 2424 61 3 9287 2424
1 Визија Нуркач Burwood Исток VIC 3151
61 7 3387 2700 61 7 3387 2701
L3/350 Пацифик автопат Springwood QLD 4217
61 8 8238 4600 61 8 4601
26 Флиндерс Стрит Аделаида СА 5000
61 8 6454 7800 61 8 6454 7801
L12, 256 Аделаида Тераса Перт WA 6000


Сојузничките воени бродови
Сојузничките војна Загуби

Оваа страница не е веројатно целосно комплетна
Тоа покажува бродови уништија (изгубена) на сите причини за време на војната.
За време на војната на сојузниците (Американците, Обединетото Кралство и Комонвелтот, Франција, Русија, Холандија, ...) загуби повеќе од 1900 воени бродови на сите причини. Овој оглас покажува сите нив.

 Кралската морнарица (1081)
 Американската морнарица и (488)
 Советскиот морнарица и (138)
 Француската морнарица и (95)
 Кралството Холандија морнарица и (59)
 Кралската канадска морнарица и (31)
 Кралска Грција морнарица и (26)
 Кралството Норвешка морнарица и (23)
 Кралската австралиска морнарица (16)
 Полски морнарица (12)
 Слободен Француската морнарица (9)
 Италијански морнарицата (7)
 Кралската индискиот морнарицата (6)
 САД крајбрежна стража (5)
 Бразилската морнарица (2)
 Кралската Нов Зеланд морнарица (2)


7 $ Бернард Collaery $ 7
Fellator, содомит, Јавниот
ACTARA директор должи $ 3 000 000
(Практичари додека банкротираше)
(Практичари додека несолвентните)
(Практичари од престој)
(Имајќи односи со клиенти)
(Ангела Magnocavallo)
(Имајќи фелацио и содомијата со клиенти)
(Александар судски извршители)
Collaery Адвокатите
5 Брокман Стрит
Redhill Законот Narrabundah Законот
612 6239 6033
61 2 6239 6238
0417 262 392
mail@cclaw.com.au
bcollaery@cclaw.com.au
P.O. Кутија 3242 Манука Законот 2603...

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.