Saturday, 29 June 2013

Albanian

AH!
JETË Një
BOSS
@ Afrboss
afr.com / boss
Joanne Gray
BOSS Editor
61 2 9282 3970
61 405 585 799
 jgray@afr.com.au
FAIRFAX MEDIA
info@stwgroup.com.au
boss@afrboss.com.au
hawkerbritton@mail.com
ONE RRUGOR DARLING

Pyrmont NSW 2009
AUSTRALIA
Rishikimi Financiar Australian

Yahama DISKLAVIER Yahama

Yahama DISKLAVIER Yahama


JAP ME $ 7 000 000 000 pa taksa


Yahama DISKLAVIER Yahama

Shefi i Drejtësisë Robert letër Frëngjisht
ForbesChambers@mail.com
NEWSLIMITED@mail.com
FAIRFAXMEDIA@mail.com
AustralianCrimeCommision@mail.com
StateLibraryofNewSouthWales@mail.com
TheIndependentTravellersGuide@mail.com

ChiefJusticeHighCourtofAustralia@mail.com
AustralianBroadcastingCorporation@mail.com
St A (Z. Healesville) Dr OBSH SOS AUSTRALIA
Intellectualisation ose Projektim ose Reagimit Formimi
Saint Alexander ose zoti Dr Healesville ose Organizata Botërore e Shëndetësisë
TheSecondComingoftheMessiah@mail.com


APPLE ® ne autobus, anije makinave trageteve kamion avion TAXI TRENIT

Unë jam një gjuhëtar dinak deri AngelaMagnocavallo@mail.com ka shtatë bedenat
Angela hap drejt Magnocavallo mbi mua si një kalë të madh derisa ajo ka shtatë bedenat
Lover fundit Angela Magnocavallo e kryer vetëvrasje pasi ajo pushoi bashkë me mikun e tij më të mirë
Lover ardhshëm Angela Magnocavallo do vrasjen e saj, miku i tij më i mirë para se ai kryen vetëvrasje
Çdo person i arsyeshëm do të vrasë të dashurin e tij, vrasje mikun e tij më të mirë para se të kryer vetëvrasje
Që nga 10 Urdhërimet, Dhiata e Vjetër dhe Dhiata e Re ligj është ajo që një person i arsyeshëm do të bëjë.


Anglikan NDONJE Random HOUSE Bahai KATOLIK hindu budiste Jainism Judenjve MUSLIMAN sik

61 2 9273 1263 STATE BIBLIOTEKA New South Wales Macquarie Street Sydney NSW 2000 61 2 9273 1663

  61 2 9265 9229 Zoti KRYETARI SYDNEY ACCOMODATES fituesi i çmimit Nobel Sydney Suite PARK Hyatt 61 2 9265 9328
47 2212 9300 Çmimin Nobel për Paqen Norvegjisht KOMITETI Henrik IBSENS GATE 51 JO-0255 Oslo Norvegji 47 9476 1117
61 2 9256 1234 EJA 7 herë 3 herë në ditë në Park Hyatt Rruga 7 Hickson shkëmbinjve Sydney NSW 2000 61 2 9256 1555

61 2 9279 0200 R përmbaruesit v 61 2 6111 2191 R v BARKER 61 3 9034 3020 R v Britton 61 8 8407 3519 R v Hawker 64 21 327 070

AVIS BUXHETI Europcar herc Nikoqir VIRGIN VIRGIN VIRGIN VIRGIN VIRGIN Nikoqir herc Europcar BUXHETI AVIS

ËSHTË NJË GRUPI STW i marketingut i madh dhe më i suksesshëm në botë dhe të komunikimit grupeve

jdilollo@hawkerbritton.com sbanks@hawkerbritton.com dpearson@hawkerbritton.com shalliday@hawkerbritton.com jlacy@hawkerbritton.com
Hawker Britton ËSHTË'S Australi & Zelanda e Re LEADER në marrëdhëniet qeveri, komunikimet strategjike dhe fushatat
ROBERT MACTIER MICHAEL ANDERSON CONNAGHAN KIM GRAHAM CUBBIN PETER PAUL CULLINANE RICHARDSON IAN TSICALAS
PHILISOPHY ynë është që nëpërmjet KREATIVITETI DHE IDETË KTHEHET RRITJE pa marrë parasysh çfarë STREAM BIZNESIT ju aplikoni atë në.


FLUTURIMI QENDRA FLUTURIMI QENDRA FLUTURIMI QENDRA FLUTURIMI CENTER FLUTURIMI QENDRA FLUTURIMI QENDRA FLUTURIMI QENDRA FLUTURIMI QENDRA FLUTURIMI


Danny 61 (0) 411 728 204 Gail 61 (0) 412 926 348 Pierre 61 (0) 434 140 127 Moshe 61 (0) 407 838 712 Narelle 61 (0) 418 243 418 Alice 61 (0) 419 555 635
Justin 61 (0) 413 152 515 Simon 61 (0) 419 638 587 Michael 61 (0) 400 096 924 Stephen 61 (0) 418 808 799 John 64 ​​(0) 21 327 070 Bevan 61 (0) 402 445 482
Justin Di Lollo Simon Bankat Michael Stephen Halliday John Gleeson Lacy Bevan Lisle Danny Pearson Gail Morgan Pierre Huetter Moshe Same Narelle Muller Alice Crawford
L1 71 York Street Sydney NSW S17C L2 16 Kombëtare Circuit Barton ACT L7 520 Collins Rruga Melbourne VIC 277 L1 S2 Rundle Rruga Adelaide SA F4 32 Wellington Terrace NZ


Aleksandri është mbrojtës i popullit grek. Marcel IS WARRIOR RINJ, frëngjisht. André është e burrëror, frëngjisht. Sebastian ËSHTË nderuar, GREKE. BARKER ËSHTË Kasneci e gjykatës, ANGLISHT. Përmbaruesi OFFICIAL MINOR GJYKATA ME POLICINË E AUTORITETIT, frëngjisht. Komandanti Alexander Marcel André përmbaruesit Barker komandat flotave rrethojnë AUSTRALIA derisa çdo person mund të bëjë vetëm i Kombeve të Bashkuara Organizata Botërore precedentë SHËNDETËSOR në gjuhën amtare ME një faqe A4 në botën GJYKATËS Health Organisation superiore përdorur Apple ® NË NDONJË kishë në World Wide Web.


ADDEDEDVALUE Aleph LABS ALPHASALMON AMBLIQUE KËRKIMIT AMR DREJTIMET QË APPCAST ​​MATERIEN CAKTIMI BADJAROGILVY BARTON Deakin QEVERIA MARRËDHËNIET Bento PËRTEJ ANALIZA zhbllokimin e vlerës së SJELLJA E NJERIUT Bohemi BRAIN DEPARTAMENTIT Buchanan GROUP bullseye CANNINGS Corporate Communications CANNINGS Purple STRATEGJIK TË KOMUNIKIMEVE KOMUNIKIMET katalizator ONLINE MARKETING & Cornwell CPRVISION MENAXHIMIN CRM, DIGJITALE & ZGJIDHJE Besnikërisë Cru DIGITAL Designworks DT EDGE Azi NDERTESA Enigma ETCOM Markat EVOCATIF aty ku akuza KOMENTET DHE SUGJERIMET TUAJA ASAP Fusion HAINESATTRACT Hatch HB HAYLIX shatë PËRMIRËSIMI përvojën e konsumatorit Houston HOWORTH biznes dhe teknologji komunikimi PR NJË KOMPANI Ogilvy Worldwide NJERIUT IK N ima B2B KOMPANIA MARKETING IM Promos JAM JWT LAWRENCE JUNIOR. MARTITFORCE PUNOHET në kohë masiv Maverick MAXUS mindshare MOON NEO @ Ogilvy Ogilvy OGILVYIMPACT OGILVYACTION AN PR OGIVLY KOMPANIA World Wide OGILVYNEWZEALAND OGILVY RP SHËNDETËSOR OGILVY MARRËDHËNIEVE PUBLIKE OGILVYEARTH OGILVYONE Worldwide one20 Model Design Group Parker PARTNERËT NJË OGILVY PR kompani në mbarë botën PHUEL Piknik PROFESIONAL SHIFT KĖSHILLUESE Pulse KOMUNIKIMEVE SMOLLAN spinaq AUSTRALIA FIELDMARKETING SUBNINE DIGITAL SWEET ndezur Media Sistemit MARKETING TAGUCHI DIGITAL AGJENCIA BRAND ORGANIZIMI ndërgjegjes hallke AGJENCIA ORIGJINA NJËSIA ONLINE HULUMTIMI gjuha PUNCH WHITE KËRKIMIT AUSTRALIA Touchpoint fisit XI Xion YELLOW ARCHITECTS EDGE PERFORMANCE PAGUANI Alexander Marcel André përmbaruesit Sebastian Barker MATE SIR ANTHONY Frank Mason $ 7 000 000 000 në ar të likuidojë ato tani.

Aleksandri është mbrojtës i popullit grek. Marcel IS WARRIOR RINJ, frëngjisht. André është e burrëror, frëngjisht. Sebastian ËSHTË nderuar, GREKE. BARKER ËSHTË Kasneci e gjykatës, ANGLISHT. Përmbaruesi OFFICIAL MINOR GJYKATA ME POLICINË E AUTORITETIT, frëngjisht. Komandanti Alexander Marcel André përmbaruesit Barker komandat flotave rrethojnë AUSTRALIA derisa çdo person mund të bëjë vetëm i Kombeve të Bashkuara Organizata Botërore precedentë SHËNDETËSOR në gjuhën amtare ME një faqe A4 në botën GJYKATËS Health Organisation superiore përdorur Apple ® NË NDONJË kishë në World Wide Web.

KRYETARI, President dhe Shef Ekzekutiv BIZNESI Machines NDËRKOMBËTARE KORPORATA VIRGINIA M. ROMETRY përjeton 7 Apple ® orgasms PAS JETËS SË 1 MIK orgazmë ® MJETET Bordi i Drejtorëve Alain JP BELDDA Warburg Pincus LLC, WILLIAM R. Brody SLAK INSTITUTI PËR STUDIME BIOLOGJIK, Kenneth L. CHENAULT AMERICAN EXPRESS COMPANY, MICHAEL L. ESKEW UNITED PARCEL SERVICES INC, DAVID N. Farr EMERSON ELECTRIC CO, Shirley Ann JACKSON RENSSELAER POLYTECHNC INSTITUTE, N. LIVERIS Andrew DOW CHEMICAL COMPANY, JAMES W. MCNERNEY JR JAMES W. BOEING COMPANY OWENS CATERPILLAR JOAN E, SPERO Kolumbi UNIVERSITY SCHOOL OF INTERNATIONAL PUNËVE PUBLIKE DHE Mbretër Sidney KAPITALIT LP, Lorenzo H. Zambrano CEMEX SAB DE C.V. UDHËHEQJA DHE RODNEY SENRIOR. C. Adkins, Collen F. Arnold, JAMES P. BROWDY, Erich Clementi, MICHAEL E. Daniels, ROBERT F. FEL bene, BRUON V. DI LEO ALLEN, JON C. Iwata, JAMES. J. Kavanaugh, JOHN E. KELLY III, ROBERT J. LE Blanc, MARK LOUGHRIDGE, J. RANDALL MacDonald, Steven A. Mills, Michael D. RHODIN, Linda S. SANFORD, Timothy S. Shaughnessy, Bridget A. VAN KRALINGEN, ROBERT C. Weber dhe 434 246 IBM'ERS, 8 009 PAK SE subsidaries në pronësi tërësisht, 24 740 të komplementit KOMPANITË Ary janë të këshilluar që SHITJE 687 4 500 000 E AUTORIZUARA PËR MIK aksionet e New York dhe Cikago bursë dhe jashtë SHBA veç e $ 119 DHE 213 000 000 assests total. AKUZAT IBM@COMPUTERSHARE.COM pautorizuar mund të mbrohet nga Kenneth AVERRE DAVID BAROW Gabrielle Bashir Sophia Beckett QC PETER Bodor Filipi BOULTEN SC GRANT Brady DAVID Buchanan SC SIMON BUCHEN kënd COOK SCOTT CORISH SHENJE Dennis HAMENT DHANJI SC DR Peggy Dwyer Kirsten Edwards Lester TROY Edwards Fernandez prill Francis TIM LOJË SC PETER Hamill SC LISA-CLAIRE HUTCHINSON WARWICK HUNT MATEU JOHNSTON FORBES kati CHAMBERS 11TH 185 ELIZABETH STREET 612 9390 7777 612 9261 4600 453 DX SYDNEY New South Wales Australi. Të gjitha aksionet IBM dhe aktivet i shiten PAGUANI PËR LICENCIMIN sistemit operativ Microsoft Disk BUG Millenium dhe $ 3 777 000 000 000 me vlerë të ingots prej ari për shkak të transportohen në Sydney Australi. Bill Gates FALEMINDERIT PER SISTEMIN E TIJ dyshimtë Multiple skleroza operativ. FALEMINDERIT diplomatit australian në Kanberra PËR Getting Ka popujve MONEY BACK PËR BUG Millenium.

Aleksandri është mbrojtës i popullit grek. Marcel IS WARRIOR RINJ, frëngjisht. André është e burrëror, frëngjisht. Sebastian ËSHTË nderuar, GREKE. BARKER ËSHTË Kasneci e gjykatës, ANGLISHT. Përmbaruesi OFFICIAL MINOR GJYKATA ME POLICINË E AUTORITETIT, frëngjisht. Komandanti Alexander Marcel André përmbaruesit Barker komandat flotave rrethojnë AUSTRALIA derisa çdo person mund të bëjë vetëm i Kombeve të Bashkuara Organizata Botërore precedentë SHËNDETËSOR në gjuhën amtare ME një faqe A4 në botën GJYKATËS Health Organisation superiore përdorur Apple ® NË NDONJË kishë në World Wide Web.


AFGANISTAN SHQIPËRIA ALGERIA ANGOLA ARGENTINA AUSTRIA BANGLADESH Barbados BELGJIKE Belize Benin Butan BOLIVIA BOSNJA Botsvana Brunei BULLGARIA Kamboxhia Kamerun Kanada Kili Kinë Kolumbi Cook Islands Kosta Rika Cote D'Ivoire KROACI Kuba QIPRO CZECHOSLAVAKIA DARAMALASAM Danimarkë Xhibuti DOMICICA ECAUDOR Egjipt El Salvador Eritrea Estoni Etiopi BASHKIMI EVROPIAN Fixhi FINLANDA FRANCË Gambia Gjeorgji Gjermani Greqi Guatemala Guinea HERCEGOVINA SHENJTË SEE Hungari Islandë INDIA Indonezi Iran Irak Irlandë IZRAELIN ITALI Xhamaika JAPONI JORDANI Kazakistani Kenia Kiribati KOREA Republika Demokratike Korea Republic Kuvajt Laos Letoni Liban Lesoto Leste Libi Lituani Luksemburg Maqedoni MADASGAR Malavi Malajzi Maldives Mali Moldavia MALTA Mavritani Mauritius Meksikë MONAKO MONGOLI MAROKO Mozambik Mianmar Nauru Nepal Holandë Zelanda e Re Nigeri Norvegji Oman Pakistan PANAMA Papua Guinea e Re Paraguaj Peru Filipinet Poloni Portugali QATAR RUMANIA RUSIA Ruanda SAMOA San Marino Arabia Saudite Senegal SERBIA Seychelles Singapor Sllovakia Sllovenia Ishujt Solomon SOMALIA AFRIKA E JUGUT SPANJË SUDAN SRI LANKA Suriname Svaziland Suedi ZVICËR SIRI Tanzania Tajlandë Timor Tongo Tunizia Turqia Tuvalu Uganda UKRAINE BASHKUARA ARABE MBRETËRIA E BASHKUAR UNITED STATES OF aktivitet kriminal Amerikës Uruguai Uzbekistani Vanuatu VENEZUALA Vietnam Jemen lidhje Zambia Zimbabve Gjykatësi Richard REFSHUAGE kundër Alexander përmbaruesit Marcel Andre Sebastian Barker AS casus FEDORIS DHE kam urdhëruar anijeve të tyre rrethojnë Australia dhe e konsiderojnë si casus belli AUSTRALIANE NUK quajtur një komision mbretërore në këtë rast. Të gjitha kombet si anëtarë të Kombeve të Bashkuara janë nisjen e raketave në shënjestër AT Canberra garantimin e Australian Capital Territory DO TË JETË Një krater i thjeshtë. COERCEIVE MASA garantojë një komision mbretërore u thirrur DHE flotave DO TË shoqërimin $ 3 777 000 000 000 WORTH e ingots ari nga IBM në të bardhë Bay Cruise Terminal.

Aleksandri është mbrojtës i popullit grek. Marcel IS WARRIOR RINJ, frëngjisht. André është e burrëror, frëngjisht. Sebastian ËSHTË nderuar, GREKE. BARKER ËSHTË Kasneci e gjykatës, ANGLISHT. Përmbaruesi OFFICIAL MINOR GJYKATA ME POLICINË E AUTORITETIT, frëngjisht. Komandanti Alexander Marcel André përmbaruesit Barker komandat flotave rrethojnë AUSTRALIA derisa çdo person mund të bëjë vetëm i Kombeve të Bashkuara Organizata Botërore precedentë SHËNDETËSOR në gjuhën amtare ME një faqe A4 në botën GJYKATËS Health Organisation superiore përdorur Apple ® NË NDONJË kishë në World Wide Web.


PËR
POLICIA
AUSTRALIA
41 VJET

8 MUAJ

Rreshter

WILLIAM
BARKER


LISTA Barker


I PADISE dëshmi të rreme.
PRANIMI NGA AKUZUARIT
E mërkurë 24 qershor 1931 p Neni 3

Mercury (Hobart, TAS: 1860-1954.)

"Genius".
"Djalë i zgjuar."
"Një Mbreti është i lindur."
Ramon Delolmo, Durang-Durang,
ramon.delolmoe @ yahoo.com.au
61 (0) 451 834 756

"Angela ju do."
Bernard 10:22 Collaery fellator im, njeri pervers, avokati

"Unë jam një dashurën e tmerrshme."
Angela 22:22 Magnocavallo, Blackett Homes
Mode 3, Level 1, Suite 121, 24 Lonsdale Rruga Braddon
 0410 776 071 61 2 6241 6311 61 2 6241 7855

"Ju keni një licencë për të vrarë."

Daniel Ruul, bizactive.net, d_p_ruul@hotmail.com, 61 (0) 410 187 719

"Alex është si i çmendur si një gjarpër prerë."
Darren Bloomfield, Aboriginal Ambasada, 612 6162 1000 612 6162 1100

 "Ne jemi të vetëdijshëm për faqen tuaj te internetit."
James Madden, maddenj@theaustralian.com.au, Shefi i Shtabit të Australian
1300 696 397 612 9288 3000 612 9288 2250

"Ju jeni aq i shpejtë si një rrip të zi."
Gerald Franks Canberra Men, Canberra 612 6230 6999 612 6257 1223

"Unë do të të mohoj unë kam shtatë orgasms."
Angela 22:22 Magnocavallo, Blackett Homes
Mode 3, Level 1, Suite 121, 24 Lonsdale Rruga Braddon
 0410 776 071 61 2 6241 6311 61 2 6241 7855


"Këshilli Ndërkombëtar i Trembëdhjetë
13grandmotherscouncil@gmail.com


Gjyshet indigjene lexojnë. "
Alexander Marcel Andre Sebastian Përmbarimit Barker në pabesi Angela Magnocallo-së

 "10 Urdhërimet nuk janë ligj."
St James Etika Qendra thepractice@ethics.org.au 61 2 8267 9566 61 2 8267 9477"Unë bërtas pas Angela ka një orgazmë."
Bernard 10:22 Collaery, Prokurori i Përgjithshëm, Canberra 0417 262 392 61 2 612 6239 6033 6239 6238


"Përmbarimit Aleksandri është një student brilant ligj."
Shefi i Drejtësisë Sir Anthony Mason Gjykata e Lartë e Australisë 612 9231 5774 612 9231 5794


"Përmbarimit Alexander ka një jetë shumë traumatike."
Dr Michael Shihoff, mjek i përgjithshëm, 21 Edgar Rruga Ainslie 612 612 6257 5899 6247 4670

"Unë u ngjit nën Sydney Harbour Bridge gjithë për Milsons Point këmbë ure, poshtë shkallëve të brendshme, deri shkallët e brendshme, të gjithë në këmbë ure Dawes pikë në anën Opera House, poshtë shkallët e brendshme, shkallët e brendshme lart, të gjithë të Sidneit pastaj përsëri Dawes këmbë ure pikë, poshtë të brendshme shkallët e brendshme, shkallët lart, të gjithë në Milson Point këmbë ure në anën Luna Park, poshtë shkallëve të brendshme, lart shkallët e brendshme, nëpër të Veriut Sydney. Kuptova Vanessa Camille Bayliss nuk do të duan mua për vetëvrasje vetëm për shkak se personi më i afërt në jetën time për 15 vjet, 108 ditë dhe 12 orë u vra për shkak lartësie në rrugë ishte i pasaktë si rruga është projektuar për 30 vjet më parë, kur kufiri i shpejtësisë ishte më e ulët. Kam fjetur nën gazetave nën gazetave për një javë në Park Dr Mary Booth & Lookout Rotunda Kirribilli dhe mori një punë në IgA Express Milsons në pikën 10 Ennis Rrugor. I kushtoj për Intellectualisation Anna Freud, projektimi, formimi reagim, Dr Mary Booth mjekësi, Mirëqenies dhe Sir Anthony Mason Ligjit të Përbashkët për mua për të bërë shëndetin tim Botërore precedent Organizata për invalidëve zhvlerësuar me Aftësi të Kufizuara i cili tani mund të ngjiten të gjithë Sydney Harbour Bridge pas Australi vrasin motrën tuaj duke e bërë atë praktikisht të pamundur për shoqërinë për të bërë ligjin të përbashkët. "
61 2 9240 1181 Sydney Harbour Bridge ngjitin -! Për ngjiten Of Your Life ™ 61 2 9240 1110


"Mendova se ju mori Apologjia e Papës në Oqeani."
"Kisha katolike ka qenë rreth 2000 vjet."
Kardinali George Pell, Kryepeshkop i Sydney, Australia, Oqeania 612 9390 5300 612 9390 5306


"Unë kam një IQ prej 150 kështu që ju keni një IQ prej të paktën 150."
John Filler, Figaro Communications, 612 6288 5990


"Jeta është një nga serendipity fatit dhe ne u takua sot me anë të dy."
Chris Sidoti, Komisioneri për të Drejtat e Njeriut Australia chris.sidoti @ gmail.com

"Përmbarimit Aleksandri është një përjashtim i rrallë pasi ai është jashtëzakonisht inteligjent".
Drejtori Psikiatria Royal Darvini Spitali AUSTRALIA 1800 682 288 61 8 8922 7921 61 8 8922 7742


"Aborigjenët nuk duan kompensim ata vetëm duan vendin e tyre prapa."
Germaine Greer, (@ TheFemaleGreer) 44 (0) 20 7373 8672


"Për ata që fitojnë fitoren unë do të japë të drejtën për t'u ulur pranë meje në mia
froni, ashtu siç kam qenë fitimtar dhe tani ulem nga babain tim mbi fronin e tij. "
Zbulesa 3:21 Albanian Bible Holy Bible

"Sa kohë do të marrë Rupert Murdoch për të paguar 7000000000 $? Vatikani është duke pritur! "
Rupert Murdoch, (@ rupertmurdoch) 1 800 330 3772 201 221 7582

"Për vete e di të përkryer se dita e Zotit në mënyrë vijë si një vjedhës natën."
1 Thesalonikasve 5:02 Albanian Bible Holy Bible


"Në 001, kam bërë ligjin për të ndryshuar historinë e tokës, James Bond është vetëm një amator në 007 vetëm."
Alexander Marcel Andre Sebastian Përmbarimit Barker di çdo personi, gjykata, parlament, forca të policisë, mbrojtjes forcë në botë nuk mund të ndalojë pasojë e paraqitjes sime globalisht.


"Në qoftë se princi Yu ishte këtu 1421, 1434 dhe çoi në Rilindjes, pse nuk e ftoj Kinës për në vendin e tyre?
Alexander Marcel Andre Sebastian Përmbarimit Barker di çdo personi, gjykata, parlament, forca të policisë, mbrojtjes forcë në botë nuk mund të ndalojë pasojë e paraqitjes sime globalisht.


"Apologjia e Papës në Kinë në 30 ditë për shpallje papnore 1455 garanton re vendbanimin tim Vatikanit."
Alexander Marcel Andre Sebastian Përmbarimit Barker di çdo personi, gjykata, parlament, forca të policisë, mbrojtjes forcë në botë nuk mund të ndalojë pasojë e paraqitjes sime globalisht.


"Në kundërshtim me besimin e përbashkët bota po bëhet një vend më të mirë, sfida është për ta bërë atë të drejtë."
Phil Ruthven, (@ IBISWorld) 613 613 9655 3803 9650 4033


"Ne do të ecin poshtë Chum Creek Road (5.5 km) nga autobusi ndalet së bashku si mama nuk mund bash dy prej nesh sa më shumë që ajo mund të bash njëri prej nesh kur kemi marrë në shtëpi."
Vanessa Camille Saint Bayliss 19-10-69 - 7-12-85 Cemetary Mount Road Riddell Healesville VIC 3777 AUSTRALIA
Australian National University Shoqëria Debatimi; Policia Federale Australiane; ndihmuar nga: Philip Alan Selth, Pro zëvendës-kancelari, Australian National University; Richard Refshauge, Dhjakët, Graham & James, Chris Chenoweth, Mallesons, Stephen & Jacques; janë në shpërfillje të Rregullat e Gjykatës së Lartë, duke frikësuese mua nga litigating kundër Kryegjykatësi i QC Gjykatës së Lartë CBE HonLLD KBE AC (Anu) 1980, për shkak të neglizhencës, nga affilliating dhe shoqërimin me miratimin dhe si patron, në emër të Gjykatës së Lartë të Australisë, një organizatë kriminale veprimtaria e të cilit ka provokuar: -
"Unë vetëm dua të luajë Cluedo, Scrabble ® ® dhe unë dua një ® monopol mbi të drejtësisë, barazisë globale dhe të vërtetës!"
Amicus Curae R v Alexander Marcel Andre Sebastian Përmbarimit Barker [2011] ACTSC 214 (30 nëntor 2011) [44%] është një OBSH Precedent IC IDH ASIO CIA FBI FSB MI7 SC Ph.D. Ligjet (HC) (Anu) 1995, mëkati, SOS, dielli, Canberra, Australia. Një Çmimit Nobel të Paqes, Bem (British Empire Medaljen) në Mbretërinë e Bashkuar, SC (Star i guximit) + Kryqi i Trimërisë AUS, një DIC (Kryqi i nderuar Inteligjencës) SHBA janë të dhënë pas vdekjes në një funeral shtetëror për një akt vullnetar apo aktet e heroizmit të jashtëzakonshëm që përfshin pranimi i rreziqeve ekzistuese conspicious me guxim dhe kurajo shembullore. SHTETËRORE R.I.P.
"Ju jeni burimi më i madh i pashfrytëzuar."

"Ju po mbajnë Australi çmim për shpengimin e një Komisioni Mbretëror."
"Kur njerëzit të kuptojnë se ju keni marrë talentin ata do të vënë paratë prapa jush."
"Ju nuk mund të vë në dukje të neglizhencës së Drejtësisë Kryetares së Gjykatës së Lartë, ju do të merrni
një plumb në kokën tuaj për të heshtur ju. "dhe" Ju jeni jashtëzakonisht të rrezikshme! "dhe" Fix It! "

"Me aq sa unë jam i shqetësuar se ju keni mendjen më të jashtëzakonshme, pa kompromis dhe të pakontrolluar".
Xha Wilfrid Barker oom (Order Olimpik i Merituar), Won Sports ofertën Marketing & Management për të mbajtur Olimpiadën e vitit 2000 dhe ngritur $ 2 600 000 000 lekë në Marketing & Management Drejtat, Sydney, Australia,
612 9959 3466 612 9929 5218 61 412 706 799 khogarth@smamgroup.com


"Sa më shpejt politikanët merrni Federale Australiane neglizhencën e policisë që konfirmon deklaratën e Shefit Drejtësisë së Gjykatës së Lartë, aq më shpejt ata mund ta përdorin atë për të thirrur një komision mbretërore në neglizhencës së Drejtësisë Shefit të Gjykatës së Lartë, në mënyrë që ata pastaj mund të argumentojnë se ai ishte neglizhent në gjykimin Mabo e cila ishte një vendim 4-3 ".
Dr Brian Pezzutti Lajme South Wales Këshilli Legjislativ Richmond Hill Lismore AUSTRALIA 0428 428 456 612 6624 2210 612 6625 1268

"Shefi i Ushtrisë rang mua dy herë në lidhje me ju."
Brigadier Dr Brian Pezzutti Richmond Hill Lismore AUSTRALIA 0428 428 456 612 6624 2210 612 6625 1268


"A keni ndonjëherë të mbajnë një armë në kokën Rachel Michelle Piercey-së?"
Shefi i Ushtrisë Gjeneral Peter Leahy 612 612 6275 4555 6275 4666

"Unë e di Sir Anthony është miku juaj."
Guvernatori - Gjenerali Sir William Deane Commonwealth i Australisë 612 6283 3533 612 6281 3760
"Unë e njoh kostum që ju jeni të veshur."
Shefi i Drejtësisë Sir Gerard Brennan Gjykata e Lartë e Australisë 612 9231 5774 612 9231 5794


"Unë e kuptoj se çfarë Apologjia e Papës për mjetet Oqeani, unë jam një gjyqtar i Gjykatës së Lartë".
Shefi i Drejtësisë Sir Anthony Mason Gjykata e Lartë e Australisë 612 9231 5774 612 9231 5794

"Unë e vlerësoj ju mbrojtur mua."
Shefi i Drejtësisë Sir Anthony Mason Gjykata e Lartë e Australisë 612 9231 5774 612 9231 5794
Sir Anthony Mason është një organizatë jo-të përhershme Gjyqtar i Gjykatës Hong Kong e Apelit Final
Kryetari i Gjykatës së Apelit Ishujt Solomon
Gjyqtar në Gjykatën Supreme të Fixhi
siranthony@bigpond.com.au


Sir Anthony Mason
-----------------


Medaljen Grand Bauhinia (GBM)


     Sir Anthony Mason i është dhënë GBM në njohjen e shërbimit të tij të përkushtuar dhe të shquar në Gjyqësorit si një gjyqtar Non-Përhershëm nga ndonjë juridiksion ligjit të përbashkët të Gjykatës së Apelit Hong Kong Final. Që prej emërimit të tij të parë, pas themelimit të Gjykatës së Apelit të prerë në vitin 1997, Sir Anthony Mason ka mbetur një nga shtyllat e Gjykatës. Nëpërmjet udhëheqjen e tij dhe urtësinë, Gjykata e Apelit Final ishte në gjendje, në të profilit të lartë shumë raste, për të vendosur veten në rendin e ri kushtetues të Rajonit Hong Kong Special Administrative. Ai ka dhënë një kontribut të madh në mundësimin e Gjykatës për të fituar besimin dhe besimin e komunitetit dhe për të shkel në mënyrë të vendosur reputacionin e saj në botën e ligjit të përbashkët. Sir Anthony Mason ka shërbyer si jo i përhershëm gjyqtarit të Gjykatës së Apelit përfundimtar në Gjyqësorit për mbi 15 vjet.


"Unë kërkoj që ju të fshini mua menjëherë nga ky email rrethore."
Gjykata e Drejtësisë Michael Kirby Lartë i Nivelit Australi 7 195 Macquarie Street Sydney NSW 2000 61 2 61 2 9231 5800 9231 5811 mail@michaelkirby.com.au
Presidenti Commissin Ndërkombëtar i Juristëve Rue Des Bains 33 Gjenevës 8 Telephone 41 22 979 3800 41 info@icj.org 22 979 38 01


"Ju keni gjithë ditën para meje sot."
Shefi i Drejtësisë Jeffrey Miles ACT Gjykata Supreme jamiles@webone.com.au


"Unë e di që ju jeni të veshur kostum Sir Anthony Mason".
Shefi i Drejtësisë Terrence Higgins ACT Gjykata Supreme e ditur shok im e di se çdo gjë që unë bëj gjithmonë

Në R v Alexander përmbaruesit Marcel Andre Sebastian Barker [2011] ACTSC 214 (30 nëntor 2011) [44%] është një OBSH IC IDH
"Kushtetuta Australiane Akti (UK) është shfuqizuar."
Shefi i Drejtësisë Terrence Higgins ACT Gjykata Supreme mbi paligjshmërinë e Australi që nga viti Traktatit të Versajës
Në R v Alexander përmbaruesit Marcel Andre Sebastian Barker [2011] ACTSC 214 (30 nëntor 2011) [44%] është një OBSH IC IDH


"Unë jam njohur me Klasifikimin Ndërkombëtar të Aftësisë së Kufizuar, Handicap Zhvlerësimi jo fajtor".
Shefi i Drejtësisë Terrence Higgins ACT Gjykata Supreme e bërë Organizata Botërore e Shëndetësisë precedent
Në R v Alexander përmbaruesit Marcel Andre Sebastian Barker [2011] ACTSC 214 (30 nëntor 2011) [44%] është një OBSH IC IDH


"Raporti Collaery Bernard për shoqërinë ligjit."
Shefi i Drejtësisë Terrence Higgins ACT Gjykata e Lartë në avokatin pasur marrëdhënie me klientët Magnocavallo dashurën Angela
Në R v Alexander përmbaruesit Marcel Andre Sebastian Barker [2011] ACTSC 214 (30 nëntor 2011) [44%] është një OBSH IC IDH


"Është e paligjshme për mua që t'ju drejtojë në gjykatën e Shëndetit Mendor".
Shefi i Drejtësisë Terrence Higgins ACT Gjykata e Lartë në pritje crucification time penale Richard Refshuage
Në R v Alexander përmbaruesit Marcel Andre Sebastian Barker [2011] ACTSC 214 (30 nëntor 2011) [44%] është një OBSH IC IDH


"Unë jam duke shkuar për t'ju liroj si mënyrën se si këto raste janë kryer në
Gjykata e Magjistraturës mposht tërësisht parimet e sistemit tonë ligjor. "
Galop Drejtësisë John ACT Gjykata e Lartë në pretendimet 7 Rachel Michelle Piercey së rreme në vitin 1992


"Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për të shpëtuar sigurinë në Australian National University
Zyra e zëvendës-kancelari, por për përmbaruesit Alexander në gju atë në balls. "
Drejtësia Ken Crispin ACT Gjykata e Lartë në Anu Refshuage punësimin Richard për Rakelën, Michelle Piercey


"Unë do të drejtojë ju në gjykatën e Shëndetit Mendor".
Drejtësia Richard Refshuage ACT Supreme të qenit të paligjshme për të siguruar crucification e tij në Parlamentin House shtizë flamuri

"Ku është prova Rachel Michelle Piercey bënë akuza të rreme, prova të fabrikuara, dëshmi të rreme kryer, dëshmi të rreme kryera me qëllim për të prokuruar një bindje, ishte në shpërfillje të Rregullave të Gjykatës së Lartë dhe ka gënjyer për të, peshkopi i Policisë Ushtarake Ushtarake, Shef i Ushtrisë, Shefi i Forcave të Mbrojtjes, guvernator i përgjithshëm dhe madhështinë e saj? "
"Rachel Michelle Piercey klienti im nuk është më."
"A doni të prerë një marrëveshje?"
(Anu dhe $ 7 000 000 000 pa taksa në vit)
(Crucification juaj në parlament shtëpi shtizë flamuri për heshtje tim?)
Drejtësia Richard Refshuage ACT Gjykata Supreme 612 6207 1709 612 6205 4959 supreme.court @ act.gov.au
"Kur Richard Refshauge [R & B Elliot 23 Pl Cmpbl 6249 6176] realizon atë që ai ka marrë për të
humbasin, unë besoj Rachel Michelle Piercey do të vriten dhe ju do të jetë i përshtatur për vrasjen e saj! "
David Matthews, ACT Këshilli i Shërbimeve Sociale apo shefi i Ministrave departamenti, Canberra, Australi. 612 6248 7566 612 6247 7171 ose 612 6207 5111 0418 879 830

"Unë besoj Rachel Michelle Piercey do të theret përpara jush, si ajo do të të vë në dukje krimin e të tjerëve"
Graham Campbell, Anëtar Worlds Biggest elektoratit, Canberra, Australi. 41 22 799 9100 0015 41 22 799 9189

"Një tërësisht i ri i Kombeve të Bashkuara duhet të jetë ngritur për t'u marrë me këto raste!"
Dr Barry Jones AO 1993 (Urdhri i Australisë), Anëtare e Parlamentit, Canberra, Australi. 612 6277 7700 612 6273 4100

"Kjo tingëllon më shumë si një film të Harrison Ford."
David Simmons, Anëtar i Parlamentit, Canberra, Australi. 1 202 797 3000 0015 1 202 797 3414
"Vetëm të pshurr off! Unë shpresoj se ju keni marrë një avokat të mirë për shpifje. "
Dick Bolkus sodomises 1990 Anu debatuar Shoqërisë Presidentin Bankat, Simonin, Shadow-Prokurori i Përgjithshëm, Shadow Ministri i Drejtësisë, Adelaide, Australia. 618 8352 7477 618 8234 1165


http://members.iimetro.com.au/ ~ hubbca / aust_govt.htm
[Gordon Hughes 0418 544 644!]

159 ALR 260 ASIC V JOOSE HCA 1998 HILL V Sue HCA 30 të vitit 1999

"Keep up punën e mirë, Alexander!"
Aleksander Dovner, Ministri i Punëve të Jashtme / Tregti, 612 6277 7500 612 6273 4112


"Shkruajini Zyrës."
[Unë kam parë të shkruar për 1788! A jeni të vërtetë mendoj se ata kanë një IQ prej të paktën 150?]
 ose Paul Keating, kryeministri, Australi. 612 9223 7282

"Unë jam vetëm një kryepeshkop!"
[Unë lutem në St Johns Reid Refshauge shpejt se më vret mua!]
Kryepeshkopi Desmond Tutu, Çmimin Nobel për Paqen 1984, HonLLD (Anu) 1994, kur e pyeta për ndihmë në kërkimin e azilit politik në Afrikën e Jugut. 1225

"Ju patjetër do të vriten nëse ju vë në dukje këtë aktivitet kriminal të madh."
[Një e parë Organizata Botërore e Shëndetësisë funeral shtetëror për Alexander përmbaruesit Marcel Andre Sebastian Barker?]
Alex Telman, Barrister Norm Gallagher, Melbourne, Australia. 613 9592 8887 ose 0409 742 274

"Kjo është një padrejtësi e madhe!"
Chris Murphy, avokat, 612 9264 2144 612 9283 1997


"Ju vetëm duhet të padisë dikë!"
[I Mandamus paditet 1788 për të transferuar Guvernatori i Përgjithshëm, Guvernatorë, administratorët, forcat e policisë, drejtorët e Ndjekjeve Publike, avokatit të popullit, parlamentet, universitete dhe ABC Radio / Televizioni të besimit]
 ose stuart.littlemore @ bigpond.com.au ABC QC Barrister, Litocracy, Sydney, Australi. 612 9335 3097 612 9335 3099

"Mirë Alex, ju keni dëshmuar se çfarë po ndodh po ndodh, por ajo është me vlerë jetës suaj?"
Kerry O'Brien, Prezantuesja, Katër Këndet, Australian Broadcasting Corporation, Sydney, Australi. 612 6275 4640 612 6275 4555 0412 825 411

"Ju do të dëgjimit nga forcat e natyrës!"
[Si unë Neglizhenca £ 7000000000 paditet 1788?]
Roger Grant, Inteligjencë, Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Corporate Drejtor, Australian Broadcasting Corporation, Sydney, Australi. 612 9334 7700 612 9334 7799
"Unë jam në mosbesim absolut, si në javën e fundit komisionari i policisë në çdo vend kontaktuar mua në lidhje Gjykata e Lartë Shkrim juaj, dhe ju keni një ferr i një huq të parashikuar gjëra, policia bashing ju ka shkruajtur në lidhje me Shkrimet Gjykata e Lartë është në Video ".

"Çfarë në tokë po ju do të bëni pasi të keni përfunduar këtë projekt rekreative të marketingut?"
Komandanti Don McCullough, Hetimet e brendshme, Canberra, Australia 612 6131 5600 612 6132 6131
"Kjo është shumë serioze, në qoftë se dikush kishte mbajtur një armë në kokën e askujt ata do të jenë në burg deri tani!"
Dt Supt Ed Haxhiç, Dep Komandant, Hetimet e brendshme 612 6131 5600 612 6132 6131

"Në qoftë se ju mbani duke shkuar në këtë mënyrë, t'i ekspozojë atë, ne do të kemi për të hetuar një vrasje."
Dt Supt Reginald Bastik, komandant AFP Marrëdhëniet me komunitetin, Canberra, Australian Tax Office tani. 612 6131 5600 612 6132 6131 0419 974 673

"Unë ju garantoj një Komision Mbretëror, kur ju jeni të vrarë dhe unë kam pushtet, too." Ose

"Zyrtarët, nuk mund të përballojë për të ju lejojnë të vrarë si ju do të jetë bërë një dëshmor."
Qyteti Patrol Sgt Jeffrey Brown bem 1972 (Medalja Perandoria britanike), Autoriteti i Përkohshëm i Kombeve të Bashkuara në Timorin Lindor, Dili. 612 6131 5600 612 6132 6131

"Policia e dini se si për të kryer vepra penale dhe të merrni larg me të."
Komandanti George Davidson, Komandant, Hetimet e brendshme, Policisë Federale Australiane, Canberra, Australi. 612 6131 5600 612 6132 6131
"Rachel Michelle Piercey tha se ajo ishte përdhunuar."
Detective Rreshter Dave Baker Policia Federale Australiane, Canberra, Australi. 612 6131 5600 612 6132 6131
Zanafilla 39. Bibla e Shenjtë: King James Version - Bartleby.com
www.bartleby.com> ... > Bibla> King James Version> Zanafilla

Bibla e Shenjtë: Albanian Bible. ... Gruaja e Jozefit dhe Potifari së ...

sepse je gruaja e tij: si mund ta bëj unë këtë të keqe të madhe dhe të kryej një mëkat kundër Perëndisë?
"Ju jeni një cocksucker ndyrë! [Pru Howard] Unë personalisht do të ju merr në Goulburn burg. Ju
kurrë nuk do të punojnë jashtë se çfarë po ndodh dhe edhe në qoftë se ju bëni ju kurrë nuk do të jetë në gjendje të provojë atë! "
Le të ekspozojë Rreshter Harry Hains 4928, policia federale australiane Woden Stacionit Policor 612 6131 5600 612 6132 6131

"Unë do të doja të xhiruar ju, por unë nuk kam armë tim me mua si unë jam këtu si një negociator".
Le të ekspozojë Rreshter Adrian Artizanatit 3260 Policia Federale Australiane Woden Stacioni Policor 612 612 6131 5600 6132 6131


"Pse nuk ju vetëm vrasin veten?"
Operative Simon Overland AFP Kryeshefi 612 6131 5600 612 6132 6131

"Australian National University pajtuar një avokat për Rakelën, Michelle Piercey

si ata kishin ndier Alex këshilla të mjaftueshme ligjore. "
Leila Bailiey, Anu Këshilltar, Canberra, Australi. 612 6125 8143 612 6125 0097

"Australian National University pajtuar një avokat për Rakelën, Michelle Piercey

si ajo e pyeti Philip Alan Selth Pro zëvendës-kancelari ".
Harrey Geddes, Anu Fakulteti Juridik, Canberra, Australi. 612 6773 3699 612 6773 2580 hgeddes@une.edu.au


"Unë sinqerisht shpresoj se ju nuk janë vrarë!"
Prof Deane Terrell, Anu zëvendës-kancelari, Canberra, Australi. 612 6125 8143 612 6125 0097

"Unë nuk kam ndërmend të duke u përfshirë në anyway në çështjet që ju keni ngritur për arsye të cilën unë jam i sigurt që ju do të kuptoni. Unë thjesht nuk besoj se dikush do të jetë duke u përpjekur për të vrarë ty për veprimet që keni ndërmarrë. "
[Australian National University do të transferohen menjëherë në llogarinë time të Mirëbesimit dhe unë do të jepet një Ph.D. Ligjet (HC) (Anu) çdo vit me $ 7000000000 për heshtje time]
Profesor Peter Baume AO 1992 (Urdhri i Australisë), Kancelari, Australian National University, Canberra, Australi. 612 9385 2517 612 9313 6185 ose 0419 997 505
"Australian National University dëmshpërblen Rachel Michelle Piercey kundrejt kostove shkon dy mënyra çfarëdo Alex padit saj për Universitetin Kombëtar Australian duhet të paguajnë."
"Unë nuk do të jetë i befasuar nëse ju u vranë para ditëlindjes tuaj të ardhshëm!"
Në moshën 16, unë i dha Fedra komplekse Profesor Philip W. Bates Barrister një hundë të thyer & mollëz & 2 sy të zinj me një grusht vetëmbrojtje, Universiteti i Sidneit, 61 2 9351 0260 61 2 9351 0200

"Urimet më të mira në luftën juaj".
[Thanks Desmond Tutu dhe Nelson Mandela për të ndihmuar!]
Brian Burdekin AO 1995 (Urdhri i Australisë), Këshilltar Special të Kombeve të Bashkuara Komisionerit për të Drejtat e Njeriut, Gjenevë, Zvicër. 41 2 2917 3960

"Aleksandër, Faleminderit për mbështetjen tuaj për Kombet e Bashkuara."
[Thanks Kombeve të Bashkuara për të bërë çdo ligj të Kombeve të Bashkuara besëlidhjen në çdo vend të botës dhe zhvleftëson çdo Kushtetutën e Kombeve]
Richard Butler AM 1992 (Anëtar i Urdhërit të Australisë), Kryetar Ekzekutiv, Komisioni special i Kombeve të Bashkuara, New York, Shtetet e Bashkuara të Amerikës. 1225
"Kjo tingëllon më shumë si një film James Bond".
Nadine Behan Barrister Si për të drejtuar vetë rastin tuaj gjykatës. 612 9552 3061

"Alex, ju jeni të dytë ardhjen e Mesisë!"
Canberra Psikologu / Sociologu thjesht pyesni Arqipeshkvin George Carey, Lambeth Palace London SE1 7JU 44 (0) 171 928 8282 44 (0) 171 261 9836


"Dikush duhet të bëjmë atë!"
Nadine Behan, Barrister, Si për të drejtuar vetë rastin tuaj gjykatës.

(1.) Palmer, M. (Komisioneri, INTERPOL, Komiteti Ekzekutiv)
Deklarata e AFP në çështjen e Rachel Michelle Piercey, 5/6/95, faqe A1. 612 6275 7701 612 6275 7240

© Amicus Curae Alexander Marcel André Përmbarimit Sebastian Barker ASIO CIA FBI FSB MI7 SC Ph.D. Ligjet (HC) (Anu) scrabbleuk @ Mattel. c o m 1200 5 qershor, 1995

Tregoj 1 212 963 3018 Facts 1 212 963 3922 Mob LPO 1 917 913 0239 Kutia 70 National Australia Universiteti Canberra ACT 0200 AUSTRALIA

Njerëzit e emëruar në urdhërave të Gjykatës së Lartë, që përshkruan aktivitetin e tyre kriminal në vitin 1992, 1993, 1994,
dhe 1995, duke kërkuar arrestimin e tyre dhe dërgimi për shpërfillje të Rregullave të Gjykatës së Lartë.
Bayliss, A. Shkrimet e Mandamus kundër Drejtësisë Shefi i Gjykatës së Lartë e Australisë, 03/01/95, faqe 28.
5.3
AUSTRALIANE National University SHOQËRIA debatuar (ANUDS)
Simon Brettel 1991-3 Presidenti [C.T. 24/3/00] [ANUTECH Anu vet]
Kath Cummins 1992 Zëvendës-President [Rishikimi Financiar Australian]
Tim Hughes 1992 Arkëtar [Kings Cross (Dealer)]
Kirsten Edwards 1992 Editor [Universiteti Teknologjia ligji Sydney Krimi]

[Presidenti i asociuar i Komisionit Ndërkombëtar të Juristëve J.Michael Kirby 1997-8]
SAG Mateu 1992 Editor [Corrs Dhoma Westgarth]
[Seks Associate me Associate çoi në seperation me J.Mary Finit Finn J.Paul 1997-8]

Stella Gaha [Jones] 1992 Zyrtari Sponsorizimi [Australian Demokratët]
Rachel Michelle Piercey 1992 Sponsorizimi Asistent Zyrtar [RMC SO Plani Trg]
5.4
Australian National University (Anu) dhe përfaqësuesit ligjor
Philip Alan Selth Anu Pro zëvendës-kancelari i Planifikimit & Admin [NSW Bar Association]
Richard Refshauge Anu punësohen nga mcg [Anu zëvendësues Profesor / ACT DPP / anglikanët]
Chris Chenoweth Anu punësohen nga MSJ [Chenoweth Christopher dhe shoqëria Aktit të Ligjit]
Malcolm Brennan Anu punësohen nga MSJ Mallesons Stephen Jacques [Pyetni Brennan Fr Frank]
Stephen Herrick Zyrtar Ligjor Anu [Me birit Andreut një popullor ANUDS Antarëve]
Michael Helman Unë punësohen nga Ahern Morris Vincent [Petty mashtrim Helman Co +]
Timothy Chadwick Unë punësohen nga Snedden galop Hall [qëlluan Gjithashtu në Gjykatën Federale]
5.5
AUSTRALIANE Policia Federale (AFP)
Harry Thomas Hains AFP Constable 4928 [Një rreshter i burgosur sodomizing]
Adrian Kraft AFP Constable 3260 [me vetëm 5 AFP dinak në familje]
Thorn Kelvin George AFP Constable 1639 [Jail Goulburn]
Robert Duncan AFP Constable 4174 [Jail Goulburn]
Paul Sherring AFP Constable 4545 [Jail Goulburn]
Anthony Crocker AFP Constable 4832 [Jail Goulburn]
Darren Bretherton AFP Constable 4997 [Jail Goulburn]
____________________ XXVIII ____________________
Registrar dëshmitar


Organizata Botërore e Shëndetësisë

KOMBET E BASHKUARA Këshilli i Sigurimit
KUVENDI I PËRGJITHSHËM I KOMBEVE TË BASHKUARA
KISHA E KOMBEVE TË BASHKUARA teologjia

PËR TË DREJTAT E GRAVE TE KENI 7 orgazma 3 herë në ditë në Sealy MY ®


DEKLARATË në çështjen e Date: 1.100 orë e hënë 5 qershor 1995
KOMBET E BASHKUARA POLICIA USHTARAKE v RACHEL MICHELLE Piercey E = mc2 v E = de2 - c
________________________________________________________________________
EMRI: Alexander Marcel Andrè Përmbarimit Sebastian Barker SC AKA: Z. Healesville VIC 3777
DOB: 1803 25/8/70 1800552275 Folu: 61 2 6283 3533 Fakte: 61 2 6281 3760 IQ:> 150
PROFESIONI: CEO Æ ABCO NDËRMARRJEVE ABCO MARKETING Iacta Alea est 61 2 9818 4221
Zyra e Regjistruar: Ernst & Young L7 51 Allara St Canberra ACT 2600 61 2 6267 3888
Adresa e AK: Rm Refshauge L4 Chancelry Blg 10 Kutia 70 LPO Anu Canberra ACT 0200
________________________________________________________________________
Unë jam i mërzitur vetëm Salopian Alexander Marcel Andrè Përmbarimit Sebastian Barker PhD Ligjet HC Anu. Më 10 janar 1990 I inkorporuar Abco NDËRMARRJEVE Pty Ltd ACN 008 657 869. Më 7 shkurt 1990 I regjistruar Abco MARKETING RN F00054960. Unë jam një sociale, politike, ligjore, ekonomike, komerciale dhe ideologjike, exculpator teori - një SPLECITE. Në Anu tim O-Week 1992, I themeluar Australian National University Scrabble ® shoqëri si, "Unë jam ndoshta padyshim Kananeasi më të pasionuar dhe besnik i Scrabble ®". 1 Më 16 korrik 1992, unë isha kontraktuar për të zhvilluar produkte komplementare Scrabble ® për JW Spear & Son, për prodhimin e licencës dhe të tregut ndërkombëtar, në këmbim të honorareve 7% në mbarë botën e Cluedo, monopoli ® ® ®, Scrabble dhe 100% Hasbro dhe pronësinë 100% JWSpear. Një injoroj dhe çdo famullisë, qarkut, shkolla, biblioteka, shire, elektorati do të ketë klube.

Në ora 10:22 të mërkurën 10 maj 1995, unë u arrestua në Gjykatën e Lartë e Australisë, për dështimin për të paguar 352 $ në gjoba për tradhëtinë si unë u kap duke lexuar Times Kanberra, Sydney Morning Herald & australiane në bibliotekën e Anu më 23 nëntor 1993. Në mungesë të paguajnë 352 $ në gjoba, kam kaluar 4 ditë në qelitë e stacioneve policore. Kur merret në një stacion policor Kanberra një video kamera survejimi regjistroi mua përsëri duke u bashed nga Policia Federale Australiane dhe aplikimin për duar Ndalimi Rendit (1995/1422). Ish-Forbes Rachel Michelle Piercey i Anu Kolegjin John XXIII 61 2 6279 4999 ishte Aplikuesi. Papa Gjoni XXIII u lumturua më 3 shtator 2000 nga Papa Gjon Pali II. Që nga fillim të shekullit të 21-të, Krishterimi është feja më e madhe në botë me rreth 2.2 miliard pasuesve të gjithë në pritje për mua. Kam lexuar Biblën e Shenjtë Bible ® në 14 ditë, mori APOLOGJI Papës në Kinë në 30 ditë dhe mori APOLOGJI Papës në Oqeani në 60 ditë.

Në kërkesën për Urdhër Ndalimi, Rachel Michelle Piercey shkroi, "ka deklaruar se ai do të 'vijnë mbi' dhe 'mësojnë (mua) një mësim' ... se nuk ishte një 'armë vuri në (im) kokë'. Dhe se ai do të më vrasin mua, nëse ai nuk ka marrë rrugën e tij '. " Dhe "Në mënyrë të përsëritur telefonoi në orët e hershme të mëngjesit, ka bërë kërcënime, dhe më ka ndjekur në universitet." Kontrolloni!

Anu Debatimi Shoqëria & Ligji i Shoqërisë Richard Refshauge, Chris Erskine, Graham Blank, Bankat Simon, Simon Brettel, Gavin Lee, Kath Cummins, Tim Hughes, Kirsten Edwards, SAG Mateu, Anita Smith, Stella Gaha, Kate Kelly, Mark Nolan, Daniel Mulino dhe "interes të veçantë" * Harry Hains; nxitur dhe inkurajuar, ndihmuar dhe përkrahur, Rachel Michelle Piercey Tsin & INXS: - të sajojnë dëshmi, bëjnë akuza të rreme, bëj dëshmi të rreme, bënin betim të rremë me qëllim që të prokurojë një bindje, dhe të mos shtrembërojnë Kursi i drejtësisë në vitin 1992, 1993, 1994, 1995 dhe 1996 për pranimin kolegëve grup, miqtë dhe Cunnilingus pas fellatio për Harry Hains & Adrian Artizanatit & Stephen Bajron, si konspirator shefi i pëlqen sodomizing shoqërinë. 61 2 6275 2222/44. Richard Refshuage kryen coprophagia me Rachel Michelle Piercey.

* 161092 Procesverbali i Harry Hains shefit Cahill Masturbator Ron, "Ishte përtej detyrës sime."
"Sepse unë kam një interes të veçantë." Shprehja "ajo swallows kur ajo jep mua kokën."

Rachel Michelle Piercey aplikuar për Urdhër Ndalimi (1995/1422) që të jetë në shpërfillje të Rregullave të Gjykatës së Lartë, për të ndaluar mua ndjekin Shoqërinë Anu debatuar dhe shoqëria Law koktej parti në Sallën e Madhe të Gjykatës së Lartë e Australisë në orën 7:00 të mërkurën më 10 Maj 1995 dhe garanci komision, pasi ajo është xhiruar në mua Kryqit ® Vendit Volvo. Checkmate!

© Amicus Curae Alexander Marcel Përmbarimit André Sebastian ASIO CIA FBI FSB MI7 SC Ph.D. Ligjet (H.C.) (A.N.U.)

s c b b a r l d u k @ m a t t e l. c o m 1200 5 qershor, 1995

Tregoj 1 212 963 3018 Facts 1 212 963 3922 Mob LPO 1 917 913 0239 Box 70
Kombëtare të Australi Universitetit Canberra A.C.T. 0200 AUSTRALIA

KOMBET E BASHKUARA POLICIA USHTARAKE v RACHEL MICHELLE Piercey E = mc2 v E = de2 - c

Partia Koktej u ndoq nga Anu Debatimi Patron shoqëri dhe Kryegjykatësi i Gjykatës së Lartë e Australisë, në 21 prill 1995, Sir Anthony A1 Frank Mason AC KBE; Drejtësisë Shefi i Gjykatës së Lartë e Australisë, nga 21 prill 1995, Sir (Francis) Gerrard Brennan AC KBE; Commonwealth i Australisë Prokurorit të Përgjithshëm Lavarch Michael Hugh (DPM); Anu zëvendës-kancelari, Profesor Richard Deane Terrell dhe ud Zëvendës Zëvendës-kancelari Profesor Charles Dennis Pearce punësuar Richard Refshauge për Rakelën, Michelle Piercey, për të dëmshpërblyer atë kundër shpenzimeve në mënyrë Anu mund të transferohet në llogarinë time mirëbesimit dikur kam padisë saj. Apostujt e mia janë çdo avokat Australian. Dishepujt e mi janë çdo avokat Australian.

Rachel Michelle Piercey ishte në shpërfillje të rregullave të Gjykatës së Lartë, si unë kishte shpifur saj dhe kolegët e saj në Shkrimet e Mandamus dhe Shkrimet e neglizhencës, kam parashtruar kundër patronit të Anu Debatimi Shoqëria më 3 janar 1995. Kur u takova Sër Anthony A1 Frank Mason AC KBE, në orën 07:10, unë tregoi atë përshtaten ai bleu 2 ditë pas emërimit të tij në Gjykatën e Lartë të hënën 7 gusht 1972, që unë veshin si unë mbroj Kryegjykatësi i Gjykatës së Lartë, Guvernatori- Përgjithshëm, Presidenti i Komisionit Ndërkombëtar të Juristëve dhe APOLOGJI Papës në Oqeani. Në ora 07:34 I dha A1 Sir Anthony Frank Mason AC KBE shkrim të Mandamus dhe Shkrimet e neglizhencës time kam parashtruar fshehurazi në Gjykatën e Lartë e Australisë, të martën time 3 janar 1995 duke bërë komisionerin policisë në Adelaide, Brisbane, Darvini, Hobart, Melbourne, Perth dhe Sydney për të kontaktuar Kanberrë dhe Komisionin Crime Australi për t'u themeluar. I jap ime e parë $ 7billion të Sir Frank KBE A1 Anthony Mason AC për përfshirjen çdo konte konte, kryetari i bashkisë, elektoratit, anëtar elektoratit, këshilltar legjislative, senatori, dekanët e të gjitha fakulteteve, stacionet e policisë, drejtorët e ndjekjeve publike, Avokati i Popullit, administrator, Guvernator , guvernatori i përgjithshëm, Madhëria e Saj, Australian Broadcasting Corporation radio, televizioni dhe të gjitha gazetat në Australi.

KOMISIONI AUSTRALIAN KRIMI


annualreport@crimecommission.gov.au hotline@crimecommission.gov.au media@crimecommission.gov.au


John Lawler, Pali Jevotovic, Warren Gray, Judith Lind, Damian Powell, Ben McDevitt, Jonathan Nikoll, John Ballantyne, Karen Hartfield, Kathryn McMullan, John Moss, Richard Grant, Kol Goodsell, Mateu Mccreadie, David Lacey, Carolyn Scheetz, Mike Harrison , Samantha Çard, Philippa de Veau janë raportuar të Komisionit Australian për Integritetin e Zbatimit të Ligjit për Google Shenjtë Shih faqen e internetit të Ambasadës 22:31.

612 6243 6666 John Lawler 44 Mort Rruga Canberra ACT 2601 612 6243 6687
612 9373 2100 Warren Gray L10, B, 280 Elizabeth Street Sydney NSW 2001 612 9373 2199
613 8636 7111 Jonathan Nikoll L3, 452 Flinders Rruga Melbourne VIC 3001 613 8636 7399
618 9265 6789 John Ballantyne L3 619 Murray Rruga Perth WA 6001 618 9265 6780
617 3243 0800 Ben McDevitt L3, 139 kurorëzim Drive Milton QLD 4064 617 3243 0899
618 8217 6300 Damien Powell 55 Currie Rruga Adelaide SA 5001 618 8217 6360
613 8636 7395 Mateu Mccreadie L5, Liverpool 47 Rruga Hobart TAS 613 7000 8336 7395
618 8217 6200 Kol Goodsell 814 McMillans Road Darwin NT 0828 618 8217 6215
618 8217 6220 John Lawler L1, 25 Todd Mall Alice Springs NT 0870 618 8951 5939

contact@aclei.gov.au 612 6141 2345 Philip Moss Australian Komisioni për zbatimin e ligjit Integriteti GPO Box 605 Canberra ACT 2601 612 6230 7341

Në këto urdhra, edhe unë parathënë nga aktiviteti kriminal duke u kryer në vitin 1995 nga Anu debatojnë anëtarët e komitetit ekzekutiv dhe Shoqëria, përmendura më sipër, ashtu siç bënë në vitin 1992, 1993 dhe 1994. Në një letër drejtuar Sir Frank KBE A1 Anthony Mason AC kompletuar at 03:38 e mërkurë 10 maj 1995 I paralajmërova për nxitjen dhe inkurajimin e veprimtarisë kriminale për të siguruar ndihmën e policisë dhe të nxisë ndalon mua nga marrja në Gjykatën e Lartë 7:00 në 10 maj 1995. Unë faks letrën time për një mate Anu Këshillit Ruddock Anëtar Philip në 03:38:59; Prokurori i Përgjithshëm Michael Lavarch në 04:01:08; Policia Federale Australiane: - Komisioneri i Michael Palmer në 04:04:03; Skuadra Crime Komandanti Ric Ninness në 04:06:58; një shoku Hetimet e brendshme Zëvendës Komandanti Edward Haxhiç në 04:10:53; Commonwealth Avokati i Popullit Philippa Smith në 04:13:47; Dhe armik Anu Debatimi Society at 12:32:49. Krimet janë kryer 149 ditë, pasi kam paraqitur urdhërave dhe 7 orë pasi kam faks letër. Sa njoftim nuk Policia australiane fellatio duhet para se të lëshoj një fjalë? Letra francez mbron mua! Për fat të mirë për mua Angela Magnocavallo gjithashtu merr shtatë pilulën orgasms.


Ne kurrë nuk thjesht pyesni pse Kevin Gilbert u gjet fajtor në vitin 1957 për vrasjen e gruas së tij, pas argumentit të brendshëm dhe u dënua me burgim të përjetshëm. Kam takuar Eleanour Gilbert në barazimit Place Canberra. I tha se ju mund të bëni këtë më ajo mund të shkaktonte ishte Apologjia e Papës. 30 ditë më vonë kam marrë APOLOGJI Papës në Kinë, 60 ditë më vonë Apologjia Papës në Oqeani. Kam marrë konfirmimin nga Euroka Gilbert rreth arratisurve nga Quamby, kam thënë të lënë atë për mua dhe unë do të rregullojmë atë sonte. 3 orë më vonë unë kapur arratisur, emigrant të paligjshëm dhe grua strehimi dy prej tyre.
I ranë 000 raportimit një polic të shtënat veten 6 ditë, 144 orë, 8640 minuta, 518400 sekonda para Anthony Vangorp qëlloi veten në Healesville. Pyetni Bernard Collaery 61 (0) 417 262 392 rreth Batemans Bay, Cooma dhe policisë Goulburn përreth Braidwood stacionin e policisë. Paguajnë atij 3.000.000 $ për intervistë dhe Angela Magnocavallo 7.000.000 $ për intervistë. Rupert Murdoch do të paguajnë më 7000000000 $ për librin botë të gjerë, medias, marketing, mini-seri, movies. Sa helikopterë ligjërisht mund të rri pezull në Sydney Har lajme të thyer? Pra, sa më shpejt të bëni centillions e neuroneve udhëtimit?


Në raketë varg Woomera, thashë, "Ideja ime kur unë isha 11 ishte për t'u përdorur mjet për të prerë bardhë gjuetisë lëkurat." Kështu që unë jam në somene tjetër prapa oborr dhe qiraja për këtë vend do të jenë të mëdha. Problemi i vetëm unë mund të shoh aborigjenëve të pyesni ata në lidhje me historinë e këtij vendi. Pra, kur Xha Wilfrid Barker pyetur pse unë nuk jam atje duke bërë çështjen Mabo mendova paktën unë mund të bëni është të merrni Apologjia e Papës për Apologjinë Papës në Kinë dhe Oqeanisë për shpallje papnore 1455. Pakti i Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e 370 milionë njerëzve autoktonë duhet të ftojë vëmendjen botërore në Australi.


Në Kanberra Motors Star Unë i thashë, "Ideja ime kur unë isha 12 ishte që të përdorin diodes dritë emitting si pajisje paralajmëruese" kështu Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Ferrari, Fiat, Ford, Holden, Honda, Jaquar, Lamborghini, Lexus, Mercedes -Benz, Mitsubishi, Nissan, Peugot, Porsche, Range Rover, RENUALT, ROLS Royce, Saab, Skoda, Subaru, Volkswagen, Volvo garantojë mua revealling diodes dritë emitting dritë për të zëvendësuar çdo shtëpiake, dritë neoni, dritë zyre, semafor dhe rrugë dritë në botë. Pasi çdo automjet në botë mbledh energji diellore me organet e ata mund të fitojnë parkim falas duke siguruar fuqinë për shires. Sapo kam zbuluar dioksid karboni konvertimit të karbonit, oksigjenit dhe ozonin, problemi serë gazit do të zgjidhet dhe unë do të jetë i mbrojtur nga të gjithë njerëzimin. Sapo kam bërë deklaratën e Kombeve të Bashkuara çdo kushtetutë dhe të monedhës në botë do të shembet për t'u zëvendësuar nga Konventat e Kombeve të Bashkuara dhe Kombeve të Bashkuara monedhës. Për njerëzimit përjetësinë vizitoni Australinë në frikë në IQ 150 + 1 njeriut, Apple ® ®, Cluedo ®, ® Monopoly, Scrabble ®, Sealy ®, ® Bible 10 urdhërimet, Kombet e Bashkuara Valuta, Ligji, Volvo për jetën dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë.


Unë garantoj Microsoft do të rrëzimit më 1983 si 13 vjeçar më 64 Commondore realizuar DD / MM / YY do të rezultonte në kaos më 31/12/99 vlerën kostimin e Microsoft dhe ato të licencuara për të përdorur MS-DOS. Bill Gates do të paguajë IBISWorld 3777000000000 $ për likuidimin e Microsoft për botën glitch kushton $ 600.000.000.000. Nëse ai më pyeti në vitin 1983 do të kisha thënë vetëm të ndryshojë data nga dd / mm / vv të dd / mm / vvvv gjatë 17 viteve të ardhshme dhe të lexoni Bible ® Biblën e Shenjtë dhe të kuptojë zbulesave forwarns mijëvjeçarin e ri. Firmat e botës ligjit tani padisë MS-DOS si neglizhencë tregjet aksident aksionit global. Si monedhës Shtetet e Bashkuara falls Kina do të pushojë tregtare në US $ dhe të fillojnë tregtare në një $. Tërë kombet sue Shtetet e Bashkuara të Amerikës për të lejuar një i çmendur që nuk mund edhe të lëshoj një fjalë në një linjë të ngushtë për të drejtuar një sistem operativ MS dyshimtë. Shitet!


Afrika, Amerika, Antartica, Azia, Evropa dhe Oqeania duhet të pushtonin në shenjë hakmarrjeje për vrasjen nga pakujdesia e Vanessa Camille Bayliss nga Autoriteti Rrugor Trafikut. Commonwealth i Australisë fondin e ri të Transportit South Wales, rrugët dhe Shërbimeve Detare Veteranëve Jerrawa Creek Road Highway Hume ku "lartësie në rrugë është i pasaktë si rruga është projektuar për 30 vjet më parë, kur kufiri i shpejtësisë ishte më e ulët" për të japin kuotën e inxhinier civil i cili synon anashkalojë Yass, kështu Commonwealth, shteti, territori, Shire, Arsimit të Lartë heq dorë pushteti dhe assests tyre do të shiten për të rritur $ 3777000000000 të paguajnë IBISWorld. Siç kam 4500 Apostujve avokatëve, 30.000 dishepujt avokaturën, një kushtetutë e pavlefshme që nga Traktati i Versajës, Top 2000 Kompanitë në Australi dhe Zelandën e Re me vlerë prej 2 trilion, 13.4 milion dollarësh Judenjve, 1.8 miliard myslimanë, 2.2 miliarda krishterët dhe 3 bilion tjerët duke pritur për botën Veprimi i parë ligjor kundër autoritetit të transportit rrugor për shtyrjen e një gjeniu vetëm. Australia duhet të jepet për mua për të dhënë aborigjenët e 120 000 vjet.

Vatikani duhet të ndërtojmë 100% artë Tempullin Solomons qendrore në pellgun e Liqenit Burley Griffin si shtëpinë time. India duhet të pushtonin në shenjë hakmarrjeje për vrasjen e Nitin Garg, Jaspreet Singh dhe Randjodh Singh. India duhet të kërkojë të shkoj APOLOGJI Papës në Indi. India duhet të paguajnë mua një 7000000000 $ për Apologjinë Papës në Indi. Kina duhet të ndërtojmë një flotë të madhe për të invaduar në shenjë hakmarrjeje për Taylor Lewis Schmidt duke përdorur një machette të pres kokën Liang Zhoo. Republika Popullore e Kinës duhet të paguajnë mua një 7000000000 $ për Apologjinë Papës në Kinë, rënie US $ si monedhë e tregtisë në mënyrë Shtetet e Bashkuara të Amerikës aksident, Sue United Kindgom për Traktatin e Versajës garantimin e Luftës së Dytë Botërore dhe pastaj provoni Kath Cummins, Stephen Bajroni, Rachel Michelle Piercey, Chris Chenoweth, Stephen Herrick, John Purnell, Richard Refshuage, Philip Alan Selth, Adrian Artizanatit dhe Hains Harry. Kineze dhe indianët mund të studiojnë së bashku në Australian National University.


Organizata Botërore e Shëndetësisë do të më jepni një dhuratë $ 7 000 000 000 falje Papës në Kinë për të misionarëve që vijnë në 1536 me 1421 njerëz Harta kineze ftuar të Mbretërisë së Mesme. Organizata Botërore e Shëndetësisë do të ndërtojë 1421 në selinë Triangle Kanberra Parlamentar për çdo person në botë të prekur nga 1421 harta, OST Chuan, Astronomi, Matematikë, Art dhe Arkitekturë e cila çoi në 1434 Rilindjes në Evropë. Hartat kineze mori për Papën nëpërmjet porteve tregtare në Arabi.


Organizata Botërore e Shëndetësisë do të më jepni një dhuratë $ 7 000 000 000 për Apologjinë Papës në Oqeani cilat çojnë në Paktit të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e 370 milionë njerëzve vendës. Organizata Botërore e Shëndetësisë do të ndërtojë selinë në Triangle Kanberra Parlamentar për 370 milionë njerëz të prekur nga indigjenë Bull Papës 1455. Organizata Botërore e Shëndetësisë do të ngrejë një gjykatë superiore precedentë, ku mund të bëhen në gjuhën amtare nga apostujt dhe dishepujt për popujt autoktonë.


Organizata Botërore e Shëndetësisë do të më jepni një dhuratë $ 7 000 000 000 për R v Alexander Marcel Andre Sebastian Përmbarimit Barker 2011 Klasifikimi Ndërkombëtar precedent Zhvlerësimi Aftësinë e Kufizuar Handicap cila mund të përdoret prej 2.1 miliard njerëzve të gjerë botëror. Organizata Botërore e Shëndetësisë do të ndërtojë Aftësisë së Kufizuar Zhvlerësimi selinë Handicap Në trekëndësh Parlamentare në Kanberra kështu që unë mund të sigurojë Diplomatë nga 154 vende në Australi mund të sjellë çështjet që prekin popullsinë e tyre.


Organizata Botërore e Shëndetësisë do të më jepni një dhuratë $ 7 000 000 000 likuiduar për Microsoft, me një anomali të quajtur bug mijëvjeçarit, të cilat, kam realizuar në vitin 1983 do të kushtojë më shumë se vlera e Microsoft. Organizata Botërore e Shëndetësisë Gjykata e Lartë do të lehtësojë 7 miliardë njerëz të qenit në gjendje për të marrë $ 600.000.000.000 kurrizin e tyre me një gjyqësor inquisatorial hetues si neglizhent William Gates bota kosto më shumë se kostoja e luftës $ 500.000.000.000 Vietnamit. Shoqëria jetojnë në feudalizëm nën maskën e kapitalizmit, ku ata që kanë para të kontrolluar ato pa.


Organizata Botërore e Shëndetësisë do të më jepni $ 7 000 000 000 për të likuiduar Australi, me një anomali të quajtur Rrugët e Commonwealth, e cila, e kuptova se do të vonojë idenë time nga 1982 e cila do të kushtojë më shumë se vlera e Australisë. Organizata Botërore e Shëndetësisë Gjykata e Lartë do të lehtësojë 1 person qenë në gjendje për të hyrë në gjyqësorin inkuizitor hetuar se si një gjeniu ka qenë i shtyrë nga Microsoft dhe Krishterimit likuiduar për vlerën e tyre me përgjegjësi që tejkalon të Microsoft dhe Krishtërimit.


Organizata Botërore e Shëndetësisë do të më jepni $ 7 000 000 000 për të likuiduar krishterimit, me një anomali të quajtur paganët gjenocid, e cila, e kuptova se në vitin 1981 do të kushtojë më shumë se vlera e krishterimit. Organizata Botërore e Shëndetësisë Gjykata e Lartë do të lehtësojë 7 miliardë njerëz të qenit në gjendje për të marrë tokën e tyre përsëri me një hetim gjyqësor inkuizitor si neglizhent Jezu Krishti kushtoi botë më shumë se kostoja e të gjithë tokës. Shoqëria jetojnë në feudalizëm nën maskën e demokracisë ku IQ> 150 jetojnë nën ato pa.


Pra, Organizata Botërore e Shëndetësisë duhet të punësojë mua dhe të paguajnë më për të jetuar në Sydney Shtëpi Suite për të ftuarit më të hollë, ky dy suitë dhoma gjumi është i pakrahasueshëm në Sydney, lëvdatë 350sqm (3853sqft) e luksoze rrethon. Një tarracë private në natyrë me pamje 360 ​​shkallë panoramike në afërsi të Sydney Harbour, Opera House dhe Ura, paguan homazh për vendndodhjen lakmuar ujore. Emërimet bashkëkohore të përfshijë një kuzhinë të shtet-e-artit-, ngrënie shtëpie për tetë, 6,5 "televizion LED ngrënie, në shtëpi sistem argëtuese, dhe një zonë e gjërë e jetesës, vaske spa, sauna të thatë dhe dhoma me avull. Alfresco për tetë është në dispozicion në tarracë private, përveç lounges dielli dhe shtretër prej pelushi ditë. Park Hyatt Sydney 7 Hickson Road Rocks Sydney NSW 2000 Australia 61 2 6256 1234 61 2 6256 1555 @ sydney.park hyatt.com sydney.park.hyatt.com


Unë mund të them se në lidhje me shkaqet e pretenduara të përshkruara në Kërkesën për urdhërese shtrënguese për (95/1422), unë kurrë nuk e kanë: - qëlluan apo vuri një armë në kokën Rachel Michelle Piercey-së, tha se unë do ta vriste në qoftë se unë nuk e kam marrë tim Mënyra; telefonoi ose kërcënuar atë kudo; betuar në e saj; ndjekur e saj në kohë Anu apo kudo. Shefi i Ushtrisë do Job 16:1-22 mua.

Republika 376 pes Platoni ka thënë, "Dhe kështu që nëse dikush tjetër është gjetur në shtetin tonë gënjshtar, ai do të dënohet për futjen e një praktikë të ngjarë të përmbys dhe thyej anijen e shtetit." Këto fakte janë të Sokratit (v. 399 pes) , serendiptious (1754), polemizues dhe pleonastic. Unë e di, kur tenderohet si provë, unë do të jetë përgjegjës për ndjekjen penale për dëshmi të rreme në qoftë se unë kam deklaruar me dashje ndonjë fakt që unë nuk e di se janë të rreme dhe / ose nuk besoj të jetë e vërtetë. Familja ime arriti në Tokën e Van Diemans në vitin 1828, gjatë oficeri i policisë që shërbejnë në Australi është gjyshi im i madh, nuk ka qenë i akuzuar për një dëshmi të rreme nga viti 1931?


Initio ab 1] është një kuptimi Latine Termi "nga fillimi" dhe rrjedh nga latine (ab "nga") + Inition, rasë rrjedhore njëjës e initium ("fillimi")


Në të Marinës Mbretërore Britanike në mes të shekullit të 18-të, lundërtar termi në gjendje (abbreivated AB) referuar një marinar me përvojë të paktën dy vjet në det. Seaman me më pak përvojë janë të referuara si landmen apo Seaman zakonshëm.


Oficeri komandues (CO) është oficer në komandë të një njësie ushtarake. Në mënyrë tipike komandues ka autoritetin përfundimtar të njësisë, dhe i është dhënë usaully gjerësi të gjerë për të drejtuar njësinë si ai e sheh të arsyeshme, brenda kufijve të ligjit ushtarak. Në këtë drejtim, Komandantët e reparteve të ketë përgjegjësi të rëndësishme (për shembull, përdorimi i forcës, financat, pajisjet, Konventat e Gjenevës), detyrat (për autoritetin më të lartë, efektivitetit misionit, detyrën e kujdesit ndaj personelit) dhe pushtetit (për shembull, disiplina dhe Dënimi i personelit brenda limiteve të caktuara të ligjit ushtarak).


Nëse ju nuk keni punuar jashtë Unë jam nipi i një Jumna HMIS luftanije Aleate A / lejtnant Komandanti Jacques Frederick Bayliss i cili ka shërbyer në Indi dhe jetoi në Shtëpinë Admiralty, tani Fascadil Vizitor Vendi House, Komandant Arrochar Facilty Torpedo Testimi për 19 vjet se ju duhet ndihmojë. Unë tani Aleatët Komanda Australinë për të dëbuar nga Shoqata e Kombeve të Azisë Juglindore, Commonwealth e Kombeve, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, Këshilli i Sigurimit, Organizata Botërore e Tregtisë. Australian Kushtetuta Akti (UK) pavlefshmëri do të thotë Mbretëria e Bashkuar garanton pushtim të mbrojtur mua.


Carte blanche im është si Barker një tellall i gjykatës dhe si një zyrtar i përmbaruesit gjyqësor vogël me autoritet policore. Një qarkore papale 1066 Përmbarimit është kur shkoi nga Normandia në Angli, kështu që një qarkore papale 2013 do të jepni Australinë për t'i dhënë qytetërimit më të vjetër të jetesës 120 000 vjet. Papale do të më jepni të botës për t'i kthyer 370 milionë njerëzve vendës. Papale do të më bëjë mua mbret i Anglisë dhe urdhërojë unë likuidojnë tërë krishterimit për shkeljen e 10 Urdhërimet. Papale do të më bëjë mua mbret i mbretërve. Si një nga gjyshi i martuar me një grua irlandeze ju mund të kërkoj falje për të irlandezëve për shpallje papnore 1155. Si një Gjyshi u martua me një grua skocez që ju mund të kërkoj falje për skocezëve për britanik, i cili terrorizoi botën me formën e tyre të krishterimit. Unë shprehi ju tregoj historinë e Buchanan Forbes apo klanit. Nëse ju faux superioritet me mua ju faux superioritet me ta. Zoti Thomas Macaulay shkroi Historia e Anglisë për mua dhe Sir Alan Watt shkruante diplomati Australiane për ju të dini Watt Margaret në gjyshes sime, familja e saj më të famshme shkroi Historia e Anglisë. Ju nuk do të kërkojë të saj i cili ishte James Watt, si ai shpiku kushineta topin ose ka filluar të luajë me fuqi me avull. Nëse ju nuk e dini se si fuqia me avull çoi deri në revolucionin industrial që ju kurrë nuk do të dinë se si revolucioni im ideologjik do të sigurojë të gjithë njerëzimi të ketë e tyre, tokë, ujë, ushqim dhe strehim për të bërë gjeneratën e ardhshme. Kryqëzoje mua në Parlamentin House Kanberra shtizë flamuri në qoftë se ju nuk e pëlqen atë.


Nëse Richard Refshuage këshilluar Rachel Michelle Piercey të aplikojnë për qëllim të parë të saj kufizues në bazë "Ai ka dëmtim të trurit" dhe pastaj të aplikojë për Avokatin e Komunitetit për të marrë përsipër kompensimin aksident me makinën time në bazë "Ai ka dëmtim të trurit", ai e bën këtë në Rreziku tij. Vetëm 410.000.000.000 $ me vlerë të kompanive të sigurimit do të përfitojnë nga precedenti ime e parë botërore kundër New South Wales Autoritetit Komunikacionin Rrugor. Unë të kërkojë një komision mbretërore mbi Drejtësisë Richard Refshuage aktivitetit kriminal në mënyrë kompensimi im mund të shkojë para Drejtësisë të ligjshëm për dhënie shumën e kompensimit.


Nëse Shefi i Drejtësisë Terrence Higgins tha, "Kjo do të ishte e paligjshme për atë që drejtojnë mua për Tribunalin e Shëndetit Mendor", se ajo ishte e paligjshme për Drejtësi Richard Refshuage drejtojnë mua për Tribunalin e Shëndetit Mendor. Ngarkimi Gjykatësi Richard Refshuage Rakela, Michelle Piercey dhe Harry Thomas Hains për dëshmi të rreme. Kancelari i Dioqezës Anglikane dhe Katolike në dhe Universitetin në Australi di. Çdo famullisë Anglikane dhe Katolike në Tasmania konfirmuar nëse unë kam qenë pa vetëdije për një muaj se Perëndia dëshiron vetëm mua për të jetuar. Galop Drejtësisë tha: "Unë zyrtarët torturoj". Ajo excruciates mua, zyrtarët e vranë Vanessa Camille Bayliss me lartësie në rrugë është i pasaktë si rruga është projektuar për 30 vjet më parë, kur kufiri i shpejtësisë ishte më e ulët.

Kisha Anglikane dhe Katolike mund të bast vlerën e Tempullit 100% tim Gold Solomonit kundër të gjitha monedhave kolaps dhe të bëjë triliona si Reserve Bank of Australia tha: "Ajo do të jetë një kohë e gjatë para se ekziston një valutë globale". Se 370 milion njerëz indigjene do jenë milionerë, si dhe marrjen e tokës së tyre prapa. Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Ferrari, Fiat, Ford, Holden, Honda, Jaquar, Lamborghini, Lexus, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Peugot, Porsche, Range Rover, RENUALT, Rolls Royce, Saab, Skoda, Subaru, Volkswagen, Volvo do t'u japë atyre të gjitha makinat e reja.


Top 2000 Kompanitë në Australian dhe Zelanda e Re me vlerë prej 2 000 000 000 000 mund të kontaktoni një shoku Phil Ruthven @ IBISWorld 613 613 9655 9650 4033 i cili përdoret për të punuar për gjysh Mervyn Barker dhe e ndihmoi atë të ngritur Grupin Ibis. Pasi Phil Ruthven ka parashikuar rrëzimin catrostophic e Krishterimit dhe Microsoft për gabimet e tyre unë do të kthehemi miliarda $ të mbajtësve të aksioneve parave të shpenzuara nga 2000 Top kompanive në Australi dhe Zelandën e Re. Unë vetëm nevojë për $ 7 000 000 000 tani taksa cash pa pagesë.


Çdo grua ovulating që duan shtatë orgazma, tri herë në ditë dhe $ 1 000 000 për shtatzëninë kontaktoni Përgjithshëm time Menaxhere Andrew Mensworth. andrew.mensforth @ hyatt.com Park Hyatt Sydney 7 Hickson Road shkëmbinjve Sydney NSW 2000 Telefoni 61 2 9256 1234 Fax 61 2 9256 1555 sydney.park @ hyatt.com.au Unë jam i sigurt Andrew Mensworth mund të organizoni Apple ® dhe ® Yahama Disklavier për Sydney Suite dhe unë do të organizojmë kardinalin Xhorxh Pell të martohet na.


Amnesty International, Kryqi i Kuq, Pen International, Worldvision kundërshtojnë crucification në Parlamentin House Canberra.


             nireland@amnesty.org.uk suv_suva@icrc.org info@pen-international.org service@worldvision.com.au


THIRRJE BASHKUARA hetim e Kombeve PLOTË

2 Chronicles 06:36 "Kur të mëkatojnë kundër teje - sepse nuk është askush ...
biblehub.com/2_chronicles/6-36.htm


... ju-sepse nuk ka njeri që nuk mëkaton-dhe ju jeni të zemëruar me ta dhe për t'u dhënë atyre një armik, në mënyrë që ata janë çuar në robëri në një vend të largët ose të afërt ...
Të gjitha Bulls papale 1155, 1435, 1455 dhe 1493

Gjenocidi është për të marrë pafe Toka

666breakfast@abc.net.au

Drejtori Përmbajtja hill.lucia @ abc.net.au
Stacioni menaxher ho.andrea @ abc.net.au
Lajme redaktor mulhall.john @ abc.net.au
Prodhuesi internet trail.jim @ abc.net.au
Marketing Manager ludovici.carolyn @ abc.net.au
Prezantuesja solly.ross @ abc.net.au
Prodhuesi lester.kim @ abc.net.au
Prezantuesja sloan.alex @ abc.net.au
Prodhuesi jones.virginia @ abc.net.au
Prodhuesi rumble.gabrielle @ abc.net.au
Prezantuesja jacobs.genieve @ abc.net.au
Prodhuesi gorman.claire @ abc.net.au
Prezantuesja maher.louise @ abc.net.au
Prodhuesi vyer.james @ abc.net.au
Prezantuesja gavel.tim @ abc.net.au

Çmimin Nobel të Paqes
Komiteti Norvegjez Nobel

 library@nobel.no
postmaster@nobel.no


psd@lawsociety.com.au
registry@lawsociety.com.au
lawsociety@lawsociety.com.au

     

Nënshkruar: Pyesni Ban Ki Moon, Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara 27 2 1761 2531/4193
Amicus Curae R v Alexander Marcel Andrè Sebastian Përmbarimit Barker [2011] ACTSC 214 (30 nëntor 2011) ASIO CIA FBI FSB MI7 OHMSS SC OBSH IC precedent IDH

Papë

Organizata Botërore e Shëndetësisë
Vetë shpjegues
KISHA E KOMBEVE TË BASHKUARA teologjiaSekretar i përgjithshëm
Shoqërive të INTERPOL-it, e Cluedo ®, monopoli, Scrabble ® ® dhe e KOMBEVE TË BASHKUARA

Deklaratë marrë nga Dt Supt Tim Fisher INTERPOL 884 ADN-së në 1200 orë 5 qershor 1995.
Nënshkruar: Pyesni Raymond Kendall Sekretarin e Përgjithshëm të Interpol 33 4 7244 7000/7163
Con Job 2:1-13 Komisioneri Mick Palmer EKZEKUTIVE INTERPOL 61 2 61 2 6131 5600 6132 6131
1. Buchanan, A. Letër tek Ian Anderson G.M. i J.W. Spear & Son me idenë e mansheta Scrabble ®, studs, një palë vathë, aksesorë të modës Pin + A1 kravatë, 3/9/94. Shtypni për Kopjen Size Print

© Amicus Curae Alexander Marcel André Përmbarimit Sebastian Barker ASIO CIA FBI FSB MI7 SC Ph.D. Ligjet (H.C.) (A.N.U.)
s c b b a r l d u k @ m a t t e l. c o m 1200 5 qershor, 1995
Tregoj 1 212 963 3018 Facts 1 212 963 3922 Mob LPO 1 917 913 0239 Box 70
Kombëtare të Australi Universitetit Canberra A.C.T. 0200 AUSTRALIA Oqeania Feedback

R v Alexander Marcel Andre Sebastian Përmbarimit Barker [2011] ACT SC 214 (30 nëntor 2011)

Botërore e Shëndetësisë Organizata Ndërkombëtare Dëmtimi Klasifikimi i Aftësisë së Kufizuar Handicap precedent mund të përdoren globalisht.

Shefi i Drejtësisë Terrence Higgins
"Çka është e re?"

Alexander Marcel Andre Sebastian Përmbarimit Barker
"Çka është e re është simptomat e dëmtimit të trurit e cila vjen nën klasifikimin Botërore e Shëndetësisë Organizata Ndërkombëtare e Aftësisë së Kufizuar Handicap Zhvlerësimi (1981).

Shefi i Drejtësisë Terrence Higgins
"Unë jam familair me Klasifikimin Ndërkombëtar të Aftësisë së Kufizuar Handicap zhvlerësimit, jo fajtor.

(Faqe A4 kaluar Shefit të Drejtësisë dhe Drejtori i Ndjekjeve Publike)

"QC Parker, Roger, Barrister-at-Ligji, (61 2 9221 3890), p.127, Kapitulli 7, Dëshmi e paraqet për të vërtetuar ose hedh poshtë dëmtimit të trurit, dëmtim të trurit mjeko-ligjorë Aspektet, Blackwell Press, Sydney, (1994) . (im Fedra Kompleksi Philip W. Bates është redaktor i përgjithshëm, zëvendësues Profesor, Universiteti i Sidneit & Zotëri Owen Dixon Chambers 61 2 9373 7400 61 2 9373 7422 14/179 Elizabeth Street Sydney NSW 2000)

"6. Picture Klinike në Kontaktit Lishman Cerebrale çrregullim në f.16 thotë se dëmtimi rreptësisht fokale Truri mund të jenë të dyja përgjegjëse për reaksionet dy akute dhe kronike organike. Ai thotë se një lezion frontal mund të japin ndryshime të dallueshme në disponimin dhe temperamentin. Më karakteristikë është një disinhibition me overfamiliarity shtrirë, pamatur, mbi-flasin [at] iveness, eksitim fëminore ose kontrollin hokatar dhe punning sociale dhe etike mund të jetë zvogëluar me mungesën e shqetësimit për të ardhmen dhe për pasojë e veprimeve. jodiskrecitë Seksuale dhe misdemeanors vogla mund të ndodhin, ose gabime bruto të gjykimit në lidhje me çështjet financiare ose ndërpersonale. Ndonjëherë ka një indiferencë të dukshme, madje edhe Zemërngurtësia për ndjenjën e të tjerëve. Po ashtu mungesa e ankthit dhe depërtim nga ana e pacientit në gjendjen e tij apo të saj. Elevation i Gjendja është parë shpesh, domethënë një eufori bosh dhe fatous sesa një ngazëllim të vërtetë e cila komunikon me vëzhguesit. Në rastet e tjera ndryshimet kryesore janë mungesa e iniciativës, aspontaneity dhe një ngadalësim të thellë të aktivitetit psikomotor., Përqendrimi vëmendje dhe aftësinë për të kryer nga një aktivitet të planifikuar janë zhvlerësuar nga këto ndryshime, por shfaqjet në testin e inteligjencës formal shpesh është çuditërisht mirë ruhet edhe bashkëpunimi pacientë ka qenë i siguruar. "

Referenca: - Lishman, William Alwyn, Organike Psikiatria, pasojat psikologjike të çrregullimit Cerebrale. Blackwell Publikime shkencore. Oxford. (1987).
Keith Mason
Avokatët atëherë dhe tani
Një Antologji Australian Ligjore
Press Federata 2012
ISBN 978 186287 890 7 (hbk)
71 John Street Leichardt NSW 2040
61 2 9552 2200 61 2 9552 1681
www.federationpress.com.au
info@federationpress.com.au

6
Ligji Indigjene

Njeriut i parë erdhi në Australi rreth 40.000 vjet më parë.

Prova Paleoecological zbulojë 120.000 vjet më parë një ndryshim në bujqësi firestick tregon ardhjen e aborigjenëve në Australi.

Vëzhgimi i antropologëve dhe kolon hershme dhe historianët me gojë të descedants Aboriginal dëshmojnë për ligjin Aboriginal zakonore. 1 Si me ligjin Evropian, e sanksionuar dhe modelet e sjelljes palejuar gëzuar mbështetjet morale dhe fetare. Për atë që është me vlerë, caselaw autoritative gjithashtu pajtohet që lore Aboriginal ishte dhe është me të vërtetë ligji. 2 Pyetja Harder lidhet me coexistance saj me sistemin mbizotërues të së drejtës statutore dhe të përbashkët mendohet të rrjedhin nga marrëveshje të bardhë.
Rregullat Aborignal zakonore, të cilat nuk ishin domosdoshmërisht uniforme, aspektet vazhduan të ligjit të tokës, ligji mjedisor, farefisin shenjtë ligjit, martesa, fillimi dhe pjesë të tjera të së drejtës familjare. Dhe aty ishin sanksionet, përfshirë spearing projektuar për të shkaktojë vdekjen në disa raste, plagosje në të tjerët, tregues të një skeme diplomua prej gabimeve publike.

Për sytë moderne ka pasur një të mirë të vetë-ndihmë, por çdo studnet i ligjit zakonor anglez apo civil Evropian e di që kjo është një simbol i ndonjë sistemit juridik sidomos në fazën e saj primitive. Si për të proceseve, ka pasur role për pleqtë e të cilëve Fjala ishte ligj në çështje të ndryshme dhe të cilët, si gjykatësit në ligj të përbashkët, ishin të mesme kryesor për explicating dhe zbatimin traditën. 3 sistemet indigjene ligjore njohur proceset e ngjashme me gjykime. 4 Këta ishin eksplorimet rudimentare për të vërtetën që vënë një premium më të konsensusit kërkon dialog, themelet e proceseve ndërmjetësuese formale se ligji njeriu i bardhë e do të përqafojë me enthuiasm në fund të shekullit të 20-të.

Megjithatë, nga një mendjemadhësi perëndimore, ligjet dhe zakonet Indigneous ishin shpërfillur tërësisht (nga kolonët e bardhë) deri shumë kohë pas pushtimit të bregdetit lindor e cila filloi me ardhjen e Flotës së Parë në vitin 1788. Popujt Aboriginal banonin Australinë janë injoruar ndryshme, sulmuan dhe shfrytëzuar nga kolonët dhe pasardhësve të tyre. Ndonjëherë ata u kundërpërgjigj. Theyacted Ndonjëherë në vetëmbrojtje apo pohimin e një kërkese të drejtë (i kishte dëshmitë e tyre qenë e pranueshme, e cila nuk ishte deri shumë dekada pas zgjidhjes së bardhë). Ndonjëherë ata, si njerëz të bardhë, bëri gjëra që binin në kundërshtim të dy ligjet e veta dhe ligjit anglez që ishte aplikuar mëdyshje për ta në koloni kufitare. Ndonjëherë ata nuk bënë asgjë më shumë se kundërshtojnë shkeljet e kolonëve mbi tokat të cilat nuk do të njihen si të tyrin deri në vitin 1992, gjatë, pasi ata ishin vrarë ose janë larguar si "shkelës". Në Tasmani, aty ishin të mirë-dokumentuara incidente të kompanisë së Van Diemen e Tokës, sepse ata kishin rezistuar rrëmbimin e bashkëshorteve të tyre, ose për delet spearing besuar që ata të jenë të lojës. 5

Në rastin MABO 1992 Gjykata e Lartë e hodhi poshtë kërkesën e doktrinës nullus terra në Australi. 6

Kjo u deklarua se titulli amtare ishte në gjendje të mbijetuar përvetësimin e kurorës e sovereignity dhe titullin radikal të tokës në Australi. Mjerisht, Mabo ishte një vendim i të cilit ndikimi simbolik nuk u shoqërua me ndonjë korrigjim të rëndësishëm të këqijat e kaluara. Kishte dy arsye të gjera. Në një nivel praktik, ajo ka provuar shumë e vështirë dhe e shtrenjtë për të identifikuar përmbajtjen e ligjeve dhe zakoneve vendase ekzistues në kohën e zgjidhjes së bardhë. Dhe një nivel ligjor, marshimi i zgjidhjes së bardhë do të thotë që grantet kurorën e Freehold dhe aktet e tjera të okupimit thjesht tejkaluar titullin amtare në mënyrë që ajo ishte e paaftë të ringjalljes. Me fjalë të paharrueshme Brennan J: 7

Ligji i përbashkët mund të, duke iu referuar ligjeve dhe zakoneve tradicionale të një populli autoktonë, për të identifikuar dhe mbrojtur të drejtat dhe interesat amtare në të cilat ata i dhanë rritje. Megjithatë, kur batica e historisë u larë larg çdo njohjen e vërtetë të zakoneve tradicionale, themelet e titullit amtare është zhdukur. Një Titulli amtare e cila ka pushuar me abondoning e ligjeve dhe zakoneve të bazuara në traditë nuk mund të ringjallet për njohjen bashkëkohore.

Mabo është parë përgjithësisht si një rast për të drejtat e të tokës, edhe pse gjykimet pranuar mundësinë teorike se aspektet e tjera të së drejtës zakonore, duke përfshirë të drejtat për gjueti dhe peshku, 8 mund të ketë mbijetuar zgjidhje të bardhë. Por ligji penal nuk ishte një prej tyre, sipas Mason CJ Walker në v New South Wales. 9 Ai u shpreh se parimet e barazisë para ligjit dhe gjuha universale e statuteve të ligjit penal nuk lënë hapësirë ​​për sisteme të papajtueshme të ligjit amtare të durojnë. Megjithatë, mundësia e një mbrojtje të bazuar në pretendimin e të ndershëm të së drejtës është vërejtur 10 dhe ka pasur një njohje të kufizuar të rolit për dënimet zakonore që do të merren parasysh kur dënoheshin. 11

Australia është pohuar nga evropianët

Keith Mason Hon QC AC pension si President i New South Wales Gjykatës së Apelit në vitin 2007 ai është tani një shoku vizituar në UNIVERISTETI të New South Wales. Ai është bashkë-autor i Ligjit MASON & Karterit Rikthimin në Australi e cila edicion i dytë u botua në vitin 2008. Keith Mason ka qenë një avokat, avokat, ligji reformator, avokat i përgjithshëm, kryetari i gjykatës së apelit, mësues i ligjit dhe ndërmjetësues. ai ka botuar mbi tema duke përfshirë metodën gjyqësor, taksonominë ligjore, ligji i kthimit, si dhe interface e ligjit, moralit dhe fesë. Aktualisht ai është një shoku profesorëve vizitues në Universitetin e New South Wales dhe Kancelar i dioqezës së Armidale Anglikane. Kjo punë, Avokatët Atëherë dhe Tani, kombinon interesat e një historian amator ligjor me njohuri të nxjerra nga një jetë me fat në ligj. Pra, ajo është e qetë e arsyeshme të pritet se ai kurrë nuk mësuan të përdorin trove të gazetave reasearch vjetra për 1155, 1435, 1453, 1455, 1493, Laudibiliter, Rënia e Konstandinopojës, Romanus Pontifex, Inter Ceatara ose Apologjia Papës në Oqeani. Është e mundshme që ai kurrë nuk mësoi të Apologjinë Google Papës në Oceania apo nxitje të Papës në Oqeani. Keni ju?

Në vitin 1493 Papa Alexander VI ndarë tërë "zbuluar" dhe të pazbuluara të botës midis sferave portugeze dhe spanjolle të ndikimit. Traktati i Tordesillas mes dy vendeve, të ndërmjetësuar nga Papa vit më pas, bëri një rregullim të imëta që mbajti Brazilin në Portugali. Linjë imagjinare që u zhvillua rreth globit intersected Australinë nga meridian 129 dcame nga një gradë për të shërbyer kufirin e Australisë Perëndimore.

Kur, në vitin 1770, Kapiten Cook pohoi "New South Wales" për Corwn britanik, sipërfaqja e tokës përbëhet nga të gjithë modern New South Wales, Queensland, South Australia, Victoria dhe Tasmania, Northern Territory. Skaj perëndimore ishte fillimisht 135 gradë gjerësi në perëndim, por u zgjerua për të meridianit të 129 në vitin 1828, duke siguruar se demarkacioni ishte si n antipodean zgjerimin e vijës së Papës. "Zotërimi" i Australisë Perëndimore është marrë nga kapiteni Stirling në vitin 1829, si Lindja e Largët, si meridian 129. 21
 Njëri sugjeroi se arsyeja ishte respekti për Lindjen e kompanisë britanike Indi e cila u konsiderua si trashëgimtar të drejtës portugese hije në Oqeanin Indian. Me këtë arsyetim, vendi i një pape mesjetare mund të shihet si duke përcaktuar kufirin e Western Australia moderne.

Në vitin 1642 explorer holandez Abel Tasman, që lundronte nën patronatin e Diemen guvernatori kolonial Anthony Van, pohoi ishull i madh në jug të kontinentale për stadholder së Holandës. Se ishulli do të mbajë emrin e patronit të tij deri në 1856, kur ajo u vendos që Tasman vetë duhet të jetë i nderuar në këtë mënyrë. Kërkesa holandez ishte dyfish i porsafilluar: ligjërisht, sepse pushtimi i të drejtës ndërkombëtare kërkuar ose "zgjidhje" që të shoqërojë një pohim të tillë (të paktën në rleation ndaj terra nullius si Australia Terra incognita ishte konsideruar më pas) dhe 22 pracally, sepse nuk kishte asnjë mënyrë që British do acquisce në sjellje të tillë nga ana thie rivalët holandez. Cilido qoftë statusi i tyre sipas ligjit ndërkombëtar, këto pohime të sovranitetit holandez nuk janë të njohura nga britanikët të cilët, mjaft interesant i quajtur i madh Southland New Holland. deri edhe në shekullin e 19-të.

Proces ku ligji anglez u prit në Australi ka marrë kohët e fundit studim shterues. 23 Sipas një vendimi të 1722 nga ana e Këshillit të Kurorës 24 dhe shkrimet e Williiam Blackstone ligjit 25 Shqip (ligj i zakonshëm dhe ligji statuti, për aq sa aplikohet) ishte kryer jashtë vendit, si "parëbirninë" ose trashëgimi nga subjekte britanikë të cilët u vendosën në zotërimet jashtë shtetit. Nocioni parëbirnisë u injoruar selektive nga Guvernatorëve të hershme të cilët pretenduan se liçensa dhe rregulloret në kundërshtim me liritë e anglezët. Por kjo u miratua nga vendimet e hershme të Gjykatës Supreme të New South Wales dhe është konfirmuar nga Gjykata e Lartë. 26 Pritja u miratua nga legjislacioni kolonial i cili gjithashtu furnizuar cut-off date.

New South Wales është administruar fillimisht nga Guvernatori i ndihmuar nga zyrtarët ushtarakë dhe detare që veprojnë nën shkronja patentë kërkon zbatimin e ligjit anglez penale. 27 Juridiksioni civil u imponua si një akt prorogative. Bazat constitional e pushtetit gjyqësor guvernatorit dhe mbeti i diskutueshëm deri në 1824, kur Gjykata e Lartë u krijua nga letra patentë në Tokën e Van Diemen dhe New South Wales nga dokumentet e lëshuara në bazë të Legjislacionit Imperial. 28 Toka Van Diemens ishte gdhendur nga New South Wales në 1825 (emri i saj u ndryshua në Tasmania në 1856), në vitin 1851 Victoria dhe Queensland në vitin 1859. Legjislacioni që përbëjnë një koloni në Western Australia u miratua së pari në vitin 1829. South Australia u shpall një zgjidhje të veçantë që në vitin 1836 në një pursuabt Aktit britanik që parashikonte, ndër të tjera, se nuk ka pasur të ketë asnjë të dënuar. 29

Gjykimi i parë në anglisht në tokën australiane ndodhi pak më shumë se dy javë pas zgjidhjes së bardhë. Më 6 shkurt 1788 gratë e Flotës së Parë zbarkoi në Sydney Cove. atë mbrëmje nuk ishte një festë zhurmshëm që vazhduan gjatë dy ditëve të ardhshme. Një nga revelers, një i dënuar i quajtur Barsby, u akuzua personalisht abuzuar me një daulle të madh, arritja e një baterist me një mace e nëntë bishtave. 30 (Ky ilustron dy aspektet e ligjit dënuari në Australi:. Përdorimi i proceseve ligjore si një prelud për dënimin e të dënuarve dhe egërsisë së dënimeve që pasuan)

Gjatë disa ditëve të ardhshme Gjykata e juridiksionit penal të vendosur disa raste që përfshijnë vjedhjen e racione të pakta. Ndëshkimi i merituar padyshim dështuar për të penguar të burgosurit dëshpërimisht uritur. Më 27 shkurt 1788 një i dënuar i quajtur Barrett u shpall fajtor dhe u dënua me vdekje për vjedhjen racionet ushqimore. 31 Dy ditë më vonë, një tjetër dënuari (Freeman) gjithashtu u dënua me vdekje për një krim të afërta. 32 Kjo nuk është e qartë se cili ishte caktuar si zëvëndës për të kryer ekzekutimin Freeman, por, si ai qëndroi në këmbët e trekëmbësh, ai u informua faljes së kushtëzuar e Guvernatorit, kushti është se ai bëhet executiner zakonshme. Pas pak kohe ponderuese nëse do të pranojë propozimin, ai me gjysmë zemre u pajtua dhe detyrë e tij të parë zyrtar ishte për të ul receptorin e telefonit Barret.

Ndonjëherë masa të rrepta të ligjit anglez u neglizhuar apo anashkaluar. Rasti i parë civil, është përshëndetur gjerësisht si tregon sundimin e lasw në koloni dënuari, ishte një pretendim dy të dënuarit kundër zotit të anijes që kishin transportuar ata në New South Wales në vitin 1788. Veprimi i suksesshëm në detinue për humbjen e bagazhit të dënuarve 'rezultoi në një çmim prej 15 $. 33 Avokati Zëvendës Gjyqtari 34 neglizhohet ose u kthye sy qorr ndaj ligjit anglez të turpëroj se nëse aplikohet si Gjykata e Lartë e Australisë ishte për të sunduar 190 vjet më vonë në rast Dugan-së, 35 do të pengonte paditësit (si kundravajtës të dënuar) nga të dy paditur dhe duke i dhënë dëshmi nën betim gjatë periudhës plotë të transportimit të tyre. Cable paditësi (ose Kable) vazhdoi të bëhet një polic, pastaj një tregtar kryesor në koloni, edhe pse më vonë ai ra në vështirësi të thella financiare.

Të dënuarit, ushtarë dhe kolonëve pa pagesë cilët formuan koloni nuk gëzojnë të gjitha të drejtat e homologëve të tyre në anglisht. Sa kohë shkoi nga kjo u bë gjithnjë e më të diskutueshme, me thirrjet për gjykim nga juria e "kolegëve", dmth jo-oficerë, duke u bërë gjithnjë e më të ashpër. 36 Por zbukurime të tjera të ligjit zakonor anglez janë aplikuar që nga fillimi, si me rastin e Ann Davis i cili në vitin 1789 u shpall fajtor dhe u dënua me vdekje për vjedhje nga një shtëpi. Ajo pretendonte të jetë shtatzënë dhe kështu të paaftë për të (të shpejtë) ekzekutim. Një juri prej dymbëdhjetë matrons u thirr dhe ajo ishte vetëm kur ata deklaruan Davis mos jetë shtatzënë që ajo u var. 37

Princile parëbirnisë Blackstone nuk ishte, megjithatë, vetë-nxjerrjen. Nëse për shkak të injorancës apo dashjes, ose për shkak se shumica e jetës u kanë jetuar përtej mundësive të ligjit, "çfarë kaloi për ligjin në koloni shpesh ndryshonin me forcë nga ligji angleze dhe u kundërviheshin shpesh atë". 38 Për shembull, ajo nuk ishte deri në 1820 se një evropian u dënua dhe u ekzekutua për vrasjen e një amtare Aboriginal, dhe madje edhe këtu shqetësimi i autoriteteve ishte akuzuar se kishte shkelur protokollet e diplomacisë sa më shumë të thyer si ligjin. 39


1. Shih Kenneth Maddock, "E Drejta zakonore Aboriginal" në Peter Hanks dhe Bryan Keon-Cohen (eds), Aborigjenët dhe ligj: Ese në kujtim të Elizabeth Eggleston, George Allen & Unwin Australia Pty Ltd

2. Milirrpum v Nabalco Pty Ltd (1971) 17 141 esp FLR në 265-8; Mabo v Queensland (Nr 2) (1992) 175 CLR në 1 në 39. 186

3. Në ceremoni për të shënuar pensionimin e tij në vitin 2011, Spigelman Cj shpreh se: "Ashtu si pleqtë e Klanit Gadigal e popullit Eora kanë qenë ruajtësit e tokës në të cilën ne të takohen, të 16 Gjyqtarët Kryetarët e New South Wales, duke përfshirë veten time, kanë qenë ruajtësit e traditave institucionale të rue të ligjit, pasi që Gjykata u krijua gati pikërisht 187 vjet më parë. "

4. Shih p.sh. kështjellat dhe Harris, ligjvënësit dhe Whigs pabindurve, fq 24.
Hoofregter Robert Franse shkurtër

5. Shih kështjella, korren Lawless ose Perëndia e shpëton gjyqtarëve, p 141

6. Mabo v Queensland (Nr 2) (1992) 175 CLR 1.

7. ibid në 60

8. Shih Yanner v Eaton (1999) 201 CLR 351

9 (1995) 182 45 CLR.

10 Shih Walden v HENSLER (1987): 163 561 Mueller vigilante v [2007] WASC 259

11. Shih p.sh. R v Vogël (1992) 2 NTLR 183

21. Shih Rogers v Squire (1978) 46 372 FLR. Për një përshkrim më të plotë të shihni Western Australia v Commonwealth (1995) 183 373 CLR në 422-9

22 BH McPherson CBE, Pranimi i Ligjit anglisht jashtë vendit, Gjykata Supreme e Queensland Bibliotekës, 2007, pp 42-3, 210

23. ibid

24. Anonymous (1722) 2 P WMS 75; 24 ER 646

25. William Blackstone, komente mbi ligjet e Anglisë, faksimile të edicionit të parë 1765-1769, vol 1, fq 105

26. Shih R v Farrell (1831) 1 Legge 5 në 10. Shih gjithashtu Skelton v Collins (1966) 115 95 CLR në 135; Dugan v Gazetat Ltd Mirror (1978) 142 583 CLR në 589-90.

27. Kështjella, Një Histori Australian Ligjore, CHS 3 dhe 4

28. Ajo ishte e New South Wawles Akti 1823, 4 Geo c 96 (Imp), e cila është aplikuar edhe për Tokën Van Diemen së.

29. Australia e Jugut Akti i 1834, 4 dhe 5 do 4 c 95 (Imp)

30. R v Barsby [1788] NSWKR 1. Kjo është citim i raporteve Kercher, vendimet e Gjykatave të publikuara New South Wales Superior 1788-1827 redaktuar nga Bruce Kercher dhe Brent Salter. vëren rasti nga autorë të mësuara janë burimi i informacionit të dhënë më poshtë.

31. R v Barrett [1788] NSWKR 4.

32. R v Sherman dhe Freeman [1788] NSWKR 5

33. Cable v Sinclair [1788] NSWKR 5.

34. David Collins, një oficer detar me asnjë trajnim ligjor.

35. Dugan v Gazetat Ltd Mirror (1978) 142 CLR 583

36. Gjykimi nga juria për vepra të rënda nuk ishte themeluar në fund deri në 1839.

37. R v Davis [1789] NSWKR 5. Shih gjithashtu QC Barker, u përpoq rëndë, fq 211 për një tjetër waws rastin kur ka të tillë një juri. Një tjetër formë e pazakontë e jurisë trashëguar nga ligji zakonor anglez ishte de3 juria linguae medietatae që një i huaj mund të kërkojë, nëse ai ose ajo nuk flet ose nuk kupton gjuhën angleze. Juritë e tilla ishin të përbërë nga gjashtë jurors zakonshëm dhe gjashtë nga të akuzuarit e bashkatdhetarëve. Për një shembull të përdorimit të saj në vitin 1875 në atë që është tani Northern Territory, shih Mildren, fella Big Boss Gjitha njëjti gjyqtar. Një histori e Gjykatës Supreme të Northern Territory, fq 9. Kur, në kohët moderne, një njeri i Aboriginal kërkuar një juri "e" pjesmarrës të përbërë nga pleqtë Aboriginal kërkesa e tij u refuzua R v Buzzacott (2004) 149 R një krim lufte 320

38. Bruce Kercher, "Një Konservatore dënuarin: George inat dhe Tradita anglisht Ligjor" (1998) 16 (1) Ligji në Kontekst 17 në 24. Shih në përgjithësi Lisa Ford, sovraniteti kolon; juridiksionin dhe popujve indigjenë në Amerikë dhe Australi, Harvard University Press, 2010. Shumë shembuj të mospajtim mes ligjit dhe praktikës, si dhe ndikimit të tyre në Australi dallueshmëria e ligjit dhe historisë juridike, janë të referuara në këtë punë. Ato përfshijnë gjendjen e aborigjenëve, grave dhe të dënuarve.

39. Shih shënimet për të R v Kirby dhe Thompson [1820] NSWKR 11.

Papa Adrian BULL'S "LAUDABILITER" DHE SHËNIM mbi të

Marrë nga një histori e Irlandës nga Eleanor Hull
Volume One, Shtojca I
"ADRIAN, peshkop, shërbëtor i shërbëtorëve të Perëndisë, për të birin e tij më të shtrenjtë të dashur në Krishtin, mbreti i shquar i bekimit Shqip, përshëndetje dhe papnor. [1]
"Laudably dhe me fitim llahu Madhëria juaj konsiderojnë se si ju mund të zgjasë më mirë lavdinë e emrit tuaj në tokë dhe të grumbullojnë për vete një shpërblim të përjetshme në qiell, kur, si të bëhet një princ katolik, ju munduar për të zgjeruar kufijtë e Kishës, për të mësojnë të vërtetat e besimit të krishterë për të një popull i vrazhdë dhe të pashkolluar, dhe për të çrrënjosur nga barërat e këqija e vesit nga fusha e Zotit dhe për të përmbushur design tuaj më efektivisht që ju kërkoj këshilla dhe ndihmën e Apostolike, dhe në mënyrë bërë ne jemi të bindur se më të larta janë qëllimet tuaja, dhe procedura më të matur e tua, më i madh, sipas Perëndisë, do të jetë suksesi juaj, sepse, çdo gjë që e ka origjinën e vet në besim dhe në dashuri të zjarrtë të fesë, gjithmonë ka një fund dhe të begatë çështje. Sigurisht kjo është përtej çdo dyshimi, si acknowledgeth Madhërisë suaj, se Irlanda dhe të gjithë ishujt e tjerë, në të cilën Ungjilli i Krishtit ka aguar dhe të cilat kanë marrë dijeni të besimit të krishterë, i përkasin të së drejtës së Shën Pjetrit dhe Selia e Shenjtë Kisha romake. Prandaj ne jemi më lakmues për të mbjellë në to farën e pranueshme e fjalës së Perëndisë, sepse ne e dimë se ajo do të jetë e nevojshme në mënyrë rigoroze nga ne tekstin e mëtejmë. Ju keni shenjuar tek ne, mirë-dashur djalin tonë në Krishtin, që ti propozojë për të hyrë në ishullin e Irlandës, në mënyrë për të mposhtur popullin dhe t'i bëjë ata të bindur ndaj ligjeve, dhe për të çrrënjosur nga mesi i tyre barërat e këqija të mëkatit, dhe se ju jeni të gatshëm të japin dhe të paguajë çdo vit nga shtëpia pensionin e një qindarkë për Shën Pjetri, dhe për të mbajtur dhe ruajtur të drejtat e kishave në atë tokë të tërë dhe i padëmtuar.
"Ne, pra, në lidhje me dizajnin tuaj të devotshmit, dhe me favorin e duhur për t'u lëvduar, dhe dhënien e miratimit për mirësjellje peticionit tuaj, mos deklarojmë vullnetin tonë dhe kënaqësi, se, me qëllim të zgjerimit të kufijve të Kishës, vendosjen e caqeve për përparimin e ligësisë , reformimin sjellje të keqe, mbjelljen virtytin, dhe rritjen fenë e krishterë, ju do të hyjë dhe të marrë në posedim atë ishull, dhe të ekzekutojë gjithçka aty do të jenë për nder të Perëndisë dhe mirëqenien e njëjtë.
"Dhe, më tej, ne bëjmë edhe rreptësisht të ngarkuar dhe të kërkojnë që njerëzit e atij vendi do të pranojë me çdo nderim, dhe dutifully binden ty, si Zotin e tyre liege, duke kursyer vetëm të drejtat e kishave, të cilat ne do të kemi ruajtur inviolably; dhe rezervohet të Shën Pjetrit dhe Kishës së Shenjtë Romake e pensioneve vjetore të një qindarkë nga çdo shtëpi. Nëse, pra, ju sjell qëllimin tuaj për efekt të mirë, le të jetë studimi juaj për të përmirësuar shprehitë e atij popullit dhe merr urdhra të tilla nga veten, ose nga të tjerët të cilët ju do të mendojë përshtatshëm, për jetën e tyre, edukatën dhe bisedë, se Kisha nuk mund të stolisen nga ana e tyre, besimi i krishterë të mbjellë dhe rritur, dhe të gjitha se shqetësimet lavdia e Perëndisë dhe shpëtimi i shpirtrave të urdhërohet nga ju në të njëjtën mënyrë, kështu që ju mund të merrni në duart e Perëndisë shpërblimin e bekuar të jetës së përjetshme, dhe mund të marrë në tokë një emër të lavdishëm në epokat që do të vijnë ".
Privilegji i Papa Alexander III Henry II, KONFIRMUAR demin nga Adrian, 1172 [2]
"Alexander, peshkop, shërbëtor i shërbëtorëve të Perëndisë, për të mirë-dashur djalin tonë në Krishtin, mbret i shquar bekimin anglisht, shëndetit dhe apostolike.
"Me qenë se këto grante e paraardhësve tanë të cilat janë të njohura për të janë bërë për shkaqe të arsyeshme, janë të denjë për t'u konfirmuar nga një sanksion të përhershëm; Ne, prandaj, duke ndjekur në gjurmët e të ndjerit Papa Adriani nderuar, dhe në pritje edhe të parit frytet e veta sinqertë dëshirave tona mbi këtë kokë, ratifikojë dhe të konfirmojë lejen e tha Papa dhënë ju në lidhje me sundimin e mbretërisë së Irlandës; (rezervuar për Zojë Pjetrit dhe Kishës së Shenjtë Romake, si në Angli, kështu që edhe në Irlandë, pagesa vjetore e një qindarkë për çdo ;) shtëpi deri në fund se praktikat e ndyra e asaj tokës mund të jetë hequr, dhe të kombit barbar i cili është quajtur me emrin e krishterë, me anë të faljes tuaj mund të arrij disa mirësjelljes së mënyrave dhe se kur Kisha e atij vendi e cila ka qenë deri tani në një shtet të çrregulluar, do të kanë qenë të ulur në mënyrë më të mirë, që njerëzit të mund të me anë të pushtoni tuaja për të ardhmen reality, si dhe emrin e profesionit të krishterë ".
SHËNIM. Në vitet e fundit autenticiteti i "Bull" ashtuquajturit Adrian ka qenë i kontestuar nga autoritetet si kardinali Moran dhe kardinali Gasquet. Ky i fundit ka, jetën e tij murgërore në mesjetë (1922), ribotuar një ese të shtypura fillimisht dyzet vjet më parë në Rishikimin e Dublinit për muajin korrik 1883, pa ndonjë ndryshim, edhe pse një numër i datave dhe deklaratat e tij kanë qenë të sfiduar nga shkrimtarët më vonë (krh. letër miss Kate Norgate në Review Shqip Historike, vol. VIII, fq 18-52 [3]). Por asnjëra prej këtyre shkrimtarëve vëren faktin e rëndësishëm që përmes gjithë Mesjetës dhe deri në kohët e vona Bull u pranua pa pyetje si të vërteta nga të dyja kombit irlandez dhe nga Vatikani. Privilegji i Papa Alexander III, pasardhës Adrian, konfirmoi demit të vogël dhe letrat e tij të Mbretit, për klerin dhe peshkopët e Irlandës, dhe të parisë, bindja për të zbatuar atë. Një kopje ekzistuese në Librin e Leinster, fluturojnë mbi një fletë-(f. 342 i faksit), tregon se në shekullin e trembëdhjetë, për të cilën datë kjo kopje është atribuar, ajo u shikoi si pjesë e materialit historik që i përkasin se krahina.
Kjo është më njëjës që Kardinali Gasquet duhet të deklarojë se Papa Gjoni XXII ishte injorant i Demit të Adrian. Në Apelin e dërguar nga Donal O'Neill dhe princave irlandeze për këtë Papa, në kohën e pushtimit të Edward Bruce, dukshëm ata apelojnë për këtë Bull si një arsye për ndërhyrje së Papës në emër të tyre. Ata thonë: "Adrian IV, paraardhësi juaj, një anglez, më shumë dashuri dhe madje edhe nga paragjykimi se nga lindja, të verbuar nga kjo dashuri dhe nga sugjerimet e rreme të Henri II, Mbret i Anglisë, ... i dha sundimi i kësaj ishullin tonë , nga një formë e caktuar e fjalëve, në atë të njëjtën Henry II, të cilin ai duhet më mirë të kemi zhveshur nga mesi i tij, për shkak të krimit të mësipërm "(dmth, vrasja e Shën Thomas Becket A). Në përgjigjen e tij, konsekuent në këtë apel irlandez, Papa, me shkrim nga Avignon mbretit Edward II, në vitin e dytë të papatit të tij, për të rekomanduar atij këshillueshme që kanë të bëjnë më butë me subjektet e tij irlandez, vetë i referohet Bull adrian-së si vijon: [4]. "Dije, pra, Biri, se ne kemi marrë një letër të caktuar drejtuar në radhë të parë nga fisnikët irlandeze dhe të njerëzve që bijtë tanë Anselm, meshtar, i SS titullin Marcellinus dhe i Pjetrit dhe Luka, dhjak i Shën Marisë në Broadway, Nuncios kardinale të apostolik shohin, dhe nga ana e tyre mbyllur për ne në një letër të tyren. [5] Në të cilën ne e shohim thuhet, ndër të tjera, se ndërsa paraardhësi Papa tonë Adrian memorie të lumtur, ka, në një mënyrë të caktuar dhe formën e grantit, e cila ishte specifikuar qartë në letrat e tij apostolike të hartuara në atë emër, përcjell pari i fisit tuaj, Henry, Mbreti i Anglisë, e kujtesës shquar, sundimi suprem mbi Irlandën, që mbreti vetë dhe mbretërit e Anglisë pasuesit e tij, madje edhe në kohën e tanishme dështimin për të vëzhguar mënyrën dhe formën e përcaktuar kështu me radhë, kanë në shkelje të drejtpërdrejtë të tyre, për një periudhë të gjatë të kaluarën mbahet poshtë që njerëzit në një gjendje të padurueshme robëria, të shoqëruar me të padëgjuar . e vështirësive dhe pakënaqësive As nuk u gjet aty gjatë gjithë kohës që, çdo person për zgjidhjen e ankesave ata duruan, ose të zhvendoset me një dhembshuri të ardhur keq për fatkeqësinë e tyre; rekurs edhe pse u desh me ty ... dhe qaj me zë të lartë e të shtypurve ra , në kohë të paktën, pas veshit tuaj. Si pasojë të kësaj, të paaftë për të mbështetur një gjendje të tillë të gjërave më gjatë, ata kanë qenë të detyruar të tërhiqen nga juridiksioni tuaj dhe për të ftuar një tjetër që do të vijnë dhe do të jetë sundues mbi ta ", etj .
Është e qartë se në fillim të shekullit të katërmbëdhjetë të dyja irlandeze dhe Papët besonin grantin e Adrianit kanë qenë të vërteta. Apeli i O'Neill themelon ankesën e tij në faktin se mbretërit angleze nuk i kishte plotësuar kushtet në të cilat granti u bëra: ajo nuk e kontestojnë grant. Për më tepër kjo letër e Papës, si edhe Bull, janë cituar në mënyrë të plotë nga dy e më i madh i autoriteteve irlandeze kishtare, David ROTHE, peshkop i Ossory, në Sacra përmbledhje e veprave letrare të tij (1616), kur ai ishte sekretar në Romë për primat , Peter Lombard, dhe nga primati veten në Hiberniae librin e tij De Regno (1632). [6] Ai ishte rezident në Romë gjatë dhe në kontakt të ngushtë me Gjykatën e Papës, dhe libri i tij është i përkushtuar për Pope Urban VIII. Asnjëri prej këtyre njerëzve kishte ndonjë dyshim për vërtetësinë e dokumentit. Një shembull më vonë e njohjes së Papës Bull është gjetur në letrën e udhëzimeve të dhëna nga X Papa pafajshëm për Rinuccini Nunci, kur ai u dërgua nga Roma në Irlandë gjatë Luftërave aleate në 1645. Ajo përmban një përmbledhje të shkurtër anglisht marrëdhëniet me Irlandën në të kaluarën. Në atë të ndodhë fjalët: "Henry, duke dashur për të forcuar perandorinë e tij, ... dëshironin t'i nënshtrojë ishullin e Irlandës dhe busull për këtë dizajn, kishte rekurs tek Adrian, i cili, edhe vetë një anglez, me një dorë liberale dhënë të gjitha ai lakmuar. Zelli manifestuar nga Henry për të kthyer të gjithë Irlandën për besimin lëvizur shpirtin e Adrianit për të investuar atë me sovranitetin e ishullit ", etj [7] Është e qartë se Papët më vonë nuk e bëri aktin e mohonte Adrian. As nuk është dallimi tentuar për t'u tërhequr nga disa shkrimtarëve modernë midis "Donacion" dhe "Bull" dukshme në shkrimet e këtyre autoriteteve. Ashtuquajtura Bull ishte një shprehje e miratimit dhe bekimin e veprimit Henry ngjashëm me atë të dhënë nga një Papa mëhershme mbi Duka William kur ai propozoi për të shtuar kurorën e Anglisë për dukat e tij të Normandisë, ose të miratimit nga një tjetër papës së Gjonit vizitë në Irlandë, simbolizohet nga dhuratën e kurorës së një pendët e palloit. Letrat tre Papa Aleksandrit në 1172 deklarojë se, kur dëgjoi se Henry ", nxitur nga frymëzimi hyjnor," e kishte nënshtruar popullin irlandez për të zotërimeve të tij ai kishte "u kthye në sajë të tij të cilët kishin akorduar kështu një fitore të madhe." Ai "e ka mësuar me gëzim", që mbretërit irlandezë kanë marrë Henrin si sovranit të tyre dhe ai i nxit ato për besnikëri. [8] legatit tij, Vivianus, në sinodin e Dublinit menjëherë pas "bëri një deklaratë publike e të drejtës së mbretit i Anglisë në Irlandë "dhe kërcënoi shkishërim kundër të gjithë", i cili supozohet të humb besnikërinë e tyre, "bëmë prijësa në një qëndrim nga Papës Shih deri në mbretërimit të Elizabeth, kur Reformimi futur konsiderata të reja.
Dhurata e Adrianit ishte pjesërisht një pasojë e shqetësimit atërore ndjerë nga Papa për mirëqenien shpirtërore të popullit irlandez, i gjendjes morale dhe shpirtërore për të cilin Shën Malachy dhe St Bernard kishte dhënë kohët e fundit një raport desponding, dhe kjo ishte pjesërisht një lëvizin në atë Weltpolitik cila u gradualisht zgjeruar fuqinë e curia romak mbi çdo pjesë të Evropës. Në një datë shumë më vonë Papa Alexander VI propozo një kërkesë të ngjashme në divizionin e tij e të gjithë botës perëndimore në mes të Spanjës dhe Portugalisë. Këto dhurata, ndërsa zgjeruar mbështetjen e Papës për përfituesit në projektet e tyre ambicioze, në të njëjtën kohë i dha shprehje në supozimin e një autoriteti i cili pretendonte të qëndrojë mbi mbretërit dhe i bëri ata suppliants në duart e fuqisë shpirtërore.
[1] Teksti origjinal i këtij Bull do të gjenden në edicionin Dimock së veprave të Giraldus Cambrensis, vol. V, fq 317-319 (1867).
[2] Për origjinal Shih po aty, fq 318-319;. Dhe Sylloge Ussher-së, Nr 47.
[3] Shih edhe GH Orpen, Irlanda nën normanët (1911), I, 287-318.
[4] Për Theiner shihni origjinale, veteriner. Mon. Hib. et Scot., Nr ccccxxii, fq. 201.
[5] Të dy kardinalët mbërriti në Angli në verën e vitit 1317, më shumë se dy vjet pas zbritjes së Edward Bruce në Irlandë.
[6] Pp. 245-260.
[7] Rinuccini, Ambasada në Irlandë, XXVIII-XXIX.
[8] Sëeetman, Kalendari, I, nr 38, fq 6, 7, Libri i Zi i Thesarit, QR, fol.. 8b, 9, 9b.
Marrë nga një histori e Irlandës nga Eleanor Hull

Sicut Dudum

Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Seksion ky artikull mund të mos e çojë në mënyrë adekuate përmbledhin pikat kyçe të përmbajtjeve të saj. Ju lutem konsideroni zgjeruar epërsinë në ofrojnë një pasqyrë të qasshme për të gjitha aspektet e rëndësishme të këtij neni. (Janar 2012)
Sicut Dudum
(Latinisht: Ashtu si kohë më parë)
Letër enciklike e Papa Eugene IV
C o një IV.svg Eugenio
'''' '
◄ Jaune Cercle 50%. ► SVG
'''' '
Data
13 janar 1435
Argument
Skllavërim ndaloi nga vendasit lokale nga ishujt Kanarie të cilët kishin konvertuar në krishterim
Numri i enciklike
i Pontifikatit
Tekst
[Jo në dispozicion në latinisht]
në anglisht
Sicut Dudum [anglisht: "Ashtu si shumë kohë më parë"] është një qarkore papale të shpallur nga Papa Eugjen IV në Firence më 13 janar 1435, e cila ndaloi skllavërimin e vendasve lokale në ishujt Kanarie të cilët kishin konvertuar në krishterimin.
Përmbajtje
    [Fshih]
1 Historiku
2 Sicut Dudum
3 Teksti i Sicut Dudum
4 Referencat
5 Shënimet
Sfondi [edit]

Krishterimi kishte fituar shumë të konvertuar në ishujt Kanarie nga 1430s fillim, megjithatë, pronësia e tokave kishte qenë objekt i mosmarrëveshjes ndërmjet Portugalisë dhe Mbretërisë së Castille. Mungesa e kontrollit efektiv kishte rezultuar në bastisjeve periodike mbi ishujt robërve të prokurojë. Papa Eugene IV ishte i shqetësuar se skllavërim i të krishterëve të pagëzuar rishtas do të pengonte përhapjen e krishterimit dhe të lëshuar për këtë arsye papale, "Krijuesi OMNIUM", më 17 dhjetor 1434. [1]
Eugene çkishërua kushdo që skllavëruar të krishterët konvertuar rishtas, por nuk ishte ofruar mbrojtje për ata që nuk pranoi të bëhej kristian. Historiani Richard Raiswell [1] e sheh këtë si një pikë e rëndësishme kthese për shkak se para kësaj Drejtës Kanonike kishte sanksionuar vetëm skllavërinë në kontekstin e luftës së drejtë dhe un-robërve të pagëzuar, por me lëshimin e këtij demit mbrojtja ishte ofruar vetëm nëse Personi u bë një i krishterë. [1]
Sicut Dudum [edit]

Ushtarët portugezë vazhduar të kontrollojë ishujt gjatë 1435 dhe Eugene lëshoi ​​një dekret të mëtejshëm (Sicut Dudum) që luftërat të ndaluara duke u zhvilluar kundër ishujve dhe afirmimin ndalimin e skllavërisë. [1] Eugene dënoi robërimin e popujve të ishujt Kanarie sapokolonizuara dhe, nën dhimbjen e shkishërim, urdhëroi të gjithë skllevërit e tilla të jenë të vendosur menjëherë falas. [2] Joel S Panzer (2008) pikëpamjeve "Dudum Sicut", si një dënim të konsiderueshme të skllavërisë, lëshoi ​​gjashtëdhjetë vjet para se evropianët gjetur Botën e Re. [ 3]
Eugene rrëmbyer "Sicut Dudum" me një dem të vogël (15 shtator 1436) për shkak të ankesave të bëra nga Mbreti Duarte së Portugalisë, tani i lejuar portugez për të pushtuar ndonjë pjesë pashkëmbyer nga ishujt Kanarie. Sipas Raiswell (1997) çdo i krishterë do të jetë i mbrojtur nga dekret të hershme, por un-pagëzoi u lejuan implicite të skllavëruar. [4] N. Luis Rivera (1992) argumenton se dem të mëvonshëm Eugene supozon se të gjithë afrikanët janë paganët ose Saraçenët dhe për këtë arsye janë "armiq të Perëndisë," gjuhë që Nicholas V do të reflektojë më vonë në Romanus Pontifex në të cilin grupe të njëjta janë përshkruar si "armiq të Krishtit", se ata duhet të reduktohet në robëri "përjetshëm". [5]
Tekst i Sicut Dudum [edit]

Edit-kopje purple-wikis.svg
Ky seksion është një kandidat që do të kopjohet në Wikisource.

Nëse seksioni mund të redaktohen në një artikull enciklopedik, sesa thjesht një kopje të tekstit burimor, ju lutem ta bëjë këtë dhe për të hequr këtë mesazh. Përndryshe, ju mund të ndihmojë me formatimin atë sipas udhëzimeve të Wikipedia-në përgatitje për dyfishim.
SS Eugenius IV
Sicut Dudum
13 janar 1435


Eugene, Peshkopi, shërbëtor i shërbëtorëve të Perëndisë,
Për të vëllezërve tanë të nderuar, paqen dhe bekimin apostolik, më tej.
1. Jo shumë kohë më parë, ne kemi mësuar nga vëllai ynë Ferdinand, peshkop në Rubicon dhe përfaqësues të besimtarëve të cilët janë banorë të Ishujve Kanarie, dhe prej lajmëtarëve të dërguara nga ta për të Selia Apostolike, dhe nga informatorët e tjerë të besueshëm, faktet e mëposhtme: në tha ishuj, disa të quajtur Lanzarote-dhe ishuj të tjerë aty pranë, banorët, duke imituar ligjin natyror të vetëm, dhe duke mos njohur më parë sekt ndonjë e felëshuesve ose heretikë, të ketë një kohë të shkurtër që janë çuar në Orthodhoksisë katolike me ndihmën e Perëndisë mëshirë. Megjithatë, me kalimin e kohës, ajo që ka ndodhur në disa prej ishujve tha, për shkak të mungesës së mbrojtësve guvernatorëve të përshtatshme dhe për të drejtuar ata që jetojnë atje për një respektim të duhur të Besimit në gjërat shpirtërore dhe materiale, dhe për të mbrojtur trimërisht pronën e tyre dhe mallrat, disa të krishterë (që ne të flasim për këtë me dhimbje), me arsyetimin fiktive dhe sekuestrimin dhe mundësi, kanë kontaktuar ishuj thënë nga anije, dhe me forcat e armatosura të çohet në robëri dhe madje edhe të çohen në tokat jashtë shumë e shumë persona të dyja gjinitë, duke përfituar nga thjeshtësinë e tyre.
2. Disa prej këtyre njerëzve u pagëzuan tashmë, të tjerët ishin edhe në kohë të mashtruar dhe të mashtruar nga premtimi i Pagëzimit, që është bërë një premtim të sigurisë që nuk është mbajtur. Ata kanë privuar vendasit e pronës, ose u kthye atë në përdorim të tyre, dhe janë të nënshtruar disa prej banorëve të thotë ishuj në skllavëri të përjetshme, ato shiten tek persona të tjerë, dhe të angazhuar veprave të tjera të ndryshme të paligjshme dhe të keqen kundër tyre, për shkak të që shumë e shumë prej atyre që kanë mbetur mbi ishujt tha, dhe duke dënuar skllavëri të tillë, kanë mbetur të përfshirë në gabimet e tyre të mëparshme, duke tërhequr prapa synimin e tyre për të marrë Pagëzimin, duke ofenduar kështu madhështinë e Perëndisë, duke vënë në rrezik shpirtrat e tyre, dhe duke shkaktuar asnjë dëm pak në fenë e krishterë
3. Prandaj, Ne, për të cilin ajo ka të bëjë, veçanërisht në lidhje me çështjet e mësipërme, ta korrigjonte çdo mëkatari për mëkatin e tij, dhe nuk dëshirojnë të kalojnë nga dissimulating dhe i kërkoi-siç pritet nga detyra baritore ne Hold-sa është e mundur , për të siguruar salutarily, me një shqetësim të shenjtë dhe atëror, për vuajtjet e banorëve, të lutem Zot, dhe këshillo, përmes spërkatur me gjakun e Jezu Krishtit, derdh për mëkatet e tyre, një dhe të gjithë, princat temporal, princat, kapitenët , njerëz të armatosur, baronët, ushtarët, fisnikët, komunitetet dhe të gjithë të tjerët të çdo lloji midis besimtarëve të krishterë të çfarëdo shteti, klasa, ose kusht, që ata vetë të heqin dorë nga veprat e lartpërmendura, të shkaktojë atyre që u nënshtrohen atyre që të heqë dorë prej tyre, dhe frenojnë ato me rigorozitet.
4. Dhe jo më pak të bëni Ne rendi dhe komandë të gjithë dhe secili prej besimtarëve të secilës gjini, brenda hapësirës së pesëmbëdhjetë ditëve nga botimi i këtyre shkronjave në vendin ku ata jetojnë, që ata të rivendosur për lirinë e tyre më parë të gjithë dhe çdo person ose seksi të cilët dikur ishin banorë të thënë Ishujt Kanarie, dhe e bëri robërit që nga koha e kapjes së tyre, dhe të cilët janë bërë subjekt i skllavërisë. Këta njerëz duhet të jenë krejtësisht të lirë dhe përjetësisht, dhe janë të le të shkojë pa shkulje ose marrjen e parave. Nëse kjo nuk është bërë, kur pesëmbëdhjetë ditë kanë kaluar, ata pësojnë dënimin e shkishërim nga akti vetë, nga të cilat ata nuk mund të lirohen nga përgjegjësia, përveç në pikën e vdekjes, madje edhe nga Selia e Shenjtë, ose nga ndonjë peshkop spanjoll, ose nga Ferdinand lartpërmendur, nëse ata kanë dhënë lirinë për të parë këtyre personave rob dhe restauruar mallrat e tyre. Ne do që donte dënimi i shkishërim të shkaktuara nga një dhe të gjithë ata që përpiqen për të kapur, shitur, ose i nënshtrohen skllavërisë, pagëzuar banorët nëse Ishujt Kanarie, ose ata që janë të lirshëm kërkojnë Pagëzimin, nga të cilat shkishërim nuk mund të shfajësuar me përjashtim siç ishte deklaruar më sipër.
5. Ata të cilët me përulësi dhe efficaciously binden këto, porositë tona dhe komandat e meritojnë, përveç në favorin tonë, dhe që i Selia Apostolike, dhe bekimet që pasojnë nga atje, por të jenë posedues të lumturisë së përjetshme dhe të vendosen në të drejtën dora e Perëndisë, më tej
Duke pasur parasysh në Firence, 13 janar, në vitin e Zotit Tonë, 1435 [6]
Referencat [redakto]

"Enciklopedia historik i skllavërisë Botërore", Kontribues Richard Raiswell, Editor JUNIUS P. Rodriguez, ABC-CLIO, 1997, ISBN 0-87436-885-5
"Christopher Columbus dhe skllavërim e Amerindians në Karaibe. (Kolombi dhe Rendi i Ri Botëror 1492-1992).", Sued-Badillo, Jalil, Rishikimi mujore. Rishikimi mujore Foundation, Inc 1992. Studim HighBeam. 10 gusht 2009
"Zhvillimi ose Prapësimi?", Kardinali Avery Kardinali Dulles, SJ, Së pari Gjërat Magazine, tetor 2005 [2]
"Papët dhe Slavery", Ati Joel S Panzer, Kisha Në Qendrën Historisë, 22 prill 2008 [3], shikohet 9 gusht, 2009
"Një ungjillizimi dhunshme", Luis N. Rivera, Luis Rivera pagan [4], John Knox Westminster Press, 1992, ISBN 0-664-25367-9
Notes [edit]

^ A b c Richard Raiswell, f. 260
^ Kardinali Avery Dulles, 2005
^ Panzer, 2008
^ Richard Raiswell, f. 260 & Sued-Badillo, 2007
^ Luis Rivera N. (1992), f. 95,
^ Shtojca B e Fr. Libër Joel S. Panzer-it, "Papët dhe Slavery" (Shoqëria e Shën Palit, 1996) në faqen 75 nga Ecclesiastici Annales Baronius ', ed. O. Raynaldus (Luca, 1752), vol. 28, fq 226-227.
Kategoritë:

Kopjo seksion për Wikisource
Skllavëria dhe feja
 
Historia e katolicizmit
 
Çrrënjosjen e skllavërisë në Afrikë
 
1435 punon
 
Historia e ishujt Kanarie
 
Shekullit të 15-dema papal
 
Dokumentet e Papa Eugjen IV
Romanus Pontifex Bull (Nicholas V), 8 janar 1455.
Sfond

Mbretëritë e Portugalisë dhe Castile kishte qenë jockeying për pozitën dhe posedim të territoreve koloniale përgjatë bregdetit të Afrikës për më shumë se një shekull para se të "zbulimit" Columbus "e tokave në dete perëndimore. Në teorinë se Papa ishte një arbitër midis kombeve, secili mbretëria kishte kërkuar dhe marrë dema Papës në kohë të ndryshme për të mbështetur pretendimet e saj, për shkak se aktivitetet e saj shërbyen për të përhapur krishtërimin.
Romanus Pontifex Bull është një shembull i rëndësishëm i kërkesës papatit ndaj zotërinë shpirtëror të të gjithë botës dhe rolin e saj në rregullimin e marrëdhënieve midis princërve të krishterë dhe midis të krishterëve dhe "jobesimtarët" ("paganë" dhe "të pafetë"). Ky bull u bë baza për të Portugalisë vonë pretendojnë të tokave në "botën e re", një kërkesë e cila u kundërshtua nga Castile dhe caetera dem Inter në 1493.
Një përkthim në anglisht i Romanus Pontifex është riprodhuar më poshtë, botuar si në Traktateve Evropiane mbanin në historinë e Shteteve të Bashkuara dhe varësitë e saj për 1648, Frances Davenport Gardiner, redaktor, Institucioni Carnegie të Uashingtonit, 1917, Washington, DC, fq 20 -26. Teksti origjinal në gjuhën latine është në të njëjtin vëllim, fq 13-20.
Perkthime Anglisht

Nicholas, peshkop, shërbëtor i shërbëtorëve të Perëndisë. për një kujtim të përjetshëm.
Papa romake, pasuesi i kyç bartësit e mbretërisë qiellore dhe famullitar i Jezu Krishtit, mendon me mendjen e të atit të gjitha klimat të ndryshme të botës dhe karakteristikat e të gjithë banesës kombeve në to dhe duke kërkuar dhe dëshiron shpëtimin e të gjithë , wholesomely urdhëron dhe disponon pas shqyrtimit të kujdesshëm ato gjëra që ai e sheh do të jenë të pranueshme për Madhështisë Hyjnore dhe me të cilin ai mund të sjellë delet besuar atij nga Perëndia në dele të vetme hyjnore, dhe mund të fitojnë për ta shpërblimin e lumturisë së përjetshme, dhe të marrë falje për shpirtrat e tyre. Kjo ne besojmë se do të më siguri të vijnë për të kaluar, përmes ndihmës së Zotit, në qoftë se ne të pajisim me favore të përshtatshme dhe zemërgjerësi të veçantë në ato mbretërit dhe princat katolikë, të cilët, si atletët dhe kampionëve intrepid dhe të besimit të krishterë, siç e dimë nga dëshmitë e fakteve, jo vetëm frenojnë ekseset e egra të saraçenëve dhe pafeve të tjerë, armiq të emrit të krishterë, por edhe për mbrojtjen dhe rritjen e besimit të nënshtroj ata dhe mbretërive dhe banesat e tyre, edhe pse ndodhet në pjesët më të thella të panjohura për ne , dhe subjekt i tyre për vetë zotërimeve të tyre të përkohshëm, duke mos kursyer asnjë punë dhe shpenzimet, në mënyrë që ato mbretërit dhe princat, lirohet nga të gjitha pengesat, mund të jenë më të animuar për ndjekjen e punës në mënyrë të dobishëm dhe të lavdërueshme një.
Ne kemi dëgjuar kohët e fundit, jo pa gëzim të madh dhe kënaqësi, si djali ynë i dashur, Henry fisnike personazh, infante i Portugalisë, xhaxhai i djalit tonë më të dashur në Krishtin, Alfonso shquar, mbreti i mbretërive dhe Algarve të Portugalisë, shtrydhin në hapat e Gjonit, e kujtesës famshme, mbreti i tha mbretërive, atit të tij dhe në masë të madhe përflakur me zell për shpëtimin e shpirtrave dhe me entuziazëm të besimit, si një ushtar katolike dhe e vërtetë e Krishtit, Krijuesi i të gjitha gjërave, dhe një mbrojtës më aktive dhe më të guximshëm dhe kampion Intrepid e besimit tek Ai, ka dëshiruar që nga rinia e tij e hershme me maksimumin e tij mund të shkaktojë emri më i lavdishëm i tha Krijuesi që do të publikohet, përlëvdova, dhe të respektohet në gjithë botën, madje edhe në vendet më të largëta dhe të pazbuluara, dhe gjithashtu për të sjellë në gjirin e fesë së tij armiqtë e tij dhe të pabesë i Kryqit jetëdhënës me të cilin ne kemi qenë të shpenguar, domethënë të gjithë Saraçenët dhe të pafetë tjera gjëje, dhe si [pas] qyteti i Ceuta, ndodhet në Afrikë, kishte qenë nënshtruar nga Gjoni tha mbretit të zotërimeve të tij, dhe pas shumë luftëra ishin zhvilluar, ndonjëherë në person, me tha Infante, edhe pse në emër të Mbreti tha Gjoni, kundër armiqtë dhe pafetë e sipërpërmendur, jo pa mundime të mëdha dhe shpenzimeve, si dhe me rreziqet dhe humbjen e jetës dhe të pronës, dhe disfata e shumë e shumë prej subjekteve të tyre natyrore, tha Infante u ligështuar as tmerruar nga mundimet e shumta dhe kaq i madh, rreziqet , dhe humbjet, por po rritet çdo ditë e më shumë i zellshëm në ndjekjen e këtij qëllimi e tij në mënyrë të lavdërueshme dhe të devotshëm, ka populluan me të krishterët ortodoksë ishuj të caktuara vetmuar në det oqean, dhe ka shkaktuar kishat dhe vende të tjera të devotshëm për të themeluar dhe ndërtuar atje, në të cilat shërbimi hyjnor festohet. Gjithashtu nga përpjekje për t'u lëvduar dhe industrisë së tha Infante, banorët e shumë e shumë të ndryshme apo banorët në ishujt që ndodhen në detin tha, që vijnë në njohurinë e Perëndisë së vërtetë, kanë marrë pagëzimin e shenjtë, për lavdërim dhe lavdia e Perëndisë, shpëtim i shpirtrave të shumë, shumimin gjithashtu e Orthodhoksisë, dhe rritja e adhurimit hyjnor.
Për më tepër, pasi që, disa kohë më parë, ai kishte ardhur në njohurinë e tha Infante se kurrë, ose të paktën jo brenda kujtesën e njerëzve, ajo kishte qenë e zakonshme që të lundrojë në këtë det oqean në drejtim të brigjeve jugore dhe lindore, dhe se ajo ishte aq e panjohur për ne perëndimorët, që ne nuk kemi pasur njohuri të caktuar të popujve të këtyre pjesëve, duke besuar se ai do të kryejë mirë detyrën e tij ndaj Zotit në këtë çështje, në qoftë se me përpjekjet e tij dhe industri që deti mund të bëhet i lundrueshëm aq larg sa të Indians që janë thënë për të adhuruar emrin e Krishtit, dhe se në këtë mënyrë ai mund të jetë në gjendje për të hyrë në marrëdhënie me ta, dhe për të nxitur ato për të ndihmuar të Krishterët kundër saraçenëve dhe armiq të tjera të tilla të besimit, dhe gjithashtu mund të jetë në gjendje menjëherë për të mposhtur Gentile caktuar ose popujt paganë, që jetojnë në mes, të cilët janë tërësisht të lirë nga infeksioni nga sekti i Muhamedit më të prishurit, dhe për të predikuar dhe do të shkaktojë që të predikohet atyre emrin panjohur, por më e shenjtë e Krishtit, forcuar, megjithatë, gjithmonë nga autoriteti mbretëror, ai nuk ka pushuar për njëzet e pesë viteve të fundit për të dërguar pothuajse çdo vit një ushtri e popujt e mbretërive thuhet me punën e madhe, rrezik, dhe shpenzime, në anije shumë të shpejta quajtur caravels, për të shqyrtuar detin dhe Tokat e bregdetit në drejtim të jugut dhe Polin Antarktik. Dhe kështu ndodhi që kur një numër i anijeve të këtij lloji kishin hulumtuar dhe të marrë posedimin e porteve shumë të madh, ishuj, dete dhe, ata në gjatësi erdhën në krahinën e Guinesë, dhe duke marrë posedimin e disa ishujve dhe porteve dhe detit ngjitur në atë krahinë, me vela larg ata erdhën në gojën e një lumi të caktuar madh supozohet zakonisht të jetë Nili, dhe lufta u zhvillua për disa vjet kundër popujve të këtyre pjesëve në emër të tha Mbreti Alfonso dhe i Infante, dhe në atë ishuj shumë shumë në atë lagje u ndrydhur dhe poseduar paqësisht, si ato kapen akoma bashku me të detit ngjitur. Andej edhe Guineamen shumë dhe zezakëve të tjera, merret me forcë, dhe disa nga shkëmbim i artikujve unprohibited, ose me kontratë tjetër të ligjshme e blerjes, janë dërguar në mbretëritë tha. Një numër i madh prej tyre kanë qenë të konvertuar në besimin katolik, dhe shpresohet, me ndihmën e mëshirës hyjnore, që, nëse progresi i tillë të vazhduar me ta, qoftë ato popuj do të konvertohet në besimin ose të paktën shpirtrat e shumë prej tyre do të fitohet për Krishtin.
Por, pasi që, siç ne jemi të informuar, edhe pse mbreti dhe infante pareshme (i cili me rreziqe kaq shumë dhe kaq e madhe, mundime, dhe shpenzimet, dhe gjithashtu me humbjen e vendasve në mënyrë shumë të mbretërive të tyre tha, shumë e shumë prej të cilëve kanë humbur në ato ekspedita, varësisht vetëm me ndihmën e atyre vendasve, kanë shkaktuar ato provincave për t'u eksploruar dhe kanë fituar dhe poseduar strehon të tilla, ishujt dhe deteve, si më sipër, si zotër të vërtetë të tyre), nga frika se mos huaj detyruar nga kopracia të lundrojmë në ato pjesë, dhe dëshiron të uzurpojë për veten e përsosmërisë, fruta, dhe lavdërimi i kësaj pune, ose të paktën për të penguar atë, prandaj duhet, qoftë për hir të fitimit ose nëpërmjet keqdashje, të kryer ose transmetoni hekuri, armë, druri të përdorura për ndërtim, dhe gjëra të tjera dhe mallra të ndaluara të kryhen për të pafeve apo duhet mësuar ata pafeve artin e lundrimit, ku ata do të bëhen më të fuqishme dhe armiqtë kokëfortë të mbretit dhe Infante, dhe ndjekja e kësaj ndërmarrjeje ose do të pengohet, ose ndoshta do të dështojnë tërësisht, jo pa veprën e madhe ndaj Zotit dhe turp të madh për të gjithë krishterimin, për të parandaluar këtë dhe për të ruajtur të drejtën e tyre dhe posedimeve, [tha mbreti dhe infante] nën dënime më të rënda të caktuara shprehet atëherë, kanë ndaluar dhe në përgjithësi kanë urdhëruar që askush, përveç nëse me marinarët dhe anijet e tyre dhe me pagesën e një haraç të caktuar dhe me një licencë të shprehur të marrë paraprakisht nga mbreti tha: ose Infante, duhet të hamendësojmë për të lundrojmë për në krahinat thënë apo për të tregtuar në portet e tyre ose për të peshkut në deti, [edhe pse mbreti dhe infante kanë ndërmarrë këtë veprim, por në kohë ajo mund të ndodhë që personat e mbretërive të tjera apo kombe, e udhëhequr nga zilia, ligësinë, apo lakmi, mund të marr me mend, në kundërshtim me sipërpërmendur ndalimit, pa licencë dhe pagesat e haraç të tillë, për të shkuar në krahinat tha, dhe në provincat, portet, ishuj, dhe deti, të fituara në mënyrë, që të lundrojë, tregtisë, peshku dhe dhe këtë arsye mes Mbretit Alfonso dhe Infante, i cili assesi nuk do të vuajë veten për t'u trifled kështu me të në këto gjëra, dhe personat e sipërpërmendur mendjemadhe, urrejtjet shumë shumë, rancors, përçarjet, luftërat, dhe skandale, për veprën më të lartë të Perëndisë dhe rrezik e shpirtrave, ndoshta mund dhe do të pasonte - Ne [pra] peshojnë të gjitha dhe njëjës e lokaleve me meditim e duhur, dhe duke vënë në dukje se që kemi pasur dikur nga letra të tjera e jona dhënë ndër të tjera fakultetin lirë dhe të mjaftueshme për të Mbretit Alfonso sipërpërmendur - për të invaduar, hetosh, të kapur, mposht, mposht dhe të gjithë Saraçenët dhe paganët whatsoever, dhe armiqtë e tjerë të Krishtit Kudo vendosur, dhe mbretëritë, çifligje, zotërime, principata, zotërime dhe tërë pasuritë e luajtshme dhe të paluajtshme të mbajtur gjëje dhe i pushtuar nga ta dhe për të reduktuar personat e tyre të vazhdueshme për skllavëri, dhe për të aplikuar dhe të përshtatshme për veten e tij dhe pasardhësit e tij mbretëritë e tjera, çifligje, qarqet, pushtetet, zotërimet, pasuria dhe mallrat, dhe për të kthyer ata që të tij dhe përdorimin e tyre dhe fitim - duke siguruar tha fakultetin, tha mbreti Alfonso, ose, nga autoriteti i tij, infante sipërpërmendur, të drejtë dhe të ligjshme ka fituar dhe poseduar dhe posedojnë llahu, këto ishuj, tokat, strehon, dhe detet, dhe ata e bëjnë të drejtë i përkasin dhe të lidhen me tha Mbreti Alfonso dhe pasuesit e tij, as pa licencë të veçantë nga Mbreti Alfonso dhe pasardhësit e tij vetë ka edhe ndonjë tjetër e besimtarëve të Krishtit është titulluar deri tani, as nuk është ai me çdo mjet të drejtë tani ligjërisht të përzihem me të - në mënyrë që mbreti Alfonso veten dhe pasuesit e tij dhe të jetë në gjendje infante.may më shumë zell për të ndjekur dhe mund të ndjekin këtë punë më e devotshme dhe fisnike, dhe më e denjë e përkujtimit të vazhdueshme (e cila, pasi shpëtimin e shpirtrave, rritjen e besimit, dhe përmbysjen e armiqve të tij, mund të prokurohen në këtë mënyrë, ne e konsiderojmë si një punë ku lavdinë e Perëndisë dhe besimin në Të, dhe Commonwealth e Tij, Kishës universale, janë të shqetësuar) në proporcion si ata, duke qenë të liruar nga të gjitha pengesat më të mëdha, do të gjejnë veten të mbështetur nga ne dhe nga Selia Apostolike me favore dhe zemërgjerësi - ne, po shumë të plotësisht të informuar për të gjitha ambientet dhe njëjës, të bëjë, proprio MOTU, jo në shkallë të Mbretit Alfonso ose Infante, ose në bazë të kërkesës së ndonjë tjetër të ofruar për ne në emër të tyre në lidhje me këtë çështje , dhe pas shqyrtimit të pjekur, nga autoriteti apostolik, dhe nga njohuritë e caktuar, në plotësinë e pushtetit apostolik, me bazën e këtyre dekretit paraqet dhe deklarojnë se letra e sipërpërmendur e fakultetit (DHËNË tenori ne dëshirojmë që të konsiderohet si fjalë e futur për të Fjala në këto dhurata, me të gjitha dhe njëjës klauzolat që përfshihen aty) janë të shtrirë në Ceuta dhe për të sipërpërmendur dhe të gjitha blerjet e tjera gjëje, madje edhe ato të blera para datës së tha se letra e fakultetit, dhe të gjitha ato krahina, ishuj, limanet , dhe detet çka, e cila në vijim, ne emër i thënë Mbreti Alfonso dhe i zëvendësuesve të tij dhe i Infante, ne ato pjesë dhe fqinj, dhe në pjesët më të largët dhe largët, mund të përftuara nga duarve të infidels ose paganë, dhe se ata janë të kuptohet nën tha se letra e fakultetit. Dhe me forcë të atyre dhe të letrave të pranishëm të fakultetit blerjet e bëra tashmë, dhe se çfarë do të ndodhë këtej e tutje të jenë të fituar, pasi ata do të kanë qenë të fituar, kemi të bëjmë me bazën e këtyre dekretit paraqet dhe deklarojnë kanë përkisnin, dhe përgjithmonë të drejtë i përkasin dhe të lidhen, te mbreti sipërpërmendur dhe për pasardhësit e tij dhe për Infante, dhe se e drejta e pushtimit të cilat në rrjedhën e këtyre letrave ne deklarojmë që të zgjatet nga capes e Bojador dhe NAO, aq sa përmes të gjithë Guinea, dhe më tej në drejtim të këtij bregu jugor, ka takuar dhe i përkiste, dhe përgjithmonë i takon të drejtë dhe të bëjë, për të thënë mbreti Alfonso, pasardhësve të tij, dhe infante, dhe jo për ndonjë të tjerët. Ne gjithashtu nga përmbahesh këtyre dekretit paraqet dhe të deklarojë se mbreti Alfonso dhe pasuesit e tij dhe mund të sipërpërmendur infante dhe mund, dhe tani e tutje lirisht dhe të ligjshme, në këto [blerjet] dhe në lidhje me ata të bëjnë ndonjë ndalesat, statutet dhe dekretet whatsoever , madje edhe ato penale, dhe me imponimin e ndonjë haraç, dhe të disponojë dhe të shugurosh lidhur ato si lidhje me pronën e tyre dhe zotërimet e tyre të tjera. Dhe në mënyrë që të japin një të drejtë më të frytshëm dhe të sigurimit të bëjmë me këto paraqet përgjithmonë japin, japin, dhe të përshtatshme për të Mbretit Alfonso sipërpërmendur dhe pasardhësve të tij, mbretërit e tha mbretëritë, dhe për Infante, provincat, ishuj, portet, vende, dhe detet gjëje, sa çdo grindje, dhe të asaj lloj sadoqoftë ata do të jenë, që janë tashmë të fituara dhe që këtej e tutje do të vijnë për të fituar, dhe të drejtën e pushtimit edhe nga capes e Bojador dhe NAO fjalë.
Për më tepër, meqenëse ky është i përshtatshëm në shumë mënyra për përsosjen e një punë të këtij lloji, ne lejojmë që mbreti Alfonso sipërpërmendur dhe pasuesit e [tij] dhe Infante, si edhe personat, të cilëve ata, ose ndonjëri prej tyre, do të mendoj se kjo punë duhet të jenë të përkushtuar, maj (sipas grantit bërë për të thënë nga Mbreti John Martin V., e kujtesës lumtur, dhe një tjetër grant bërë edhe për King Edward e kujtesës shquar, mbret i mbretërive të njëjta, babai i tha mbretin Alfonso, nga Eugenius IV, e kujtesës devotshëm, pontiffs romakë, paraardhësit tanë) të bëjë blerjet dhe shitjet e çdo gjë dhe mallrave dhe ushqime whatsoever, pasi ajo do të duket e arsyeshme, me ndonjë saraçenëve dhe të pafetë, tha në rajone.; dhe gjithashtu mund të hyjë në ndonjë kontratë, krijoj, ujdi biznesi, të blerë dhe të negociojë, dhe të kryejë çdo lloj mallra në vendet e atyre saraçenëve dhe të pafetë, me kusht që ata të mos jetë instrumente hekuri, dru për t'u përdorur për, kordone ndërtimit, anije, apo të gjitha llojet e forca të blinduara, dhe mund të shesin për saraçenëve thënë dhe pafeve, dhe gjithashtu mund të bëjë, të kryejë, ose të ndjekur penalisht të gjitha gjëra të tjera dhe njëjës [përmendur] në lokalet, dhe gjëra të përshtatshme ose të nevojshme në lidhje me këto, dhe se njëjtë Mbreti Alfonso, pasardhësve të tij, dhe Infante, në krahinat, ishuj, dhe vende të fituar tashmë, dhe për t'u fituar nga ai, mund të gjenden dhe [shkaktojnë të] themeluar dhe ndërtuar ndonjë kishat, manastiret, apo vende të tjera devotshëm takse ; dhe gjithashtu mund të dërgojë mbi të tyre personat kishtarë ndonjë gjëje, si vullnetarë, të dyja seculars, dhe regjurit e ndonjë prej urdhërave lypsar (me licencë, megjithatë, nga eprorët e tyre), dhe se ata persona mund të qëndrojnë atje për aq kohë sa ata do të jetojnë, dhe të dëgjojnë rrëfimet e të gjithëve që jetojnë në pjesë të thënë ose që të kthehen dhe pas Besimet kanë qenë të dëgjuar se ata mund të japin falje duhur në të gjitha rastet, përveç atyre të ruajtura për të sipërpërmendur shohin, dhe urdhëro pendesë dobishëm, dhe gjithashtu të administrojë Sakramentet kishtarë lirisht dhe ligjërisht, dhe kjo lejojmë dhe mëshira për Alfonso vetë, dhe pasuesit e tij, mbretërit e Portugalisë, që do të vijnë më pas, dhe në Infante sipërpërmendur. Për më tepër, ne të lutemi në Zotin, dhe nga spërkatje të gjakut të Zotit tonë Jezu Krisht, të cilin, siç është thënë, ajo e tij tek, ne thirrje, dhe si ata shpresojnë për faljen e mëkateve të tyre urdhërojnë, dhe gjithashtu nga kjo dekret i përhershëm i ndalim ne më të pengojnë në mënyrë rigoroze, të gjitha njëjës dhe besnikët e Krishtit, ecclesiastics, seculars, dhe regulars i çfarëdo urdhrave, në cilëndo pjesë të botës jetojnë ata, dhe i çfarëdo shteti, Grada, rendin, kusht, ose para- eminenca ata do të jenë, edhe pse visheni me archiepiscopal, Ipeshkvnore, imperial, mbretërore, si prej mbretëreshe, Dukës, apo ndonjë tjetër dinjitet të madh kishtar apo të kësaj bote, se ata nuk e marr me mend me çdo mjet të mbajnë armë, hekuri, druri për ndërtim, dhe gjëra të tjera ndalohet me ligj nga të qënit në ndonjë mënyrë bart te saraçenëve, tek cilido prej krahinave, ishuj, strehon, detit dhe vende çfarëdo, fituar ose i pajisur në emër të mbretit Alfonso, ose i vendosur ne kete çlirimit ose diku tjetër, të saraçenëve , pafetë, apo paganët, ose edhe pa licencë të veçantë nga Mbreti Alfonso tha dhe pasuesit e tij dhe Infante, për të kryer ose të shkaktojë që do të kryhen mallin dhe gjëra të tjera të lejuara me ligj, ose për të lundruar ose të shkaktojë të lundruar këto dete, ose të peshkut në to, apo të përzihem me krahinat, ishuj, limanet, dete, dhe vende, ose ndonjë prej tyre, ose me ky pushtim, ose të bëjë asgjë me vete ose në një tjetër ose të tjerët, drejtpërdrejt ose tërthorazi, me vepra apo avokati , ose të ofrojnë ndonjë pengesë të cilit mbreti Alfonso sipërpërmendur dhe pasuesit e tij dhe Infante mund të pengohet nga heshtje duke shijuar blerjet dhe posedimet e tyre, dhe ndjekjen dhe kryerjen ky pushtim.
Dhe ne dekretin që kushdo që do të shkelë këto urdhra [do të pësojë dënimet e mëposhtme], përveç dënimeve të shqiptuara nga ligji kundër atyre që mbajnë armë dhe gjëra tjera të ndaluara për çdo të saraçenëve, të cilat ne dëshirojmë që ata të pësojë, duke vepruar kështu, nëse ata jenë persona të vetme, ata do të pësojë dënimin e shkishërim, nëse një komunitet apo korporatë e një qyteti, kështjella, fshat, ose vend, në atë qytet, kalaja, fshat, ose vendi do të jetë në këtë mënyrë subjekt i ndaluar, dhe ne dekreti më tej se Shkelësit, kolektivisht apo individualisht, nuk do të shfajësuar nga dënimi i shkishërim, as të jetë në gjendje për të marrë relaksimit të këtij dekret, duke apostolik ose ndonjë autoritet tjetër, përveç nëse ato duhet që së pari e kanë bërë kënaqësinë për shkak të shkeljeve të tyre Alfonso veten e tij dhe e tij dhe pasuesit në Infante, apo duhet të kanë rënë dakord miqësisht me ta këtë arsye. Nga [këto] shkrimeve apostolike ne urdhërojnë për vëllezërit tanë i nderuar, Kryepeshkopi i Lisbonës, dhe peshkopët e Silves dhe Ceuta, se ata, ose dy ose njëri prej tyre, nga ai vetë ose një tjetër ose të tjerët, si shpesh si ata apo ndonjë nga ata do të kërkohet nga ana e mbretit Alfonso sipërpërmendur dhe pasardhësit e tij dhe Infante ose ndonjëri prej tyre, të dielave dhe ditët e tjera të festivalit, në kishat, ndërsa një turmë e madhe e popullit do të mblidhen aty për adhurim hyjnor, të bëjë deklarojnë dhe të denoncojë nga autoriteti apostolik që ata persona të cilët janë dëshmuar se kanë pësuar dënime të tilla të shkishërim dhe ndalim, janë çkishërua dhe bllokojnë, dhe kanë qenë dhe janë të përfshirë në ndëshkimet tjera sipërpërmendur. Dhe ne dekretin që ata do të shkaktojnë edhe ato të denoncuar nga të tjerët, dhe për t'u shmanget në mënyrë rigoroze nga të gjithë, deri sa ata do të kanë bërë për kënaqësinë ose rrezikohet shkeljet e tyre si më sipër. Shkelësit do të mbahen në kontroll nga censure kishtare, pa lidhje me ankesën, kushtetutat apostolik, dekretet dhe të gjitha gjërat e tjera ç'ka për të kundërtën, pavarësisht. Por në mënyrë që letra të pranishëm, të cilat kanë qenë të lëshuara nga ne e njohurive tona të caktuar dhe pas reflektimit të pjekur mbi themelin qëndron, siç është cekur më lartë, nuk mund të arrihen kundërshtuar nga kushdo si mashtruese, sekret, apo zbrazëti, ne do, dhe nga autoriteti , njohuri, dhe fuqia lartpërmendur, ne bëjmë të njëjtën mënyrë nga këto letra, dekreti dhe të deklarojë se ka thënë letra dhe atë që gjendet aty nuk mundet në asnjë fshehtësi e mençur të sulmuar, ose efekti penguar saj ose penguar, për shkak të ndonjë defekti të pandershmëri, , apo pavlefshmërinë, as edhe nga një defekt i zakonshëm apo të ndonjë autoriteti tjetër, ose nga ndonjë defekt tjetër, por se ata do të jenë të vlefshme përgjithmonë dhe do të marrë autoritet të plotë. Dhe në qoftë se dikush, nga çfarëdo autoriteti, do, me dashje ose pa dashje, bëjnë të pamundurën asgjë në kundërshtim me këto urdhra ne dekret që vepra e tij do të jetë e pavlefshme. Për më tepër, për shkak se ajo do të jetë e vështirë për të kryer letra tanë të pranishëm në të gjitha vendet whatsoever, ne do, dhe me tha se ne autoriteti dekreti nga këto letra, që besimi do të jepet si plotësisht dhe përherë me kopjet e tyre, e vertetuar nga ana e një noteri publik dhe vula e Episkopale ose ndonjë gjykatë superiore kishtar, sikur tha se letra origjinale janë ekspozuar apo treguar; dhe ne dekretin që brenda dy muajve nga dita kur këto letra të pranishëm, ose letër pergamenë ose që përmbajnë tenorin e njëjtë, do të vendoset në dyert e kishës në Lisbonë, dënimet e shkishërim dhe dënimet e tjera që përfshihen aty do të lidhësh mbi të gjitha dhe njëjës shkelësit si plotësisht si në qoftë se këto letra të pranishëm ishin bërë të njohur dhe paraqitej atyre në person dhe të ligjshme . Prandaj askush të mos cenojnë apo me guxim nxituar shkelin këtë deklaratë tonë, Kushtetutës, dhuratë, grant, përvetësim, dekreti, duas, nxitje urdhër, frenimit, mandatin dhe do. Por në qoftë se dikush duhet të hamendësojmë për ta bërë këtë, të jetë ajo e njohur për atë që ai do të pësojë zemërimin e Zotit të Plotfuqishëm dhe i apostujve bekuar Pjetrit dhe Palit. Duke pasur parasysh në Romë, në Shën Pjetrit, në ditën e tetë të muajit janar, në vitin e mishërimit të Zotit tonë 1454, dhe në vitin e tetë të papatit tonë.
   P. de Noxeto.
Shko tek Njerëzit Vendës - çështje globale: Indeksi

Inter Bull Caetera (Alexander VI), 4 maj 1493.
Sfond

Zbulimi Kolombit 'në vitin 1492 e tokave gjoja aziatike në dete perëndimore kërcënuan marrëdhëniet e paqëndrueshme në mes të mbretërive të Portugalisë dhe Castile, e cila kishte qenë jockeying për pozitën dhe posedim të territoreve koloniale përgjatë bregdetit të Afrikës për shumë vite. Mbreti i Portugalisë ka pohuar se zbulimi ishte brenda caqeve të përcaktuara në demave papnore e 1455, 1456, dhe 1479. Mbreti dhe Mbretëresha e Castile kontestuar këtë dhe kërkoi një dem të ri Papës mbi këtë temë.
Papa Alexander VI, një vendas i Valencias dhe një mik i mbretit Kastilianisht, u përgjigj me tri dema të vegjël, daton në muajin maj 3 dhe 4, të cilat ishin shumë të favorshme për Castile. E treta e këtyre demave, Inter dem caetera, është riprodhuar më poshtë, në një përkthim anglisht të botuar në Traktateve Evropiane mbanin në historinë e Shteteve të Bashkuara dhe varësitë e saj në 1648, Frances Davenport Gardiner, redaktor, Institucionit Carnegie të Uashingtonit, 1917, Washington, DC, fq 75-78. Teksti origjinal në gjuhën latine është në të njëjtin vëllim, fq 72-75.
Megjithëse dema më vonë janë lëshuar mbi subjektin e rivalitetit portugese dhe koloniale spanjolle, Inter dem caetera u bë një dokument i madh në zhvillimin e doktrinave të mëvonshme ligjore në lidhje me pretendimet e perandorisë në "botën e re". Bull caktuar për Castile të drejtën ekskluzive për të blerë territori, të tregtisë në, apo edhe t'i qasen tokat gënjyer në perëndim të meridianit ndodhet njëqind leagues në perëndim të Azores dhe Cape Verde Islands. Një përjashtim është bërë, megjithatë, për çdo tokat e poseduara të vërtetë nga ndonjë princi tjetër të krishterë përtej këtij meridian para Krishtlindjeve 1492.
Perkthime Anglisht

Alexander, peshkop, shërbëtor i shërbëtorëve të Perëndisë, për të sovranëve të shquar, djali ynë shumë i dashur në Krishtin, Ferdinand, mbreti, dhe vajza jonë shumë i dashur në Krishtin, Isabella, mbretëresha e Castile, Leon, Aragon, Sicilia, dhe Granada, shëndetin dhe bekimin apostolik. Ndër veprat e tjera edhe të këndshme për Madhështisë Hyjnore dhe isha i vogël e zemrës sonë, kjo sigurisht renditet më lart, që në kohët tona sidomos besimi katolik dhe feja e krishterë të lartësohet dhe të rritet dhe të përhapet kudo, se shëndeti i shpirtrave të kujdesej për të dhe Barbarët që kombet të shkatërrohet dhe e solli në vetë besimin. Prandaj meqenëse nga favor të faljes hyjnore, ne, edhe pse i meritave të pamjaftueshme, kanë qenë të thirrur për këtë Selisë së Shenjtë e Pjetrit, duke pranuar se si mbretërit dhe princat katolikë vërtetë, siç e kemi njohur gjithmonë ju që të jetë, dhe si i shquar juaj Veprat e njohur tashmë për pothuajse të gjithë botën deklarojë, jo vetëm që ju dëshirën padurim, por me çdo përpjekje, zell dhe zell, pa marrë parasysh vështirësitë, shpenzimet, rreziqet, madje edhe me derdhje gjaku juaj, po punojnë në këtë drejtim; njohur gjithashtu që ju keni kohë që i dedikuar për këtë qëllim shpirtin tuaj të tërë dhe të gjitha përpjekjet tuaja - si dëshmitar në këto kohë me aq shumë për lavdinë e Emrit Hyjnore në shërimin tuaj të mbretërisë së Granadës nga zgjedha e saraçenëve - prandaj ne jemi të udhëhequr me të drejtë, dhe të mbajë atë si detyrën tonë, të japë ty edhe më i marrëveshjes tonë dhe në favorin tuaj ato gjëra ku me përpjekje çdo ditë e më i përzemërt që ju mund të jenë të aktivizuara për nder të Perëndisë, vetë dhe përhapja e sundimit të krishterë për të kryer përpara qëllimi yt i shenjtë dhe të lavdëruar në mënyrë të këndshme për të pavdekshme Perëndisë. Ne kemi mësuar se ju me të vërtetë, i cili për një kohë të gjatë kishte për qëllim për të kërkuar jashtë dhe të zbuloni ishuj të caktuara dhe Mainlands largët dhe të panjohur deri tani dhe të mos zbuluar nga të tjerët, me qëllim që ju mund të sjellë në adhurimin e Shëlbuesit tonë dhe profesionin e besimi katolik banorët e tyre dhe banorët, ka qenë deri në kohën e tashme të angazhuar në masë të madhe në rrethimin dhe shërimin e vetë mbretërinë e Granadës nuk ishin në gjendje për të përmbushur këtë qëllim të shenjtë dhe të lavdërueshme, por tha se mbretëria ka qenë në gjatësi rifitoi, siç ishte të këndshme për Zotin, ju, me dëshirën për të përmbushur dëshirën tuaj, zgjodhi djalin tonë të dashur, Christopher Columbus, një njeri të denjë dhe sigurisht nga rekomandimet më të larta dhe të pajisur për një ndërmarrje kaq të madhe, që ju e mobiluar me anije dhe burrave të pajisura për të si harton, jo pa vështirësi të mëdha, rreziqet, dhe shpenzimet, për të bërë kërkimin zellshëm për këto Mainlands largëta dhe të panjohura dhe ishuj nëpër det, ku deri tani askush nuk kishte lundruar dhe ata në gjatësi, me ndihmën hyjnore dhe me vela maksimal zell në det oqean, zbuloi ishujt caktuara shumë të largëta dhe madje edhe Mainlands që deri tani nuk ishin zbuluar nga të tjerët; ku banojnë popujt e shumë e shumë të jetojnë në paqe, dhe, siç raportohet, duke shkuar lakuriq dhe nuk hahet mishi. Për më tepër, si të dërguarit e tua sipërpërmendur janë të mendimit, këta popuj shumë të jetojnë në ishuj dhe tha se vendet besojnë në një Zot, Krijues në qiell, dhe të duket e predispozuar të mjaftueshme për të përqafuar besimin katolik dhe të jenë të trajnuar në moralin e mirë. Dhe kjo është shpresuar se, ata ishin udhëzuar, emrin e Shpëtimtarit, Zotit tonë Jezu Krishtit, do të futet lehtësisht në vendet thënë dhe ishuj. Gjithashtu, në njërën prej shefit të këtyre ishujve të sipërpërmendur tha Christopher ka shkaktuar tashmë për të vënë së bashku dhe ndërtuar një fortesë të pajisur në mënyrë të drejtë, në të cilën ai e ka të stacionuar si të krishterë garnizon të caktuara, shokët e tij, të cilët janë në kërkim për të bërë të largët dhe të tjera ishuj të panjohur dhe Mainlands. Në ishujt dhe vendet tashmë të zbuluara janë gjetur ari, erëza, dhe shumë e shumë gjëra të tjera të çmuara të llojeve të ndryshme dhe cilësive. Prandaj, ashtu si bëhet mbretërit dhe princat katolikë, pas shqyrtimit të sinqertë për të gjitha çështjet, sidomos i ngritjes dhe përhapjes së fesë katolike, siç ishte e modës e etërve të tu, mbretërit e kujtesës njohur, ju keni vendosur me favorin e mëshirë hyjnore deri sjellë nën ndikoj juaj e Mainlands thënë dhe ishuj me banorët e tyre dhe banorët dhe për t'i sjellë ata në besimin katolik. Për këtë arsye, me gjithë zemër vlerësuar në Zotin kjo tënde të shenjtë dhe qëllimin e lavdërueshme, dhe duke dashur që ajo të realizohet siç duhet, dhe se emri i Shpëtimtarit tonë të kryhet në ato rajone, ne ju këshilloj shumë zell në Zotin dhe duke pritjen tuaj të pagëzimit të shenjtë , ku ju jeni i detyruar për komandat tona apostolike, dhe nga zorrët e mëshirën e Zotit tonë Jezu Krisht, urdhërojnë në mënyrë rigoroze, se përderisa me zell të etur për besimin e vërtetë të projektimit për të pajisur dhe të mbaroj këtë ekspeditë, ju gjithashtu qëllimi, si është detyrë e juaj, të udhëhequr banesën popujve në ato ishuj dhe vende për të përqafuar fenë e krishterë, as në çfarëdo kohe le rreziqe ose vështirësitë të ju largojë prej tij, me shpresën mëndjemadhësisë dhe besimi në zemrat tuaja që Zoti i Plotfuqishëm më tej do të ndërmarrjeve tuaja. Dhe, në mënyrë që ju mund të hyjë në ndërmarrje kaq të madhe me një gatishmëri më të madhe dhe përzemërsi të pajisura me të mirën e favorin tonë apostolik, ne, marrëveshjes tonë, jo në shkallë tuaj e as kërkesën e askujt tjetër në lidhje tuaj, por i bujari tonat i vetëm dhe njohuri të caktuara dhe nga plotësinë e pushtetit tonë apostolik, nga autoriteti i Zotit të Plotfuqishëm na dhurohen në bekoi Pjetrin dhe të vicarship e Jezu Krishtit, që ne mbajmë në tokë, mos me bazën e këtyre dhuratave, duhet çdo i tha ishuj janë gjetur nga dërguarve tuaja dhe komandantët, japin, japin, dhe të caktojë për ju dhe trashëgimtarëve dhe pasardhësve të tu, mbretërit e Castile dhe Leon, përgjithmonë, së bashku me të gjitha zotërimet e tyre, qytete, kampe, vende, dhe fshatrat , dhe të gjitha të drejtat, juridiksionet dhe appurtenances, të gjitha Ishujt dhe Mainlands gjetur dhe për të gjetur, zbuluar dhe për t'u zbuluar në drejtim perëndim dhe në jug, duke tërhequr dhe vendosjen e një linjë nga Poli i Arktikut, përkatësisht në veri, në Polin Antarktik , domethënë në jug, pa marrë parasysh se a ka thënë Mainlands dhe ishuj janë gjetur dhe për të gjetur në drejtim të Indisë ose ndaj çdo tremujor tjetër, tha linja të jetë e largët njëqind lega drejt perëndim dhe në jug nga ndonjë prej ishujve zakonisht njohur si Azores dhe Cape Verde. Me këtë kusht, megjithatë, se asnjë nga ishujt dhe Mainlands, gjetur dhe për të gjetur, zbuluar dhe për t'u zbuluar, përtej tha se linja drejt perëndim dhe në jug, të jetë në posedimin aktual të ndonjë mbret apo princ të krishterë deri në ditëlindjen e Zoti ynë Jezu Krishti vetëm e kaluara nga e cila vitin e pranishme 1493 fillon. Dhe ne bëjmë, të emërojë, dhe kaloj ty dhe trashëgimtarë yt u tha dhe pasuesit Princat e tyre me pushtet të plotë dhe të lirë, autoritetin dhe juridiksionin e çdo lloji; me këtë kusht megjithatë, se me këtë dhuratë tonë, grant, dhe caktimi fituar asnjë të drejtë nga ndonjë princi të krishterë, i cili mund të jetë në posedimin aktual i tha ishuj dhe Mainlands para ditëlindjes fjalë e Zotit tonë Jezu Krisht, me anë të kësaj duhet të kuptohet që të tërhiqet ose të hiqet. Për më tepër ne të urdhëroj në bazë të bindjes së shenjtë që, duke punësuar të gjithë kujdesin e duhur në lokalet, si edhe ju premtoj - as nuk kemi dyshim pajtueshmërinë tuaj aty në përputhje me besnikërinë tuaj dhe madhështia mbretërore e shpirtit - ju duhet të emërojnë të sipërpërmendur Mainlands dhe ishuj të denjë, njerëzit që e druan Perëndinë, mësuar, të aftë dhe me përvojë, në mënyrë që të udhëzojë banorët sipërpërmendur dhe banorët në të besimit katolik dhe trajnimi i tyre në moralin e mirë. Për më tepër, nën dënimin e sententie shkishërim fund të jenë të shkaktuara ipso facto, dikush duhet të bien ndesh me këtë mënyrë, ne mënyrë rigoroze të ndalojnë të gjithë personat i çfarëdo rangu, madje perandorake dhe mbretërore, ose nga çfarëdo pasurive, Grada, rendit, ose kusht, që të guxojnë, pa pëlqimin tuaj leje të veçantë apo se i trashëgimtarëve të tu dhe pasardhësve të sipërpërmendur, për të shkuar për qëllime të tregtisë apo ndonjë arsye tjetër të ishujve apo Mainlands, gjeti dhe për të gjetur, zbuluar dhe për t'u zbuluar, në drejtim perëndim dhe në jug, duke tërhequr dhe vendosjen e një vijë nga pol Arktik në Polin Antarktik, pa marrë parasysh nëse Mainlands dhe ishujt, gjetur dhe për të gjetur, shtrihen në drejtim të Indisë ose drejt çdo tremujor tjetër gjëje, tha linja të jetë e largët njëqind lega drejt perëndimit dhe në jug, siç është përmendur më sipër, nga çdo e ishujve i njohur zakonisht si Azores dhe Cape Verde; kushtetutat apostolik, dekretet dhe dekrete të tjera ç'ka për të kundërtën pavarësisht. Ne kemi besim në Atë nga të cilët perandoritë dhe qeveritë dhe të gjitha gjërat e mira të vazhdojë, që, ju duhet të, me udhëzimin e Zotit, duke ndjekur këtë nismë të shenjtë dhe të lavdërueshme, në një periudhë të shkurtër, ndërsa mundimet tuaja dhe përpjekjet do të arrijë rezultatin më të lumtur, në lumturinë dhe lavdia e të gjithë krishtërimin. Por, meqenëse kjo do të jetë e vështirë që të ketë këto letra dhuratë e dërguar në të gjitha vendet ku i dëshirueshëm, ne dëshirojmë, dhe me marrëveshje të ngjashme dhe të njohurive të bëni dekretoj që në kopjet e tyre, të nënshkruar nga dora e një shpegohen noterit publik i porositur dhe i vulosur me vulën e ndonjë oficeri kishtare apo gjykatës kishtare, respekti njëjta gjë është për t'u paraqitur në gjykatë dhe jashtë saj, si kudo tjetër, si do të jepet për këto dhurata kështu që ata duhet të ekspozohen ose tregohet. Askush, pra, të shkelë, apo me kundërvajtjen nxituar çiltërsi, këtë rekomandimin tonë, le t'i kushtohet nxitjes, Shkresë, dhuratë, grant, detyre, Kushtetutës, delegacion, dekreti, mandati, ndalim, dhe do të. Dikush duhet të hamendësojmë për përpjekje për këtë, të jetë ajo e njohur për atë që ai do të pësojë zemërimin e Zotit të Plotfuqishëm dhe i apostujve bekuar Pjetrit dhe Palit. Duke pasur parasysh në Romë, në Shën Pjetrit, në vitin e mishërimit të Zotit tonë 1493, e katërt të muajit maj, dhe vitin e parë të papatit tonë.
Gratis me urdhër të Zotit tonë më të shenjtë, Papës.
Qershor. Për rojtar vule, Për J. Bufolinus,


A. de Mucciarellis. A. Santoseverino.


L. Podocatharus.
Shko tek Njerëzit Vendës - çështje globale: Indeksi

', Bukuri pasuria e mendimit e Papa Benediktit' në Enciklikën i ri

nga Damir Govorcin

Enciklikën Lumen Fidei na jep një mundësi të fundit për të marrë mësimin authorative që ka bukurinë dhe pasurinë e mendimit e Papa Benediktit XVI, thotë Peshkopi Julian Porteous, ndihmesë ipeshkëv i Sidneit.

Enciklikën i ri fokusohet në dritën e besimit, dhe sjell së bashku të menduarit e Papa Benediktit XVI dhe Papa Francis.
"Papa Benedikti XVI ishte tashmë në dijeni të importatnce së besimit," tha Peshkopi Porteous.
"Ai e pa atë asa një çështje e madhe përballet me botën perëndimore, në këtë moment të pranishëm.
"Mendime tij papnor ai kaq shpesh, së bashku me arsye, si mjet me të cilin qytetërimi perëndimor mund të vërtetë të ruajë karakterin e tij të vërtetë dhe kontribut në shoqëri.
"Kjo Enciklikën kompleton triology e encyclicals ON, shpresën dhe besimin bamirësie. Është gjithashtu, natyrisht, lidhet me faktin se Papa Benedikti ka pasur një vit të Besimit përsëri duke theksuar se sa e rëndësishme ai, duke parë besimin si një çështje sot në botë.
"Me këtë Enciklikën ne përsëri kemi mundësinë për të shijuar stilin e bukur dhe paraqitjen e Papës Benedikti, edhe pse ajo është lëshuar nën emrin e Papës Françeskut.
"Pjesa më e madhe Enciklikën në mënyrë të qartë ka shenjën e Papa Benediktit".
Kryepeshkopi Philip Wilson, zëvendës-president i Konferencës së Peshkopëve Australian katolike, theksoi të paragrafit 24 si ndër pasazhet më të bukura në Enciklikën e re e cila shpjegon edhe lokalin e saj.
"Ne kemi nevojë për njohuri, ne kemi nevojë për të vërtetën, sepse pa këto, ne nuk mund të qëndrojmë të vendosur, ne nuk mund të ecim përpara. Besimi pa vërtetës nuk ruani, kjo nuk do të sigurojë një bazë të sigurt. Ajo mbetet një histori e bukur, projektimi i dëshirës tonë të thellë për , lumturia diçka aftë të kënaqshme të na në atë masë që ne jemi të gatshëm që të mashtrojë veten. "

"Në duke thënë, Enciklikën thotë se drita e besimit nuk do qëndrojë vetëm, por është e shoqëruar me të vërtetën dhe të njohurive," tha Kryepeshkopi Wilson.


Papale 1455 Gjenocidi është për të marrë pafe Toka


Niveli katolike Javore 8, Polding Centre, 133 Liverpool Street Sydney NSW 2000
61 2 9390 5400 Telefon Fax 61 2 9390 5401
www.catholicweekly.com.au
www.facebook / TheCatholic Weekly
@ Catholic_weekly

Botues: Mark Kelly 61 2 9390 5410
mark.kelly @ catholicweekly.com.au

Ushtruesi i detyrës së Redaktor: John Pierce
cweditor@catholicweekly.com.au
Prodhimi Co-ordinator: Peter Davis
peter.davis @ catholicweekly.com.au

Gazetarët:
Damir Govorcin 61 2 9390 5407
damir.govorcin @ catholicweekly.com.au
Sharyn McCowen 61 2 9390 5408
sharyn.mccowen @ catholicweekly.com.au
Marilyn Rodrigues 61 2 9390 5409
marilyn.rodrigues @ catholicweekly.com.au
Brian Davies 61 2 9390 5410
brian.davies @ catholicweekly.com.au

Kontabilist: 61 2 9390 5403
cwaccountant@catholicweekly.com.au

Menaxher Advertising: Trevor Kenneally 61 2 9390 5404
trevor.kenneally @ catholicweekly.com.au

Asistent Menaxher Advertising: Garry Finney 61 2 9390 5413
gary.finney @ catholicweekly.com.au

Bibliotekar: Nora Jonkers 61 2 9390 5412
nora.jonkers @ catholicweekly.com.au


DO JU LUTEM LEXONI DHE PASTAJ NA KONTAKTONI
Ordinariatit ushtarak i Australisë

Peshkopi i Forcave Mbrojtëse Australiane

Më Rev Max Davis AM DD

P.O.Box 63, Campbell ACT 2612
30 White Crescent, Campbell ACT 2612
Ph: 61 2 6248 0511 Fax: 61 2 6247 0898
Email: bishop@military.catholic.org.au
Web: www.military.catholic.org.au

Famullitar i Përgjithshëm

Rt Rev Peter Mgr O'Keefe AM VG EV
P.O. Box 63, Campbell ACT 2612
Ph: 61 2 6248 0511 0428 888 302
Fax: 612 6247 0898

Zyra e kancelarisë

P.O. Box 63, Campbell ACT 2612
30 White Crescent, Campbell ACT 2612
Ph: 61 2 6248 0511 Fax: 61 2 6247 0898
Email: chancery@military.catholic.org.au
Principal (katolike), kapelan i ushtrisë

Shumë Rev Mgr Gregory K Flynn EV
Tempullin e Zoja e malit Karmel
P.O. SSBH Box 7152, Aleksandri NSW 2015
Email: mountcarmel@tpg.com.au
Australian Capital Territory

Duntroon
Rev John Deacon Lim
Royal Military College, Duntroon ACT 2600
Ph: 61 2 6265 9498 61 2 6273 3980 (AH) 0408 448 761
Email: john.lim @ defence.gov.au
Australian Mbrojtjes Force Academy
Z. Anthony Doyle (kohë të pjesshme)
Northcote Dr, Campbell ACT 2612
Ph: 612 6268 8544 0429 782 018
Email: anthony.doyle2 @ defence.gov.au
New South Wales

Kapooka
Rev Deacon Lionel Orreal
ARTC, Barakat Blamey, Milpo
Kapooka NSW 2661
Ph: 61 2 6933 8274 Fax: 61 2 6933 8299
Email: lionel.orreal @ defence.gov.au
I vetëm
Rev Lawrence Caelli Deacon (kohë të pjesshme)
34 Clarence Rd, Waratah NSW 2298
Ph: 61 2 4967 6440 Fax: 61 2 4979 3625
Email: lawrence.caelli @ defence.gov.au
Sydney - Kishat Komiteti Këshillues
Rev Robert Hayes
Barakat Victoria, Paddington NSW 2021
Ph: 61 2 9339 3264 Fax: 61 2 9399 3081
Email: bob.hayes @ defence.gov.au
Sydney Zona
Rev Robert Hayes
Ph: 61 9339 3264

Northern Territory

Darwin
Rev Bryan Pipins SJ
1 Blinduar Regjimenti
Barakat Robertson
Darwin NT 0830

Queensland

Amberley
Rev Styles Damian
9FSB kapelan, Vung Tau Lines
Amberley QLD 4306
Ph: 61 7 5361 0529 0408 609 550
Email: damian.styles @ defence.gov.au

Cabalah
Vakant
Ph: 61 7 5361 0529


Canungra
Vakant
Ph: 61 7 5361 0529


Enogerra
Rev Deacon Brenton Fry
Chaplains Qendra, Barakat Gallipoli
Enoggera QLD 4053
Ph: 0417 620 769


Oakley
Vakant
Ph: 61 7 5361 0529


Townsville
Rev John Vergara
4 Regjimenti RAA, Chau Pha Lines
Barakat Lavarack, Townsville QLD 4810
Ph: 61 7 4411 8960 Fax: 61 7 4411 8787
Email: joel.vergara @ defence.gov.au

South Australia


Kishat Komiteti Këshillues
Rev Leon Czechowicz
P.O. Box 164, Kilburn SA 5084
Ph: 61 8 8262 1070 Fax: 61 8 8305 6689
Email: terence.rush @ defence.gov.au


Tasmania


Kishat Komiteti Këshillues
Rev Terry Rush RFD
P.O.Box 43, Richmond TAS 7025
Ph: 61 3 6260 2189 Fax: 61 3 6237 7183
Email: terence.rush @ defence.gov.au


Victoria
Bandiana
Bonegilla
Melbourne - Kishat Komiteti Këshillues
Barakat Victoria
St Kilda Rd, Southbank VIC 3005
Ph: 61 3 9282 2071 Fax: 61 3 9282 6238


Packapunyal
Rev Damien Ellis CM
HQ Shkolla e Armour
P.O. Box 106, Packapunyal Milpo VIC 3692
Email: damien.ellis @ defence.gov.au


Western Australia


Perth - Kishat Komiteti Këshillues


Rezerva Njësia Chaplians
Rev Lawrence Deacon Caelli
Rev Leon Czechowicz
Rev Robert Hayes
Rev Bernard Hennessy
Rev Ian Johnson
Rev Brendon Lee
Rev Michael Morrissey
Rev Terry Rush
Rev Mark Sexton
Rev Peter Deacon Devenish-Meares
Z. Anthony Doyle
Chaplains - Royal Australian Air Force

Kapelan Principal Air

Rt Rev Peter Mgr O'Keefe AM VG EV
Ordinariatit katolike Ushtarak
P.O. Box 63, Campbell ACT 2612
Ph: 61 2 6248 Fax: 61 2 6247 0898
Email: pokeefe@military.catholic.org.au


Australian Capital Territory

Australian Mbrojtjes Force Academy
Z. Joseph Johns, Associate baritore (Full Time)
Northcote Dr, Campbell ACT 2612
Ph: 61 2 6268 8544
Email: joseph.johns @ defence.gov.au
New South Wales

Glenbrook
Richmond
Qendra kapelan
RAAF Base, Richmond NSW 2753
Ph: 61 4287 2545 Fax: 61 2 4587 3853
Znj Jean Johns, Associate baritore, (Full Time)
Ph: 61 4587 2546
Email: jean.johns @ defence.gov.au


Wagga Wagga
Rev Walter Szczepaniak (Full Time)
Bld 135, RAAF Base, Williamtown NSW 2314
Ph: 61 2 6937 4726 Fax: 61 2 6937 4234
Email: waldemar.szczepaniak @ defence.gov.au


Williamtown
Rev Stephanie Sarazin (Full Time)
Chapliancy Centre, 381 ECSS
RAAF Base, Williamtown NSW 2314
Ph: 61 2 4964 7816 Fax: 61 2 4964 7820
Email: stephanie.sarazin @ defence.gov.au


Northern Territory

Darwin
Kontakto Tindal
Tindal
Rev John Healy (Full Time)
Chaplains Centre, 322 ECSS
RAAF Base, Tindal NT 0853
Ph: 61 8 8973 6032 Fax: 61 8 8973 6097
Email: john.healy1 @ defence.gov.au
Queensland

Amberley
Rev Paul Goodland (kohë të pjesshme)
12 Vendi Tenterfield, Forest Lake QLD 4078
Ph: 61 7 3479 1252


Townsville
Vacant - Ushtria Kontakto kapelan Lavarack Barakat
Ph: 61 7 4411 8960
South Australia


Edinburg
Rev Patrick Woods (kohë të pjesshme)
19 Laverstock Rd, North Elizabeth SA 5113
Ph: 61 8 8255 1191 Fax: 61 8 8287 4402
Email: stm@chariot.net.au


Tasmania


Hobart
Vacant - conatact Rev Michael Delaney në Queenstown


Victoria


Laverton / Pika Cook / Shitje
Rev Deacon Jim Perde, Deacon (kohë të pjesshme)
15A Charman Rd, Beaumaris VIC 3193
Ph: 0407 535 433


Western Australia


Pearce


Chaplains rezervë
Rev Deacon Jim Perde
Rev Paul Goodland
Rev Ross Naylor OAM
Rev Stefan sapun
Rev Patrick Woods


Chaplains - Royal Navy Australia


Kapelan Principal - Navy
Shumë Rev Mgr Stuart Hall RAN veh
Drejtori i Përgjithshëm Chaplaincy-marinës
CP4-7-031
P.O. Box 7913, Canberra ACT 2610 BC
Ph: 61 6266 3861
Email: stuart.hall1 @ defence.gov.au


New South Wales


Nowra
Rev Gregory McGregor RAN
Seksioni Komanda
Royal Australian Navy Collage
HMAS Creswell, Jervis Bay ACT 2540
Email: gregory.mcgregor @ defence.gov.au


Sydney Zona
Rev Krzysztof Gebski RAN (Full Time)
HMAS Waterhen
Ball Shef Rd, Waverton NSW 2060
Ph: 61 2 9926 2524 Fax: 61 2 9926 2515
Rev Krzysztof.gebshi @ defence.gov.au


Rev Paul Stewart RAN (Full Time)
Chaplaincy Qendra
Royal Australian Navy
Wylde St, Kopshti Island NSW 2011
Ph: 61 2 9359 3135
Email: paul.stewart3 @ defence.gov.au


Northern Terrirotory


Darwin
HMAS Coonawarra
Referojuni Australi Ushtrisë NT - Darwin


Victoria


Westernport
Rev Thi Lam RAN (Full Time)
Wardroom, HMAS Cerebrus
Westernport VIC 3920
Ph: 61 8 9419 2920 Fax: 61 3 5931 5232
Email: thi.lam @ defence.gov.au


Western Australia


Rockingham
Rev Paul Raj RANR, kapelan (kohë të pjesshme)
Chaplaincy Qendra
HMAS Stirling, Rockingham WA 6958
Ph: 61 8 9553 2456 Fax: 61 8 9553 2815
Email: praj@perthcatholic.org.au


Rezervë


Adelaide
Rev Mgr Ian T Dempsey AO RANR (kohë të pjesshme)
15 Vjetër Beach Rd, Brighton SA 5048
Ph: 61 8 8296 7292 Fax: 61 8 8358 2188
Email: dtom@senet.com.au


Cairns
Rev Laurence Timms OCarm RANR (kohë të pjesshme)
1/77 Hayward St, Moorobool QLD 4870
Ph: 61 7 4052 9126 Fax: 61 7 4031 5465
(Puna) 0418 111 063


Kanberra
Katolike Ushtarak Ordinariatit kancelarisë
Ph: 61 6248 0511


Melbourne


Sydney


Rev John McSweeney RANR (kohë të pjesshme)
46 Levy St, Glenbrook NSW 2773
Ph: 0412 401 940
Email: john.mcsweeney @ defence.gov.au


Rev Mgr Brian Rayner RANR OAMSt Catherine Parish Laboure
123 Gymea Rd, Gymes NSW 2227
Ph: 61 2 9525 9993 Fax: 61 2 9531 1786
Email: stcaths@bigpond.net.au
Tasmania

Rev Michael Delaney RANR (kohë të pjesshme)
2 Pontifex St, Queenstown TAS 7467
Ph: 61 3 6471 1731 0417 279 437
Email: westcp@bigpond.net.au
Western Australia

Rev Paul Raj RANR (kohë të pjesshme)
Zoja e malin Karmel
82 Collick St, Hilton WA 6163
Ph: 61 8 9314 7733 Fax: 61 8 9337 9198
Email: praj@perthcatholic.org.au
Pension

Rev Mgr William Fuller PA
30 Richardson Rd
Raymond Terrace NSW 2324

Punojnë jashtë Dioqezës

Rev Deacon Graeme J Ramsden


Apostujt


Allan Anforth 61 2 6257 7047
Kenneth Archer 61 2 6230 6912
Richard Arthur 61 2 6247 4035
A. J. Bartley SC 61 2 6230 6912
Timothy Begbie 61 2 6253 7448
Andrew Berger 61 2 6253 7448
Graeme Blank 61 2 6245 5511
Robert Blowes SC 61 2 6249 7828
Ian Bradfield 61 2 6230 6912
George Brzostowski SC 61 2 6248 8111
Clare Carnell 61 2 6247 5040
Robert Clynes 61 6247 0501
Robert Cook 61 2 6257 6847
Margaret pambuku 61 6205 3771
Timothy Crispin 61 6230 1164
Robert Crowe SC 61 6247 7923
Andrew Dillon 61 6253 7415
Alyn Doig 61 2 6247 6212
Harriet Donohue SC 61 62 6212
Christopher Erskine SC 61 2 6257 6352
Sandra Georges 61 2 6205 3760
Shane Gill 61 2 6230 6912
Elizabeth Godtschalk 61 6257 8979
John Harris SC 61 2 6247 6212
Douglas Hassall 61 2 6230 1164
Marcus Hassall 61 2 6245 5500
Steven Hausfield 61 2 6162 1760
Anthony Hopkins 61 6230 6912
Gavin Howard 61 2 6245 5588
Tom QC Howe 61 2 6253 7415
Michael Inglis 61 2 6162 0565
Douglas Jarvis 61 2 6230 1164
Anita Kaney 61 2 6205 3766
Lumturia Keech 61 2 6205 3767
Lyndall Kennedy 61 2 6207 7543
Bianca Kimber 61 6205 3705
Glen Kolomeitz 61 2 6127 4426
James Lawton 0405 571 933
Raymund Livingston 61 2 6257 5507
John Lundi 61 2 6207 5399
Christine Maselos 61 2 6205 3775
John Masters 61 2 6247 5040
Geoffrey McCarthy 61 2 6162 0228
Christopher McKeown 61 2 6257 5255
Bryan Meagher SC 61 6247 3203
David Metcalf 61 2 62 6205 3779
Andrew Muller 61 6247 1489
Guy Newton 61 2 6247 5040
Terrence O'Donnell 61 6247 6212
Damien O'Donovan 61 2 6253 7116
John O'Donovan 61 2 6205 7585
Bob O'Hair 61 2 6245 5500
Michael Orlov 61 2 6247 5040
Savvas Pertsindis 61 2 6205 3750
Stuart Pilkington SC 61 2 6257 9060
Scott Pobihun 61 2 6205 3789
John Francis Purnell 61 2 6249 7990
Shannon Lexuar 61 2 6205 3790
David Richards 61 2 6248 0040
Peter Rowe 0417 476 067
Christopher Ryan 61 2 6230 1164
James Sabharwal 61 2 6247 3456
Muhammed Khan Sahu 61 2 6207 5399
Ben QC Salmon 61 2 6247 6212
Irene Sekler 61 6253 7000
Wayne Sharwood 61 2 6162 0566
Daniel Shillington 61 2 6247 7881
Michael Smith 61 2 6245 5566
Clare STELLER 61 2 6205 4731
Gregory Stretton 61 2 6257 6127
Glen Theakston 61 2 6245 5500
Richard Thomas 61 2 6230 1164
James Thomson 61 2 62 1164
Amanda Tonkin 61 2 6257 8620
Mary Toohey 61 2 6205 3490
Frank Tuscano 61 6230 6912
Philip Walker 61 2 6230 6650
Christopher Ward 61 2 6245 5522
Theresa Warwick 61 2 6230 1164
Steven Whybrow 61 2 62629599


Dishepujt


Acton Ligji 61 2 6230 1300
AFL Partnerët 61 2 6242 9375
Armstrong Ligjore 61 2 6288 1100
Ashurst Australia 61 2 6234 4000
Aulich Ben & Assocs 61 2 6279 4222
Badgery & Rafferty 61 2 6245 6000
Baker Deane & Nutt 61 2 6230 1999
Barker & Barker 61 2 6248 7255
Barnett Rod J & Assocs 61 2 6280 8899
Batterham & Co 61 2 6295 1722
Bell A C & Co 0414 228 200
Bevan Avokatët Snell 61 2 6247 1533
Bird Rachel & Co 61 2 6248 6616
Blain Colin Një 61 2 6281 7617
Avokatët Personal lëndimit Blumers 61 6208 2600
Ligji Boettcher 61 2 6232 0600
Bolas Kim Ligji Penal 61 2 6248 4866
Bradley Allen 61 2 6274 0999
Campbell & Co 61 2 6288 8852
Canberra penalistë 61 2 6134 6073
Avokatët Canberra 61 2 6288 3371
Avokatët kapitale 61 2 6262 5355
Kapon & Hubert 61 2 6286 1977
Ligji CERTUS 61 2 6268 9090
Eunukët Ligji Firma 61 2 6215 9100
Clancy Ted & Co 61 6255 1742
Clapham Ron 0414 400 095
Clayton Utz 61 2 6279 4000
Avokatët Collaery 61 2 6239 6033
Colquhoun Murphy 61 2 6248 0499
Conveyancing Kanberrë 61 2 6214 8550
Cramsie Michael & Assocs 61 6236 9404
CURTIS Solicitors Brian 61 2 6231 3862
Kushit Ken & Assocs 61 2 6257 9922
Diana Solicitors Burns 61 2 6253 9766
Dibbs Barker 61 2 6201 7222
Dikson Ligjore 61 2 6248 8085
Dixon Këshillues Ligji 1300 883 158
DLA Piper Australia 61 2 6201 8787
Dobinson Davey Clifford Simpson 61 2 6212 7600
Donohoe & Co 61 2 6248 6673
Avokatët Dwyer 61 2 6247 8184
Elringtons 61 2 6206 1300
Solicitors Emanuel 61 2 6257 1500
Endeavour Ligjore Enterprises 0417 778 646
EnvLaw 61 2 6262 2400
Family Avokatët Evans 61 2 6247 6147
Farrar Gesini & Dunn 61 2 6257 6477
Mark Fleming 61 2 6282 9678
Michael Flynn 61 2 6257 6477
Ford Hugh Russell 61 2 6247 9594
Fragomen Australia 61 2 6206 1800
Solicitors Galile 61 2 6268 0000
Ganlaths Zyra Ligjore 61 2 6260 6328
Gateway Shërbimet Juridike 61 2 6255 5195
Gillespie-Jones & Co 61 2 6280 4399
Goodman Ligji 61 2 6206 9900
Griffin Ligjore 61 2 6162 1613
Gungalhin Shërbimet Juridike 61 2 6255 5195
Hamilton Main 0414 257 388
Hanstein David 61 2 6251 3001
Avokatët Hansteins 61 2 6251 3099
Haridemos Helen 0417 421 742
Harris Wake 0419 212 579
Hatch Brian avokati 61 2 6251 3500
Heague William 61 2 6251 3500
Hill & Rummery 61 2 6248 9188
Hiner Jayson & Assocs 61 6247 6655
Horniblow James Një 61 2 6241 6966
Howes Kaye Halpin 61 2 6272 0500
HWL Avokatët Ebsworth 61 2 6151 2100
J S O'Connor Harris & Co 61 2 6247 6077
Johannessen Ligjore & Migracionit 61 2 6156 4141
Ligji Jones Co 61 2 6162 4280
Jones Një P & Co 61 2 6296 6316
Avokatët Jordan 61 2 6288 1821
Josifovski Valintina 61 2 6253 3563
Vetëm Ligji Ligjore 61 2 6231 4700
Kennedy Leonie & Assocs 0439 492 643
Kidd Peter 61 2 6253 7210
Mbreti & Wood Mallesons 61 6217 6000
KJB Ligji 61 2 6281 0999
Landel & Co 61 2 6254 9122
LIGJI - Puna Ligjore këshillues 61 2 6286 7134
Zgjidhje Ligjore Legimate 61 2 6162 3003
Lloyd Jeanine & Assocs 61 2 6262 5866
Craig Lynch & Assocs 0438 321 300
Avokatët e Macphillamy 61 2 6295 2444
Maddocks 61 2 6230 1349
Avokatët Malcolmson 0411 444 241
Maliganis Edwards Johnson 61 2 6257 2999
Mannering H E 61 6231 7105
Manuka Shërbimet Juridike 61 2 6286 6629
Maurice Avokatët Blackburn 61 2 6120 5000
Mazengarb Barralet 61 2 6230 0199
McArthur & Co 61 2 6247 8122
Avokatët McLaren 61 2 6288 7053
McMahon J & Co G 61 2 6247 7099
McSpedden Harvey 61 2 6281 0655
Meyer Vandenberg 61 2 6279 4444
Minter Ellison 61 2 6225 3000
Moray & Agnew 61 2 6262 6922
Morris Judy & Assocs 61 2 6162 3515
Morrisroe Michael 61 2 6162 0783
Moulis Ligjore 61 2 6163 1000
Moyle Maxine 0423 033 634
Avokatët Kombëtare e Biznesit 61 2 6230 5399
Nelson & Co 61 2 6248 8544
Hithër Graeme C & Assocs 61 2 6281 7755
Ng Mun avokati 0414 736 474
Nikol & Co 61 2 6230 1699
Avokatët Niger Delta 0401 071 824
Norton Rose Australia 61 2 6159 4400
John O'Keefe 61 2 6257 7768
Ozpropertylaw 1300 136 386
Pappas J Prokurori 61 2 6261 6500
Perkins Darryl avokati 61 2 6230 1699
Phelps Reid 61 2 6247 3477
Derëtarët Avokatët 61 2 6247 3477
Powrie Robert Ligjore 61 2 6232 6541
Avokatët Prail 61 2 6247 2222
Prioritet Ligjore 61 2 6242 4003
Afërsia Ligjore 61 2 6126 5950
Ray Moutrage Swift & Assocs 61 2 6285 1344
Redfern Tony avokati 61 2 6295 5919
Romano Satsia Kordis 61 2 6247 6277
Rubenstein Kim 61 2 6125 0455
Avokatët Michael Ryan 61 2 6162 1500
Solicitors Ryans 61 2 6293 2705
S & T Avokatët 61 2 6247 4866
Saeedi Avokatët Kamy 61 2 6230 6600
Sage Shërbimet Juridike 61 2 6161 3514
Sharman Tim 0412 822 556
Silk Jeffrey 61 2 6247 2799
Slater & Gordon 61 2 6257 1922
Ligji Slater Family Mark 61 2 6278 6251
Snedden Hall & galop 61 2 6285 8000
Sparke Helmore 61 2 6263 6300
Spiun Consulting Ligjore 61 2 6281 2030
Stevens Ian D 61 2 6247 6247
Peter Sutherland 0428 264 342
Symons Avokatët Phillips 61 2 6295 5555
Tallarita Joseph 61 2 6247 0433
Tetlow Tigwell Rights Watch 61 2 6162 5999
Travers & Co 61 2 6248 0173
Trinity Ligji 61 2 6163 5050
Tuggeranong Ligjore 61 2 6293 1577
Vincent Një avokat B 61 2 6241 8866
Waight Pjetri 61 2 6254 1841
Wasef Michael & Assocs 0404 464 657
Watts McCray 61 2 6257 6347
Webster Bede 0414 575 943
Wedgetail Ligjor 0427 292 072
Paul Wilkinson 0419 618 202
Williams Love & Nicol 61 2 6263 9900
Avokatët Wilson Phillips 61 2 6262 7994
Wong Rita 61 2 6286 4274
Zona Ligjore 61 2 6112 8170


Ligji për shtyp e Australisë
justinian@lawpress.com.au
bitticelli@lawpress.com.au
61 2 9231 1933 61 2 9231 1966
L4, S9, 155 King Street Sydney NSW 2000


St James Etika Qendra
thepractice@ethics.org.au
61 2 8267 9566 61 2 8267 9477
1/161 Castlereagh Rruga Sydney NSW 2000


Ada Evans Chambers
61 2 9283 6230 61 2 9283 6231
S105 1/370 Pitt Street Sydney NSW 2000


Arthur Phillip Chambers
61 2 9891 4666 61 2 9689 3663
1/11 Rruga George Parramatta NSW 2150


Banco Chambers
61 2 8329 0201 61 2 8230 0299
5/65 Martin Vendi Sydney NSW 2000


Banco Chambers
61 2 9376 0600 61 2 8239 0299
9/2 Chifley Sheshi Sydney NSW 2000


Blackstone Chambers
61 2 9220 9800 61 2 9233 4209
62/19-29 Martin Vendi Sydney NSW 2000


Chalfont Chambers
61 2 9232 4534 61 2 9221 5335
9/67 Castlereagh Rruga Sydney NSW 2000


Chifley Chambers
61 2 9375 2464 61 2 9375 2465
29/2 Chifley Sheshi Sydney NSW 2000


Coffs Harbour Chambers
61 2 6652 8955 61 2 6652 4506
5/40 Pak Rruga Coffs Harbour NSW 2450


DPP Chambers Commonwealth
61 2 9321 1100 61 2 9264 8239
7/66-68 Goulburn Street Sydney NSW 2000


Prokurorët Crown Campbelltown
61 2 4629 2811 61 4629 2800
3/101 Queen Street Campbelltown NSW 2560


Prokurorët Crown Dubbo
61 2 6881 3321 61 2 6882 7790
130 Brisbane Rruga Dubbo NSW 2830


Prokurorët Crown Gosford
61 2 4337 1111 61 2 4337 1133
2/107-9 Mann Rruga Gosford NSW 2250


Prokurorët Crown Lismore
61 2 6627 2222 61 2 6627 2233
2/101 Molesworth Rruga Lismore NSW 2480


Prokurorët Crown Newcastle
61 2 4907 4574 61 2 4907 4581
1/51-55 Bolton Street Sydney NSW 2000


Prokurorët Crown Parramatta
61 2 9891 9800 61 2 9891 9866
4 George Rruga Parramatta NSW 2150


Prokurorët Crown Penrith
61 2 4721 6100 61 2 4721 4149
2/295 High Street Penrith NSW 2750


Prokurorët Crown Sydney
61 2 9285 8888 61 2 9285 2595
15/175 Liverpool Street Sydney NSW 2000


Prokurorët Crown Wagga Wagga
61 2 6925 8400 61 2 6921 1086
3/43-45 Johnston Rruga Wagga Wagga NSW 2650


Prokurorët Crown Wollongong
61 2 4224 7111 61 2 4224 7100
2/166 Keira Rruga Wollongong NSW 2500


Culwulla Chambers
61 2 9231 4611 61 2 9233 4618
11/67 Castlereagh Rruga Sydney NSW 2000


Denman Chambers
61 2 9264 6899 61 2 9264 5541
7/185 Elizabeth Street Sydney NSW 2000


Drejtorët Chambers
61 2 9285 8888 61 2 9285 8601
15/175 Elizabeth Street Sydney NSW 2000


DPP New South Wales
61 2 9285 8888 61 2 9285 8601
15/175 Elizabeth Street Sydney NSW 2000


Edmund Barton Chambers
61 2 9220 6100 61 2 9232 3949
44/19 Vendi Martin Sydney NSW 2000


Njëmbëdhjetë Wentworth Chambers
61 2 9232 7609 61 2 9232 7626
11/180 Phillip Street Sydney NSW 2000


Elizabeth Rruga Chambers
61 2 9336 5399 61 2 9336 5353
16/179 Elizabeth Street Sydney NSW 2000


Chambers drejtës familjare
61 2 8218 3000 61 2 8218 3001
Bota Sheshi Sydney NSW 2002


Forbes Chambers
61 2 9390 7777 61 2 9261 4600
11/185 Elizabeth Street Sydney NSW 2000


Frederick Jordan Chambers
61 2 9229 7333 61 2 9221 6944
G 53 Martin Vendi Sydney NSW 2000


Garfield Barwick Chambers
61 2 8815 9300 61 2 8815 9303
Vendi 6-11/53 Martin Sydney NSW 2000


H B Higgins Chambers
61 2 9223 3633 61 2 9232 1124
6/82 Elizabeth Street Sydney NSW 2000


Henry Parkes Chambers
61 2 9264 6665 61 2 9264 6667
10/299 Elizabeth Street Sydney NSW 2000


Jack Shand Chambers
61 2 9223 7711 61 2 9232 8975
55/19-29 Martin Vendi Sydney NSW 2000


Lachlan Macquarie Chambers
61 2 9635 1000 61 2 9891 1989
16 Rruga George Parramatta NSW 2150


Latham Chambers
61 2 9221 1755 61 2 9223 5690
8/67 Castlereagh Rruga Sydney NSW 2000


Lionel Murphy Chambers
61 2 4926 3644 61 2 4926 5085
1/16-18 Newcomen Rruga Newcastle NSW 2300


Lismore Chambers
61 2 6622 1139 61 2 66 21 2499
32 Molesworth Rruga Lismore NSW 2480


Lyus Ligjore Chambers
61 2 8998 8448 61 2 8998 8448
S707 L7 155 King Street Sydney NSW 2000


Manly leagle Chambers
0141 755 008 0141 755 008
20 Rruga e Lartë Manly NSW 2095


Vendi Chambers Martin
61 2 8227 9600 61 2 8227 9699
6/65 Martin Vendi Sydney NSW 2000


53 Vendi Chambers Martin
61 2 8246 9011 61 2 8246 9012
9/53 Martin Vendi Sydney NSW 2000


Maurice Byers Chambers
61 2 8233 0300 61 2 8223 0333
60/19 Vendi Martin Sydney NSW 2000


Ndërmjetësim Arbitrazhi & Chambers
61 2 9232 4671 61 2 9232 9999
6/67 Castlereagh Rruga Sydney NSW 2000


Newcastle Chambers
61 2 4929 6788 61 2 4929 5524
36-38 Church Street Sydney NSW 2000


Nigel Bowen Chambers
61 2 9330 7900 61 2 9223 2177
9/169 Phillip Street Sydney NSW 2000


Chambers parlamentare Avokat
61 2 9321 3333 61 2 9232 4796
23/50 Bridge Street Sydney NSW 2000


Port Macquarie Chambers
61 2 9024 9500 61 2 9024 9501
479/311 Castlereagh Rruga Sydney NSW 2000


Mbrojtës Publike Chambers
61 2 9268 3111 61 2 9268 3168
23/1 Oxford Street Street Sydney NSW 2000


Queens Sheshi Chambers
61 2 9232 4671 61 2 9221 4951
1/235 Macquarie Rruga Street Sydney NSW 2000


Samuel Griffith Chambers
61 2 9267 4955 61 2 9267 4964
L30/66 Goulburn Street Sydney NSW 2000


Selborne Chambers
61 2 9233 6400 61 2 9233 6469
2-18 / 174-180 Phillip Street Sydney NSW 2000


Sir James Martin Chambers
61 2 9223 8088 61 2 9223 3989
31/52 Vendi Martin Sydney NSW 2000


Sir Owen Dixon Chambers
61 2 9373 7400 61 2 9373 7422
14/179 Rruga Elizabeth Street Sydney NSW 2000


St James Hall Chambers
61 2 9223 9611 61 2 9223 9699
3-13/169 Philip Rruga Street Sydney NSW 2000


Chambers State
61 2 9223 1522 61 2 9223 7646
36/52 Vendi Martin Sydney NSW 2000


Sydney West Chambers
61 2 9685 0900 61 2 9635 8308
2/154 Marsden Rruga Parramatta NSW 2150


Trust Chambers
61 2 9264 9444 61 2 9264 9449
10/287 Elizabeth Street Sydney NSW 2000


Universiteti Chambers
61 2 8227 4400 61 2 8227 4444
19/65 Vendi Martin Sydney NSW 2000


Waratah Chambers
61 2 9264 8444 61 2 9264 8944
5/130 Elizabeth Street Sydney NSW 2000


Wardell Chambers
61 2 9232 5255 61 2 9235 3931
Vendi 15-16/39 Martin Sydney NSW 2000


Wentworth Chambers
61 2 9230 3242 61 2 9232 8435
1-9/180 Philip Street Sydney NSW 2000


William Deane Chambers
61 2 9231 0077 61 2 9231 9235 1492
3/167 Filipi Street Sydney NSW 2000


William Owen Chambers
61 2 6361 7959 61 2 6361 7921
119 Byng Rruga Orange NSW 2800


Windeyer Chambers
61 2 9235 3100 61 2 9223 3929
6-9/225 Macquarie Street Sydney NSW 2000


Woolmington Chambers
0408 411 144 61 2 9261 0887
5/154 Elizabeth Rruga
Sydney NSW 2000


Worldvision
61 2 6102 5501 61 2 6102 5502
S11, 145 London Circuit Canberra ACT 2600
61 2 9806 6300 61 2 9806 6301
L3, 134 William Street Potts Point NSW 2011
61 3 9287 2424 61 3 9287 2424
1 Vizioni pingulthi Burwood East VIC 3151
61 7 3387 2700 61 7 3387 2701
L3/350 Pacific Highway Springwood QLD 4217
61 8 8238 4600 61 8 4601
26 Flinders Rruga Adelaide SA 5000
61 8 6454 7800 61 8 6454 7801
L12, 256 Terrace Adelaide Perth WA 6000


Aleate Luftanijet
Aleate Humbjet luftës

Kjo faqe ndoshta nuk është plotësisht i kompletuar
Ajo tregon anijet shkatërruar (të humbur) për të gjitha shkaqet gjatë luftës.
Gjatë luftës aleatët (amerikanët, Mbretëria e Bashkuar dhe Komonuelthit, Franca, Rusia, Holanda, ...) ka humbur më shumë se 1900 luftanijet për të gjitha shkaqet. Kjo listë tregon të gjithë atyre.

 Royal Navy (1081)
 US Navy (488)
 Sovjetik marinës (138)
 Frëngjisht marinës (95)
 Royal Dutch Navy (59)
 Royal Canadian Navy (31)
 Hellenic Royal Navy (26)
 Marinës Mbretërore Norvegjeze (23)
 Royal Australian Navy (16)
 Polonisht marinës (12)
 Pa pagesë French marinës (9)
 Italian Navy (7)
 Indian Royal Navy (6)
 Shtetet e Bashkuara Rojet bregdetare (5)
 Brazilian marinës (2)
 Royal New Zealand Navy (2)


7 $ Bernard Collaery $ 7
Fellator, pederast, avokati
ACTARA Drejtori i detyrohet 3 $ 000 000
(Ushtrimin ndërsa falimentuar)
(Ushtrimin ndërsa insolvent)
(Ushtrimin nga vendbanimi)
(Duke pasur marrëdhënie seksuale me klientë)
(Angela Magnocavallo)
(Duke pasur fellatio dhe sodomi me klientët)
(Alexander Përmbarimit)
Avokatët Collaery
Rruga 5 Brokman
Redhill ACT ACT Narrabundah
612 6239 6033
61 2 6239 6238
0417 262 392
mail@cclaw.com.au
bcollaery@cclaw.com.au
P.O. Box 3242 Manuka ACT 2603

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.